20 простих рецептів, як приготувати огірки по-польськи на зиму

Головна особливість огірків по-польському в тому, що маринад тут готується з великою кількістю цукру та оцту. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів, бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Огірки по-польськи з морквою та часником
  • 2. Огірки по-польськи з часником та чебрецем
  • 3. Хрумкі огірки по-польськи на зиму
  • 4. Огірки по-польському без цукру
  • 5. Огірки по-польськи з гострим перцем та часником на зиму
  • 6. Огірки по-польськи у кисло-солодкому маринаді
  • 7. Різані огірки по-польськи з цибулею та гострим перцем
  • 8. Різані огірки по-польськи на зиму
  • 9. Огірки по-польському брусочками
  • 10. Огірки по-польськи у медовому маринаді
  • 11. Огірки по-польськи з лимонним соком та оцтом
  • 12. Огірки по-польськи з оцтом та горілкою
  • 13. Різані огірки по-польськи з цибулею та кропом
  • 14. Огірки по-польськи у літровій банці
  • 15. Різані огірки по-польськи без олії
  • 16. Огірки польською з лимонною кислотою на зиму
  • 17. Огірки по-польськи з червоною смородиною та гострим перцем
  • 18. Огірки по-польськи з цибулею та морквою
  • 19. Огірки по-польськи з брусницею та часником
  • 20. Огірки по-польському зі сливами на зиму
  • 1. Огірки по-польськи з морквою та часником

    Найпростіший і найпопулярніший варіант приготування.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 5 зубчиків часнику, 1 середня морква, 2 парасольки кропу, 1 листок хрону, 120 мл оцту, 160 г цукру, 50 г солі, 1,8 л води.

    Приготування: Помістіть у банки кріп, листок хрону, нарізану моркву та часник. Щільно утрамбуй огірки, залий киплячою водою і залиш на 20 хвилин. Потім злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль. Прокип'яті 2 хвилини, додай оцет і відразу зніміть з вогню. Розлий киплячий маринад по банках, закатай і переверни вгору дном.

    2. Огірки по-польськи з часником та чебрецем

    Підійде свіжий або сушений чебрець.

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 1 головка часнику, 3 гілочки чебрецю, 2 лаврові листки, 300 мл оцту, 400 г цукрового піску, 120 г солі, 4 л води.

    Часник розбери на зубчики, очисти і злегка придави лезом ножа. Помістіть гілочки чебрецю, часник, лавровий лист і огірки в банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на півгодини. Після чого злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль, проварити 3 хвилини після кипіння, додай оцет і відразу розлий назад по банкам. Закатай огірки по-польськи, переверни вгору дном і закутай на добу ковдрою.

    3. Хрумкі огірки по-польськи на зиму

    Весь секрет у листі дуба – саме вони роблять огірки хрусткими.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1/2 головки часнику, 3 дубові листи, 50 г кропу, 5 листків вишні, 1 листок хрону, 1 ч.л. суміші перців горошком, 180 мл оцту, 240 г цукру, 75 г солі, 2,5 л води.

    Приготування: Склади в банки листя хрону, вишні та дуба, кріп та суміш перців горошком. Утрамбуй підготовлені огірки впереміш з часником, залий все окропом і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор, сіль і проварити 2 хвилини. Влий у банки оцет і киплячий розсіл, і закатай огірки на зиму.

    4. Огірки по-польському без цукру

    Цікавий рецепт для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 5 зубчиків часнику, 3 лаврові листки, 1 ст.л. сухих зерен гірчиці, 120 мл оцту, 60 г солі, 1,8 л води.

    Зараз читають:15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого

    Склади лавровий лист, гірчицю, зубчики часнику та огірки в банки. Закип'ятіть воду, додай сіль, провари 2 хвилини і влий оцет. Відразу розлий киплячий маринад банками, простерилізуй їх ще 15 хвилин і закатай кришками.

    5. Огірки по-польськи з гострим перцем та часником на зиму

    Якщо дрібного перцю немає, тоді використовуй звичайний.

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 4 дрібні стручки гострого перцю, 1/2 головки часнику, 4 парасольки кропу, 5 листків вишні, 2 лаврові листки, 10 горошин чорного перцю, 280 мл оцту, 350 г цукру, 120 л цукру, води.

    На дно підготовлених банок помісти спеції, листя вишні , кріп і подрібнений часник. Щільно поклади огірки з гострим перцем, залий все окропом і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Прокип'ятіть пару хвилин, додай оцет, влий у банки і закатай огірки.

    6. Огірки по-польськи у кисло-солодкому маринаді

    Бережи таку заготівлю в темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 3 парасольки кропу, 50 г петрушки, 4 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, 220 мл оцту, 250 г цукру, 2 ст.л. меду, 80 г солі, 3,7 л води.

    Помісти в банки кріп, петрушку, спеції та огірки. Влий киплячу воду, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Потім злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль. Прокип'ятіть 2 хвилини, додай оцет і мед, і відразу зніміть з вогню. Розлий маринад по банках з огірками, закатай і закутай на добу ковдрою.

    7. Різані огірки по-польськи з цибулею та гострим перцем

    Робити заготовку слід у каструлі з нержавіючої сталі.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 400 г цибулі, 2 стручки гострого перцю, 10 горошин чорного перцю, 120 мл олії, 180 мл оцту, 200 г цукру, 70 г солі.

    Приготування: Наріж огірки та очищену цибулю. Гострий перець розріж уздовж, очисти від насіння та подрібни. Все змішай, додай цукор, сіль, чорний перець та олію. Накрий кришкою і прибери убік на 1,5 години. Проварити заготовку на середньому вогні 15 хвилин, влий оцет і відразу зніміть з плити. Розклади огірки в стерилізовані банки і заходь.

    8. Різані огірки по-польськи на зиму

    Нарізай огірки як тобі подобається: брусочками, кубиками, часточками чи кружальцями.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 середні цибулини, 5 горошин чорного перцю, 150 мл олії, 120 мл оцту, 160 г цукру, 50 г солі.

    Приготування: Огірки та очищена цибуля – наріж і змішай. Додай чорний перець, цукор та сіль. Все перемішай, накрий кришкою та залиш на 2 години. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, влий олію і проварити 10 хвилин. Додай оцет, перемішай та закрий у підготовлені банки.

    9. Огірки по-польському брусочками

    Додай до смаку трохи улюблених спецій.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1/2 пучка петрушки, 150 мл оцту, 240 г цукру, 90 г солі, 2,7 л води.

    Помісти петрушку на дно банок, а огірки – наріж довгими брусочками і щільно склади туди ж. Закип'яти воду, всип цукор і сіль, проварити 2 хвилини, влий розсіл у банки і простерилізуй їх 15 хвилин. Додай оцет, закатай і переверни вгору дном.

    10. Огірки по-польськи у медовому маринаді

    Оригінальний маринад, який робить огірочки ще смачнішими!

    Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1/2 головки часнику, 4 листки смородини, 2 листки горіха, 4 парасольки кропу, 180 мл оцту, 150 г меду, 3 ст.л. цукру, 80 г солі, 2,7 л води.

    Помісти в банки листя, кріп і очищені зубчики часнику. Утрамбуй огірки, залий окропом і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Прокип'ятіть 2 хвилини, додай мед і відразу зніміть з вогню. Влий у банки оцет і киплячий маринад. Закатай огірки по-польськи, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.

    11. Огірки по-польськи з лимонним соком та оцтом

    Попередньо замочіть огірки на 3 години в холодній воді.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1/2 головки часнику, 2 парасольки кропу, 1 ст. сухих зерен гірчиці, сік одного лимона, 100 мл оцту, 200 г цукру, 80 г солі, 3,7 л води.

    Помісти гірчицю, кріп, очищені зубчики часнику та огірки в банки. Залий їх окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Потім злий воду в каструлю, всип цукор і сіль. Проварити 2 хвилини, додати оцет і сік лимона. Розлий киплячий маринад банками і заходи.

    12. Огірки по-польськи з оцтом та горілкою

    Не хвилюйся, запах алкоголю вивітриться і залишиться лише приємний овочевий аромат.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1/2 головки часнику, 2 листочки хрону, 180 мл оцту, 3 ст.л. горілки, 240 г цукру, 80 г солі, 2,7 л води.

    Приготування: Подрібни листя хрону та часник, і склади їх у підготовлені банки. Щільно поклади огірки, залий все киплячою водою і залиш на 20-30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор, сіль і проварити 2 хвилини. Додай оцет і горілку, і розлий назад по банках. Закатай огірки, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    13. Різані огірки по-польськи з цибулею та кропом

    Апетитний салат з огірків, який стане чудовим доповненням до будь-яких других страв.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 700 г цибулі, 100 г кропу, 120 мл олії, 120 мл оцту, 160 г цукру, 50 г солі.

    Приготування: Наріж огірки, кріп та очищену цибулю. Все змішай, додай цукор та сіль, накрий кришкою та залиш на 2 години. Влий масло, перемішай і розклади заготовку по чистих банках, туди ж розлий сік, що утворився, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і заходи на зиму.

    14. Огірки по-польськи у літровій банці

    Легкий рецепт та прості пропорції – щоб було легше запам'ятати!

    Тобі знадобиться: 600 г огірків, 1 зубчик часнику, 1 парасолька кропу, 2 листочки смородини, 40 мл оцту, 50 г цукру, 15 г солі, 600 мл води.

    На дно банки виклади листя смородини, кріп і крупно нарізаний зубчик часнику. Утрамбуй огірки, залий окропом і залиши все на 20 хвилин. Після чого злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль. Проварити 2 хвилини після кипіння, додай оцет, влий маринад назад у банку і закатай огірки по-польськи на зиму.

    15. Різані огірки по-польськи без олії

    Подавай на стіл як окрему закуску чи складніший салат.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 300 г цибулі, 3 листочки смородини, 2 парасольки кропу, 5 горошин чорного перцю, 100 мл оцту, 150 г цукрового піску, 60 г солі, 1 л води.

    Зараз читають:20 простих рецептів, як приготувати вино з аґрусу

    Приготування: Очищена цибуля та огірки – наріж, змішай із цукром та чорним перцем. Накрий кришкою та прибери убік на 1 годину. Виклади в банки листя смородини, кріп та заготівлю з овочів. Сік, що утворився, змішай з водою і сіллю, прокип'яті 5 хвилин і влий у банки. Простерилізуйте їх ще 10 хвилин, додай оцет і закатай.

    16. Огірки польською з лимонною кислотою на зиму

    Ще один цікавий рецепт популярної заготівлі!

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 200 г моркви, 4 парасольки кропу, 1 ст. лимонної кислоти, 250 г цукру, 60 г солі, 2,7 л води.

    Приготування: У підготовлені банки склади кріп, нарізану моркву та огірки. Залий їх окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор, сіль, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Розлий киплячий маринад по банках і закатай огірки.

    17. Огірки по-польськи з червоною смородиною та гострим перцем

    Поводься зі смородиною акуратно, щоб вона не лопнула.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 300 г червоної смородини, 2 дрібні стручки гострого перцю, 2 парасольки кропу, 100 мл оцту, 160 г цукру, 60 г солі, 2 л води.

    На дно банок виклади парасольки кропу. Наріж огірки, змішай їх із смородиною, цілими стручками перцю і склади в банки, кілька разів струшуючи у процесі. Залий все киплячою водою, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор і сіль, провари 2 хвилини і додай оцет. Розлий киплячий маринад по банках з огірками, закатай і переверни вгору дном.

    18. Огірки по-польськи з цибулею та морквою

    Нарізай цибулю товстими кружальцями.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 4 середні цибулини, 200 г моркви, 1 ст. сухих зерен гірчиці, 2 бутони гвоздики, 2 парасольки кропу, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 180 мл оцту, 240 г цукру, 70 г солі, 2,5 л води.

    Помісти спеції, кріп, подрібнену моркву і цибулю в банки. Туди ж щільно утрамбуй огірки, залий все до верху окропом і прибери в бік на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, знову доведи до кипіння, всип цукор і сіль. Проварити 2 хвилини, додати оцет і відразу зняти з вогню. Розлий киплячий маринад у банки з огірками та заходи сонця.

    19. Огірки по-польськи з брусницею та часником

    Шикарний рецепт для справжніх гурманів.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 склянка брусниці, 50 г часнику, 5 горошин чорного перцю, 100 мл оцту, 160 г цукру, 60 г солі, 2 л води.

    Приготування: Склади в банки крупно нарізаний часник, чорний перець, огірки та брусницю. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль і провари 2 хвилини. Залий киплячий маринад в банки, простерилізуй 15 хвилин, влий оцет і закатай.

    20. Огірки по-польському зі сливами на зиму

    Якщо сливи дуже кислі, тоді можеш додати менше оцту.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 1 кг сливи, 120 мл оцту, 150 г цукру, 50 г солі, 1,8 л води.

    Приготування: Огірки та сливи склади в підготовлені банки, залий все окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор і сіль, і проварити 2 хвилини. Залий у банки оцет і киплячий маринад, закатай, переверни вгору дном і укутай товстим рушником.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *