20 чудових рецептів страв з курячого філе

Важко знайти більш універсальний інгредієнт, ніж куряче філе. З нього можна приготувати що завгодно – основні страви, закуски, салати або супи. І не варто обмежуватися тут лише звичними відбивними чи нагетсами. У нашій добірці ти знайдеш 20 найкращих, оригінальних та простих рецептів!

Зміст

  • 1. Куряче філе зі шпинатом під сиром
  • 2. Курячий крем-суп
  • 3. Запіканка з картоплею, курячим філе та помідорами
  • 4. Паштет із курячого філе
  • 5. Куряче філе з сиром та зеленню в беконі
  • 6. Запіканка з курячим філе та молоком
  • 7. М'ясний хліб із курячого філе
  • 8. Салат з курячим філе, виноградом та селерою
  • 9. Намазка з курячого філе та волоських горіхів
  • 10. Курячі мафіни з сиром та зеленню
  • 11. Тушене куряче філе в сметанно-томатному соусі
  • 12. Драники з кабачком та куркою
  • 13. Сирна запіканка з курячим філе
  • 14. Салат з курячим філе та авокадо
  • 15. Курячий рулет з овочами та сиром
  • 16. Локшина з курячим філе та овочами
  • 17. Рисові оладки з вареним курячим філе
  • 18. Запіканка з макаронів з курячим філе
  • 19. Рубані котлети з курячого філе
  • 20. Куряче філе з медом
  • 1. Куряче філе зі шпинатом під сиром

    Та сама страва, яка нікого не залишить байдужою.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 150 г шпинату, 50 г твердого сиру, 50 г сирного сиру, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж шпинат з часником до м'якості, змішай його з сирним сиром та приправ. Окремо приправ куряче філе, зроби на ньому надрізи та вклади начинку. Посип тертим сиром, виклади на пергамент і запікайте 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.

    2. Курячий крем-суп

    Його легко приготують навіть господині, які мають особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 400 г картоплі, 150 г моркви, 200 г цибулі, 3 зубчики часнику, 300 мл вершків, 1,2 л води, сіль, спеції.

    Блендером подрібни нарізане куряче філе, поступово підливаючи 1,5-2 склянки води – повинна вийти однорідна густа кашка. Наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай подрібнений часник і смажу ще 3 хвилини.

    Закип'яти воду з дрібно нарізаною картоплею, відправ туди засмажку і проварити 7 хвилин. Ретельно помішуючи, додай курячу заготівлю та вари ще 5-7 хвилин.

    Злий частину рідини з каструлі та блендером подрібни суп до однорідності. Влий гарячі вершки і, якщо потрібно – трохи бульйону до бажаної консистенції. Доведи суп до повторного кипіння, приправ та зніми з вогню.

    3. Запіканка з картоплею, курячим філе та помідорами

    Повноцінна основна страва для сімейної вечері чи святкового столу.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 4 картоплини, 1-2 помідори, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 2 яйця, 100 г жирної сметани, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. італійських трав, сіль, спеції.

    Картоплю наріж тонкими слайсами і виклади її у форму для запікання. Приправ та додай дрібно нарізане куряче філе. Окремо віночком зби яйця, сметану та спеції, і всип туди половину тертого сиру. Залий страву цією заливкою і додай зверху кільця цибулі, а потім помідорів. Запікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах, після чого посип сиром, що залишився, і запікай ще 20 хвилин.

    Зараз читають:Літні коктейлі: 20 найсмачніших та незвичайних рецептів

    4. Паштет із курячого філе

    Класичний м'ясний паштет із вершковим маслом.

    Тобі знадобиться: 750 г курячого філе, 2 моркви, 3 цибулини, 2 зубчики часнику, 150 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і приправ куряче філе, обсмаж його до готовності і відклади убік. У тій же сковороді обсмажити подрібнені овочі. Відправ все в блендер, додай м'яке вершкове масло і зби паштет до однорідності.

    5. Куряче філе з сиром та зеленню в беконі

    Найкращий спосіб зробити запечене філе максимально соковитим – загорнути його в бекон.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 4 скибочки бекону, 50-80 г твердого сиру, зелень, спеції.

    Приготування: Надріж і розгорни куряче філе як книжку, злегка відбий і приправ. Додай зелень і тертий сир, і згорни рулетик із начинкою всередині. Оберни заготовку слайсами бекону, відправ все в жароміцну форму, накрий фольгою і запікай 35-40 хвилин в духовці при 200 градусах.

    6. Запіканка з курячим філе та молоком

    Проста у приготуванні та дуже смачна білкова запіканка.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 мл молока, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 80 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж куряче філе і натрій сир на тертці. Віночком зби яйця з молоком і спеціями, додай борошно з розпушувачем і перемішай. Втрути курку і сир у тісто. Виклади заготовку у форму і запікайте 40-45 хвилин у духовці при 200 градусах.

    7. М'ясний хліб із курячого філе

    Бери вершки пожирніші, і тоді готовий хліб точно не буде сухим.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 100 мл вершків, 1 яйце, 1 цибулина, 3 ст.л. вівсяних пластівців, 1 ст.л. томатного соусу, 1 ч.л. гірчиці, 2-3 зубчики часнику, спеції.

    Пропусти куряче філе через м'ясорубку або подрібни за допомогою блендера. Залий вівсяні пластівці теплими вершками і залиш на 20 хвилин. Подрібни цибулю та часник. Ретельно змішай всі інгредієнти до однорідності, виклади фарш у жароміцну форму та змасти його томатним соусом. Готуй м'ясний хліб 40-45 хвилин у духовці за 180 градусів.

    8. Салат з курячим філе, виноградом та селерою

    Замість волоських горіхів також можна використовувати мигдаль чи інші горіхи.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г винограду, 2 стебла селери, 40 г волоських горіхів, 2 пера зеленої цибулі, майонез.

    Приготування: Відвари та наріж куряче філе. Розріж виноград на половинки, подрібни селеру і нарубай волоських горіхів із зеленою цибулею. Заправ салат майонезом і подавай до столу.

    9. Намазка з курячого філе та волоських горіхів

    За бажання, додай ще трохи рубаної кінзи або петрушки.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 100 г волоських горіхів, 1 морква, 1-2 цибулини, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. дижонської гірчиці, спеції.

    Приготування: Відвари куряче філе та моркву до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Подрібни волоські горіхи в крихту. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий намазку до однорідності.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з нектаринів

    10. Курячі мафіни з сиром та зеленню

    Класичні домашні мафіни на кефірі не обов'язково мають бути солодкими.

    Тобі знадобиться: 300 мл кефіру, 350 г курячого філе, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 пучок зелені, 300 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Дрібно наріж куряче філе, подрібни зелень і натрій сир на тертці. Віночком зби яйця з кефіром, а потім додай просіяні сухі інгредієнти. З'єднайте всі інгредієнти разом і відправте заготовку у формочки для мафінів. Випікай 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Тушене куряче філе в сметанно-томатному соусі

    Чудово поєднується з будь-яким гарніром, від картоплі до спагетті.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 морква, 1 цибулина, 6 ст. сметани, 2 ст. томатної пасти, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж куряче філе смужками та обсмаж до золотистості. Додай подрібнену цибулю, часник і терту моркву, і смаж всі разом ще 3 хвилини. Змішай сметану, томатну пасту, 1,5 склянки води та спеції. Залий курку соусом і туші 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    12. Драники з кабачком та куркою

    Чудовий рецепт, приготування якого займе багато часу.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 кабачок, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 4 гілочки зелені, спеції.

    Приготування: Пропусти куряче філе через м'ясорубку, а кабачок та сир – натрій на тертці. Відіжми кабачок від зайвого соку, подрібни зелень і змішай всі інгредієнти. Якщо заготівля вийшла дуже рідкою, тоді додай трохи борошна. Ложкою викладай драники на розігріту сковорідку та обсмаж з двох боків.

    13. Сирна запіканка з курячим філе

    Дієтична запіканка, багата на білки – просто знахідка для шанувальників правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 300 г курячого філе, 3 яйця, 80 г твердого сиру, часник, зелень, спеції.

    Приготування: Відвари куряче філе до готовності, остуди та подрібни. Розітри сир з яйцями, натрій сир, подрібни часник і зелень. Змішай усі інгредієнти, окрім твердого сиру. Відправте заготовку в жароміцну форму, посип сиром і готуй приблизно 30 хвилин в духовці при 180 градусах.

    14. Салат з курячим філе та авокадо

    Ідеальний рецепт для тих, хто дотримується здорового раціону.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 1-2 авокадо, 3 яйця, 100 г шпинату, йогурт, спеції, зелень.

    Приготування: Заздалегідь відвари куряче філе та яйця, щоб вони охолонули. Наріж всі інгредієнти кубиком і змішай зі шпинатом. Заправ салат йогуртом, приправ і посип рубаною зеленню.

    15. Курячий рулет з овочами та сиром

    Дивують та радують вдалим поєднанням інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 50 г болгарського перцю, 50 г помідорів, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 3 гілочки зелені, олія, спеції.

    Розріж куряче філе на тонкі пласти, виклади на плівку внахлест, відбий і приправ. Подрібни овочі, часник, зелень та сир. Злегка обсмажити солодкий перець з часником. Відправте всю начинку на курячий пласт і щільно згорни рулет. Змасти його маслом, загорни у фольгу і запікай 30 хвилин у духовці при 220 градусах.

    Зараз читають:Крижані кубики здоров’я: як заморозити овочі вдома?

    16. Локшина з курячим філе та овочами

    Можеш використовувати будь-яку локшину на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 300 г локшини, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 2 жмені стручкової квасолі, 2 зубчики часнику, 5 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. соусу теріяку, 1 пучок зеленої цибулі, імбир, чилі, спеції.

    Приготування: Локшину відвари за інструкцією на упаковці та промою. Наріж овочі соломкою, подрібни часник, а разом з ним за бажанням – імбир та чилі. Наріж куряче філе тонкими смужками.

    Обсмаж цибулю з часником до прозорості і додай курку з іншими овочами та нарізаною зеленою цибулею. Жар, помішуючи, поки куряче м'ясо не побіліє. Після чого влий обидва види соусів і приблизно 120 мл води. Туши всі 15-20 хвилин під кришкою, додай готову локшину, приправ, перемішай і прогрій ще 3 хвилини.

    17. Рисові оладки з вареним курячим філе

    Гарний рецепт, коли захочеться чогось простого, але новенького.

    Тобі знадобиться: 300 г рису, 200 г курячого філе, 2-3 яйця, 1 пучок зелені, 3 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Заздалегідь відварити рис з курячим філе, щоб вони охолонули. Дрібно наріж філе, подрібни зелень і змішай усі інгредієнти. Ложкою викладай оладки на сковорідку і смаж їх з обох боків.

    18. Запіканка з макаронів з курячим філе

    Ще одна недорога та доступна страва на кожен день!

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 250 г макаронів, 1-2 помідори, 100 г твердого сиру, 150 мл сметани, спеції.

    Приготування: Відправ сухі макарони в змащену маслом жароміцну форму. Наріж і приправ куряче філе, додай його зверху разом із шматочками помідорів. Змішай сметану і 250 мл води, залий блюдо цією заливкою і посип тертим сиром. Накрий фольгою та відправь на півгодини в духовку при 180 градусах. Після чого зніміть фольгу і готуй запіканку ще 15-20 хвилин.

    19. Рубані котлети з курячого філе

    У рубаних котлет зовсім інша текстура, то це окреме задоволення!

    Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 200 г цибулі, 2 яйця, 3 ст. майонезу, 2 ст.л. борошна, зелень, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно порубай куряче філе, подрібни цибулю та зелень, і ретельно змішай усі інгредієнти. Сформуй котлети і за бажанням – обваляй їх у пануванні. Жар котлети на середньому вогні з двох боків.

    20. Куряче філе з медом

    Смак цієї азіатської страви здивує тебе вишуканістю, а спосіб приготування – простотою.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 3 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, 2 зубчики часник, спеції, кунжут.

    Приготування: Наріж куряче філе шматочками та замаринуй їх у соєвому соусі з часником та спеціями приблизно на 1 годину. Розтопи мед на сковороді в невеликій кількості олії, додай куряче м'ясо і обсмаж до золотистості на повільному вогні. Посип кунжутом і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *