10 простих способів приготувати креветки

Оригінальне і хрумке японське панування називається – темпура. У ній готують різні продукти – від овочів до риби або м'яса, але особливо добре виходять креветки темпура. Розповідаємо, як приготувати їх у домашніх умовах!

Зміст

  • 1. Класичні креветки темпура у фритюрі
  • 2. Креветки темпура в кукурудзяних пластівцях
  • 3. Смажені креветки темпура
  • 4. Креветки темпура в сухарях панко
  • 5. Креветки темпура в рисовому борошні
  • 6. Креветки темпура з розпушувачем
  • 7. Креветки темпура на воді
  • 8. Креветки темпура з крохмалем
  • 9. Креветки темпура в аерогрилі
  • 10. Креветки темпура в духовці
  • 1. Класичні креветки темпура у фритюрі

    Для цього рецепту знадобляться великі креветки, наприклад аргентинські.

    Тобі знадобиться: 7 великих креветок, 1 ст. борошна, 1 яйце, 25 мл молока, 25 г пластівців темпура.

    Розморозь і повністю очисти креветок, залишаючи тільки кінчик хвоста. Акуратно видалили кишечник і обсуши креветок паперовими серветками. Виделкою злегка збий яйце з молоком. Обваляй креветок у борошні, вмочіть в яйце і потім щільно обваляй у пластівцях темпура. Залиш їх на 3-4 хвилини і обсмаж у фритюрі у великій кількості олії до золотистості.

    2. Креветки темпура в кукурудзяних пластівцях

    Японські пластівці темпура легко можна замінити кукурудзяними.

    Тобі знадобиться: 12 великих креветок, 1 яйце, 20 г борошна, 40 г кукурудзяних пластівців, спеції.

    Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів

    Приготування: Креветок розморозь, очисти та обсуши серветками. Злегка збий яйце зі спеціями та подрібни кукурудзяні пластівці. Обваляй креветок у борошні, вмочіть у яйце і щільно обваляй у пластівцях. Обсмажити їх у маслі на сковороді з двох сторін до рум'яності.

    3. Смажені креветки темпура

    Цей рецепт виручить у будь-якій ситуації!

    Тобі знадобиться: 10 тигрових креветок, 1 ст. муки|борошна|, 1 яйце, 25 г пластівців темпура, 4 ст.л. олії, спеції.

    Очисти креветок, залишаючи тільки хвостики. Обвалюй їх спочатку у борошні зі спеціями, потім – у збитому яйці, а далі – у пластівцях. Обсмажити креветки в розігрітій олії до рум'яності з двох сторін.

    4. Креветки темпура в сухарях панко

    Цікавий варіант паніровки для улюбленої закуски.

    Тобі знадобиться: 10 тигрових креветок, 1 ст. муки|борошна|, 1 яйце, 30 г сухарів панко, 4 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Очисти та обсуши креветок паперовими рушниками. Обваляй їх у муці і потім вмочіть у збите зі спеціями яйце. Обваляй креветок у сухарях і добре притисніть паніровку. Обсмажити все в розігрітій олії з двох сторін.

    5. Креветки темпура в рисовому борошні

    Легкий рецепт хрумкого панування без сухариків та пластівців.

    Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 90 г пшеничного борошна, 90 г рисового борошна, 250 мл сильногазованої мінералки, лід.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    Приготування: Змішай обидва види борошна в мисці і постав її в більшу миску, наповнену льодом. Влий крижану мінералку і швидко перемішай. Обмакни креветок в кляр і обсмаж у великій кількості масла до золотистості. Викладай їх на паперові серветки.

    6. Креветки темпура з розпушувачем

    Ще один спосіб зробити повітряний та легкий кляр для креветок.

    Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 160 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 300 мл крижаної води, 0,5 ч.л. солі, 10 мл кунжутної олії.

    Приготування: Очисти та обсуши креветок паперовими серветками. Віночком змішай інші інгредієнти в однорідний кляр. Вмочіть креветок в кляр і обсмажте в розігрітому фритюрі 1-2 хвилини до готовності.

    7. Креветки темпура на воді

    Для цього рецепту знадобиться спеціальне борошно для панірування темпуру.

    Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 1 яйце, 1 склянка крижаної води, 1 склянка борошна для темпури.

    Приготування: Віночком зби яйце з водою, додай борошно, що просіює, і швидко перемішай кляр. Обваляй креветок у борошні, вмочіть в кляр і обсмаж на сковороді у великій кількості олії до золотистості.

    8. Креветки темпура з крохмалем

    При бажанні можеш додати в кляр ложку соєвого соусу.

    Тобі знадобиться: 500 г великих креветок, 100 г борошна, 0,5 ст. кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі, 1 жовток, вода.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді

    Змішай сухі інгредієнти, жовток і трохи крижаної води, щоб вийшов кляр консистенції густої сметани. Очисти креветок, видали кишечник і обмакни кожну креветку в кляр. Жар їх у фритюрі до золотистості.

    9. Креветки темпура в аерогрилі

    Прекрасна альтернатива фритюру і взагалі без олії.

    Тобі знадобиться: 450 г великих очищених креветок, 1/2 склянки борошна, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів панко, спеції.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, зі спеціями за смаком. Віночком збий яйця. Обваляй креветок у борошні, вмочіть в яйце і щільно обваляй у сухарях. Частинами готуй креветки в аерогрилі приблизно по 10 хвилин при 200 градусах. Викладай їх в один шар і переверни у процесі.

    10. Креветки темпура в духовці

    Простий рецепт для тих, хто не любить смажені закуски у маслі.

    Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 1 яйце, 150 мл молока, 40 г борошна, 50 г пластівців темпура.

    Приготування: Віночком зби яйце з молоком, приправ за бажанням. Обсуши креветок паперовими серветками, обваляй у борошні і вмокни в кляр. Обваляй креветок у паніровці та виклади на пергамент. Запікайте їх у духовці 10-15 хвилин при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *