Хочеш навчитися варити смачний конфітюр із вишні? Тоді ця добірка для тебе! Ми зібрали у ній 20 найрізноманітніших рецептів. Готувати апетитну консервацію можна з пектином, цукром, що желює, або навіть крохмалем.
Зміст
1. Конфітюр із вишні з желатином
Вари на мінімальному вогні.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг цукру, 25 г желатину, 150 мл кип'яченої води.
Вишню очисти від кісточок, засип цукром і прибери у бік на 2 години. Желатин залий холодною водою і залиши набухати на 15 хвилин. Постав каструлю з вишнею на повільний вогонь, прокип'ятіть 5-7 хвилин і зніміть з плити. Додай заготовку з желатином, перемішай і закатай конфітюр у банки.
2. Конфітюр із вишні з желюючим цукром
Простий конфітюр, який легко зможе приготувати кожен.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 г цукру, що желює, лимонна кислота на кінчику ножа.
Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і змішай з цукром. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Проварити на повільному вогні 5 хвилин, всип лимонну кислоту і вари ще 2-3 хвилини. Розклади гарячий конфітюр по банкам і закатай.
3. Вишневий конфітюр із корицею
Відмінна добавка до вівсяної каші!
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 30 г пектину, 2 палички кориці, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Вишню очисти від кісточок і склади в каструлю. Додай корицю, 1,9 кг цукру та залиш на 2 години. Прокип'яті на слабкому вогні 5 хвилин|мінути| і всип лимонну кислоту. Додай пектин, змішаний з цукром, що залишився, і провари 3 хвилини. Вилови корицю та викинь. Розклади конфітюр по банкам, закатай і переверни вгору дном.
4. Вишневий конфітюр із пектином
Обов'язково підписуй баночки з конфітюром, тому що його легко переплутати з варенням або джемом.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 20 г пектину, 1 кг цукру, 500 мл води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай 900 г цукру і провари 5 хвилин. Всип очищену від кісточок вишню і вари ще 5 хвилин. Додай пектин, змішаний з цукром, що залишився, і прокип'яті 3 хвилини. Наповни гарячим конфітюром підготовлену тару та заходи.
Зараз читають:12 відмінних рецептів морсу з чорної смородини
5. Конфітюр із вишні з лимонним соком
Використовуйте для випікання або приготування десертів.
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 2 кг цукру, 20 г пектину, сік половини лимона.
Приготування: 2 кг вишні очисти від кісточок, а 1 кг вишні очисти від кісточок та пропусти через м'ясорубку. Змішай все у великій каструлі, всип 1,9 кг цукру і проварити 7 хвилин. Додай лимонний сік і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Прокип'ятіть конфітюр ще 5 хвилин, розкладіть по банкам і закатай.
6. Конфітюр із вишні з фруктозою
Видаляти кісточки з вишні можна за допомогою спеціального пристрою або звичайної шпильки.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 500 г фруктози, 25 г желатину, 150 мл кип'яченої води.
Приготування: Желатин залий водою і прибери убік на 15 хвилин. Вишню очисти від кісточок, склади в каструлю, засип фруктозою і залиш на 2 години. На повільному вогні проварити 10 хвилин, зніми з плити і додай заготовку з желатином. Перемішай, розклади в стерилізовані банки і закатай.
7. Вишневий конфітюр із готової суміші
Знайти конфітюрку можна майже у будь-якому супермаркеті чи на ринку.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 20 г конфітюрки.
Вишню підготуй , очисти від кісточок і склади в каструлю. Додай конфітюрку з цукром та залиш на 1,5-2 години. Проварити заготовку на слабкому вогні 10 хвилин, виклади в підготовлену тару і закатай.
8. Конфітюр із вишні з желфіксом
Ще один швидкий рецепт, з яким впорається будь-яка господиня.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1,5 кг цукру, 25 г желфіксу.
Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і змішай з 1,2 кг цукру. Через 2 години поставте заготівлю на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Желфікс змішай з цукром, що залишився, і всип у каструлю з конфітюром. Проварити 3 хвилини, розклади по банках і заходьте на зиму.
9. Конфітюр із вишні з агар-агаром
Перебери вишню, видаляючи зіпсовані та деформовані ягоди.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 20 г агар-агару, 1 кг цукру, 200 мл води.
Агар-агар залий водою, прогрій пару хвилин на слабкому вогні і відстав на 10 хвилин. Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і змішай із цукром. Прокип'яті 3 хвилини та пюруй ще раз занурювальним блендером. Додай заготовку з агар-агаром, проварити ще 3 хвилини і закатай.
10. Вишневий конфітюр із ваніллю
Рекомендуємо готувати в мідному тазику або каструлі з нержавіючої сталі.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 2 краплі ванільної есенції, 1 кг цукру, 20 г пектину.
Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері і змішай з 900 г цукру. Накрий кришкою і залиш на 1,5-2 години. Прокип'яті 2 хвилини, додай есенцію і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Проваріть конфітюр 5 хвилин, викладіть в чисту суху тару і заходьте.
Зараз читають:12 легких рецептів пастили з червоної смородини
11. Конфітюр з вишні з насінням чиа
Відмінний і майже ПП-рецепт!
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 3 ст. насіння чиа, 500 г желюючого цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Вишню очисти від кісточок, склади в каструлю і злегка розімні. Додай насіння чиа, цукор і залиш на 1,5-2 години. Проварити 3 хвилини, всип лимонну кислоту і готуй ще 5 хвилин. Наповни гарячим конфітюром стерилізовані банки, закатай і переверни їх догори дном.
12. Конфітюр із вишні з м'ятою
У Франції конфітюром називають мармелад.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 3 гілочки м'яти, 20 г пектину, 1 кг цукрового піску, 3 ст.л. лимонного соку.
Вишню підготуй , очисти від кісточок і склади в каструлю. Листочки м'яти зніми з гілочок і дрібно наріж. Всип м'яту в каструлю з вишнею, додай 900 г цукру і залиш на 2 години. Провари 5 хвилин, додай сік лимона, пектин, змішаний з цукром, що залишився, і вари ще 2 хвилини. Виклади конфітюр у банки, заходь і залиш на добу в теплі.
13. Конфітюр із вишні з крохмалем
Багато господинь замість цукру також використовують цукрову пудру.
Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 4 ст. крохмалю, 800 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.
Вишню очисти від кісточок, подрібни в блендері, змішай з цукром і прибери в бік на 1,5 години . Потім прокип'ятити заготовку 2 хвилини на повільному вогні. Крохмаль змішай з водою і влий тонким струмком в киплячий конфітюр. Додай лимонну кислоту і проварити 4 хвилини. Розклади по банках, закатай і переверни вгору дном.
14. Конфітюр з вишні з мигдальними пластівцями
Обов'язково хоч раз спробуй цей рецепт!
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 50 г мигдальних пластівців, 500 г желюючого цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.
Приготування: Закип'яти воду, додати цукор і проварити 5 хвилин. Всип очищену від кісточок вишню і готуй 5-7 хвилин. Додай мигдальні пластівці, лимонну кислоту та прокип'яті ще 3 хвилини. Закатай, переверни банки вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.
15. Конфітюр з вишні та малини
Ідеальне поєднання смаків!
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг малини, 20 г пектину, 800 г цукру, сік половини лимона.
Приготування: Склади в каструлю малину та очищену від кісточок вишню. Всип 700 г цукру і залиш їх на 2 години під кришкою. Постав на слабкий вогонь і прокип'яти 3 хвилини. Додай сік лимона і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Прокип'ятіть конфітюр 5 хвилин, розкладіть по банкам і заходьте.
Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу
16. Конфітюр із вишні з волоськими горіхами
За бажанням горіхи можна попередньо підсушити пару хвилин на сковороді.
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 500 г волоських горіхів, 1,5 кг желюючого цукру, 250 мл води.
Приготування: Закип'яти воду, додати цукор і проварити 10 хвилин. Всип вишню, очищену від кісточок, і проварити 5 хвилин. Додай волоських горіхів, потім конфітюр ще 4-5 хвилин і закатай на зиму.
17. Конфітюр із вишні з апельсинами
Щоб підкреслити цитрусовий аромат, всип трохи лимонної цедри.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг апельсинів, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 25 г желатину, 150 мл води.
Апельсини промий окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Вишню підготуй та очисти від кісточок. Обидві заготовки подрібніть у блендері або пропустіть через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і залиши на 2 години. Желатин залий водою і прибери убік на 15 хвилин. Каструлю з вишнею постав на повільний вогонь, прокип'яти 3 хвилини і всип лимонну кислоту. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і додай заготовку з желатином. Перемішайте, розкладіть конфітюр у стерилізовані банки і заходьте.
18. Конфітюр з вишні та червоної смородини
Аналогічно можна готувати конфітюр із чорною смородиною та аґрусом.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг порічки, 20 г агар-агару, 1,2 кг цукру, 150 мл води.
Агар-агар змішай з водою, прогрій пару хвилин на повільному вогні і прибери в бік на 15 хвилин. Вишню очисти від кісточок і разом зі смородиною подрібни в блендері. Додай цукор, перемішай і залиши на 1,5 години. Проварити 5 хвилин, додай заготовку з агар-агаром і через 3-4 хвилини зніми з вогню. Розклади по банках, закатай і переверни вгору дном.
19. Шоколадний конфітюр із вишні з корицею
Вже майже класика, яка не потребує окремої вистави.
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 200 г шоколаду, 2 палички кориці, 20 г пектину, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 400мл води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай 1,4 кг цукру і провари 10 хвилин. Всип очищену від кісточок вишню і корицю, і томи 5 хвилин. Додай поламаний на шматочки шоколад, лимонну кислоту і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Проварити конфітюр ще 3 хвилини, розклади по банках і закатай.
20. Конфітюр з вишні та абрикосів
Густіший варіант конфітюру можна приготувати, використовуючи 1,5 кг желіруючого цукру.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг абрикосів, 800 г цукру, 800 г желюючого цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Вишню з абрикосами очисти від кісточок і подрібни в блендері. Змішай обидва види цукру, лимонну кислоту і всип все в каструлю. Проваріть 5 хвилин, викладіть конфітюр у чисті банки і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua