У багатьох літо асоціюється із ароматними абрикосами. А з огляду на короткий сезон цих фруктів, консервуванням треба займатися з перших днів. Сьогодні готуватимемо варення з абрикосів без кісточок. А в нашій добірці рецептів ти знайдеш 20 найкращих рецептів!
Зміст
1. Варення з абрикосів часточками
Рекомендуємо робити це варення з твердих та злегка недостиглих абрикосів.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування: Абрикоси промий, розділи на часточки та видали кісточки. Склади абрикоси в глибоку каструлю з товстим дном, засип цукровим піском і прибери в бік на 10 годин. Після цього на повільному вогні доведи варення до кипіння, прокип'яти 5 хвилин і остудити при кімнатній температурі. Повторіть процедуру двічі. При останньому кип'ятінні всип лимонну кислоту. Гаряче абрикосове варення розклади по банках і закатай.
2. Абрикосове варення з лимонною кислотою
Легкий рецепт, який оцінять навіть господині-початківці.
Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Промиті абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і засип цукром на 4-5 годин. Закип'ятити масу, додати лимонну кислоту і проварити 5-7 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки, закатай і переверни їх догори дном.
3. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок
Найшвидший варіант для тих, хто не хоче довго стояти біля плити.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.
Абрикоси промий , розділи на половинки і очисти від кісточок. Засип абрикоси цукром, накрий кришкою і прибери убік на 4-5 годин. Додай воду, лимонну кислоту та на повільному вогні прокип'яті 5 хвилин. Розклади варення по стерилізованих банках, закрий кришками і закутай на добу теплою ковдрою.
4. Варення з абрикосів із агар-агаром
Періодично помішувати варення під час приготування, інакше воно підгорить.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 10 г агар-агару, 100 мл води.
Абрикоси промий, розділи на половинки, очисти від кісточок і засип цукром на 4-5 годин. Змішай агар-агар з водою і прибери на 10 хвилин. Абрикосову масу доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Пюруй все блендером, додай лимонну кислоту та заготовку з агар-агаром. Проварити всі разом 5 хвилин і розлий у підготовлені банки. Закрий кришками, переверни варення вгору дном і укутай на добу теплою ковдрою.
Зараз читають:12 найсмачніших бутербродів з авокадо та червоною рибою
5. Абрикосове варення зі спеціями та лимонним соком
Виходить ну дуже ароматно та смачно!
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 лимон, 1 кг цукру, 5 зірочок бадяну, 1 ч.л. меленої кориці.
Приготування: Промиті абрикоси розділи на половинки та очисти від кісточок. Всип цукор і залиш на 3-4 години. На повільному вогні проварити масу 10 хвилин і пюруй занурювальним блендером. Поверни на вогонь, додай спеції, лимонний сік і вари ще 5-7 хвилин. Розклади варення по стерилізованих банках, закрий кришками і закутай на добу теплою ковдрою.
6. Варення з абрикосів з мигдалем
Готове варення можна подавати як з морозивом, так і самостійним десертом.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 350 г мигдалю, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2 склянки води.
Абрикоси промий , розбери на часточки і видали кісточки. Засип цукром і залиш на 4-5 годин при кімнатній температурі. Мигдаль залий окропом і накрий на 10 хвилин|мінути| кришкою. Злий воду остуди та очисти кожен горішок від шкірки.
Абрикосову заготівлю проварити 10 хвилин. Пюруй занурювальним блендером, всип лимонну кислоту, очищений мигдаль, влий воду і варіть варення ще 20 хвилин.
7. Варення з абрикосів із желатином
Густіше варення вийде, якщо використовувати желатину на 2 г більше.
Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 50 мл лимонного соку, 25 г желатину, 150 мл води.
Підготовлені абрикоси очисти від кісточок і дрібно наріж. Всип цукор, перемішай і прибери на 2 години набік. Желатин замочіть у воді на 12-15 хвилин. На повільному вогні проварити варення 10 хвилин. Додай желатинову заготівлю, прогрій 2 хвилини, але не кип'ятити. Розклади гаряче абрикосове варення по стерилізованих банках, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.
8. Абрикосове варення з апельсинами
Останні 5 хвилин заважай варення інтенсивніше.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг апельсинів, 1 кг цукру, 5 г лимонної кислоти.
Приготування: Апельсини ошпарити окропом, очисти і наріж невеликими шматочками. Абрикоси промий, розділи на часточки, очисти від кісточок і подрібни. Змішай все в глибокій каструлі, додай цукор і залиш на 4-6 годин. Прокип'ятіть варення на повільному вогні 5 хвилин і пюруйте занурювальним блендером. Всип лимонну кислоту, проварити ще 5 хвилин і закатай.
9. Абрикосове варення з волоськими горіхами
Попередньо горіхи слід прогріти на сухій сковороді.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 500 г волоських горіхів, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Промиті абрикоси розбери на часточки, видали кісточки, засип цукровим піском і залиш на 5-6 годин, щоб з'явився сік. Прокип'ятити заготовку двічі по п'ять хвилин, роблячи перерву для охолодження. Втретє всип лимонну кислоту, підготовлені горіхи та прокип'яті 10 хвилин. Розклади варення по банках і закатай.
Зараз читають:15 оригінальних заправок для вінегрету
10. Варення з абрикосів з лимоном та корицею
Перед використанням лимон краще промити окропом.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 лимон, 1 кг цукру, 1 ч.л. меленої кориці.
Абрикоси промий , розбери на часточки, очисти від кісточок і наріж невеликими шматочками. Додай цукор, накрий кришкою та залиш на 3-4 години. Проварити на повільному вогні 5 хвилин, додай сік лимона, мелену корицю і готуй ще 5-7 хвилин. Гаряче варення розклади в підготовлену тару, закрий кришками і переверни вгору дном.
11. Варення з абрикосів з імбиром
Замість свіжого імбиру можна додавати порошковий.
Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 20 г кореня імбиру, 1 кг цукру, половий сік лимона.
Абрикоси промий , розбери на часточки і видали кісточки. Засип цукром, накрий кришкою і залиш на 3 години при кімнатній температурі. На повільному вогні проварити 5 хвилин і остудити. Додай сік половини лимона, тертий корінь імбиру та прокип'яті ще 5 хвилин. Наповнить стерилізовані банки гарячим варенням і закатай.
12. Варення з аличі та абрикосів без кісточок
Якщо фрукти виділили недостатньо соку, то додай у варення трохи води.
Тобі знадобиться: 2 кг аличі, 2 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 7 г лимонної кислоти.
Аличу , абрикоси промою, очисти від кісточок і наріж невеликими шматочками. Засип цукром і залиште на 2 години, щоб з'явився сік. На повільному вогні проваріть масу три рази по 5 хвилин, роблячи перерву до повного охолодження. При останньому варінні додай лимонну кислоту. Розклади гаряче варення по чистих сухих банках, закрий кришками і переверни вгору дном.
13. Варення з абрикосів з ваніллю
Замінити стручок ванілі можна ванільним екстрактом або порошковим ваніліном.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 стручок ванілі, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Абрикоси промий , розділи на половинки, очисти від кісточок і наріж. Додай половину цукру та залиш на 3 години при кімнатній температурі. Розріж стручок ванілі вздовж, вибери насіння і змішай з цукром, що залишився. На повільному вогні прокип'яти варення 5 хвилин, зніміть з вогню і остудіть. Всип лимонну кислоту, цукор з насінням ванілі та проварити ще 10 хвилин. Наповнить стерилізовані банки гарячим абрикосовим варенням і закатай.
14. Варення з абрикосів та персиків без кісточок
Якщо відмити ворсисту шкірку персиків не вдається, її слід зняти.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг персиків, 1 кг цукру, 5 г лимонної кислоти.
Приготування: Фрукти промий, очисти від кісточок і наріж невеликими шматочками. Засип цукром і залиш на 2-3 години. Проварити варення 5-7 хвилин, зніміть з вогню і остудіть при кімнатній температурі. Знову доведи до кипіння, додай лимонну кислоту, проварити 5 хвилин і закатай.
15. Абрикосове варення без цукру
Для цього рецепту варення не потрібно нічого, окрім абрикосів.
Зараз читають:25 простих маринадів для курячих крилець
Тобі знадобиться: 3 кг перестиглих абрикосів.
Абрикоси промий , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Провари варення 10 хвилин і розклади по стерилізованих банках. Закрий кришками, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.
16. Полунично-абрикосове варення
Найсмачніше варення з ранніх дарів природи!
Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 2 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 3 г лимонної кислоти.
Абрикоси промий , розділи на половинки і видали кісточки. Переклади абрикоси в глибоку каструлю, додай полуницю, цукор і залиш на 4 години, щоб з'явився сік. Поставте варення на повільний вогонь і прокип'ятіть 5 хвилин. Зніми каструлю з плити та остуди за кімнатної температури. Всип лимонну кислоту і знову проварити 4-5 хвилин. Переклади варення в стерилізовані банки і закатай.
17. Варення з вишні та абрикосів без кісточок
Відмінний рецепт варення на зиму до чаю.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг абрикосів, 800 г цукру, 5 ст. лимонного соку.
Приготування: Вишню та абрикоси промою та очисти від кісточок. Переклади в каструлю з товстим дном, засип цукром і прибери на 4 години. Проварити варення на слабкому вогні 8 хвилин після закипання. Влий лимонний сік, прокип'ятити ще 2-3 хвилини і закатай.
18. Варення з абрикосів та малини
Перебери та використовуй тільки щільні ягідки малини.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг малини, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонного соку, сіль на кінчику ножа.
Абрикоси промий , розділи на половинки і видали кісточки. Засип цукром і прибери убік на 4 години. Прокип'яти 5 хвилин на повільному вогні та остуді при кімнатній температурі. Додай сіль, лимонний сік, промиту малину та прокип'яті ще 5 хвилин. Акуратно розклади варення по банках, закрий кришками і переверни вгору дном.
19. Абрикосове варення з ківі
Таке варення бажано готувати з максимально стиглих абрикосів.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 500 г ківі, 1 кг цукру, 4 г лимонної кислоти, сіль на кінчику ножа.
Промиті абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і помісти в глибоку каструлю. Ківі очисти від шкірки, наріж часточками і всип у каструлю. Додай цукор, накрий кришкою та залиш на 5-6 годин. На повільному вогні проварити 5-7 хвилин і остудити при кімнатній температурі. Всип лимонну кислоту, сіль та вари ще 5 хвилин. Гаряче варення розклади по банках і закатай.
20. Варення з абрикосів у мультиварці
Шматочки абрикосів добре зберігають форму і трохи хрумтять.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Абрикоси промий , розбери на часточки і очисти від кісточок. Помісти в чашу мультиварки, засип цукром і залиш на 2-3 години. Всип лимонну кислоту, закрий кришку і включи на 1 годину режим «Випічка». Після звукового сигналу розклади абрикосове варення по банках і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua