20 рецептів ароматного варення з абрикосів

Помірно густе, солодке та дуже смачне – все це про варення з абрикосів. Воно чудово поєднується з млинцями, йогуртом та сиром. І з нього виходить дивовижна начинка для пирогів або основа для кексів. Розповідаємо 20 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Швидке варення з абрикосами
  • 2. Абрикосове варення без варіння
  • 3. Варення з абрикосами, лимоном та імбиром
  • 4. Варення з абрикосів часточками
  • 5. Варення з перетертих абрикосів
  • 6. Варення з абрикосів із кісточками
  • 7. Абрикосове варення без цукру
  • 8. Варення з абрикосів з корицею
  • 9. Варення з абрикосів із полуницею
  • 10. Варення з абрикосів з волоськими горіхами та коньяком
  • 11. Абрикосове варення з медом
  • 12. Варення з абрикосів з кавою
  • 13. Густе абрикосове варення
  • 14. Варення з абрикосів з вишнею
  • 15. Варення з абрикосами та яблуками
  • 16. Варення з абрикосів з мигдалем
  • 17. Варення з абрикосів із персиками
  • 18. Варення з абрикосів зі сливою
  • 19. Варення з абрикосами та ананасом
  • 20. Варення з абрикосів із лавандою
  • 1. Швидке варення з абрикосами

    Фруктам все одно доведеться трохи настоятися, зате вариться таке варення лише 5 хвилин.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Приготування: Видалити кісточки, довільно наріж абрикоси, засип цукром і залиш на кілька годин. Постав каструлю на вогонь, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин, знімаючи піну. Закатай варення у банки.

    2. Абрикосове варення без варіння

    Ще й зовсім мало цукру, але бери м'які стиглі абрикоси!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 350 г цукру.

    Приготування: Видали кісточки і розімні абрикоси товкачем або просто руками. Додай третину цукру, перемішай і залиш на годину в холодильнику. Повторіть процедуру ще двічі, довго і ретельно перемішуючи. Закатай варення.

    3. Варення з абрикосами, лимоном та імбиром

    Справжня знахідка для холодних зимових днів!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 700 г цукру, 100 г імбиру, 1 лимон.

    Розділи абрикоси, видали кісточки і засип цукром на пару годин. Дрібно наріж імбир і лимон, перемішай все разом, доведи до кипіння і проварити 7 хвилин. Дай заготівлі охолонути, знову проварити – і так ще двічі. Наприкінці подрібни масу блендером, увари до бажаної консистенції та розлий по банках.

    4. Варення з абрикосів часточками

    Якщо ти волієш варення з великими шматочками абрикосів – це твій вибір!

    Зараз читають:20 відмінних рецептів варення з яблук часточками

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 700 г цукру, щіпка лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж абрикоси великими часточками, засип цукром і залиш на 2 години або взагалі на ніч. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин, знімаючи піну. Повністю охолоди варення, акуратно дістань скибочки абрикосів та окремо увари сироп. Наприкінці додай лимонну кислоту та абрикосові часточки, провари ще 5 хвилин і розклади по банках.

    5. Варення з перетертих абрикосів

    Рецепт спеціально для любителів джемів однорідної консистенції.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Приготування: Видали кісточки і подрібни абрикоси блендером. Додай цукор, перемішай, доведи до кипіння і проварити 40 хвилин, помішуючи. Розлий абрикосове варення по банках і закатай.

    6. Варення з абрикосів із кісточками

    Абрикосові кісточки потрібно спочатку почистити та обов'язково перевірити, щоб вони не гірчили.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів. 500 г абрикосових кісточок, 2 кг цукру, 1 ст. лимонної цедри.

    Засип очищені абрикоси цукром, проварити 5 хвилин і залиш на пару годин. Залий кісточки окропом на 2 години та очисти ядра від лушпиння. Ще раз провари варення, зніми пінку і закинь ядра з цедрою. Проварити пару хвилин, перемішай все разом і розлий по банках.

    7. Абрикосове варення без цукру

    Обов'язково бери м'які і солодкі абрикоси, що переспіли.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів.

    Промий абрикоси, видали кісточки і пропусти їх через м'ясорубку. Проварити варення 5 хвилин після кипіння, помішуючи, і розклади по банкам.

    8. Варення з абрикосів з корицею

    За бажанням додай ще у варення дрібку мускатного горіха або імбиру.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг цукру, 2 палички кориці.

    Розбери абрикоси на половинки, засип цукром і залиш на 3-4 години. Додай палички кориці та провари півгодини на слабкому вогні. Охолоди варення і знову проварити 30 хвилин, а потім прибери корицю і закатай.

    9. Варення з абрикосів із полуницею

    Абрикоси та полуниця – чудове поєднання, перед яким неможливо встояти!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г полуниці, 50 мл рому, 1 кг цукру.

    Розділи абрикоси на половинки, крупно наріж полуницю і засип все цукром. Влий ром, перемішай і залиш на пару годин. Провари варення 10 хвилин, дай охолонути, ще раз прокип'яті і розлий по банкам.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів на сніданок з авокадо

    10. Варення з абрикосів з волоськими горіхами та коньяком

    Оригінальний рецепт абрикосового варення для справжніх гурманів.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 100 г волоських горіхів, 500 г цукру, 100 мл коньяку.

    Приготування: Змішай половинки абрикосів з цукром, додай 20 мл води та проварю на середньому вогні до кипіння. Додай подрібнені горіхи, зменш температуру і вари ще 10 хвилин. Незадовго до кінця влий коньяк, а потім розклади варення по банках.

    11. Абрикосове варення з медом

    Для пікантності радимо додати кілька ложок меленого кардамону.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів із кісточками, 1 кг меду, 500 г цукру.

    Приготування: Видали кісточки і дістань з них ядра. Проваріть мед з ядрами до кипіння, додай цукор і розчини. У цей же сироп додай абрикоси, знову закип'яті і проварити 5 хвилин на маленькому вогні. Дай варенню повністю охолонути і повтори процедуру нагрівання з охолодженням ще тричі, а потім закочуй.

    12. Варення з абрикосів з кавою

    Сподобається всім шанувальникам запашного напою!

    Тобі знадобиться: 700 г абрикосів, 400 г цукру, 1 лимон, 4 ст. меленої кави.

    Дрібно наріж половину абрикосів, а решту подрібни блендером. Змішай все з цукром та лимонним соком. Загорни мелену каву в марлю і залиши в абрикосовій масі на 2 години. Проварити варення 15 хвилин, прибери мішечок з кавою і закатай.

    13. Густе абрикосове варення

    Для приготування цього варення потрібні соковиті та стиглі абрикоси, які добре розваряться.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, 1 ч.л. кориці.

    Розділи абрикоси на половинки, засип цукром , доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. У середині процесу додай корицю і добре перемішай. Закатай варення у банки.

    14. Варення з абрикосів з вишнею

    Беззастережно один із найсмачніших і найкрасивіших рецептів абрикосового варення в цій добірці!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г вишні, 200 мл води, 1,2 кг цукру.

    Приготування: Видали кісточки з абрикосів та вишні. Влий воду в цукор, перемішай і прогрій до розчинення. Залий сиропом абрикоси та залиш на 2 години. Доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і залиши ще на 4 години. Після цього додай вишню, а потім провари та охолоди варення ще двічі. Закатай його до банків.

    Зараз читають:ПП шаурма: 12 простих та неймовірно смачних рецептів

    15. Варення з абрикосами та яблуками

    Відмінно виходить із кислішими сортами яблук.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 700 г яблук, 1 кг цукру.

    Приготування: Натрій яблука на великій тертці, перемішай з цукром і залиш на годину. Провари 10-15 хвилин і додай часточки абрикосів, а потім провари ще 10 хвилин і розклади по банках.

    16. Варення з абрикосів з мигдалем

    Рекомендуємо використовувати не цілі горіхи, а ніжні мигдалеві пластівці.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, 100 г мигдальних пластівців.

    Розділи абрикоси навпіл , засип цукром і залиш на 10 хвилин. Доведи до кипіння, додай мигдаль та вари ще 10 хвилин на мінімальному вогні. Розклади варення по стерилізованих банках.

    17. Варення з абрикосів із персиками

    Дуже гармонійне та легке поєднання!

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 500 г персиків, 700 г цукру.

    Приготування: Наріж абрикоси та персики без кісточок середніми скибочками. Засип цукром, перемішай і залиш на 3 години. Проварити 5 хвилин, повністю охолоди – і так всього три рази. Закатай гаряче варення у банки.

    18. Варення з абрикосів зі сливою

    Для приємного відтінку використовуй жовту сливу.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 500 г сливи, 500 г цукру.

    Розділи абрикоси і сливи на половинки, посип цукром і постав на маленький вогонь. Проварити суміш півгодини, перемішай і розклади варення по банках.

    19. Варення з абрикосами та ананасом

    Кисластий ананас чудово відтіняє солодкі абрикоси.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 500 г ананасу, 1,2 кг цукру, 1 лимон.

    Розділи абрикоси на половинки, наріж ананас кубиком і засип цукром. Акуратно все перемішай, залиш на 4 години, а потім проварити 5 хвилин. Охолоди суміш, знову доведи до кипіння, додай лимонний сік, проварити ще 15 хвилин і закатай.

    20. Варення з абрикосів із лавандою

    Ефектне та незвичайне варення, яке урізноманітнює твоє меню.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг цукру, 1 апельсин, 2 ст. квіти лаванди.

    Залий абрикоси окропом на пару хвилин, зніми шкірку і видали кісточки. Змішай їх з апельсиновим соком та цукром, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Додай лаванду, ще раз закип'яти та розклади варення по банках.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *