Літні вечори просто створені для вечірніх чаювання, тому непогано було б супроводжувати їх домашньою випічкою із сезонними фруктами та ягодами. І найпростіше тут приготувати заливний пиріг з вишнею. Розповідаємо 20 чудових рецептів!
Зміст
1. Заливний пиріг з вишнею на яйцях та кефірі
За бажанням можеш змішати кілька видів борошна.
Тобі знадобиться: 380 г борошна, 2 яйця, 400 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.
Теплий кефір змішай з содою, додай злегка збиті яйця, цукор і сіль. Всип просіяне борошно і перемішай тісто до однорідності. Застели форму пергаментним папером, виклади очищену від кісточок вишню і зали її рідким тестом. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.
2. Заливний пиріг з вишнею на сметані
Вимішувати тісто можна за допомогою міксера або вручну.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 2 яйця, 150 г сметани, 1 ч.л. соди, 1/2 склянки цукру, ванілін на кінчику ножа, 200 г вишні.
Сметану змішай з содою, додай ванілін і яйця , збиті з цукром. Всип просіяне борошно і перемішай. Вишню очисти від кісточок та виклади на дно підготовленої форми. Залий її тестом і постав пиріг на 35 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
3. Заливний пиріг з вишнею на яйцях та молоці
По консистенції тісто має вийти таким, як на оладки.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 4 яйця, 400 мл молока, 1 ч.л. соди, 150 г цукрового піску, 1 крапля ванільного екстракту, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, 250 г вишні.
Яйця збий з цукром , додай тепле молоко і ванільний екстракт. Всип просіяне борошно, змішане з содою, і добре перемішай тісто. Вишню очисти від кісточок і змішай із крохмалем. Половину тесту вилий у застелену форму, потім рівномірним шаром виклади вишню, залий її залишками тіста і випікай пиріг 35 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Заливний пиріг з вишнею на майонезі
Пиріг виходить м'яким, ароматним та дуже смачним!
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 3 яйця, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. соди, 100 г цукрового піску, ванілін на кінчику ножа, 200 г вишні.
Яйця зби з цукром і ваніліном, додай майонез і перемішай. Всип просіяне борошно з содою і ще раз все добре перемішай. Застели форму пекарським папером, вилий трохи тіста і виклади очищену від кісточок вишню. Залий тестом і випікай 30 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з вишні з кісточками на зиму
5. Заливний пиріг з вишнею на сухих дріжджах
Перемішуйте тісто протягом 3-4 хвилин.
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 8 г сухих дріжджів, 120 г цукру, 1 крапля ванільного екстракту, сіль на кінчику ножа, 50 мл олії, 200 г вишні, 400 мл води.
Дріжджі розпусти в теплій воді, додай цукор , накрий опару харчовою плівкою і постав у тепло на 10 хвилин. Проси борошно, додай ванільний екстракт, сіль, масло та опару. Перемішайте тісто, знову накрийте і приберіть в тепле місце на 1 годину. Вишню очисти від кісточок, всип її в тісто і обережно перемішай. Застели форму пекарським папером, вилий тісто і випікай пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.
6. Заливний пиріг з вишнею на яйцях та вершках
Знадобляться вершки з жирністю не менше 20%.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 3 яйця, 100 г вершків, 1 ч.л. соди, 1/2 склянки цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.
Яйця збий з цукром і сіллю. Додай вершки, соду і добре перемішай. Всип просіяне борошно і ще раз вимішати тісто до однорідності. Вилий третину тіста в застелену форму, виклади очищену від кісточок вишню та залий її залишками тіста. Випікай пиріг 35 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
7. Заливний пиріг з вишнею на воді
Цукор можна замінити на 1 ч.л. екстракту стевії.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 4 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 1/2 склянки цукру, 200 г вишні, 400 мл теплої води.
Яйця збий з цукром до пишності. Додай воду, просіяне борошно, змішану з розпушувачем, і перемішай до однорідності. Вишню очисти від кісточок і виклади на дно застеленої форми, зверху зали її рідким тестом і постав на 30-35 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
8. Заливний пиріг з вишнею та мигдальними пелюстками
Рекомендуємо користуватися верхнім нагріванням.
Тобі знадобиться: 240 г борошна, 4 яйця, 50 г сметани, 1 ч.л. соди, 1 крапля мигдального екстракту, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 2 ст. мигдальних пелюсток, 200 г вишні.
Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. У сметану всип соду і добре перемішай. Змішай обидві заготовки, додай мигдальний екстракт, борошно, що просіює, і ще раз перемішай. Всип мигдальні пелюстки і вишню, очищену від кісточок. Ще раз акуратно перемішай і виклади у застелену форму. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
9. Заливний пиріг з вишнею на маргарині
Смачний пиріг із простих та доступних продуктів.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 100 г маргарину, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 120 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.
Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. Додай розтоплений маргарин і борошно, змішане з розпушувачем. Перемішай до однорідності, додай половину очищеної від кісточок вишні та ще раз обережно перемішай. Застели форму пекарським папером, вилий туди рідке тісто і зверху розклади вишню, що залишилася. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
10. Заливний пиріг з вишнею та лимонною цедрою
Готовий пиріг присип цукровою пудрою, меленими горіхами або мигдальними пластівцями.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 2 яйця, 200 мл кефіру, 100 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 0,5 ч.л. лимонної цедри, 0,5 ч. л. соди, 1 ст. лимонного соку, 200 г вишні.
Зараз читають:15 простих способів запекти гарбуз у духовці шматочками
Яйця збий з цукром і сіллю. У теплий кефір додай лимонний сік та соду. Змішай обидві заготовки, додай борошно, що просіює, цедру і гарненько вимішай. Застели роз'ємну форму пекарським папером, виклади на дно очищену від кісточок вишню і зали її тестом. Випікай 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
11. Заливний пиріг «П'яна вишня»
Пропорції розраховані на форму діаметром 26 см.
Тобі знадобиться: 300 г муки|борошна|, 3 яйця, 250 мл молока, 0,5 ч.л. соди, 100 г цукрового піску, 100 мл коньяку, 250 г вишні.
Вишню очисти від кісточок, залий коньяком і прибери в бік на 10 хвилин. Яйця зби з цукром до пишності, додай тепле молоко і просіяне борошно, змішане з содою. Перемішай і вили тісто в застелену форму, зверху виклади заспиртовану вишню і випікай пиріг 35 хвилин|мінути| при 180 градусах.
12. Заливний пиріг з вишнею на свіжих дріжджах
Щоб вийшла гарна скоринка, змасти пиріг молоком або жовтком.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 15 г свіжих дріжджів, 300 мл молока, 2 яйця, 100 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 200 г вишні.
Приготування: Дріжджі розпусти у теплому молоці. Додай цукор, 1 ст. борошна, накрий і постав отриману опару в тепле місце на 15 хвилин. Проси борошно, додай збиті яйця, ванілін та опару. Вимішай тісто до однорідності і вили половину в підготовлену форму. Виклади рівномірним шаром очищену від кісточок вишню, залий її залишками тіста і випікай пиріг 30-35 хвилин при 180 градусах.
13. Заливний пиріг з черешнею та вишнею
Просіювання борошна допомагає позбавитися від сміття та сприяє насиченню киснем.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 0,5 ч.л. швидкодіючих дріжджів, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 250 мл теплої води, 1 жменю черешні, 1 жменю вишні.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, дріжджі, розтоплене масло, воду, цукор, сіль і злегка збите яйце. Черешню з вишнею очисти від кісточок і додай у тісто. Все перемішай і вили тісто в застелену форму. Випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.
14. Заливний пиріг з вишнею на сироватці
Готуй тільки на свіжій сироватці!
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 200 мл сироватки, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. розпушувача, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г вишні.
Яйця збий з цукром і сіллю. Додай теплу сироватку, розтоплену олію та борошно, змішану з розпушувачем. Перемішай до однорідності, додай очищену від кісточок вишню і ще раз добре перемішай. Застелить форму пергаментним папером, вилий тісто і постав пиріг на 40 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
15. Заливний пиріг з манкою, сиром та заспиртованою вишнею
Не поспішай, манці треба трохи часу, щоб набрякнути.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 100 г сиру, 2 ст. манки, 4 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1/2 склянки цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 250 мл теплої води, 200 г вишні, 100 мл спирту.
Вишню очисти від кісточок, залий спиртом і залиш на 10 хвилин. Сир протрій через сито, додай розтоплену олію, просіяне борошно, манку, цукор, сіль і збиті яйця. Влий воду, всип вишню, перемішай і залиш на 10 хвилин. Вилий тісто у підготовлену форму та випікай 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу
16. Заливний пиріг з вишнею та малиною
Подавай із шоколадним або карамельним топінгом.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 4 яйця, 3 ст. олії, 1 ч.л. соди, 120 г цукрового піску, 150 г вишні, 150 г малини, 400 мл теплої води.
Яйця збий з цукром до пишності. Додай олію, воду і просіяне борошно, змішане з содою. Вишню очисти від кісточок і разом із малиною всип у тісто. Перемішай і вили в застелену форму. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
17. Заливний пиріг з чорною смородиною та вишнею на сухих дріжджах
Щоб начинка вийшла менш плинною, додай 1 чл. крохмалю.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 6 г сухих дріжджів, 100 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 0,5 ч.л. розпушувача, 40 мл олії, 250 мл води, 1 жменю чорної смородини, 1 жменю вишні.
Приготування: Дріжджі змішай із цукром та теплою водою, накрий харчовою плівкою та постав у тепле місце на 10 хвилин. Проси борошно, додай ванілін, розпушувач та масло. Влий заготовку з дріжджами і перемішай. Застели форму пекарським папером, вили половину тіста, виклади смородину та очищену від кісточок вишню. Залий їх тестом, що залишився, і залиш на 20 хвилин у теплому місці підніматися. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.
18. Заливний пиріг з яблуками, вишнею та корицею
На жирному кефірі пиріг виходить ще смачнішим!
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 3 яйця, 250 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 1 яблуко, 100 г вишні, 0,5 ч. л. меленої кориці.
Яйця збий з цукром і сіллю. Додай кефір, змішаний із содою, і перемішай. Всип просіяне борошно і вимішати тісто до однорідного стану. Всип у тісто очищену від кісточок вишню та нарізане яблуко. Перемішай і вили все в підготовлену форму. Випікай 30-35 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Гарячий пиріг дістань з духовки та присип меленою корицею.
19. Заливний пиріг з какао та вишнею
Чудовий варіант заливного пирога для дитячого свята.
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 3 ст. какао-порошку, 2 яйця, 250 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 100 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.
Яйця збий з цукром до пишної піни. Змішай просіяне борошно, какао, розпушувач і сіль. Додай тепле молоко, розтоплену олію, заготовку з яйцями та очищену від кісточок вишню. Акуратно перемішай і вили тісто у форму, застелену пекарським папером. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
20. Шоколадний заливний пиріг з вишнею
Готовий пиріг відділи силіконовою лопаткою від форми та акуратно переверни на дошку.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 1 ст. розчинної кави, 1 ст.л. какао-порошку, 3 яйця, 120 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 200 г вишні.
Яйця збий з цукром до пишності. Проси борошно, додай каву, какао-порошок, розтоплену олію та заготівлю з яйцями. Вишню очисти від кісточок, всип у миску з тістом і акуратно перемішай. Вилий все в застелену форму і випікай 35-40 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua