Кращі салати для схуднення. Рецепти фруктових і овочевих салатів

Легке схуднення – мрія кожної жінки і дівчата. Але хіба можна стати стрункішою, які не голодуючи і не підраховуючи калорії, вживаючи смачну їжу? Звичайно, можна і навіть потрібно! Адже таке схуднення буде комфортним для організму. Але як це зробити? Допоможуть в цьому ділі салати.

Зміст

  • Схуднення на салатах: в чому секрет?
  • Салатні дієти
  • Корисні рецепти для здоров’я і стрункості
  • З буряка і моркви
  • З стручкової квасолею
  • З капустою і руколою
  • З фенхелю
  • Фруктово-овочевий салат
  • Схуднення на салатах: в чому секрет?

    Як правильно їсти це блюдо, щоб худнути? Звичайно, треба правильно вибирати продукти. Салати повинні бути тільки овочевими або фруктовими. Причому, фруктові слід їсти в першій половині дня, а овочеві можна вживати цілий день (все-таки фрукти дуже солодкі).

    Овочі – це кращий вибір для салатів. По-перше, вони малокалорійні. По-друге, містять дуже багато мінералів і вітамінів. По-третє, овочі – прекрасне джерело клітковини, яка добре насичує і позбавляє від голоду на тривалий час. По-четверте, в них мало вуглеводів. По-п’яте, багато овочів налагоджують процес травлення і прискорюють обмін речовин. Всі ці достоїнства овочів необхідно використовувати для схуднення.

    Які овочі найбільш корисні для позбавлення від зайвих кілограмів? це:

    • буряк;
    • селера;
    • капуста;
    • шпинат;
    • огірки;
    • шарр;
    • кабачки;
    • гарбуз;
    • цибуля;
    • морква.

    Буряк добре очищає кишечник. Крім того, до складу цього овоча входить бетаїн – речовина, яка допомагає спалювати жир. Селера містить дуже мало калорій і нормалізує обмін речовин. Капуста знижує рівень цукру в крові і містить дуже багато клітковини. Шпинат прискорює метаболізм. Огірки виводять з організму зайву рідину і містять мінімальну кількість калорій. Спаржа нормалізує роботу кишечника, містить багато харчових волокон. Кабачки нормалізують водно-сольовий баланс і виводять зайву рідину. Гарбуз – дуже низькокалорійний овоч, крім того, вона здатна прискорювати обмін речовин і стримувати процес накопичення жирів. Лук – низькокалорійний овоч, які покращує метаболізм. Морква містить багато клітковини і дарує енергію.

    Зараз читають:Кефірна дієта на 9 днів допоможе повернути ідеальні форми

    Отже, найкорисніші овочі слід використовувати частіше, але можна готувати салати і з інших овочів.

    Що стосується фруктів, фаворитами є цитрусові. Апельсини, мандарини, грейпфрути та інші подібні фрукти найкраще спалюють жири, стимулюють обмін речовин і очищають організм. Ананас – ще один жиросжигатель. Крім того, корисні яблука і груші, вони містять багато клітковини.

    Овочі і фрукти можна змішувати, а можна готувати і окремо. Це справа вашого смаку.

    Є ще один нюанс схуднення на салатах: правильна заправка. Це може бути нежирний йогурт або сметана, лимонний сік і різні рослинні масла. Майонез, кетчуп і інші калорійні і не дуже корисні соуси використовувати не можна. Солити слід по мінімуму.

    Салатні дієти

    Є навіть спеціальні дієти на салатах. Їх дуже багато, але ми пропонуємо вам три варіанти.

    Дієта на п’ять днів – дуже сувора. Дозволені лише овочі, яйця, фрукти. Звичайно, слід намагатися вживати найкорисніші овочі.

    Ось меню дієти:

    • вранці – два яйця і овочевий смузі;
    • перекус – овочевий салат;
    • обід – овочевий бульйон, салат і мінералка;
    • полуденок – фруктовий салат;
    • ввечері – два яйця і овочевий салату;
    • перед сном – зелений чай.

    Зараз читають:ТОП-10 дієт для схуднення – швидке позбавлення від зайвих кілограмів

    Ще один варіант – тижнева дієта. Вона більш ситна, тому її можна дотримуватися довше. У раціон можна включити м’ясо, рибу, м’ясні бульйони, житній хліб, яйця.

    Ось зразкове меню дієти:

    • вранці – пара варених яєць і овочевий салат;
    • другий сніданок – фруктовий салат або просто фрукти;
    • обід – бульйон м’ясний, дві скибочки хліба, риба або м’ясо і салат;
    • полуденок – овочевий салат;
    • ввечері – морепродукти і овочевий салат.

    Чотириденна дієта передбачає вживання ряду продуктів в певні дні.

    Отже:

    • в перший день можна їсти лише фруктові салати, горіхи і мед, пити дозволено зелений чай;
    • у другий день – овочеві салати з заправкою з сметани або масла. Дозволено також сир;
    • в третій день можна вживати яйця, овочі і невелика кількість вареного м’яса;
    • четвертий день – морепродукти і риба, а також салати з овочів і морської капусти.

    А найпростіший варіант позбутися зайвих кілограмів – просто частіше включати салати в меню. Їх можна їсти під час обіду і вечері, а також на полуденок і другий сніданок.

    Корисні рецепти для здоров’я і стрункості

    Рецепти салатів вражають своїм різноманіттям. Ви можете готувати щось звичне або оригінальне, використовувати два інгредієнта або десять. Головне, щоб продукти були корисні, а блюдо – смачне.

    Зараз читають:З чого почати худнути?

    Ось рецепти оригінальних салатів для схуднення.

    З буряка і моркви

    Сирий буряк і моркву натерти на тертці, стебло селери нарізати кружечками, петрушку подрібнити. Всі продукти змішати і заправити соусом. Для його приготування змішати столову ложку лимонного соку, така ж кількість яблучного оцту і кілька ложок оливкової олії. Додати трохи імбиру і куркуми, посолити.

    З стручкової квасолею

    350 г квасолі зварити, червону цибулину нарізати тонкими півкільцями, болгарський перець і 250 г моркви нарізати тонкою соломкою. Все змішати і заправити оливковою олією, невеликою кількістю винного оцту і сіллю.

    З капустою і руколою

    300 г капусти нашаткувати, три помідори і огірок нарізати кубиками. Стебло селери – кружечками. Рукколу, кріп і петрушку крупно нарубати. Овочі та зелень змішати і додати лимонний сік і рослинне масло. Посолити і поперчити за смаком.

    З фенхелю

    Половину кореня фенхеля дрібно нарізати, пучок петрушки подрібнити, листя салату нарвати руками. Пару столових ложок рідкого меду і така ж кількість лимонного соку змішати, посолити, додати 1-2 ложки оливкової олії і заправити салат. Подавати салат треба відразу ж після приготування.

    Фруктово-овочевий салат

    Рожевий грейпфрут нарізати на невеликі шматочки, два томата – напівколами, кілька оливок нарізати навпіл. Перемішати інгредієнти, додати 100 г натертого твердого сиру і заправити оливковою олією.

    Рецепти салатів можна вибирати будь-які. Чим різноманітніше, тим смачніше і легше буде проходити схуднення і міцніше буде здоров’я.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *