20 найсмачніших рецептів страв із малини

Яскрава та ароматна малина відома не лише своїм смаком, а й корисними властивостями. А способів її приготувати набагато більше, ніж здається на перший погляд. Зібрали для тебе добірку з 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Класичне малинове варення
  • 2. Сорбет із малини
  • 3. Салат з малиною та буряком
  • 4. Сирники з малиною
  • 5. Джем із малини без кісточок
  • 6. Смузі з бананом та малиною
  • 7. Вівсяна каша з малиною
  • 8. Малиновий крем
  • 9. Компот із малини та груші на зиму
  • 10. Пастила з малини
  • 11. Салат зі шпинатом, малиною та фетою
  • 12. Запечені яблука з малиною та горіхами
  • 13. Лимонний пиріг із малиною
  • 14. Оладки на кефірі з малиною
  • 15. Салат з шинкою та малиною
  • 16. Тарт з малиною та заварним кремом
  • 17. Смузі з малиною та сиром
  • 18. Збита манна каша з малиною
  • 19. Клафути з малиною
  • 20. Йогуртовий пиріг із малиною
  • 1. Класичне малинове варення

    Таке варення ідеально підійде до оладок або млинців.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг цукру.

    Приготування: Промий малину, засип її цукром і залиш на кілька годин. Після чого доведи до кипіння і варіть варення 40 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи і знімаючи пінку. Закатай його до стерилізованих банків.

    2. Сорбет із малини

    Хороша альтернатива звичайному вершковому морозиві.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 80 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю, 10 г ванільного цукру, 2 ст. лимонного соку, 150мл води.

    Блендером подрібни малину в пюре і перетріть його через сито. Залий макуху 100 мл води, доведи до кипіння і трохи проварити. Проціди відвар, додай до нього два види цукру і знову закип'ятити.

    Розведи крохмаль у 50 мл води, влий її у відвар, помішуючи, і провари кисіль до загусання. Змішай кисіль, малинове пюре та лимонний сік. Відправ сорбет на 3-5 годин у морозильник, і за цей час 2-3 рази перебий його блендером.

    3. Салат з малиною та буряком

    Солодощі запечених буряків дуже цікаво поєднуються з кислинкою малини.

    Тобі знадобиться: 500 г буряків, 150 г малини, 100 г салатного міксу, 120 г сиру Брі, 40 г волоських горіхів, 60 мл оливкової олії, 1 ч.л. меду, 2 ст.л. винного оцту, спеції.

    Приготування: Буряк запікання до готовності і наріж кубиком. Наріж сир Брі, виклади все на салатний мікс і додай малину. Посип рубаними горіхами. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.

    4. Сирники з малиною

    Для цього рецепту краще брати жирніший або домашній сир.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 1 яйце, 1 ст. манки, 3 ст. борошна, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 1-2 жмені малини.

    Блендером збий всі інгредієнти, крім малини, до однорідності. Сформуй сирники та втопи ягоди малини в кожному з них. Обсмажити сирники на середньому вогні з двох сторін.

    Зараз читають:12 легких рецептів картоплі по-сільськи на сковороді

    5. Джем із малини без кісточок

    Кісточки – головна проблема малинових заготовок. Розповідаємо, як зробити джем без них!

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 700 г цукру, 0,25 ч.л. лимонної кислоти.

    Блендером подрібни малину в пюре і провари її 5 хвилин на середньому вогні. Перетріть через сито або віджми макуху через марлю. Додай цукор, доведи пюре до кипіння і проварити ще 10 хвилин, помішуючи. Додай лимонну кислоту та варіджем ще 7-10 хвилин. Закатай його до стерилізованих банків.

    6. Смузі з бананом та малиною

    За бажання, додай у готовий смузі кілька кубиків льоду.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 200 г малини, 1 склянка кокосового молока, 1 ч.л. меду.

    Промий і перебери малину, очисти банан. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий смузі до однорідності.

    7. Вівсяна каша з малиною

    Легкий повсякденний сніданок, який перетворюється на справжнє задоволення.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 3 склянки води, 2 ст. меду, 100 г малини.

    Залий вівсяні пластівці водою і провари до готовності. Блендером подрібни малину і перетріть її через сито. Додай малину у вівсянку за 2 хвилини до готовності, дай каші трохи настоятися під кришкою, а перед подачею – полів медом.

    8. Малиновий крем

    Готовий крем використовуй для тортів та випічки, а також як самостійний десерт.

    Тобі знадобиться: 180 г малини, 2 ст. муки|борошна|, 400 мл молока, 1 яйце, 120 г цукру.

    Блендером подрібни малину до однорідності і перетріть через сито. Міксером зби яйце з цукром до пишності, додай борошно і знову збий. Влий половину молока і збий ще раз.

    Закип'яти і тонким струмком влий туди ж молоко, що залишилося, постійно помішуючи. Провар крем до густоти на слабкому вогні, помішуючи. У процесі додай малинове пюре, накрий крем готовий крем плівкою в контакт і дай йому повністю охолонути.

    9. Компот із малини та груші на зиму

    Дуже просте і водночас смачне поєднання для зимового компоту.

    Тобі знадобиться: 3 груші, 200 г малини, 200 г цукру.

    Груші наріж часточками і засип у стерилізовані банки. Додай малину, залий окропом і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду, додай у неї цукор, доведи сироп до кипіння і проварити 1-2 хвилини. Залий його назад у банки і закатай компот.

    10. Пастила з малини

    Якщо хочеш приготувати дієтичні ласощі, тоді не використовуй цукор.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 150 г цукру.

    Приготування: Протушкуй малину 10-15 хвилин на слабкому вогні, подрібни блендером і перетрій через сито. Додай цукор і проварити 30-40 хвилин до загусання. Вилий малинове пюре на пергамент дуже тонким шаром і суші пастилу в відкритій духовці 6-8 годин при 70 градусах.

    11. Салат зі шпинатом, малиною та фетою

    Корисний та збалансований літній салат – тобі точно сподобається!

    Зараз читають:20 корисних рецептів із бананом на сніданок

    Тобі знадобиться: 60 мл оливкової олії, 1 ст. винного оцту, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 0,5 ч.л. коричневого цукру, 1 лимон, 100 г шпинату, 120 г малини, 100 г фети, 40 г горіхів.

    Приготування: Виклади шпинат, малину та розфарбовану фету на тарілки, посип їх горіхами та лимонною цедрою за смаком. Змішай масло, винний оцет, цукор, гірчицю та спеції. Полів салат цією заправкою і подавай.

    12. Запечені яблука з малиною та горіхами

    Оригінальний десерт без борошна та олії.

    Тобі знадобиться: 2 яблука, 100 г малини, 30 г горіхів, 2 ст. цукру.

    У яблук зріж верхівки і видали серцевини. Накрий їх верхівками та запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах. Виклади малину та подрібнені горіхи в яблука, присип цукром, знову накрий верхівками та допеки ще 7-8 хвилин.

    13. Лимонний пиріг із малиною

    Такий гарний, ароматний та простий – ідеально доповнить чаювання.

    Тобі знадобиться: 220 г борошна, 250 г цукру, 4 яйця, 1 яєчний білок, 2 лимони, 1 склянка малини, 100 г вершкового масла|мастила|, 150 мл оливкової олії, 1,5 ч.л. розпушувача.

    Зніміть з лимонів цедру і перетріть її з 50 г цукру. Всип туди ще 150 г цукру і перемішай. Додай яйця і віночком зби все до пишності. Всип просіяне борошно з розпушувачем, а потім додай м'яке вершкове та оливкове масло.

    Ще раз перемішай, вили половину тесту у форму і виклади малину. Залий її тестом і випікай пиріг 30-35 хвилин в духовці при 180 градусах. Міксером зби білок і 50 г цукру до піків, змасти пиріг меренгою і запікайте до рум'яності.

    14. Оладки на кефірі з малиною

    Щоб готові оладки були занадто жирними, виклади їх у паперові рушники.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 склянка малини, 2 ст. цукру, 1 склянка борошна, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Віночком збий кефір, яйця та цукор. Додай борошно з розпушувачем, перемішай і всип малину. Викладай оладки на сковорідку за допомогою столової ложки та жар з двох сторін на середньому вогні.

    15. Салат з шинкою та малиною

    Особливо смачним цей салат виходить із шинкою прошутто.

    Тобі знадобиться: 120 г малини, 1 качан салату Ромен, 1 жменя руколи, 6 помідорів чері, 50 г шинки, 2 ст.л. кедрових горіхів, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Довільно подрібни салатне листя, додай малину, половинки помідорів чері та тонкі слайси шинки. Посип салат кедровими горішками, приправ та збризкати маслом.

    16. Тарт з малиною та заварним кремом

    Готується не так і складно, а виходить не гірше, ніж у ресторані.

    Тобі знадобиться: 400 г малини, 50 г шоколаду, 300 мл та 2 ст.л. молока, 300 г борошна, 220 г вершкового масла|мастила|, 80 г цукрової пудри, 1 яйце, 2 жовтки, 10 г ванільного цукру, 1 ст.л. води.

    Приготування: Віночком зби жовтки, 100 г цукру, ванільний цукор, 50 г борошна і 100 мл молока. Нагрій ще 200 мл молока майже до кипіння, влий його тонким струмком до жовтків, перемішай і провари крем до загусання на слабкому вогні. Втрути в крем 100 г м'якого масла, накрий його плівкою в контакт і дай повністю охолонути.

    Зараз читають:15 легких рецептів маринованих баклажанів на зиму

    Розітріть 120 г м'якого масла з цукровою пудрою, додай яйце і ложку води, перемішай і додай 250 г борошна, що просіює. Вимішати тісто і відправ його на 40 хвилин в холодильник. Після чого розкатай тісто у форму, сформуй бортики, наколи дно виделкою, накрий пергаментом і засип бобовими.

    Випікай основу 20 хвилин у духовці при 200 градусах, а потім прибери пергамент і готуй ще 5-7 хвилин для рум'яності. Розтопи шоколад і 2 ложки молока, змасти їм основу, залий крем і красиво виклади малину. Залиш тарт настоятися у холодильнику на ніч.

    17. Смузі з малиною та сиром

    Особливо рекомендуємо цей рецепт тим, хто дотримується правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 70 мл звичайного або кокосового молока, 10 г меду, 100 г малини, 20 г висівок.

    Приготування: Перебери та промий малину. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий смузі до однорідності.

    18. Збита манна каша з малиною

    Повітряна каша, яка дуже нагадує пудинг.

    Тобі знадобиться: 80 г манки, 280 г малини, 70 г цукру.

    Приготування: Засип малину в каструлю, залий 500 мл води, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Процідити відвар і перетрій через сито. Доведи його до кипіння і тонким струмком засип манку з цукром, постійно помішуючи. Продовжуючи заважати, вари кашу приблизно 10 хвилин на слабкому вогні, а потім дай їй охолонути і зби все міксером до пишності.

    19. Клафути з малиною

    Швидкий, легкий і водночас вишуканий французький десерт із свіжої малини.

    Тобі знадобиться: 200 г малини, 150 мл молока, 60 г борошна, 60 г цукру, 2 яйця, 1-2 ст. мигдальних пластівців, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай борошно з ваніліном і знову зби. Наприкінці – влий молоко. Виклади малину у формочки, залий її тестом, посип мигдалевими пластівцями і випікай клафуті 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    20. Йогуртовий пиріг із малиною

    Додатково можеш додати в тісто трохи різних фруктів чи горіхів.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 200 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного цукру, 120 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 250 мл йогурту, 150-200 г малини.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло з двома видами цукру до пишності. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця, а потім додай йогурт. Втрути в тісто борошно та розпушувач. Вилий тісто у форму, акуратно втопи в ньому малину і випікай пиріг 50-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *