20 оригінальних рецептів із червоної смородини

Червона смородина – безцінне джерело вітамінів та мікроелементів. Її цілющі властивості оцінили ще наші предки. Тому рецепти з червоної смородини радують не лише різноманітністю, а й користю. А що саме з неї приготувати – розповімо далі у нашій добірці рецептів!

Зміст

  • 1. Овочевий салат із червоною смородиною
  • 2. Соус із червоної смородини на зиму
  • 3. Мус із чорної та червоної смородини з манкою
  • 4. Смузі з червоною смородиною та мигдальним молоком
  • 5. Желе із червоної смородини на зиму
  • 6. Кекс із червоною смородиною
  • 7. Зефір із червоної смородини
  • 8. Пісочний пиріг з червоною смородиною
  • 9. Компот із смородини з апельсином на зиму
  • 10. Щавельний лимонад із червоною смородиною
  • 11. Пиріг з маком та червоною смородиною
  • 12. Молочний коктейль із червоною смородиною
  • 13. Сік із смородини на зиму
  • 14. Морозиво з червоної смородини та йогурту
  • 15. Морс із червоної смородини
  • 16. Клафуті із сиру з червоною смородиною
  • 17. Компот із червоної смородини та ревеню
  • 18. Смузі з грейпфрутовим соком та червоною смородиною
  • 19. Сирне суфле з червоною смородиною
  • 20. Салат з куркою, яблуком та червоною смородиною
  • 1. Овочевий салат із червоною смородиною

    Найкращий дачний рецепт на весну та на літо – обов'язково спробуй.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 300 г огірків, 300 г помідорів, 100 г смородини, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Наріж капусту, довільно наріж овочі і додай червону смородину. Збризкати салат оливковою олією і приправ.

    2. Соус із червоної смородини на зиму

    Пікантний соус, який гармонійно поєднується як із червоним м'ясом, так і птахом.

    Тобі знадобиться: 300 г червоної смородини, 70 г цукру, 5 г солі, 1 зубчик часнику, 5 г меленого імбиру, 2 горошини запашного перцю, 2 г меленого коріандру, 4 горошини чорного перцю, 1 лавровий лист.

    Приготування: Розімні смородину товкачем. Додай до неї подрібнений часник та інші інгредієнти. Доведи соус до кипіння, проварити на слабкому вогні близько 20 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    3. Мус із чорної та червоної смородини з манкою

    Повітряний десерт із мінімуму інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 150 г смородини, 150 г чорної смородини, 70 г манки, 120 г цукру, 600 мл води.

    Залий всю смородину водою і проварити 6-7 хвилин після кипіння. Перетріть масу через сито, додай у відвар цукор і знову закип'ятити. Всип манку, помішуючи, і провар кашу 3-4 хвилини на слабкому вогні. Дай заготовці охолонути до кімнатної температури і зби міксером до пишної світлої маси. Розклади мус у келихи і відправь у холодильник.

    4. Смузі з червоною смородиною та мигдальним молоком

    Дуже смачно буде також із вівсяним чи соєвим молоком.

    Зараз читають:20 простих рецептів наливки із чорної смородини

    Тобі знадобиться: 200 г смородини, 100 г полуниці, 150 г банана, 200 мл мигдального молока.

    Приготування: Обірви зі смородини гілочки, а з полуниці листочки. Очисти банан і зби всі інгредієнти до однорідності.

    5. Желе із червоної смородини на зиму

    Плюс цього рецепту в тому, що можна навіть не обривати ягоди з гілочки.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг смородини, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Червону смородину засип цукром, розімні товкачем і залиш на кілька годин. Після чого доведи до кипіння і проварити 6-8 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Перетріть желе через сито, провари його ще трохи і закатай у стерилізовані банки.

    6. Кекс із червоною смородиною

    Заздалегідь промийте і перебери смородину, щоб вона встигла обсохнути.

    Тобі знадобиться: 180 мл молока, 60 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 2 ч.л. розпушувача, 200 г цукру, 1 щіпка солі, 250 г борошна, 300 г смородини.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай молоко і розтоплене масло. Додай просіяні сухі інгредієнти і наприкінці – втрути в тісто присипане борошном червону смородину. Випікай кекс близько 1:00 в духовці при 180 градусах.

    7. Зефір із червоної смородини

    Домашній зефір відчутно відрізняється від магазинного, причому на краще.

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 1 яєчний білок, 350 г цукру, 90 мл води, 6 г агар-агару.

    Блендером подрібни смородину і перетріть пюре через сито – знадобиться 125 г. Міксером збий пюре зі 125 г цукру. Додай білок і зби ще раз, поступово додаючи оберти. Паралельно доведи до кипіння воду з агаром, додай цукор, що залишився, і прогрій сироп приблизно до 110 градусів.

    Коли білкова маса стане світлою і щільною, тонким струмком влий сироп, продовжуючи збивати. Збивай заготівлю далі, доки вона не охолоне до 50 градусів. За допомогою кондитерського мішка виклади зефір на пергамент і залиш його до застигання.

    8. Пісочний пиріг з червоною смородиною

    А заразом ділимося рецептом найпростішого пісочного тіста.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 60 г та 4 ст.л. цукру, 2 жовтки, 180 г вершкового масла|мастила|, 400 г червоної смородини, 2 ст.л. крохмалю.

    Розітри просіяне борошно і холодну нарізану олію в крихту. Додай 60 г цукру та жовтки, швидко заміси тісто, загорни його в плівку і прибери на півгодини в холодильник.

    Розкатай і виклади тісто у форму, формуючи бортики. Наколи дно виделкою і відправте корж на 20 хвилин в духовку при 180 градусах. Змішай червону смородину, цукор і крохмаль, що залишився, і виклади цю начинку на основу. Зріж зайві борти, подрібни їх у крихту, посип смородину і відправ пиріг в духовку ще на 20 хвилин.

    Зараз читають:20 швидких рецептів курячої грудки на грилі

    9. Компот із смородини з апельсином на зиму

    Сам по собі компот із червоної смородини може бути трохи пріснуватим, але з апельсином – ідеально.

    Тобі знадобиться: 100 г апельсина, 500 г смородини, 200 г цукру.

    У стерилізовану банку виклади червону смородину і нарізаний шматочками апельсин. Залий їх окропом на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор і знову закип'яти. Знов залий смородину і заходи компот на зиму.

    10. Щавельний лимонад із червоною смородиною

    Справжня сезонна дивина для любителів освіжаючих напоїв.

    Тобі знадобиться: 1 пучок щавлю, 150 г смородини, 1 склянка колотого льоду, 600 мл тоніка.

    Блендером подрібни щавель, третину червоної смородини та половину льоду. Залий у глечик, додай решту ягод та лід. Залий лимонад тоніком і дай йому трохи настоятися.

    11. Пиріг з маком та червоною смородиною

    Такий гарний у розрізі та такий ароматний – як тут встояти?

    Тобі знадобиться: 180 г цукру, 10 г ванільного цукру, 4 яйця, 3 ст. маку, 6 г розпушувача, 300 г борошна, 200 г порічки, 200 г вершкового масла.

    Приготування: Міксером зби яйця з двома видами цукру. По черзі додай борошно з розпушувачем та розтоплену олію. Потім додай мак, а потім – червону смородину, змішану з кількома ложками борошна. Випікай пиріг близько 1:00 в духовці при 180 градусах.

    12. Молочний коктейль із червоною смородиною

    Виходить дуже незвичайний смак – куди оригінальніше звичайного коктейлю з сиропом.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 200 г морозива, 150 г смородини, 1 банан.

    Приготування: Обірви смородину з гілочок і зби її блендером. Всип шматочки банана і знову збий. Додай морозиво і молоко, і зби коктейль ще раз.

    13. Сік із смородини на зиму

    Розповідаємо, як правильно закатати у банки смородиновий сік, щоб він простояв весь сезон.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 1 л води, 300 г цукру.

    Злегка розімні смородину прямо з гілочками, залий її водою, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Перетріть відвар через сито, додай цукор до смаку і знову доведи до кипіння. Закатай сік у стерилізовані банки.

    14. Морозиво з червоної смородини та йогурту

    Відмінно освіжає навіть у найспекотніші літні дні!

    Тобі знадобиться: 400 г грецького йогурту, 400 г смородини, цукрова пудра.

    Блендером подрібни червону смородину і за бажанням – перетри її через сито. Додай йогурт та цукрову пудру до смаку. Зби все разом, розклади по формах для морозива і відправ у морозилку.

    15. Морс із червоної смородини

    Хороша альтернатива звичайному компоту чи соку.

    Зараз читають:20 рецептів оладок на сметані, які хочеться готувати знову і знову

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 1 л води, 5-7 ст.л. цукру.

    Приготування: Перетріть червону смородину через сито. Залий макуху водою, додай цукор, доведи до кипіння і проварити кілька хвилин. Дай відвару охолонути під кришкою, після чого проціди його і змішай з соком, що залишився.

    16. Клафуті із сиру з червоною смородиною

    Цікава варіація традиційного запеченого десерту.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 120 г смородини, 80 г сметани, 80 г цукру, 30 г кокосової стружки, 1 яйце, 1 ст.л. крохмалю, 2 г ваніліну.

    Приготування: Міксером збий яйце з цукром та ваніліном. Додай сир, сметану і крохмаль, і знову збий. Втрути в тісто червону смородину, виклади все у форму і посип кокосовою стружкою. Випікай 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    17. Компот із червоної смородини та ревеню

    Особливо смачним цей компот виходить, якщо подавати його з льодом.

    Тобі знадобиться: 200 г ревеню, 200 г червоної смородини, 2 л води, 100 г цукру.

    Приготування: Закип'яти воду, засип у неї цукор і трохи проварити. Засип нарізаний ревінь і червону смородину, знову доведи компот до кипіння, проварити 2 хвилини, зніми з вогню і дай йому настоятися під кришкою.

    18. Смузі з грейпфрутовим соком та червоною смородиною

    Для тих, хто віддає перевагу смузі з кислинкою і легкою терпкістю.

    Тобі знадобиться: 100 г смородини, 1 склянка свіжого грейпфрутового соку, 1 банан.

    Приготування: Очисти банан та обірви смородину з гілочок. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий смузі до однорідності.

    19. Сирне суфле з червоною смородиною

    Обов'язково перетри сир через сито, щоб він був одноріднішим.

    Тобі знадобиться: 200 г червоної смородини, 4 яйця, 250 г сиру, 80 г цукру, 10 г ванільного цукру, 30 г борошна, 30 г крохмалю, 20 мл олії.

    Приготування: Відділи жовтки та розітри їх із сиром та двома видами цукру. Додай борошно та крохмаль. Міксером зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх до сиру. Змасти форми маслом. Обережно втрути в суфлі смородину, виклади його у формочки і постав їх у деко з водою. Запікайте суфле 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    20. Салат з куркою, яблуком та червоною смородиною

    Для рецепту добре підійде хрумке та солодке яблуко.

    Тобі знадобиться: 100 г курячого філе, 50 г салату Айсберг, 1 яблуко, 60 г порічки, 1 ст.л. лимонного соку, 60 мл йогурту, спеції.

    Приготування: Відвари, запікання або обсмаж курку. Наріж її тонкими слайсами, а яблуко – часточками. Додатково збризкайте яблуко лимонним соком. Довільно подрібни Айсберг, додай червону смородину і заправ салат йогуртом зі спеціями.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *