20 оригінальних закусок на 14 лютого

День святого Валентина – чудова нагода продемонструвати коханим людям свої почуття та турботу. Наприклад, приготувати святковий обід чи вечерю. І це не обов'язково має бути щось складне, але точно краще вибирати красиві страви. Розповідаємо рецепти смачних та ошатних закусок на 14 лютого!

Зміст

  • 1. Тарталетки з копченою куркою та ананасами
  • 2. Карпаччо з лосося
  • 3. Рулетики з індички у духовці
  • 4. Фаршировані печериці з сиром
  • 5. Тартар із тунця
  • 6. Мариновані кальмари
  • 7. Млинці з сьомгою та вершковим сиром
  • 8. Паштет із креветок
  • 9. Жульєн з лисичками
  • 10. Брускетти з тунцем
  • 11. Паштет із курячої печінки з коньяком
  • 12. Паста-намазка із бринзи
  • 13. Роли з лососем та авокадо
  • 14. Печінковий торт
  • 15. Мідії у білому вині
  • 16. Помідори чері з консервованими мідіями
  • 17. Запечені груші із сиром Дор Блю
  • 18. Рафаелло з крабових паличок
  • 19. Кіш із грибами
  • 20. Рулетики з огірків із крабовими паличками
  • 1. Тарталетки з копченою куркою та ананасами

    Готуються буквально за 20 хвилин, а виходять дуже смачними.

    Тобі знадобиться: 1-2 упаковки тарталеток, 150 г копченої курки, 280 г консервованої кукурудзи, 250 г консервованих ананасів, 100 г твердого сиру, 4 яйця, 3-4 ст. майонезу.

    Приготування: Відвари та натрі на тертці яйця. Натрій сир і дрібно наріж копчену курку та ананаси. Додай кукурудзу, заправ все майонезом і виклади начинку в тарталетки.

    2. Карпаччо з лосося

    Дивовижна закуска спеціально для любителів червоної риби.

    Тобі знадобиться: 500 г свіжого лосося, 20 г шнітт-цибулі, 2 ч.л. каперсів, 100 мл оливкової олії, 1 огірок, 2 лимони, сіль, мелений чорний перець.

    Відправ лосось на 1 годину в морозилку, а потім наріж його дуже тонкими широкими пластинами і виклади на тарілку. За допомогою овочечистки наріж огірок тонкими слайсами та виклади по центру. Розклади каперси. Збризкайте страву лимонним соком, посип спеціями і полів оливковою олією. Наприкінці – посипаний рубаним шнитт-луком.

    3. Рулетики з індички у духовці

    Універсальний варіант як на кожен день, так і з особливих випадків на кшталт 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 400 г індички, 150 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 30 г майонезу, 70 г бекону, 150 мл вершків, зелень, спеції.

    Приготування: Розріж філе індички впоперек на дві частини, відбий і приправ. Змішай тертий сир, рубану зелень, часник та майонез. Виклади начинку на індичку і згорни рулетики. Оберни кожен рулетик смужками бекону і виклади у форму для запікання. Залий вершками зі спеціями та відправь на 40-45 хвилин у духовку при 180 градусах.

    4. Фаршировані печериці з сиром

    Найпростіша гаряча закуска із доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 200 г твердого сиру, 1/2 пучка кропу, спеції.

    Приготування: Акуратно видалить ніжки печериць, дрібно порубай і обсмаж їх до готовності. Окремо дрібно наріж і обсмаж цибулю. Подрібни часник і кріп, натрій сир і змішай все разом. Приправ начинку і наповни нею капелюшки грибів. Відправ їх на 25 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів шурпи на багатті в казані

    5. Тартар із тунця

    Коли ще готувати таку вишукану страву, якщо не на День закоханих?

    Тобі знадобиться: 200 г філе тунця, 1-2 цибулини-шалот, чорний мелений перець, 2 пера зеленої цибулі, бальзамік, лимонний сік, соєвий соус.

    Приготування: Наріж філе тунця дрібним кубиком, подрібни шалот і зелену цибулю, і перемішай. Додай соєвий соус і перець за смаком, відправте заготовку на півгодини в холодильник і викладіть на тарілки. Збризкайте тартар лимонним соком і бальзаміком.

    6. Мариновані кальмари

    Незвичайна святкова закуска, гідна ресторанного меню.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 2 зубчики часнику, 1 лимон, 1/2 перцю чилі, 30 г петрушки, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. соусу чилі, спеції.

    Очисти кальмарів, наріж їх кільцями і обсмаж буквально 2-3 хвилини, помішуючи. Відіжми з лимона сік, зніми цедру і довільно наріж часник, чилі і петрушку. Відправ все це в блендер і збий з олією, соусом і спеціями. Змішай кальмарів з маринадом, накрий плівкою і відправ у холодильник на пару годин або на ніч.

    7. Млинці з сьомгою та вершковим сиром

    Наріж їх порційними шматочками та подавай зі шпажками для зручності.

    Тобі знадобиться: 350 мл молока, 160 г борошна, 2 яйця по 0,5 ч.л. солі та цукру, 2 ст.л. олії, 150 г слабосоленої сьомги, 250 г вершкового сиру, 1 огірок.

    Приготування: Змішай борошно, сіль та цукор. Віночком зби яйця з молоком кімнатної температури. Поступово влий рідку суміш в борошняну, перемішай тісто до однорідності і обсмаж тонкі млинці на змащеній маслом сковороді. Змасти млинці вершковим сиром, виклади смужки червоної риби та огірка, і згорни все рулетиками.

    8. Паштет із креветок

    Креветковий паштет готується за лічені хвилини, і точно нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 200 г вершкового масла|мастила|, 5 ст.л. 30% вершків, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Відвари креветок до готовності, дай охолонути і очисти. Заздалегідь дістань вершкове масло, щоб воно підтало. Блендером зби всі інгредієнти до однорідності і відправ паштет в холодильник.

    9. Жульєн з лисичками

    У класичний рецепт йдуть печериці, але до 14 лютого ми пропонуємо варіант цікавіше!

    Тобі знадобиться: 300 г лисичок, 150 г курячого філе, 1 цибулина, 3-4 ст. сметани, 1 яйце, 50 г твердого сиру, спеції.

    Кілька хвилин обсмаж дрібно нашатковану цибулю і додай промиті та нарізані лисички. Жар їх до випаровування вологи, додай нарізану курку і смажу ще пару хвилин. Виклади все у формочки для жульєна. Збий яйце, сметану і спеції, і залий жульєн. Присип тертим сиром і відправте на півгодини в духовку при 180 градусах.

    10. Брускетти з тунцем

    Вибирай тунця у власному соку – він смачніший і в ньому менше калорій.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів томатного соку на зиму

    Тобі знадобиться: 1 банка тунця, 100 г маринованих огірків, 2 яйця, 1 ст. майонезу, 20 г зеленої цибулі, 1 багет.

    Приготування: Наріж і підсуши багет із двох сторін на сковороді. Відвари та натрі яйця на тертці. Дрібно наріж огірки та зелену цибулю, розімни тунцю виделкою та змішай їх з яйцями та майонезом. Виклади начинку на скибочки багету і подавай до столу.

    11. Паштет із курячої печінки з коньяком

    При бажанні такий паштет можна приготувати і з іншої печінки.

    Тобі знадобиться: 700 г курячої печінки, 1 морква, 300 г цибулі, 50 мл коньяку, 70 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Відвари курячу печінку до готовності. Подрібнити і обсмажити цибулю з морквою на оливковій олії. Додай печінку, приправ та туши всі разом півгодини на середньому вогні. Влий коньяк, протушкуй до його випаровування і відправ все в блендер. Додай м'яке вершкове масло і перебий до однорідності.

    12. Паста-намазка із бринзи

    Чудова намазка для брускетт та тостів, або начинка для тарталеток.

    Тобі знадобиться: 100 г бринзи, 1 пучок кропу, 2 ст. 15-20% сметани.

    Приготування: Зріж стебла кропу і дрібно порубай зелень. Розімні бринзу вилкою і перетріть всі інгредієнти разом.

    13. Роли з лососем та авокадо

    Звичайно, улюблені роли завжди можна просто замовити, але ж домашні – смачніші!

    Тобі знадобиться: 500 г круглого рису, 30 г цукру, 10 г солі, 50 мл рисового оцту, 1 упаковка норі, 1 авокадо, 200 г сиру Філадельфія, 1 огірок, 250 г лосося.

    Приготування: Відвар рис для суші за інструкцією на упаковці. Змішай рисовий оцет, сіль і цукор, заправи їм рис і дай охолонути. Смужками наріж очищений огірок, лосось та авокадо. Виклади рис на лист норі, утрамбуй та акуратно додай трохи вершкового сиру та решту начинки. Сформуй рол за допомогою килимка та наріж його вологим гострим ножем.

    14. Печінковий торт

    Ефектна закуска, яка чудово підійде до 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 600 г яловичої печінки, 250 мл молока, 2 яйця, 1 цибулина, 4 моркви, 3 ст. борошна, 150 г майонезу, 4 гілочки кропу, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Наріж одну моркву та цибулину, і обсмаж їх до готовності. Блендером збий засмажку і яловичу печінку, додай молоко, яйця, борошно і спеції, і збий ще раз. Залиш тісто на 5-10 хвилин, після чого обсмаж із нього тонкі млинці з двох сторін до рум'яності.

    Натрій на тертці і обсмаж моркву, що залишилася, змішай її з рубаним кропом, подрібненим часником і майонезом. Промаж цією масою печінкові коржі, збери торт і прикрась його до смаку.

    15. Мідії у білому вині

    Вишукані страви також можуть бути дуже простими та швидкими.

    Тобі знадобиться: 500 г мідій, 500 г вершкового масла, 75 мл білого сухого вина, 1/2 цибулини, 1 помідор, перець чилі, 20 г стебла селери, 2 гілочки чебрецю, спеції.

    Зараз читають:Кальмари в клярі: 20 простих рецептів на будь-який смак

    Приготування: Розтопи вершкове масло, додай спеції, подрібнену цибулю, селера та чилі. Виклади туди ж мідії в раковинах та влий вино. Додай гілочки чебрецю і томи всі 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці приготування – додай нарізаний помідор.

    16. Помідори чері з консервованими мідіями

    Цікава варіація простої та швидкої закуски до 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 300 г помідорів чері, 100 г консервованих мідій, 100 г вершкового сиру, 30 г сметани, 1/3 фіолетової цибулини, 1 пучок кропу.

    Приготування: Зріж із помідорів капелюшка і акуратно дістань серединки маленькою ложкою. Змішай вершковий сир, сметану та рубаний кріп. Нафаршируй помідори цією начинкою і зверху встав тонке пір'я цибулі та мідії.

    17. Запечені груші із сиром Дор Блю

    Замість Дор Блю також можеш взяти будь-який інший сир із пліснявою.

    Тобі знадобиться: 2 груші, 100 г сиру Дор Блю, 4 ст. меду, 10 г чебрецю.

    Приготування: Розріж груші навпіл, видали серединки і вклади замість них по шматочку сиру. Полей груші медом, посип листиками чебрецю і відправь на 15 хвилин у духовку при 180 градусах.

    18. Рафаелло з крабових паличок

    Цікава закуска із сюрпризом – начинкою з оливок з горіхами.

    Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 150 г твердого сиру, 30 г волоських горіхів, 100 г оливок, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. майонезу.

    Натрій і змішай сир з майонезом і подрібненим часником. Окремо натрій злегка підморожені крабові палички. Вклади в кожну оливку по шматочку горіха. Сформуй із сирної маси кульки з оливкою всередині, обваляй їх у крабових паличках і прибери в холодильник.

    19. Кіш із грибами

    Щоб спекти цей пиріг закусочний, не потрібні особливі кулінарні навички.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 125 г вершкового масла, 200 мл вершків, 1 цибулина, 150 г твердого сиру, 500 г печериць, 3-4 ст.л. сметани, 3-4 яйця, зелень, спеції.

    Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло з борошном у крихту, додай сметану, швидко вимішай тісто, загорни його в плівку і прибери на 1 годину в холодильник. Наріж і обсмаж до готовності цибулю з печерицями. Приправ. Віночком зби яйця з вершками спеціями, додай рубану зелень і тертий сир.

    Розкатай тісто, виклади його у форму для киша, сформуй бортики і наколи виделкою. Накрий пергаментом, присип крупою або бобовими і відправ основу на 15-20 хвилин в духовку при 180 градусах. Потім виклади гриби, залий заливку та відправ киш у духовку ще на півгодини.

    20. Рулетики з огірків із крабовими паличками

    Обов'язково знадобляться довгі огірки, які можна нарізати тонкими та довгими слайсами.

    Тобі знадобиться: 2 огірки, 3 крабові палички, 2 яйця, 100 г вершкового сиру, спеції, зелень.

    Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці. Натрій крабові палички, подрібни зелень, змішай все з вершковим сиром і приправ. Наріж огірки вздовж тонкими слайсами і загорни в них начинку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *