20 простих рецептів помідорів у власному соку на зиму

У сезон недорогих овочів обов'язково приготуй на зиму пару баночок помідорів у своєму соку. Їх можна подавати як закуску або використовувати як основу для безлічі страв та соусів. Ділимося 20 смачними рецептами!

Зміст

  • 1. Помідори у власному соку – класичний рецепт
  • 2. Помідори у власному соку зі спеціями та часником
  • 3. Помідори у власному соку з оцтом та сіллю
  • 4. Помідори у власному соку з лимонною кислотою та часником
  • 5. Помідори шматочками у власному соку на зиму
  • 6. Помідори у власному соку без оцту та стерилізації
  • 7. Помідори з болгарським та гострим перцем у власному соку
  • 8. Помідори у власному соку з базиліком та коріандром
  • 9. Помідори чері у власному соку з бальзамічним оцтом
  • 10. Помідори чері з лимонним соком
  • 11. Помідори у власному соку з оцтом та олією
  • 12. Помідори у власному соку з лимонним соком та оливковою олією
  • 13. Помідори шматочками у власному соку із зеленню
  • 14. Помідори шматочками у власному соку з оцтом та цукром
  • 15. Помідори у власному соку з хріном на зиму
  • 16. Помідори у власному соку без цукру, солі та оцту
  • 17. Помідори у власному соку з селерою
  • 18. Помідори у власному соку з часником та базиліком
  • 19. Помідори у власному соку з гострим перцем та спеціями
  • 20. Подрібнені помідори у власному соку без стерилізації
  • 1. Помідори у власному соку – класичний рецепт

    Якщо помідори ошпарити окропом, тоді шкірка зніматиметься набагато легше.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 2 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 40 г цукру, 60 г солі.

    Приготування: Розсортувати помідори на дрібні та великі. Великі – наріж і пропусти через соковижималку, додай спеції, сіль, цукор і провари 10 хвилин. А дрібні помідори очисти від шкірки і склади в банки, залий киплячим томатним соком і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    2. Помідори у власному соку зі спеціями та часником

    Заміни соковитискач м'ясорубкою, а готовий сік протріть через сито.

    Тобі знадобиться: 12 кг помідорів, 5 зубчиків часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 бутони гвоздики, 3 лаврові листи, 4 ст.л. цукру, 3 ст. солі.

    Приготування: Помідори розсортуйте на дві категорії: великі та дрібні. Великі – наріж і пропусти через соковижималку. Отриманий томатний сік змішай із цукром, сіллю, спеціями та проварю 10 хвилин. Помісти дрібні помідори в підготовлені банки, додай нарізані зубчики часнику і залий гарячим соком. Простерилізуйте 15 хвилин, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    3. Помідори у власному соку з оцтом та сіллю

    Рецепт заготівлі з подвійною заливкою.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 50 мл оцту, 2 ст. солі, 3 л води.

    Приготування: Помідори розсортуйте на дрібні та великі. Дрібні помідори – склади в стерилізовані банки, залий окропом і залиш на 30 хвилин. Великі помідори – наріж і пропусти через соковитискач. Перелий томатний сік у каструлю, додай сіль і провари 10 хвилин. Злий воду з банок, а до помідорів влий оцет і гарячий сік. Закатай і переверни вгору дном.

    4. Помідори у власному соку з лимонною кислотою та часником

    У перекладі на вагу – лимонної кислоти знадобиться 2 г.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 4 зубчики часнику, 0,5 ч.л. лимонної кислоти; 50 г солі.

    Приготування: Помідори розсортуйте: дрібні і щільні – залиш цілими, а стиглі і великі – пропусти через соковитискач. Змішай сік з лимонною кислотою, сіллю та проварити 10 хвилин. Цілі помідори очисти від шкірки і разом із подрібненим часником склади в стерилізовані банки. Залийте їх гарячим томатним соком і простерилізуйте 15 хвилин. Акуратно дістань банки, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки

    5. Помідори шматочками у власному соку на зиму

    Чудова заготівля з помідорів на всі випадки життя!

    Тобі знадобиться: 8 кг помідорів, 4 лаврові листи, 10 горошин чорного перцю, 2 ст.л. цукру, 40 г солі.

    Приготування: Відбери половину помідорів, а з решти – вичавлюй сік. Перелий томатний сік у каструлю, додай сіль, цукор, спеції та провари 15 хвилин. Цілі помідори наріж навпіл або четвертинками, помісти в чисті банки, залий киплячим соком, простерилізуй 10 хвилин і закатай.

    6. Помідори у власному соку без оцту та стерилізації

    Цей варіант точно порадує тебе простотою та смачним результатом.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 4 лаврові листки, 3 горошини чорного перцю, 2 бутони гвоздики, 30 г цукру, 45 г солі, 3 л води.

    Помідори розсортуйте на дві частини. Дрібні – очисти від шкірки, склади в стерилізовані банки, залий до верху окропом і прибери на 30 хвилин. А великі та перестиглі помідори – пропусти через м'ясорубку. Отриманий томатний сік змішай зі спеціями, цукром, сіллю та проварити 10 хвилин. Злий воду з дрібних помідорів, влий у банки киплячий сік і закочуй на зиму.

    7. Помідори з болгарським та гострим перцем у власному соку

    Всі овочі повинні бути соковитими та красивими!

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 стручок гострого перцю, 3 лаврові листки, 5 горошин запашного перцю, 60 мл оцту, 1 ст.л. цукру, 2 ст. солі.

    Болгарський перець очисти і наріж невеликими шматочками, а гострий перець – подрібни разом з насінням. Помідори розсортувати на дрібні та великі. У підготовлені банки всип спеції, склади шматочки болгарського перцю та дрібні помідори. Великі помідори наріж і пропусти через соковитискач. Перелий томатний сік у каструлю з товстим дном, додай цукор, сіль, гострий перець і проварити 10 хвилин. Додай оцет і розлий у банки з овочами. Простерилизуй 15 хвилин, закатай і переверни вгору дном.

    8. Помідори у власному соку з базиліком та коріандром

    Така заготівля добре зберігається навіть просто в коморі.

    Тобі знадобиться: 8 кг помідорів, 50 г базиліку, 1 ч.л. меленого коріандру, 3 ст. яблучного оцту, 40 г цукру, 25 г солі.

    Приготування: Розсортувати помідори на дрібні та великі. Дрібні помідори разом із гілочками базиліка – помісти в стерилізовані банки, а великі – наріж і пропусти через соковитискач. Змішай томатний сік з меленим коріандром, цукром, сіллю та проварити 10 хвилин. Влий киплячий сік у банки з помідорами і простерилізуй 10 хвилин. Акуратно вийми банки з ванни для стерилізації, додай оцет і заходи на зиму.

    9. Помідори чері у власному соку з бальзамічним оцтом

    Виходить смачніше, ніж із звичайним оцтом!

    Тобі знадобиться: 5 кг помідорів чері, 5 кг великих помідорів, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листки, 50 мл бальзамічного оцту, 1 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 3 л води.

    Помідори черрі склади в чисті банки, залий окропом і прибери на 20 хвилин убік. Великі помідори наріж і пропусти через соковитискач. Отриманий сік змішай з цукром, сіллю та спеціями, проварити 10 хвилин. Злий воду з помідорів чері, залий туди оцет, гарячий томатний сік і закатай. Укутай банки теплою ковдрою, а через добу перенеси їх у прохолодне місце.

    Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак

    10. Помідори чері з лимонним соком

    Якщо сік вийшов занадто густим, тоді додай трохи кип'яченої води.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів чері, 4 кг великих помідорів, 1 лимон, 4 лаврові листки, 5 горошин чорного перцю, 20 г цукру, 30 г солі.

    Приготування: Лимон промий гарячою водою, розріж навпіл і видави сік. Підготовлені банки наповни помідорами чері, а великі помідори – наріж і пропусти через соковитискач. Перелий томатний сік у каструлю з товстим дном, додай спеції, цукор, сіль і провари 10 хвилин. Зали гарячим соком помідори чері в банку, простерилізуй їх 10 хвилин, додай сік лимона і закатай на зиму.

    11. Помідори у власному соку з оцтом та олією

    Для зручності придбайте спеціальними щипцями для стерилізації.

    Тобі знадобиться: 8 кг помідорів, 50 г базиліка, 2 ст. оливкової олії, 3 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 25 г солі.

    Приготування: Помідори розсортуйте на дрібні та великі. Дрібні – очисти від шкірки і склади в банки разом із гілочками базиліка. Великі – наріж і пропусти через соковижималку. Змішай сік з цукром, сіллю, олією та проварити 15 хвилин. Влий гарячий томатний сік у банки з помідорами, простерилізуй 10 хвилин, додай оцет і закатай.

    12. Помідори у власному соку з лимонним соком та оливковою олією

    Краще не варто міняти оливкову олію на рослинну.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 5 зубчиків часнику, 3 ст. оливкової олії, 1 лимон, 40 г цукру, 30 г солі.

    Приготування: Лимон ошпарити окропом, розріж навпіл і видави сік. Помідори розсортуйте на дві категорії: м'які та щільні. З м'яких – видави сік, а щільні – склади в чисті банки. Отриманий томатний сік перелий у каструлю, додай сіль, цукор, олію та дрібно нарізаний часник. Проварити 15 хвилин, влий його в банки з помідорами і простерилізуй 10 хвилин. Додай сік лимона, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    13. Помідори шматочками у власному соку із зеленню

    Наприклад, ароматна кінза дуже смачно відтіняє помідори.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 50 г будь-якої зелені до смаку, 2 бутони гвоздики, 5 горошин запашного перцю, 3 ст.л. оцту, 1 ст. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Розсортуйте помідори на щільні та м'які. Щільні – наріж шматочками і разом із подрібненою зеленню помісти в банки, а м'які – пропусти через соковитискач. Змішай томатний сік із цукром, сіллю, спеціями та проварити його 10 хвилин на повільному вогні. Влий гарячий сік у банки з помідорами, простерилізуй ще 10 хвилин, додай оцет і закатай на зиму.

    14. Помідори шматочками у власному соку з оцтом та цукром

    Нарізай помідори четвертинками, навпіл чи довільними шматочками.

    Тобі знадобиться: 6 кг помідорів, 2 бутони гвоздики, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Розсортуйте помідори на щільні та м'які. Щільні – наріж шматочками і помісти в підготовлені банки, а м'які помідори – наріж і пропусти через соковитискач. Отриманий томатний сік змішай зі спеціями, цукром та сіллю. Проварити 15 хвилин, влий у банки з помідорами і постав їх у каструлю з гарячою водою. Простерилізуйте заготовку 10 хвилин, влий оцет і закатай.

    Зараз читають:Пісна вечеря – 20 рецептів простих страв на будь-який смак

    15. Помідори у власному соку з хріном на зиму

    Під час готування обов'язково вмикай витяжку.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 1 ч.л. тертого кореня хрону, 2 ст. олії, 2 ст.л. яблучного оцту, 50 г цукру, 1,5 ст. солі.

    Приготування: Помідори розсортуйте на дві категорії: щільні та м'які. Щільні – очисти від шкірки та помісти у підготовлені банки. М'які – наріж і пропусти через соковитискач. Перелий сік у каструлю, додай олію, цукор, сіль і провари 10 хвилин. Влий киплячий томатний сік у банки з помідорами і додай тертий хрін. Простерилизуй 10 хвилин, влий оцет, закатай і переверни вгору дном.

    16. Помідори у власному соку без цукру, солі та оцту

    Жодних добавок чи спецій – тільки помідори!

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів.

    Приготування: Розсортуйте помідори на м'які та щільні. З м'яких – видави сік, а щільні – помісти у підготовлені банки. Прокип'ятити томатний сік 10 хвилин і влий його в банки з помідорами. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин, закочуй і закутай на добу теплою ковдрою.

    17. Помідори у власному соку з селерою

    Рекомендуємо готувати із помідорів сорту Сливка.

    Тобі знадобиться: 8 кг помідорів, 1 стебло селери, 4 горошини запашного перцю, 3 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 25 г солі.

    Приготування: Половину помідорів пропусти через соковижималку, додай цукор, сіль і провари 10 хвилин. Помідори, що залишилися – очисти від шкірки. У чисті банки склади запашний перець, подрібнений селеру та цілі помідори. Залий їх гарячим соком, простерилізуйте 15 хвилин і акуратно дістань з ванни для стерилізації. Влий оцет, закатай і переверни вгору дном.

    18. Помідори у власному соку з часником та базиліком

    Підійде будь-який вид базиліку.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 4 зубчики часнику, 50 г базиліка, 2 ст. яблучного оцту, 2 ст. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Помідори розсортуйте на дрібні та великі. Дрібні – помісти у банки, а великі – пропусти через м'ясорубку. Отриману томатну масу змішай із цукром, сіллю, подрібненим часником та базиліком. Проварити 15 хвилин, влий у банки з помідорами і простерилізуй 10 хвилин. Додай оцет, закатай і переверни вгору дном.

    19. Помідори у власному соку з гострим перцем та спеціями

    Видалити насіння гострого перцю і заготівля вийде менш пекучою.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 1 стручок гострого перцю, 4 зубчики часнику, 0,5 ч.л. суміші перців горошком, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Помідори розсортуйте на щільні та м'які. Щільні – помісти в чисті банки, м'які – наріж і пропусти через соковитискач. Змішай томатний сік з цукром, сіллю, сумішшю перців, коріандром, подрібненим часником і гострим перцем. Проварити всі разом 15 хвилин, влий у банки з помідорами і простерилізуй 10 хвилин. Закатай і закутай на добу товстим рушником.

    20. Подрібнені помідори у власному соку без стерилізації

    З такої заготівлі можна готувати будь-які соуси, засмажки та томатні супи.

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 5 зубчиків часнику, 1 ч.л. лимонної кислоти, 2 ст. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Розсортуйте помідори на щільні та м'які. Щільні – наріж невеликими шматочками, а з м'яких – видави сік. Перелий томатний сік у велику каструлю, всип сіль, цукор і проварити 10 хвилин. Додай нарізані помідори, пропущений через прес часник, лимонну кислоту та провари 10 хвилин. Розклади заготівлю по стерилізованих банках і заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *