Є дуже багато різних способів замінити звичайне пшеничне борошно – наприклад, мигдальне. І її навіть не обов'язково купувати окремо, а можна просто самостійно перемолоти горіхи до консистенції. Мигдальне борошно найчастіше використовується у випічці, але трапляються й інші варіанти. Ділимося 20 чудовими рецептами!
Зміст
1. Булочки з мигдального борошна
Відмінне рішення для тих, хто дотримується кетодієти.
Тобі знадобиться: 5 яєць, 15 ст. мигдального борошна, 2,5 ч.л. розпушувача, 5 ст. вершкового масла.
Збий яйця з мигдальним борошном і розпушувачем, додай розтоплене вершкове масло і перемішай тісто. Розлий його формочками для кексів і відправь на 15 хвилин в духовку при 190 градусах.
2. Сирники з мигдальним борошном
Прекрасні низьковуглеводні сирники, які ми рекомендуємо смажити на топленій вершковій олії.
Тобі знадобиться: 500 г сиру, 3 жовтки, 1 щіпка солі, 5 ст.л. мигдального борошна, 2 ст.л. кокосового борошна, замінник цукру.
Приготування: Змішай сир з жовтками, сіллю, цукрозамінником і мигдальним борошном. Сформуй сирники, обваляй їх у кокосовому борошні та обсмаж з двох сторін.
3. Віденські вафлі на мигдальному борошні
Хороший рецепт для домашньої вафельниці. За бажанням додай замінник цукру.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 35 г мигдального борошна, 65 мл 20% сметани, щіпка солі.
Збий міксером всі інгредієнти до однорідності. Випікай вафлі у вафельниці за інструкцією до золотистості.
4. Банановий кекс
Дуже оригінальний та смачний кекс без глютена та молока.
Тобі знадобиться: 60 г вівсяного борошна, 100 г рисового борошна, 70 г мигдального борошна, 2 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. кокосової олії, 2 банани, 100 г цукру, 60 мл води, 1/2 склянки ягоди на смак, спеції.
Приготування: Подрібни банани в пюре і змішай із розтопленим кокосовим маслом та водою. Окремо змішай усі сухі інгредієнти і з'єднай обидві маси. Втрути в тісто ягоди, виклади його у форму та випікай кекс 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Мигдальне печиво
Класичний рецепт, перед яким ніхто не встоїть.
Тобі знадобиться: 250 г мигдального борошна, 2 ст.л. пшеничного борошна, 130 г цукрової пудри, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 2 яйця, 0,5 ч.л. мигдального екстракту.
Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та окремо зби яйця з мигдальним екстрактом до стійких піків. Акуратно змішай лопаткою обидві маси, щоб тісто було повітряним. Сформуй невелике печиво і можеш ще обваляти його у цукровій пудрі. Випікай мигдальне печиво на пергаменті в духовці 10-12 хвилин|мінути| при 220 градусах.
6. Сирні коржі з сиром і мигдальним борошном
Ситне і швидке перекушування з простих інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 50 г твердого сиру, 200 г сиру, 70 г шинки, 1 ст. рубаної зелені, 1 яйце, 25 г мигдального борошна, спеції.
Приготування: Перетріть сир, натрій сир, дрібно наріж шинку і змішай усі інгредієнти. Розкатай коржики на пергамент і випікай їх у духовці 25 хвилин при 180 градусах.
7. Мигдальний крем
Такий крем ще називають франжипан, і він підходить для випікання та інших десертів.
Тобі знадобиться: 60 г вершкового масла|мастила|, 65 г цукрової пудри, 65 г мигдального борошна, 1,5 ч.л. лікеру або сиропу амаретто, 1,5 ст.л. пшеничного борошна, 1 яйце.
Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло з цукровою пудрою і додай яйце. Перемішай і потім додай обидва види борошна, і наприкінці – амаретто. Ще раз ретельно перемішай і відправ крем на 10-15 хвилин в холодильник.
8. Домашні макаронси з нутеллою
Можеш робити їх із будь-якою начинкою – сама основа залишається тією ж.
Тобі знадобиться: 100 г мигдального борошна, 100 г цукрової пудри, 2 яєчні білки, 90 г цукру, 1 щіпка лимонної кислоти, 200 г нутелли.
Приготування: Змішай просіяне мигдальне борошно з цукровою пудрою. Збийте білки з лимонною кислотою до стійких піків, поступово підсипаючи цукор. Акуратно лопаткою змішай цю масу з борошняною сумішшю. За допомогою кондитерського шприца викладай печиво на пергамент і відправ його в духовку на 15 хвилин при 150 градусах. Через 5 хвилин – відкрийте дверцята на 1 хвилину. Застуди половинки на ґратах та збери з них макаронси з начинкою.
9. Фінанси
Оригінальні мигдальні кекси з особливою технологією приготування.
Тобі знадобиться: 170 г вершкового масла, 250 г цукрової пудри, 135 г мигдального борошна, 55 г пшеничного борошна, 5 яєчних білків, 40 г мигдалю, 20 г родзинок.
Приготування: Розтопи вершкове масло на плиті і провари пару хвилин. Залиш його на 20 хвилин остигати. Змішай сухі інгредієнти та з'єднай їх з олією. Зби білки до стійких піків і в кілька заходів змішай їх із тестом за допомогою лопатки. Виклади масу у формочки, прикрась мигдалем та родзинками, і відправ кекси в духовку на 20-25 хвилин при 160 градусах.
Зараз читають:20 відмінних рецептів фруктових смузі на будь-який смак та бюджет
10. Сирні булочки на мигдальному та лляному борошні
Перед випіканням посип булочки кунжутом та іншим насінням.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 25 г льняного борошна, 2 яйця, 20 г мигдального борошна, 10 г псилліуму, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Перетри сир і збий усі інгредієнти в блендері. Сформуй булочки вологими руками і відправ їх на 25 хвилин в духовку при 200 градусах.
11. Оладки з мигдальним борошном
Замість йогурту можеш взяти кефір чи будь-яку іншу звичну основу.
Тобі знадобиться: 300 г вівсяного борошна, 150 г мигдального борошна, 20 г коричневого цукру, 10 г розпушувача, 2 яйця, 400 мл грецького йогурту.
Збий яйця з цукром, додай йогурт і знову збий. Додай обидва види борошна з розпушувачем, перемішай тісто, залиш на 10 хвилин і обсмажте оладки на сковороді.
12. Курка в мигдальному клярі
Ще один оригінальний спосіб використання мигдального борошна.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 2 яйця, 2 ст. мигдального борошна, спеції.
Приготування: Наріж куряче філе на смужки. Збий до однорідності яйця, мигдальне борошно та спеції. Вмочіть шматочки курки в отриманий кляр і обсмаж їх з двох сторін до готовності.
13. Печиво з мигдального борошна та арахісової пасти
Найгоріхове печиво, яке можна придумати до чаю.
Тобі знадобиться: 60 г мигдального борошна, 5 ст. арахісової пасти, 1 ч. л. соди, 1 яєчний білок, 1 ч. л. кокосової олії.
Приготування: Відправте всі інгредієнти в блендер і збий. Якщо потрібно, додай трохи більше борошна. Сформуй печиво та випікай його в духовці 8-10 хвилин при 190 градусах.
14. Сирний кекс на мигдальному борошні
Смачна несолодка випічка як повсякденне перекушування.
Тобі знадобиться: 100 г мигдального борошна, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 10 г розпушувача, 50 мл оливкової олії, спеції та трави.
Приготування: Змішай просіяне мигдальне борошно з розпушувачем, натрій сир на тертці і змішай всі інгредієнти. Залиш тісто постояти на 5 хвилин|мінути|, виклади кекс у форму і випікай його близько 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
15. Млинці на соєвому молоці з мигдальним борошном
Інше рослинне молоко теж підходить, головне – щоби без цукру.
Тобі знадобиться: 100 г мигдального борошна, 350 мл соєвого молока, 50 мл води, 30 г крохмалю, 0,5 ч.л. розпушувача, 15 г лляного насіння.
Приготування: Подрібни льняне насіння в борошно, залий водою і залиш на 5 хвилин. Потім збий їх блендером із соєвим молоком. Змішай мигдальне борошно з крохмалем та розпушувачем. З'єднай обидві маси, перемішай тісто і смаж тонкі млинці з двох сторін на середньому вогні.
16. Мигдальний бісквіт на згущеному молока
Коли звичайні бісквіти набридли, настав час для експериментів.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом
Тобі знадобиться: 250 г згущеного молока, 4 яйця, 160 г пшеничного борошна, 3 ст.л. мигдального борошна, 5 г розпушувача, 1 щіпка солі.
Приготування: Збийте білки з сіллю до стійких піків. Окремо зби жовтки зі згущеним молоком і додай все просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно перемішай тісто і частинами введи білкову масу лопаткою. Виклади тісто у форму і відправте бісквіт у духовку приблизно на півгодини при 190 градусах.
17. Мигдально-кокосовий хліб
Не найпростіший з погляду інгредієнтів, але неймовірно смачний хліб.
Тобі знадобиться: 2 склянки мигдального борошна, 1/2 склянки кокосової стружки, 3 ст.л. лляного борошна, 1 ст.л. кокосової олії, 1 ст.л. конопляної олії, 4 яйця, 1 ст.л. оцту, 1,5 ч.л. пекарського порошку, спеції та насіння.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та окремо зби міксером яйця з двома видами олії та оцтом. Змішай обидві маси, виклади тісто у форму та випікай хліб 40 хвилин у духовці при 200 градусах.
18. Апельсиново-мигдальний пиріг
Такий ароматний пиріг, що позаздрять навіть сусіди.
Тобі знадобиться: 200 г цукру, 400 г мигдального борошна, 4 яйця, 2 апельсини, 1 ч.л. розпушувача, 1 ст. апельсинового лікеру.
Приготування: Залийте водою і проваріть апельсини 25 хвилин після кипіння. Залий їх новою холодною водою і провари ще 25 хвилин. Видали насіння і подрібни апельсини в блендері разом зі шкіркою.
Додай мигдальне борошно, лікер та розпушувач. Потім додай збиті жовтки. Наприкінці втрути збиті до піків білки, виклади тісто у форму і випікай пиріг близько 50 хвилин у духовці при 180 градусах.
19. Вівсяне печиво з мигдальним борошном та медом
Чудовий солодкий снек до чаю чи кави – сподобається дорослим та дітям.
Тобі знадобиться: 200 г мигдального борошна, 200 г кокосової стружки, 150 г вівсяних пластівців, 200 г коричневого цукру, 2 г соди, 60 г меду, 60 г кокосової олії.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, додай розтоплений мед та кокосове масло, і вимішай масу. Виклади печиво ложкою на пергамент і випікай до 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
20. Мигдальний пиріг з грушею
Спробуй додати до тіста корицю, імбир та інші яскраві спеції за смаком.
Тобі знадобиться: 2-3 груші, 100 г мигдального борошна, 50 г пшеничного борошна, 100 г цукру, 2 яйця, 125 г вершкового масла|мастила|, 30 г мигдальних пелюсток, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Змішай обидва види борошна з розпушувачем, а м'яке вершкове масло збийте з цукром і яйцями. З'єднай обидві суміші до однорідності та виклади тісто у форму. Зверху виклади нарізану часточками грушу і відправ пиріг на півгодини в духовку при 180 градусах. Посип його мигдальними пелюстками і відправ у духовку ще на 10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua