Готувати паску в мультиварці навіть зручніше, ніж у духовці. Тим більше, за смаком виходить нітрохи не гірше – немає різниці. Розповідаємо 12 перевірених рецептів пасок з різними видами тіста та різною начинкою. Вибирай який більше подобається!
Зміст
1. Паска на молоці в мультиварці
Чудова паска на класичному дріжджовому тесті.
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 150 г цукру, 4 яйця, 1 ч.л. сухих дріжджів, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г родзинок|ізюму|, 600 г борошна, 1 лимон.
Змішай тепле молоко, дріжджі, ложку цукру і 250 г борошна. Залиш цю опару в теплі на півгодини. Відокремили білки від жовтків і розітри жовтки з цукром, що залишився. Міксером збий 3 білки до піків, останній тут не знадобиться. Додай у опару жовтки, потім – м'яке вершкове масло, а далі – акуратно втрути білки.
Всипи борошно, що залишилося, вимішай і залиши тісто на 1 годину в теплі. Додай промити родзинки та цедру, вимішай тісто ще раз і виклади його в чашу мультиварки. Увімкни режим для підігріву на 10 хвилин, а потім режим для випікання на півтори години.
2. Паска на вершках у мультиварці
Вершки потрібні тільки для опари, тому жирність підійде будь-яка.
Тобі знадобиться: 200 мл вершків, 7 г сухих дріжджів, 550 г борошна, 150 г цукру, 3 яйця, 100 г вершкового масла, 1 г ваніліну, 1 щіпка солі, 150 г родзинок, 120 г цукатів, 1 ст. коньяку.
Змішай теплі вершки, дріжджі, ложку цукру і 4 ложки борошна. Залиш у теплі на півгодини. Родзинки замочи на 10 хвилин у гарячій воді та обсуши. Подрібни цукати. Віночком змішай яйця, розтоплену олію, цукор, сіль та ванілін. З'єднай це з опарою і поступово додай борошно, що залишилося.
Вимішай тісто і відправ його на 1,5 години в мультиварку при температурі 35 градусів. Додай коньяк, родзинки та цукати, ще раз вимішай і постав у мультиварку ще на півгодини при 35 градусах. Не відкриваючи кришку, увімкніть режим випікання на 1,5 години.
3. Паска без дріжджів у мультиварці
Бездрожжеве тісто добре тим, що з ним швидше та простіше працювати.
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 150 г цукру, 1 щіпка солі, 10 г розпушувача, 0,5 ч.л. кориці, 1 ст. лимонної цедри, 1 г ваніліну, 100 г родзинок, 4 яйця, 120 г вершкового масла|мастила|.
Зараз читають:Кальмари в клярі: 20 простих рецептів на будь-який смак
Приготування: Міксером зби м'яку олію з цукром і ваніліном до пишності. Продовжуючи збивати, поштучно додай яйця. Після чого всип борошно, сіль, розпушувач і корицю. Вимішати і додати цедру з промитими родзинками. Виклади тісто в мультиварку і випікай паску 1 годину в режимі випічки.
4. Паска на сметані в мультиварці
Ніжне та повітряне тісто для паски, яке чудово поєднується з начинкою із сухофруктів та горіхів.
Тобі знадобиться: 250 г цукру, 150 г сметани, 150 г вершкового масла, 150 мл молока, 3 яйця, 750 г борошна, 10 г сухих дріжджів, 100 г сухофруктів, 100 г волоських горіхів.
Приготування: Замочіть сухофрукти в окропі на 10 хвилин, обсушіть і наріж. Обсмаж горіхи на сухій сковороді і теж наріж. Змішай просіяне борошно з дріжджами. Міксером зби яйця з цукром, додай м'яке вершкове масло, а потім – сметану та тепле молоко.
З'єднайте всі інгредієнти, крім начинки, і відправте тісто в мультиварку на 1 годину при 35-40 градусах. Розімни його ще раз і втрути сухофрукти з горіхами. Залиш тісто в мультиварці ще на 1:00 при 40 градусах і далі включи режим «Випічка», теж на 1:00.
5. Паска на кефірі в мультиварці
Ще один апетитний рецепт бездрожжової паски на Великдень!
Тобі знадобиться: 2 яйця, 2 склянки борошна, 1 склянка кефіру, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. какао, 2 жмені родзинок.
Додай соду в кефір і залиш їх на 5 хвилин. Міксером зби яйця з цукром і розтопленим маслом. Змішай яєчну суміш з кефіром, всип просіяне борошно з какао і втрути промитий родзинки. Випікай паску в мультиварці в режимі випічки.
6. Сирна паска в мультиварці
Рекомендуємо спочатку перетерти сир через сито, щоб не було великих шматочків.
Тобі знадобиться: 100 мл молока, 25 г свіжих дріжджів, 150 г сиру, 150 г цукру, 2 щіпки солі, 2 яйця, 2 ч.л. ванільного цукру, 500-600 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукатів.
Приготування: У теплому молоці розведи дріжджі, 2 ложки борошна та ложку цукру. Залиш цю опару в теплі на 1:00. Міксером збий яйця з двома видами цукру та розтопленим маслом. Додай опару, сир і сіль, і все перемішай. Поступово частинами всип просіяне борошно і залиште тісто в теплі на 2 години. Втрути в нього промиті цукати та виклади у чашу мультиварки. Залиш його там на 1:00 при 35 градусах, після чого включи режим «Випічка» на 90 хвилин.
7. Паска на сухому молоці в мультиварці
Для яскравішого аромату – додай трохи ванільної есенції.
Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 200 мл води, 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 1 склянка цукру, 2 ст.л. сухого молока, 20 г сухих дріжджів, сухофрукти та горіхи.
Нагрій воду і змішай її з розтопленим маслом. Додай туди дріжджі та залиш на 15 хвилин. Віночком зби яйця, цукор і сухе молоко, з'єднай з опарою і поступово втрути борошно. Додай сухофрукти та горіхи до смаку. Відправ все в мультиварку на 1 годину при 30 градусах, а потім увімкни режим «Випічка» на 70 хвилин.
8. Волога паска в мультиварці
Щоб тісто на паску залишилося вологим, дуже важливо дотримуватися пропорцій інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г цукру, 120 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ч.л. сухих дріжджів, 100 г цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. сметани, 8 г ванільного цукру, 200-300 г борошна, 150 г сухофруктів або цукатів, 50 г сушених журавлин.
Приготування: Змішай тепле молоко, дріжджі, ложку цукру та 1/2 склянки борошна. Залиш на 1 годину у теплі. Міксером зби яйця з цукром до однорідності. Замочи сухофрукти та журавлину на 10 хвилин у гарячій воді, обсуши та наріж.
Додай в опару яйця, сметану, ванільний цукор, м'яку олію та сіль. Поступово втрути борошно і залишити тісто в теплі під рушником на 2 години. У процесі – один раз добре його розімні. Вмішай сухофрукти та журавлину, розділи тісто на три частини та виклади у форми.
Постав форми в чашу мультиварки на підставку і включи підігрів на півгодини. Потім увімкніть режим «Випічка» на 100 хвилин. Після закінчення – не відкривай мультиварку ще 20 хвилин.
9. Апельсиновий паска в мультиварці
Оригінальний рецепт, коли захочеться чогось новенького.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 апельсин, 1 склянка вершків, 50 г сметани, 650 г борошна, 300 г цукру, 100 г вершкового масла, 1 щіпка ваніліну, 12 г сухих дріжджів, 150 г родзинок, 70 г.
Приготування: Змішай теплі вершки, 2 ложки цукру, 4 ложки борошна та дріжджі. Залиш опару у теплі на півгодини. Подрібни горіхи, а родзинки – замочи на 10 хвилин у гарячій воді та обсуши. Змішай опару з цукром, сметаною, яйцями та розм'якшеним вершковим маслом. Додай ванілін та цедру апельсина.
Поступово втрути борошно і залишити тісто на 1 годину при 40 градусах у мультиварці. Всип родзинки з горіхами і вимішати тісто ще раз. Залиш його ще на 1 годину при 40 градусах, а потім увімкни режим для випікання на 90 хвилин.
10. Паска на жовтках у мультиварці
Для ще апетитнішого відтінку – можеш додати сюди трохи куркуми.
Тобі знадобиться: 150 г сухофруктів, 500 г борошна, 3,5 ч.л. сухих дріжджів, 4 жовтки, 150 г цукру, 250 мл молока, 120 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. солі, 1-2 ст. рослинного масла.
Зараз читають:8 відмінних способів приготувати яйця Бенедикт
Залий сухофрукти окропом на 10 хвилин, обсуши і дрібно їх наріж. Змішай просіяне борошно, сіль та сухі дріжджі. Перетріть жовтки з цукром і додай тепле молоко з розтопленим маслом. Міксером зби все це до піни, поступово всип борошно і втрути сухофрукти. Залиш тісто на 2 години в теплі, після чого розімни його з олією і виклади в чашу мультиварки. Залиш ще на 40 хвилин при 30-40 градусах і потім увімкни режим для випікання на 80 хвилин.
11. Паска на сметані з сиром у мультиварці
Незвичайна і в той же час дуже проста паска, яка обов'язково вийде.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 120 г сметани, 150 г жирного сиру, 500 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 10 г сухих дріжджів, 150 г горіхів і сухофруктів.
Приготування: Подрібни горіхи, а сухофрукти – залий окропом на 10 хвилин, обсуши паперовими серветками і теж наріж. Блендером або міксером змішай сир, цукор, яйця, сметану та м'яке вершкове масло до однорідності. Додай борошно, що просіює, з сухими дріжджами і вимішай тісто. Переклади його в мультиварку і залиш на 90 хвилин при 40 градусах. Після чого знову вимішай і заразом додай горіхи із сухофруктами. Відправте тісто в мультиварку ще на 90 хвилин при 40 градусах, а далі випікай паску 1,5 години в режимі випічки. Якщо готуєш маленькі паски у формах, тоді буде достатньо і 50 хвилин.
12. Паска з в'яленою вишнею в мультиварці
Замість вишні можна взяти журавлину – також буде цікаво.
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 200 г цукру, 300 мл молока, 120 г вершкового масла|мастила|, 100 г в'яленої вишні, 50 г шоколаду, 1 ч.л. ванільного цукру, 3 жовтки, 20 г свіжих дріжджів, 2 щіпки солі, 1 ч.л. апельсинової цедри.
Приготування: Змішай дріжджі, ложку цукру та 50 мл теплого молока. Залиш цю опару на 20 хвилин. Додай тепле молоко, що залишилося, і 300 г просіяного борошна. Ретельно вимішати і залишити в теплі ще на 1 годину.
Окремо розітріть жовтки з цукром, ванільним цукром, сіллю і апельсиновою цедрою. Змішай опару із жовтками. По черзі маленькими порціями додай борошно, що залишилося, і м'яке вершкове масло. Щоразу добре вимішуй тісто.
Залиш його в теплі ще на 1,5 години, а потім додай вишню зі здрібненим шоколадом і знову перемішай. Залиш його ще на 40 хвилин і відправ у мультиварку. Там залиши тісто ще на 1 годину при 30-40 градусах, і нарешті – включи режим для випікання на 90 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua