Спека створює багато побутових проблем та незручностей. Одна з основних складнощів – це питання, що приготувати у спеку. Адже потрібне щось дуже легке, але при цьому смачне, корисне та швидке. У цій добірці ми зібрали для тебе 20 таких рецептів страв!
Зміст
1. Запіканка з кабачків під сиром
Така ніжна, що нагадує повітряне суфле.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 200 мл 20% вершків, 3 яйця, 2 ст.л. борошна, 20 г вершкового масла|мастила|, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Натрій сир і кабачки на тертці. Відділили білки та жовтки. Змішай жовтки з половиною сиру та спеціями, а білки – зби до піків. Змішай кабачки з жовтками, вершками та борошном. Потім акуратно втрути білки і виклади все у форму, змащену олією. Засип сиром і відправ на півгодини в духовку при 180 градусах.
2. Літній овочевий суп
Вари суп на воді або легкому курячому бульйоні – буде ідеальним.
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 1 болгарський перець, 3 картоплини, 1/2 склянки зеленого горошку, 150 г кабачків, 150 г цвітної капусти, 150 г капусти, спеції, зелень, 1,5 л.
Приготування: Закип'ятіть воду і додай нарізану картоплю, цвітну та звичайну капусту. Вари 7-10 хвилин. Інші овочі – наріж дрібним кубиком, обсмаж разом до м'якості і відправ у каструлю разом з горошком, спеціями та зеленню. Провари суп ще 5 хвилин і дай йому трохи настоятися.
3. Салат з полуницею та базиліком
Дуже швидкий і простий салат, але водночас може порадувати навіть гурманів.
Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 300 г помідорів чері, 30 г базиліка, 1 ст. насіння соняшника, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ст. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка.
Приготування: Довільно наріж помідори черрі та полуниці. Нарви листя базиліка і виклади все у тарілку. Заправ салат лимонним соком, оливковою олією і бальзаміком, і посип насіннячком.
4. Сметанний торт без випічки
Желейний торт, що готується за лічені хвилини.
Зараз читають:15 відмінних рецептів варення-п'ятихвилинки з абрикосів
Тобі знадобиться: 10 абрикосів, 5 ягід полуниці, 400 мл сметани, 10 г агар-агару, 3 ст. цукру, 250 мл води.
Приготування: Замочіть агар-агар у теплій воді на 15 хвилин, а потім доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Наріж абрикоси і полуницю часточками, а сметану – збий із цукром. Продовжуючи збивати сметану, влий заготовку з агар-агаром. Вили частину маси у форму і виклади абрикоси з полуницею. Влий ще частину сметани і знову виклади начинку, і так до кінця. Відправте торт на 1 годину в холодильник.
5. Салат з кавуном та огірком
Літо – час рецептів, недоступних в інший час року.
Тобі знадобиться: 50 г сиру, 200 г кавуна, 100 г огірків, 2 гілочки м'яти, оливкова олія, лимонний сік, пластівці чилі.
Приготування: Довільно наріж м'якоть кавуна та огірок. Додай зернистий сир і пару листочків м'яти. Збризкати все оливковою олією і лимонним соком, і посип салат пластівцями чилі.
6. Омлет зі щавлем
Гарний вибір для сніданку або просто для швидкого перекушування.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 50 мл молока, 1 пучок щавлю, по 2 гілочки кропу, петрушки та зеленої цибулі, спеції, по 1 ст.л. вершкового та оливкової олії.
Приготування: Збий яйця з молоком та спеціями. Подрібни щавель і зелень, і обсмаж їх пару хвилин на суміші олій. Залий все яйцями і жар омлет до готовності під кришкою.
7. Фаршировані кабачки
Замість булгура також підійде рис чи інша крупа на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 1/2 склянки булгура, 1 цибулина, 200 г печериць, 1 морква, 60 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж кабачки високими циліндрами і видали частина м'якоті, щоб вийшов стаканчик. Приваріть їх у киплячій воді 2-3 хвилини. Окремо відвари булгур до готовності.
Подрібни цибулю, моркву, печериці та частину м'якоті кабачків. Обсмаж разом до м'якості, додай булгур та туші близько 5 хвилин. Приправ начинку, виклади її в кабачки і посип тертим сиром. Відправте кабачки в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
8. Окрошка з курячою грудкою
Плюс цього рецепту окрошки у тому, що її можна заливати і кефіром, і квасом.
Тобі знадобиться: 1 л квасу або кефіру, 450 г курячого філе, 3 картоплини, 3 яйця, 3 малосольні огірки, 8 редисок, по 3 гілочки петрушки, кропу та зеленої цибулі, 1 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. тертого хрону, спеції.
Приготування: Відварити до готовності яйця, картоплю та курку. Наріжте всі інгредієнти дрібним кубиком і подрібніть зелень. Додай спеції, тертий хрін та гірчицю. Залий все квасом або кефіром і подавай холодну холоднку.
Зараз читають:10 простих рецептів лечо з баклажанів на зиму
9. Фруктовий салат із сирним кремом
Універсальний рецепт, для якого підходять будь-які сезонні ягоди та фрукти.
Тобі знадобиться: 1 яблуко, 1 груша, 3 сливи, 2 персики, 1 жменю лохини, 1 жменю малини, 600 г сиру, 200 мл 33% вершків, 2 ст.л. згущеного молока.
Приготування: Довільно наріж фрукти і додай ягоди. Збий вершки до пишноти. Окремо збий сир зі згущеним молоком, змішай його з вершками і виклади крем на салат.
10. Смузі з огірків та селери
Просто порятунок, коли в спеку більше не хочеться нічого.
Тобі знадобиться: 1 огірок, 2 стебла селери, 1 ч.л. лимонного соку, 0,5 ч. л. оливкової олії, 3 гілочки петрушки, 100 мл мінералки, спеції.
Приготування: Обірви листочки з петрушки, відправь всі інгредієнти в блендер і збий смузі. Приправ його за смаком.
11. Салат з черешнею та моцарелою
Оригінальний салат із доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 200 г черешні, 100 г кульок моцарелли, 1 жменю волоських горіхів, 1 пучок руколи, бальзамік.
Приготування: Видалити з черешні кісточки, промий і просуши руколу і порубай волоські горіхи. Змішай всі інгредієнти разом і збризкайте бальзаміком.
12. Цвітна капуста з горіхами у духовці
Є кілька способів запекти цвітну капусту, і це один із найоригінальніших.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 2 ст. рубаних волоських горіхів, 1 ст.л. панірувальних сухарів, 2 ст.л. олії, спеції, зелень.
Розбери цвітну капусту на суцвіття і змішай їх з олією та спеціями. Виклади у форму та посип сухарями з волоськими горіхами. Відправте страву в духовку приблизно на півгодини при 180 градусах, а потім посип рубаною зеленню.
13. Салат з динею та фетою
Лише кілька інгредієнтів – і такий незвичайний смак.
Тобі знадобиться: 200 г фети, 350 г м'якоті дині, 3 огірки, 3 листочки базиліка, оливкова олія, спеції.
Приготування: Довільно наріж диню та огірки. Нарви базилік руками та розкриш фету. Приправ салат і збризкати його маслом за смаком.
14. Смузі-боул із персиками
Фруктовий сніданок або перекус для дітей та дорослих.
Тобі знадобиться: 1 банан, 180 мл йогурту, 300 г персиків, 60 г малини, 60 г смородини чорної, 50 г граноли.
Приготування: Відклади пару ягід і кілька часточок персика, а інші фрукти та ягоди – збий у блендері з йогуртом. Вилий масу в миску, виклади гранолу та відкладені ягоди з персиками.
15. Холодна паста з моркви та кабачків
Своєрідна варіація на тему улюбленої корейської моркви.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 моркви, 1 болгарський перець, 2 листочки базиліку, 50 г арахісу, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. тахіні, спеції.
Приготування: Наріж болгарський перець соломкою, натрі кабачки і моркву на тертці корейської і подрібни базилік з арахісом. Змішай інші інгредієнти до однорідності, заправ салат і дай йому 15-20 хвилин настоятися.
Зараз читають:20 десертів із полуниці, від яких усі будуть у захваті
16. Салат із молодої капусти з чорною смородиною
Дуже несподіваний рецепт, який точно заслуговує на увагу.
Тобі знадобиться: 250 г молодої капусти, 2 помідори, 1 фіолетова цибулина, 1 пучок петрушки, 2 жмені чорної смородини, оливкова олія, спеції.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту, довільно наріж помідори і подрібни цибулю з петрушкою. Змішай все разом, додай смородину, приправ за смаком і збризкати салат олією.
17. Смузі з яблуком та сиром
Рецепти смузі ніколи не будуть зайвими у спеку!
Тобі знадобиться: 200 г яблук, 150 г банана, 70 г сиру, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, 1 склянка води.
Приготування: Очисти і наріж фрукти, а потім зби всі інгредієнти в блендері. Поступово підливай воду до бажаної консистенції смузі.
18. Зелені щи
При подачі радимо додати ще трохи свіжої зелені та половинки варених яєць.
Тобі знадобиться: 200 г шпинату, 200 г щавлю, 50 г черемші, 700 г молодої капусти, 400 г картоплі, 1цибулина, 2 л бульйону або води, 40 г вершкового масла.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю пару хвилин на вершковому маслі. Влий бульйон і доведи до кипіння. Додай нарізану картоплю, вари 15 хвилин і додай капусту. Проварити ще 5 хвилин. Додай подрібнену зелень, провари ще 8 хвилин, приправ і дай настоятися під кришкою.
19. Нут із баклажанами
Щоб було швидше, замочіть нут з вечора або відразу використовуй консервований.
Тобі знадобиться: 100 г нуту, 2 баклажани, 4 ст.л. оливкової олії, по 4 гілочки петрушки та кінзи, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. винного оцту, 2 ст. лимонного соку, 0,5 ч. л. зіри, спеції.
Приготування: Відваріть до готовності по інструкції. Наріж баклажани кубиком і обсмаж їх до рум'яності з усіх боків. Подрібни петрушку, кінзу та часник, і змішай з винним оцтом, олією, лимонним соком та спеціями. Перемішайте всі інгредієнти разом і дайте страві трохи настоятися.
20. Холодний бурячок
Мабуть, один із найкращих холодних супів у літню спеку.
Тобі знадобиться: 400 г буряка, 150 г молодої картоплі, 1 пучок зелені, 200 г огірків, 2 яйця, 1 ст.л. лимонного соку, 8 склянок води, спеції.
Приготування: Наріж буряк кубиком, додай 5 склянок води і лимонний сік, і проварити 30-40 хвилин. Залий картоплю рештою води та відвари до готовності. Проціди і змішай обидва відвари, і дай їм охолонути. Окремо відвари яйця. Наріж яйця, картоплю та огірки кубиком, подрібни зелень, змішай все разом і приправ. Залий холодним відваром.
Джерело: dietcenter.com.ua