8 рецептів удона з креветками, які легко приготувати вдома

Найсмачніший удон із креветками є невід'ємною класикою азіатської кухні. Розповідаємо 8 чудових рецептів, як приготувати його в домашніх умовах. Ця добірка обов'язково надихне тебе на нові кулінарні звершення!

Зміст

  • 1. Удон з креветками та цукіні
  • 2. Удон з креветками та стручковою квасолею
  • 3. Удон з креветками та грибами
  • 4. Удон з креветками, овочами та устричним соусом
  • 5. Удон з креветками та куркою
  • 6. Удон з креветками та кальмарами
  • 7. Удон з креветками, броколі та цвітною капустою
  • 8. Удон з креветками та пекінською капустою
  • 1. Удон з креветками та цукіні

    Поєднання креветок з цукіні або кабачком – одне з найвиграшніших.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини удон, 250 г очищених креветок, 1 цукіні, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1/2 перцю чилі, 4 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж солодкий перець і цукіні соломкою, подрібни часник з чилі, а локшину удон – відвари за інструкцією на упаковці. Обсмаж креветок з часником до рожевого кольору, всип овочі та смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи. Приправ, додай удон на сковорідку, влий соєвий соус, перемішай і зніми все з вогню.

    2. Удон з креветками та стручковою квасолею

    Трохи імбиру зробить удон гострішим і пікантнішим.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 150 г очищених креветок, 50 г стручкової квасолі, 1/2 моркви, 5 г імбиру, 1 зубчик часнику, 15 мл соєвого соусу, 25 мл бульйону, 0,5 ч.л. цукру, зелена цибуля, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, бульйон, цукор та спеції за смаком. Подрібни імбир і часник, наріж моркву соломкою та відвари удон до готовності. Обсмаж моркву зі стручковою квасолею приблизно 5 хвилин, додай креветок, часник та імбир. Влий соус, протушкуй все ще кілька хвилин і додай локшину. Перемішай, погрій блюдо 1 хвилину, зніми з вогню і посип рубаною зеленою цибулею.

    Зараз читають:20 рецептів з груші, смачніші за які ви ще не їли

    3. Удон з креветками та грибами

    Такий гармонійний смак треба ще пошукати! Обов'язково спробуй!

    Тобі знадобиться: 120 г локшини удон, 150 г очищених креветок, 1 болгарський перець, 150 г грибів, 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, 25 мл соусу теріяку, 30 мл курячого бульйону, спеції.

    Приготування: Відвари удон за інструкцією на упаковці. Злегка обсмажте креветок з часником, додай нарізані овочі з грибами і обсмажуйте ще кілька хвилин. Змішай теріяки, курячий бульйон та спеції, відправь цей соус до креветок та овочів, і протушкуй ще 2 хвилини. Виклади туди ж удон, перемішай і зніми з вогню.

    4. Удон з креветками, овочами та устричним соусом

    Злегка кислуватий устричний соус дивовижно прикрашає будь-які азіатські страви.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 200 г очищених креветок, 1 болгарський перець, 100 г стручкової квасолі, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. устричного соусу, 2 ч.л. соєвого соусу, 2 ч.л. рисового оцту, 1 ч. л. меду, 1 ч.л. кунжутної олії, зелень, кунжут.

    Приготування: Відвари удон за інструкцією, вказаною на упаковці. Тонко наріж і обсмаж болгарський перець зі стручковою квасолею до м'якості, додай подрібнений часник, перемішай і відклади убік. Окремо обсмаж креветок до готовності, влий до них устричний та соєвий соуси, мед, рисовий оцет та кунжутну олію. Прогрій 1 хвилину і відправ туди ж овочі з локшиною. Перемішай, зніми з вогню і посип готовий удон кунжутом і зеленню.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему з чорної смородини

    5. Удон з креветками та куркою

    Дуже популярне поєднання азіатської кухні. Виходить смачно та ситно!

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 200 г курячого філе, 100 г очищених креветок, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 30 мл соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Відвари удон за інструкцією на упаковці. Наріж куряче філе соломкою і нашаткуй овочі. Обсмаж курку до зміни кольору, всип цибулю та моркву, а через 3-4 хвилини – солодкий перець. Ще за кілька хвилин додай подрібнений часник та креветок. Влий соєвий соус, приправ, обсмаж все ще 2-3 хвилини і змішай з готовим удоном.

    6. Удон з креветками та кальмарами

    Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 1 тушка кальмара, 100 г очищених креветок, 1 морква, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, 1 см кореня імбиру, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Відвари удон до готовності. Наріж шалот і за допомогою овочечистки – наріж моркву тонкими стрічками. Кальмара наріж соломкою і залий окропом на 1 хвилину.

    Подрібни часник та імбир, а потім обсмаж їх із шалотом буквально півхвилини на сильному вогні. Відправ туди ж креветок, а через 2 хвилини – кальмарів. Приправ, влий соєвий соус і 1 ст.л. води, додай локшину, перемішай і прогрій удон ще 1 хвилину.

    Зараз читають:15 чудових рецептів смажених пиріжків на сковороді

    7. Удон з креветками, броколі та цвітною капустою

    При бажанні полів готове блюдо соусом унаги або теріяки.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 120 г очищених креветок, 80 г цвітної капусти, 80 г броколі, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 80 г цибулі-порею, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Відвари удон, розбери обидва види капусти на дрібні суцвіття і тонко нашаткуй інші овочі. Трохи обсмаж порей, додай моркву та перець, через 1 хвилину виклади броколі та цвітну капусту, а потім ще через 2-3 хвилини – креветок. Влий соєвий соус, приправ і доведи до готовності. Змішай все з удоном і зніми з вогню.

    8. Удон з креветками та пекінською капустою

    Можна використовувати навіть білокачанну капусту, але обов'язково – молоду та м'яку.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 200 г очищених креветок, 400 г пекінської капусти, 1 болгарський перець, 1 морква, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. тертого імбиру, 3 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. рисового оцту, 2 щіпки цукру, спеції.

    Приготування: Відвари удон, тонко наріж овочі, а соєвий соус – змішай з рисовим оцтом, цукром, спеціями, подрібненим часником та імбиром. Обсмажити всі овочі разом до м'якості. Окремо обсмажте креветок, залийте їх раніше приготованим соусом і прогрійте 1 хвилину. Відправ туди ж овочі та локшину, перемішай і прогрій все разом ще хвилину. Зніміть готовий удон з вогню і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *