Однією з головних переваг кето-дієти є те, що вона мало обмежує домашню випічку. Однак тут тобі обов'язково потрібно використовувати низьковуглеводне борошно – мигдальне, кокосове або лляне. Лови добірку відмінних рецептів кето-випічки, які неодмінно здивують!
Зміст
1. Сирна кето-запіканка
Вибирай сир пожирніше, щоб запіканка вийшла максимально соковитою.
Тобі знадобиться: 600 г сиру, 3 яйця, 50 г кокосової стружки, підсолоджувач, ванілін.
Відділи жовтки від білків і відклади білки убік. Блендером збий решту інгредієнтів до однорідності. Окремо зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у сирну масу. Готуйте запіканку 35-40 хвилин у духовці при 175 градусах.
2. Льняний кето-хліб
Хліб із лляної муки не тільки смачний, а й корисний.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 75 мл олії, 100-120 г лляної муки, 1,5 ч.л. розпушувача, сіль.
Ретельно змішай всі інгредієнти до однорідності. Сформуй буханець і додатково присип його насінням льону і кунжутом за бажанням. Випікай хліб 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
3. Кето-синобони
Якщо хочеш полити їх глазур'ю, тоді змішай вершковий сир із жирними вершками.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г вершкового сиру, 100 г моцарелли, 150 г кокосового борошна, 150 г мигдального борошна, 2 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. замінника цукру, 1 ст. меленої кориці.
Приготування: Змішай обидва види борошна та розпушувач, віночком зби яйця до однорідності. Натрій моцареллу, змішай з вершковим сиром і підігрій їх у мікрохвильовій печі або на водяній бані до розплавлення. Змішай сирну суміш з яйцем і з'єднай із сухими інгредієнтами.
Виміси тісто, виклади його на пергамент, накрий ще одним листом пергаменту і розкатай у прямокутник. Змасти тісто розтопленим вершковим маслом і посип корицею з підсолоджувачем. Згорни тісто в рулет і наріж на синобони. Виклади їх у форму і ще раз злегка змасти маслом. Випікай синобони 30 хвилин у духовці при 190 градусах.
4. Кокосові кето-мафіни
Як і будь-які інші мафіни, в них можна втрутити шоколад або ягоди.
Тобі знадобиться: 50 г кокосової олії, 50 г йогурту або сметани, 2 яйця, 30 г кокосового борошна, 20 г еритритолу, 2 тріски соди, ванілін.
Приготування: Міксером збий розтоплену кокосову олію з ериритолом до пишності. Продовжуючи збивати, втрути яйця, далі додай сметану, а за нею – всі сухі інгредієнти. Заміси однорідне тісто і розклади його у формочки для мафінів. Випікай їх 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:12 простих способів приготувати манні биточки
5. Кето-печиво на мигдальному борошні
Прикрась його цілими горіхами або посип насінням.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 250 г мигдального борошна, 50 г кокосової стружки, 2 ч.л. розпушувача, підсолоджувач, сіль.
Заздалегідь розтопи вершкове масло і ретельно змішай усі інгредієнти. Виміси тісто, сформуй кругле печиво та випікай його 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Лимонний кето-пиріг
Смачний, м'який та дуже ніжний – ідеально до чаю.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 80 г вершкового масла|мастила|, 80 г кокосового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 лимон, підсолоджувач, ванілін.
Приготування: Міксером збий яйця з підсолоджувачем та ваніліном. Вмішай м'яку олію, а потім всип кокосове борошно з розпушувачем і додай лимонний сік з цедрою за смаком. Ретельно перемішай, вилий тісто у форму та випікай пиріг 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Кето-сирники у духовці
Чудовий сімейний сніданок, який порадує навіть дітей.
Тобі знадобиться: 500 г сиру, 2 яйця, 30 г кокосового борошна, 50 г замінника цукру, сіль.
Приготування: Виделкою розітри сир з яйцями, додай решту інгредієнтів і перемішай тісто. Кількість муки залежить від вологості сиру. Сформуй сирники і за бажанням обваляй їх у борошні. Випікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах і переверни один раз у процесі.
8. Кето-шарлотка
Замість яблук традиційно підійдуть також будь-які фрукти та ягоди.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 50 г кокосової олії, 200 г мигдального борошна, 50 г кокосової стружки, 2-3 яблука, замінник цукру.
Відділи білки від жовтків. Збий білки до піків, а жовтки – добіла, а потім лопаткою змішай обидві маси. Влий розтоплену кокосову олію, всип решту інгредієнтів і перемішай тісто. Наприкінці втрути в нього нарізані яблука і виклади все у форму. Випікай шарлотку 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
9. Гарбузовий кето-пиріг
Тут будуть дуже доречними всі улюблені ароматні прянощі!
Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 4 яйця, 50 г вершкового масла, 100 г мигдального борошна, 3 г розпушувача, підсолоджувач.
Приготування: Натрій гарбуз на великій тертці і змішай його з яйцями і м'яким вершковим маслом. Всип всі інгредієнти, перемішай, вилий тісто у форму і випікай пиріг 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Кето-брауні
Готується набагато простіше, ніж здається здавалося б.
Тобі знадобиться: 50 г кокосового борошна, 4 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 40 г какао, 40 г замінника цукру, 50 г чорного шоколаду, сіль.
Зараз читають:20 супів із селери, які зможе приготувати кожен
Змішай розтоплене вершкове масло з какао до однорідності. Вбий яйця кімнатної температури, перемішай і потім додай решту сухих інгредієнтів. Знову ретельно вимішати тісто і всип рубаний чорний шоколад. Відправ все у форму і випікай кето-брауні 25 хвилин у духовці при 175 градусах.
11. Кето-хліб із мигдального борошна
Чудова альтернатива звичайному білому або хлібу для тостів.
Тобі знадобиться: 8 яєць, 80 г вершкового масла|мастила|, 220-250 г мигдального борошна, 1,5 ст.л. розпушувача, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, сіль.
Приготування: Відділи білки від жовтків і зби їх з лимонною кислотою до піків. Жовтки збий із розтопленим вершковим маслом, а потім всип туди сухі інгредієнти. Вимішати масу і частинами введи в неї білки. Вилий тісто у форму та випікай хліб 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Кето-мафіни з броколі та беконом
Така випічка стане чудовим перекушуванням на кожен день.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 350 г броколі, 80 г мигдального борошна, 2 слайси бекону, 100 г твердого сиру, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції, сіль.
Приготування: Бекон обсмаж до рум'яності і дрібно наріж. Блендером подрібни брокколі в кашку, а сир просто натрій на дрібній тертці. Ретельно змішай усі інгредієнти разом і виклади заготовку у формочки для маффінів. Випікай 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 175 градусах.
13. Білкові кето-булочки
Добре тримають форму, так що знадобляться для бургерів або просто так.
Тобі знадобиться: 5 яєчних білків, 30-40 г Псіліум, 1 ч.л. розпушувача, сіль, спеції.
Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти та залиште тісто на 15 хвилин. Ложкою виклади злегка плескаті булочки на пергамент і випікай їх 25 хвилин у духовці при 200 градусах. Вимкни нагрівання, але не відкривай духовку до остигання булочок.
14. Кето-пончики у духовці
Можеш замінити частину мигдального борошна на кокосове.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. жирних вершків, 1-1,5 склянки мигдального борошна, 1 ч.л. розпушувача, замінник цукру, ванілін.
Приготування: Змішай розтоплену олію, вершки та підсолоджувач з яйцями та ваніліном. Додай сухі інгредієнти, вимішай та виклади тісто у форми для пончиків. Випікай 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
15. Сирний кето-кекс
Улюблений домашній кекс, лише низьковуглеводний та безглютеновий.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 4 яйця, 50 г вершкового масла, 50 г кокосового борошна, 50 г мигдального борошна, 1 ч.л. розпушувача, замінник цукру, сіль.
Приготування: Перетріть сир через сито або збий блендером. Додай яйця та розтоплену олію, а потім – усі сухі інгредієнти. Перемішайте тісто, викладіть у форму і випікайте кекс 45-50 хвилин в духовці при 180 градусах.
16. Горіховий кето-хліб
Можна їсти його без нічого, просто із чаєм.
Зараз читають:Літо у банці: як маринувати кабачки, щоб пальчики оближешь
Тобі знадобиться: 6 яєць, 100 мл оливкової олії, 50 мл яблучного оцту, 40 г мигдалю, 40 г волоських горіхів, 40 г очищених фісташок, 40 г фундуку, 100 г насіння льону, 100 г гарбузового насіння 0 ч. л. Псіліум, 2 ч.л. розпушувача, сіль, спеції.
Приготування: Крупно порубай горіхи і змішай усі сухі інгредієнти. Додай туди яйця, оливкову олію та яблучний оцет, перемішай і залиш на 5-7 хвилин. Після чого виклади тісто у форму і випікай 1:00 в духовці при 150 градусах.
17. Заливний кето-пиріг з капустою
Начинку краще приготувати заздалегідь, щоб повністю охолола.
Тобі знадобиться: 5 сирих яєць, 250 г жирної сметани, 100 г мигдального борошна, 5 г розпушувача, 1 ч.л. гірчиці, 400 г тушкованої капусти, 3 варені яйця, сіль, спеції.
Приготування: Наріж варені яйця і змішай їх з тушкованою капустою. Віночком збий сирі яйця з гірчицею, сіллю та спеціями. Додай сметану, а потім мигдальне борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і залий тестом, що залишився. Випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
18. Шоколадний кето-пиріг з вишнею
Якщо використовуєш заморожену вишню, дай їй спочатку розморозитись і стекти.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 мл 33% вершків, 80 г вершкового масла, 150 г мигдального борошна, 50 г кокосового борошна, 20 г какао, 1,5 ч.л. Псіліум, 1,5 ч.л. розпушувача, 200-250 г вишні без кісточок, замінник цукру.
Приготування: Віночком зби яйця із замінником цукру та псилліумом, і залиш на 10 хвилин. Влий вершки, а потім всип всі сухі інгредієнти. Наприкінці влий розтоплену олію і перемішай тісто ще раз. Вилий його у форму і розклади вишню, а далі випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
19. Кето-вафлі
Дуже швидке і смачне перекус максимум за півгодини.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 50 г кокосової олії, 150 г мигдального борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, підсолоджувач, ванілін.
Розтопи кокосове масло і ретельно змішай всі інгредієнти до однорідності. Випікай вафлі у вафельниці за інструкцією.
20. Кето-хачапурі
Дивно, але навіть улюблені хачапурі можна вписати до кето-дієти!
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 200 г твердого сиру, 200 г моцарелли, 6 яєць, 100 мл жирних вершків, 1 ч.л. ксантанової камеді, 5-6 ст. мигдального борошна, сіль|соль|.
Приготування: Відклади моцарелу та чотири жовтки. Ретельно змішай сир, дрібно натертий твердий сир, 2 яйця, 4 білки, сіль та вершки. Додай камедь та мигдальне борошно, перемішай тісто та сформуй 4 човники на пергаменті. Запікайте їх 15 хвилин у духовці при 200 градусах. Після чого посип їх тертою моцарелою, виклади по жовтку і запікай ще 5-7 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua