20 найсмачніших рецептів курячих ніжок на мангалі

Найсмачніші та рум'яніші курячі ніжки завжди виходять саме на мангалі. Але навіть тут є свої секрети – особливо у приготуванні маринаду. Щоб твої пікніки та поїздки на природу завжди були приємними – лови велику добірку рецептів!

Зміст

  • 1. Курячі ніжки у майонезі на мангалі
  • 2. Курячі ніжки в сметані з часником
  • 3. Курячі ніжки в соєвому соусі на мангалі
  • 4. Курячі ніжки в овочевому маринаді
  • 5. Курячі ніжки зі сметаною та червоним вином
  • 6. Курячі ніжки з майонезом та соєвим соусом на мангалі
  • 7. Курячі ніжки з цибулею та майонезом на мангалі
  • 8. Курячі ніжки в мінералці на мангалі
  • 9. Курячі ніжки у гірчичному маринаді
  • 10. Курячі ніжки в оливковій олії на мангалі
  • 11. Курячі ніжки в кефірі з кінзою
  • 12. Курячі ніжки з яблучним оцтом на мангалі
  • 13. Курячі ніжки у томатному маринаді
  • 14. Курячі ніжки з майонезом та кетчупом на мангалі
  • 15. Курячі ніжки у гранатовому соку на мангалі
  • 16. Курячі ніжки в соусі теріяки на мангалі
  • 17. Курячі ніжки у пиві на мангалі
  • 18. Курячі ніжки з цибулею та аджикою на мангалі
  • 19. Курячі ніжки у медово-соєвому маринаді
  • 20. Курячі ніжки в апельсиновому маринаді
  • 1. Курячі ніжки у майонезі на мангалі

    Майонез завжди робить курячі ніжки ніжними та соковитими.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 г майонезу, 5 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Змішай майонез, тиск часник і спеції за смаком. Замарин курячі ніжки на 4 години. Обсмаж їх на ґратах на мангалі з двох сторін, періодично перевертаючи.

    2. Курячі ніжки в сметані з часником

    Радимо вибирати сметану пожирніше, щоб вона була густішою.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 г сметани, 5 зубчиків часнику, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Змішай сметану зі спеціями та давленим часником. Замарин курячі ніжки на кілька годин і потім обсмаж їх на мангалі з усіх боків до готовності.

    3. Курячі ніжки в соєвому соусі на мангалі

    Соєвий соус – вже готовий маринад, який не потребує особливих доповнень.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 мл соєвого соусу, 5 зубчиків часнику, паприка, чилі, гострий червоний перець.

    Приготування: Змішай соєвий соус, рубаний часник та спеції. Замарин курячі ніжки на пару годин або на ніч, а потім обсмаж їх на решітці мангала півгодини, постійно перевертаючи.

    4. Курячі ніжки в овочевому маринаді

    Прекрасний сезонний маринад зі свіжих овочів та зелені.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з ірги

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих ніжок, 250 г помідорів, 200 г цибулі, 200 г болгарського перцю, 4 зубчики часнику, 10 г петрушки, по 1 ч.л. паприки, коріандру, солі та меленого чорного перцю, 3 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Подрібніть у блендері всі інгредієнти, крім курячих ніжок. Замаринуй в отриманому маринаді курку і залиш мінімум на пару годин. Обсмажити ніжки на мангалі близько півгодини.

    5. Курячі ніжки зі сметаною та червоним вином

    Дуже оригінальний і водночас простий маринад просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 4 ст. сметани, 50 мл червоного вина, 1 ст. олії, спеції.

    Приготування: Змішай сметану, вино, олію та улюблені спеції до однорідності. Замарин курячі ніжки на 3-4 години і обсмаж їх на мангалі на решітці близько півгодини, постійно перевертаючи.

    6. Курячі ніжки з майонезом та соєвим соусом на мангалі

    Ще один простий маринад із інгредієнтів, які завжди знайдуться у твоєму холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 200 г майонезу, 2 цибулини, 50 мл соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями. Змішай майонез, соєвий соус та спеції. Замарин курячі ніжки і цибулю на ніч, і потім обсмаж на мангалі на решітці, постійно перевертаючи.

    7. Курячі ніжки з цибулею та майонезом на мангалі

    Щоб зробити м'ясо ще ніжнішим, додай у маринад трохи оцту.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 5 цибулин, 250 г майонезу, 1 ст. спецій, 2-3 ст. оцту.

    Приготування: Змішай майонез, оцет, спеції та дрібно нарізану цибулю. Замаринуй у цій суміші курячі ніжки на ніч у холодильнику. Обсмаж їх на мангалі близько півгодини, постійно перевертаючи.

    8. Курячі ніжки в мінералці на мангалі

    Низькокалорійний маринад для ніжної, легкої та корисної курки.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 3 цибулини, 200 мл газованої мінералки, 1 пучок зелені, 1 ст. італійські трави, сіль і мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями. Змішай з курячими ніжками та спеціями, додай рубану зелень і залий мінералкою. Залиш на 3-4 години і потім обсмаж курку на мангалі.

    9. Курячі ніжки у гірчичному маринаді

    Для цього рецепту краще підійде зерниста гірчиця – пікантна, але не надто різка.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, по 3 ст. майонезу, соєвого соусу та зернистої гірчиці, спеції за смаком.

    Змішай всі інгредієнти для маринаду. Замаринуй у ньому курячі ніжки на ніч і потім обсмаж їх на ґратах мангалу близько 35 хвилин, постійно перевертаючи.

    10. Курячі ніжки в оливковій олії на мангалі

    Спеціально для тих, хто не любить надто складні та багатокомпонентні маринади.

    Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 50 мл оливкової олії, 1 ст. італійських трав, 1 ч. л. паприки, спеції.

    Приготування: Змішай масло з усіма спеціями та травами. Натріть ніжки і залиш їх на пару годин. Обсмажити курячі ніжки на мангалі 30-35 хвилин, перевертаючи кожні 5 хвилин.

    11. Курячі ніжки в кефірі з кінзою

    Замість кефіру можна взяти йогурт, але без добавок та цукру.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 500 мл кефіру, 2 цибулини, 5 зубчиків часнику, 1 пучок кінзи, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями та подрібни кінзу. Змішай цибулю та зелень з ніжками та спеціями, додай подрібнений часник, залий кефіром і все перемішай. Залиш курячі ніжки в маринаді під пресом на 2 години і обсмаж їх на мангалі близько 30 хвилин.

    12. Курячі ніжки з яблучним оцтом на мангалі

    Замість яблучного підійде і інший 6% фруктовий оцет.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 мл яблучного оцту, 20 г цукру, 250 мл цибулі, 1 склянка води, 1 перець чилі, спеції.

    Приготування: Змішай воду, оцет, цукор, спеції та подрібнену цибулю з чилі. Замарин курячі ніжки на кілька годин і потім обсмаж на мангалі 30-35 хвилин, постійно перевертаючи.

    13. Курячі ніжки у томатному маринаді

    Маринад на основі томатної пасти виходить дуже насиченим.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 мл води, 250 г томатної пасти, 50 мл оливкової олії, 25 мл оцту, 100 г цукру, спеції.

    Приготування: Змішай воду, томатну пасту, олію та оцет до однорідності. Додай цукор та спеції, і перемішай. Замарин курячі ніжки на 2-3 години і потім обсмаж їх на мангалі з двох сторін 30-35 хвилин.

    14. Курячі ніжки з майонезом та кетчупом на мангалі

    Для більшої пікантності можеш додати ще ложку гострої гірчиці.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 мл майонезу, 100 мл кетчупу, 10 г спецій.

    Приготування: Змішай кетчуп, майонез та спеції. Замаринуй у цій суміші курячі ніжки і постав на кілька годин у холодильник. Жар їх на мангалі до готовності, постійно перевертаючи.

    15. Курячі ніжки у гранатовому соку на мангалі

    Оригінальний маринад у кавказькому стилі – яскравий, ароматний та пікантний.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 40 мл соєвого соусу, 50 г волоських горіхів, 1 пучок кінзи, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 120 мл гранатового соку.

    Приготування: Подрібни кінзу, чилі, горіхи та часник максимально дрібно. Додай спеції та змішай все з соєвим соусом та гранатовим соком. Замарин курку на 3-4 години і потім обсмаж на мангалі близько 35 хвилин з двох сторін.

    Зараз читають:15 чудових рецептів штруделю з яблуками

    16. Курячі ніжки в соусі теріяки на мангалі

    За бажанням до маринаду можна додати трохи кунжуту, злегка обсмаженого на сухій сковороді.

    Тобі знадобиться: 10 курячих ніжок, 4 ст. теріяки, 1 ч.л. сушеного часнику, 2 щіпки пластівців чилі, спеції.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти для маринаду і замарин курячі ніжки на кілька годин. Обсмажити їх на мангалі 30-35 хвилин з усіх боків до готовності.

    17. Курячі ніжки у пиві на мангалі

    Для цього рецепту найкраще підійде світле пиво без добавок.

    Тобі знадобиться: 10 курячих ніжок, 300 мл пива, 3 ст. соку лайма, 4 зубчики часнику, 5 гілочок петрушки, по 1 ч. л. солі та паприки, по 0,5 ч.л. кмину та меленого чорного перцю.

    Приготування: Подрібни петрушку та часник, змішай з пивом, соком лайма та спеціями. Замарин курку на 3-4 години або на ніч у холодильнику. Обсмажити курячі ніжки на решітці на мангалі близько 30 хвилин, постійно перевертаючи.

    18. Курячі ніжки з цибулею та аджикою на мангалі

    Пікантний маринад нашвидкуруч – чудове домашнє рішення.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих ніжок, 2 цибулини, 100 мл води, 2 ст. гострої аджики, 1/2 лимона, 2 ст. олії, 1 ст.л. паприки, сіль та спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям і змішай з куркою та спеціями. Змішай до однорідності аджику, олію, лимонний сік і воду, і залий курячі ніжки. Залиш їх у холодильнику на ніч і потім обсмаж на мангалі до готовності.

    19. Курячі ніжки у медово-соєвому маринаді

    У таких курячих ніжок виходить найсмачніша і рум'яніша скоринка!

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 5 ст. соєвого соусу, 5 ст.л. меду, 2 ст.л. гірчиці, 5 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, мед, гірчицю, тиск часник і спеції. Замарин курячі ніжки на кілька годин і потім обсмаж їх на мангалі з усіх боків, постійно перевертаючи.

    20. Курячі ніжки в апельсиновому маринаді

    Коли захочеться чогось трошки екзотичного – спробуй цей варіант.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 1 цибулина, 1-2 апельсина, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. соєвого соусу, 30 мл олії, спеції.

    Приготування: Змішай апельсиновий сік, олію, соєвий соус, спеції та подрібнений часник. Наріж цибулю пір'ям і змішай з курячими ніжками. Замарин все в апельсиновому маринаді на 3-4 години і обсмаж ніжки на мангалі протягом півгодини, постійно перевертаючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *