Перед подачею основної страви завжди прийнято подавати закуски. Вони розігрівають апетит та збуджують інтерес гостей до кулінарних навичок господині. Сьогодні ми розповімо 20 найсмачніших рецептів, як приготувати закуски із креветками на святковий стіл!
Зміст
1. Фаршировані помідори з креветками
Помідори мають бути однакового розміру.
Тобі знадобиться: 10 середніх помідорів, 15 великих креветок, 2 плавлених сиру, 1 зубчик часнику, пару гілочок кропу, 100 г майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Зріж верхівку з помідорів, акуратно ложкою вибери м'якоть так, щоб утворився глибокий стаканчик. Креветки промийте окропом і очистіть від панцирів. П'ять штук подрібни, а решту залиши для прикраси закуски. Сир натрій на тертці, додай майонез, подрібнених креветок, пропущений через прес часник, сіль та мелений перець. Нафаршируй помідори отриманою масою, у кожен встромити по креветці і прикрасити зеленню.
2. Кабачкові рулетики з креветками, сиром та зеленню
Якщо рулетики розвертаються, тоді скріпи їх зубочисткою або гарною шпажкою.
Тобі знадобиться: 2 молоді кабачки, 200 г очищених креветок, 100 г сиру, пару гілочок зелені, 1 зубчик часнику, 2 ч.л. лимонного соку, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Кабачки наріж уздовж тонкими пластинами, виклади на сковороду-гриль та обсмаж. Креветки промийте окропом і збризкайте лимонним соком. Змішай сир, пропущений через прес часник та подрібнену зелень. Додай сіль, мелений перець, майонез і добре перемішай. Виклади на серединку кабачкової заготовки сирну масу, додай пару креветок і акуратно зверни.
3. Канапе з креветками та кремом з авокадо
Багет можна обсмажити на сковороді чи електрогрилі.
Тобі знадобиться: 1/2 французького багету, 150 г великих креветок, 1 авокадо, 1 варене яйце, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. лимонного соку, 30 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Багет наріж кружальцями, зріж скоринку і обсмаж на сухій сковороді з двох сторін. Креветки промийте окропом, очистіть від панцирів і обсмажте в маслі по 2 хвилини з кожного боку. Авокадо та яйце очисти, наріж і склади в чашу блендера. Додай лимонний сік, мелений перець, сіль та видави через прес часник. Перебий масу до однорідності.
На заготовки з багету виклади трохи крему, а згори красиво розмісти креветки.
4. Шашлички з креветок з помідорами чері
Для цього рецепту тобі будуть потрібні довгі бамбукові шпажки.
Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці
Тобі знадобиться: 20 великих креветок, 20 дрібних помідорів чері, 1 ст. соєвого соусу, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. лимонного соку, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Креветки ошпарити окропом, очисти від панцирів і збризкати лимонним соком. Одягни на шпажку креветку з помідором так, щоб останній знаходився у вигині креветки. Виклади заготовки на розігріту сковороду з олією, збризкати соєвим соусом, присип сіллю, перцем і обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.
5. Канапе з креветками на чорному хлібі
Смажені креветки викладай на серветку, щоб забрати зайвий жир.
Тобі знадобиться: 100 г чорного хліба, 2 авокадо, 100 г креветок, 2 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, мелений імбир, мелений чорний перець, сіль.
Авокадо очисти від шкірки і кісточок, наріж . Додай лимонний сік, спеції, сіль і гарненько розімні виделкою. Креветок промийте окропом, очистіть і обсмажте в маслі по 2 хвилини з кожного боку.
Хліб наріж невеликими шматочками. Виклади трохи заготовки з авокадо, а зверху за допомогою шпажки закріпи креветку.
6. Фаршировані яйця з креветками та плавленим сиром
Сир попередньо забери в морозилку на 10-15 хвилин.
Тобі знадобиться: 10 варених яєць, 200 г креветок середнього розміру, 2 плавлених сиру, пару гілочок зелені, 1 зубчик часнику, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. майонезу, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Яйця розріж навпіл уздовж, вийми жовтки і помісти їх в окрему миску. Додай тертий сир, подрібнену зелень, пропущений через часник і майонез. Посоли, поперчи і розімні виделкою до однорідності. Креветки ошпарити окропом, очисти і обсмажте в маслі 2-3 хвилини.
Нафаршируйте половинку яйця підготовленою сумішшю, зверху красиво виклади креветку.
7. Канапе з помідорів, плавленого сиру та креветок
Дуже красиво закуска виглядає на чорній тарілці або подушці зі свіжої зелені.
Тобі знадобиться: 4 середні помідори, 3 плавлені сири, 150 г очищених креветок, 1 зубчик часнику, 3 ст.л. майонезу, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Помідори розріж на часточки і акуратно вийми м'якоть. Креветок залий окропом і залиши на 2 хвилини. Сир натрій на тертці, змішай з майонезом, меленим перцем, сіллю та пропущеним через прес часником.
Виклади сирну масу на помідорну заготовку, зверху шпажкою прикріпи креветку.
8. Шашлички з овочів та креветок
Дуже ароматно та смачно!
Тобі знадобиться: 200 г охолоджених креветок, 1 гілочка помідорів чері, 1 цукіні, 1 лайм, 2 ст.л. оливкової олії, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Креветки помісти в окріп на 2 хвилини, злий воду , очисти від панцирів. Цукіні наріж невеликими шматочками. Чергуючи інгредієнти, одягни на шпажку цукіні, креветки та помідори. Виклади на сковороду-гриль, збризкати маслом і обсмажуйте 2-3 хвилини. Переверни на інший бік посоли, поперчи, додай ще трохи олії та готуй ще 2 хвилини. Перед подачею збризкати готову закуску соком лайма.
9. Тарталетки з креветками та кальмарами
Нарізай кубиками інгредієнти приблизно однакового розміру.
Тобі знадобиться: 10 тарталеток, 1 середній огірок, 1 тушка кальмара, 10 великих креветок, 1 ст. лимонного соку, 3 ст. майонезу, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Кальмара опусти в окріп на 7-10 секунд, остуди і наріж. Креветок промий окропом, очисти і збризкайте лимонним соком. Огірок наріж дрібними кубиками. Все змішай, додай сіль, мелений перець та майонез. Виклади цю начинку в тарталетки і подавай на стіл.
Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого
10. Тарталетки з креветками у темпурі
Дуже оригінальна та красива закуска, яка прикрасить будь-який святковий стіл.
Тобі знадобиться:
Для креветок: 10 великих креветок, 3 ст. борошна, 1 яйце, 50 мл води, 40 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. панірувальних сухарів, мелений чорний перець, сіль.
Для крему: 10 тарталеток, 1 авокадо, 100 г сиру, 2 ст. оливкової олії, 3 ст.л. лимонного соку, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Креветок промий та очисти. У невеликій ємності змішай яйце, борошно, воду, сіль та перець. Обмакни креветки в кляр, обваляй у сухарях і обсмаж на вершковому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.
Очищене авокадо наріж і помістіть у чашу блендера. Додай сир, оливкову олію, лимонний сік, сіль та мелений перець. Перебий до однорідності. Наповни тарталетку отриманим кремом, а згори красиво розмісти смажену креветку.
11. Креветки, смажені зі шпинатом, помідорами та гострим перцем
Перець попередньо очисти від насіння.
Тобі знадобиться: 300 г великих креветок, 1 середній помідор, 10 г молодого шпинату, півстручка гострого перцю, 1 зубчик часнику, часточка лимона, 60 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, прованські трави, сіль|соль|.
Приготування: Креветок ошпарити окропом, остуди і очисти від панцирів. Розігрій олію на сковороді, всип креветки і обсмажуйте 2-3 хвилини, акуратно помішуючи. Додай шпинат, нарізані помідори та гострий перець. Через 1 хвилину видави через прес часник, збризкати соком лимона, присип спеціями і посолити.
12. Тарталетки з гуакамоле та смаженими креветками
Така закуска не залишиться поза увагою та гості обов'язково попросять добавки!
Тобі знадобиться:
Основні інгредієнти: 20 тарталеток, 20 креветок, 2 ст. лимонного соку, 40 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль.
Для гуакамоле: 3 авокадо, 1/2 цибулини, пару гілочок кінзи, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. лимонний сік, мелений чорний перець і сіль.
Приготування: Креветки промийте окропом, очистіть і обсмажте в маслі на швидкому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Поперчити, посолити, збризкати лимонним соком і викласти на паперову серветку.
Авокадо очисти, наріж і помістіть у чашу блендера. Додай лимонний сік, подрібнені кинзу, часник та цибулю. Посоли, поперч і перебий до однорідності.
Наповни тарталетки гуакамоле, зверху красиво розмісти смажені креветки.
13. Спрінг-роли з креветками
Популярна азіатська страва, яку легко можна приготувати та подати на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 10 листів рисового паперу, 20 г фунчози, 250 г охолоджених креветок, 1 зубчик часнику, пару стебел зеленої цибулі, 60 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. лимонного соку, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Проварити фунчозу в підсоленій воді 3 хвилини і відкинь на друшляк. Креветки промийте окропом, очистіть і викладіть на розігріту сковорідку з маслом. Збризкати лимонним соком, видави через прес часник, посолити і поперчити. Обсмаж по 2-3 хвилини з кожного боку і виклади на паперову серветку.
Змочи рисовий папір водою, виклади фунчозу, нарізану зелену цибулю, креветок і акуратно згорни.
14. Канапе з оливками, сиром та креветками
Дивно просто та смачно!
Тобі знадобиться: 200 г твердого сиру, 100 г оливок без кісточок, 2 гілочки дрібних помідорів чері, 150 г очищених креветок, 2 ч.л. лимонного соку.
Сир наріж кубиками за розміром помідорів. Креветок промий окропом і збризкайте лимонним соком. Одягни на шпажку креветку, оливку, помідор та сир.
Зараз читають:20 дивовижних рецептів тарталеток із креветками
15. Смажені креветки з соєвим соусом та часником
Для цього рецепту не варто купувати заморожені креветки.
Тобі знадобиться: 300 г охолоджених креветок, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. лимонного соку, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Виклади креветки на розігріту сковорідку з олією. Обсмажити 2-3 хвилини, акуратно помішуючи. Видавити через прес часник, збризкати соєвим соусом, лимонним соком, посолити і поперчити. Накрийте кришкою і через 2 хвилини зніміть з вогню.
16. Креветки, смажені у медово-чесночному соусі
Усього п'ять хвилин і найсмачніша закуска готова!
Тобі знадобиться: 300 г охолоджених креветок, 3 зубчики часнику, 2 ст. рідкого меду, 1 лайм, 60 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Креветок ошпарити окропом, очисти і виклади на розігріту сковорідку з маслом. Обсмаж 2 хвилини, переверни на інший бік, додай мед, сіль, мелений перець та пропущений через прес часник. Зменш вогонь і готуй ще 2 хвилини. Виклади креветки на тарілку та збризкати соком лайма.
17. Авокадо, фаршироване креветками
Якщо тобі попалися надто великі креветки, їх можна просто подрібнити.
Тобі знадобиться: 2 авокадо, 100 г очищених креветок, 1 плавлений сир, 1 ст. лимонного соку, 1 ст. майонезу, мелений перець, сіль.
Авокадо розріж навпіл, видали кісточку , акуратно ложкою вибери м'якоть. Креветки ошпарити окропом, сир наріж кубиками. М'якуш авокадо подрібни і збризкайте лимонним соком. Все змішай, додай мелений перець, сіль та майонез. Отриманою сумішшю наповни половинки авокадо.
18. Канапе з ананасу, смажених креветок та маринованого імбиру
Закуска вийде стійкіше, якщо ананас різати прямокутними шматочками.
Тобі знадобиться: 150 г м'якоті ананаса, 100 г охолоджених креветок, маринований імбир, 2 ч.л. лимонного соку, 30 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Креветки ошпарити окропом, очисти і виклади на розігріту сковорідку з маслом. Додай лимонний сік, сіль, мелений перець та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку. Наріж ананас та маринований імбир. Одягни на шпажку креветку, імбир та ананас.
19. Огіркові рулетики з сирним сиром та креветками
Тонко нарізати огірки можна за допомогою овочечистки.
Тобі знадобиться: 2 огірки, 100 г сирного сиру, 100 г очищених креветок, 1 ст. лимонного соку, 1 зубчик часнику, шматочок червоного болгарського перцю, пару гілочок зелені, мелений чорний перець, сіль.
Огірки наріж тонкими слайсами. Креветок ошпарити окропом і збризкати лимонним соком. Сир змішай із подрібненою зеленню, сіллю, перцем та пропущеним через прес часником. Загорни сирну начинку в огірковий слайс, зверху виклади креветку, шматочок болгарського перцю та зелень.
20. Брускетта з креветками та яєчно-грибною намазкою
Щоб гриби зберегли соковитість, обсмажуйте їх на швидкому вогні.
Тобі знадобиться: 1/2 багету, 150 г охолоджених креветок, 4 варені яєчні жовтки, 2 середні печериці, 1/2 цибулини, 1 ст.л. майонезу, 2 ч.л. лимонного соку, 100 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Креветок промий окропом, очисти та обсмаж на олії по 2-3 хвилини з кожного боку. Перед вимиканням посолити, поперчити і збризкати лимонним соком. Подрібнені цибуля і печериці обсмажити на олії до готовності, посолити і поперчити. Додай жовтки, майонез і разомни все виделкою.
Багет наріж і злегка обсмаж на сухій сковороді. Виклади намазку на шматочки хліба, зверху гарно розклади креветки.
Джерело: dietcenter.com.ua