Найніжніше м'ясо традиційно виходить у вершковому соусі, і свинина тут – не виняток. Дивовижна ситна вечеря для всієї родини, та ще й поєднується з будь-яким гарніром. Перед подачею можеш прикрасити її зеленню чи зернами граната. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Свинина у вершковому соусі на сковороді
Легкий рецепт із невеликою кількістю цибулі для соковитості.
Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 250 мл 20% вершків, спеції.
Свинину наріж шматочками і трохи обсмаж, помішуючи . Додай нарізану півкільцями цибулю та подрібнений часник. Жар всі разом 5-7 хвилин, приправ і влий вершки. Після чого зменш вогонь і туші свинину під кришкою до м'якості близько 20-30 хвилин.
2. Свинина у вершковому соусі в мультиварці
Готувати в мультиварці одне задоволення – вершки точно не «втікатимуть».
Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 200 г цибулі, 260 мл вершків, спеції, 60 мл олії.
Приготування: Розігрій чашу мультиварки з олією в режимі «Спека». Додай нарізану свинину з цибулею і готуй 10 хвилин|мінути|, помішуючи. Додай спеції, влий вершки та включи режим «Гасіння» на 1 годину.
3. Свинина з вершковим соусом під сиром у духовці
За бажання, додай трохи рубаної зелені або сушених трав.
Тобі знадобиться: 300 г свинини, 150 г печериць, 80 г твердого сиру, 200 мл жирних вершків, спеції.
Зараз читають:15 простих бутербродів з авокадо та сирним сиром
Приготування: Наріж свинину, відбий, приправ і виклади в жароміцну форму. Зверху додай довільно нарізані печериці та полів вершками. Відправ все в духовку на півгодини при 180 градусах. Після чого посип тертим сиром та запікай ще 15 хвилин.
4. Свинина з грибами у вершковому соусі
Особливо добре така страва поєднується з гарніром з картоплі чи рису.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 250 г грибів, 200 мл 20% вершків, 70-100 мл бульйону чи води, спеції.
Приготування: Наріж свинину шматочками, обсмаж до рум'яності та влий бульйон. Туши м'ясо півгодини під кришкою на мінімальному вогні, а потім додай нарізані гриби та жар 5-7 хвилин. Влий вершки, приправ та ще німого прогрій все разом. Зніміть свинину з вогню, не доводячи до кипіння вершків, і дай настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
5. Свинина з овочами у вершковому соусі
Додатково можеш додати моркву, цибулю чи інші овочі.
Тобі знадобиться: 300 г печериць, 100 г болгарського перцю, 100 г помідорів, 400 г свинини, 150 мл жирних вершків, спеції.
Приготування: Наріж свинину кубиком і обсмаж до рум'яності. Злий зайву рідину, додай нарізані овочі та гриби, і смажу ще 5-6 хвилин, помішуючи. Підлий олію, якщо потрібно. Додай вершки та воду, щоб рідина покривала м'ясо на 2/3. Тушіть свинину під кришкою 15-20 хвилин на слабкому вогні.
6. Свинина з картоплею у вершковому соусі
Найситніший рецепт у цій добірці, і водночас – простий та зрозумілий.
Тобі знадобиться: 250 г свинини, 300 г картоплі, 60 г цибулі, 180 мл вершків, 40 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Наріж свинину та цибулю невеликими шматочками, а потім обсмаж їх 5-7 хвилин у вершковому маслі. Картоплю наріж брусочками і виклади все разом у форму, залий вершками і приправ. Відправте блюдо в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.
7. Свинина з помідорами у вершковому соусі
А якщо додати цибулю чи печериці – буде ще смачніше.
Зараз читають:20 відмінних рецептів з черемшею на будь-який смак
Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 5 помідорів, 400 мл вершків, 2 яйця, 100 мл води, 1 ч.л. орегано, спеції.
Приготування: Наріж свинину шматочками, відбий, приправ, обсмаж до золотистості з двох сторін і виклади у форму. Зверху додай кружечки помідорів, влий воду, накрий фольгою та запікай 40 хвилин при 180-200 градусах у духовці. Віночком збий яйця, вершки та всі спеції, залий свинину та допеки ще близько 20 хвилин без фольги.
8. Свинина з болгарським перцем у вершково-томатному соусі
Цікавий рецепт, коли захочеться чогось пооригінальнішого.
Тобі знадобиться: 700 г свинини, 2 цибулини, 2 болгарські перці, 2 ст.л. муки|борошна|, 200 мл жирних вершків, 1 ст.л. томатної пасти, 1 склянка води, цукор, сіль, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до золотистості. Наріж свинину смужками, обваляй її в борошні, додай до цибулі і смаж до рум'яності. Всип нарізаний смужками перець і смажу ще кілька хвилин. Змішай вершки, воду, спеції та томатну пасту, залий свинину та туші близько півгодини під кришкою на слабкому вогні.
9. Свинина зі стручковою квасолею у вершковому соусі
Досить екзотичний варіант для тих, хто не боїться спробувати нове.
Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 300 г моркви, 150 г цибулі-порею, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого імбиру, 600 г стручкової квасолі, 3 ст. соєвого соусу, 1,5 ст.л. лимонного соку, 300 мл вершків, 100 г вершкового сиру, спеції.
Приготування: Наріж свинину шматочками і замаринуй її в спеціях, соєвому соусі та лимонному соку з часником та імбиром на кілька годин. Після чого обсмажте 10-15 хвилин, помішуючи. Додай стручкову квасолю та туші 10-15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Додай довільно нарізану моркву та порей, і туші ще 20 хвилин. Змішай теплі вершки зі вершковим сиром та спеціями, залий свинину з овочами, доведи до кипіння, знову зменш вогонь і туши ще 5 хвилин.
10. Свинина у вершковому соусі з томатами
У цей рецепт йдуть томати у власному соку та трохи паприки для аромату.
Зараз читають:Маринована капуста “Експрес”: традиційний смак у сучасному ритмі
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 1,5 ст. муки|борошна|, 100 мл 20% вершків, 100 г томатів у власному соку, 1 ч.л. паприки, 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 200 мл води, спеції.
Свинину наріж шматочками і обсмаж до рум'яності . Додай подрібнену цибулю і часник, смаж ще 5 хвилин і всип паприку зі спеціями. Додай лавровий лист, подрібнені томати із соком, гарячу воду та доведи до кипіння.
Туші все на слабкому вогні 30-40 хвилин під кришкою. Підливай воду, якщо треба. Потім додай розведену в парі ложок води борошно та перемішай. Влий вершки, знову перемішай і протушкуй свинину ще 5 хвилин.
11. Свинина у вершковому соусі з білим вином
Безпрограшний спосіб додати страві оригінальні аромат та післясмак.
Тобі знадобиться: 400 г свинини, 50 г вершкового масла, 5 зубчиків часнику, 400 мл 33-35% вершків, 100 мл білого сухого вина, 60 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж свинину, трохи її відбий, приправ та обсмаж в оливковій олії до золотистості. Виклади у форму для запікання, залий вином, накрий фольгою та запікай півгодини у духовці при 180 градусах.
Дрібно наріж часник і злегка обсмаж його в вершковому маслі, влий вершки і доведи соус до кипіння, помішуючи. У соус, що вийшов, влий жир від свинини, приправ і провари ще 1 хвилину. Залий свинину цим соусом і відправь у духовку ще на 20 хвилин.
12. Свинина з гірчицею у вершковому соусі
Якщо любиш пікантніші страви, тоді додай трохи гострої гірчиці.
Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1 цибулина, 250 мл вершків, 200 мл води, 2 ст. зернистої гірчиці.
Приготування: Наріж свинину невеликими шматочками, а цибуля – півкільцями. Обсмажити всі разом 5-6 хвилин до рум'яності. Змішай вершки, гірчицю та воду, залий свинину та туші 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua