Оригінальне і хрумке японське панування називається – темпура. У ній готують різні продукти – від овочів до риби або м'яса, але особливо добре виходять креветки темпура. Розповідаємо, як приготувати їх у домашніх умовах!
Зміст
1. Класичні креветки темпура у фритюрі
Для цього рецепту знадобляться великі креветки, наприклад аргентинські.
Тобі знадобиться: 7 великих креветок, 1 ст. борошна, 1 яйце, 25 мл молока, 25 г пластівців темпура.
Розморозь і повністю очисти креветок, залишаючи тільки кінчик хвоста. Акуратно видалили кишечник і обсуши креветок паперовими серветками. Виделкою злегка збий яйце з молоком. Обваляй креветок у борошні, вмочіть в яйце і потім щільно обваляй у пластівцях темпура. Залиш їх на 3-4 хвилини і обсмаж у фритюрі у великій кількості олії до золотистості.
2. Креветки темпура в кукурудзяних пластівцях
Японські пластівці темпура легко можна замінити кукурудзяними.
Тобі знадобиться: 12 великих креветок, 1 яйце, 20 г борошна, 40 г кукурудзяних пластівців, спеції.
Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів
Приготування: Креветок розморозь, очисти та обсуши серветками. Злегка збий яйце зі спеціями та подрібни кукурудзяні пластівці. Обваляй креветок у борошні, вмочіть у яйце і щільно обваляй у пластівцях. Обсмажити їх у маслі на сковороді з двох сторін до рум'яності.
3. Смажені креветки темпура
Цей рецепт виручить у будь-якій ситуації!
Тобі знадобиться: 10 тигрових креветок, 1 ст. муки|борошна|, 1 яйце, 25 г пластівців темпура, 4 ст.л. олії, спеції.
Очисти креветок, залишаючи тільки хвостики. Обвалюй їх спочатку у борошні зі спеціями, потім – у збитому яйці, а далі – у пластівцях. Обсмажити креветки в розігрітій олії до рум'яності з двох сторін.
4. Креветки темпура в сухарях панко
Цікавий варіант паніровки для улюбленої закуски.
Тобі знадобиться: 10 тигрових креветок, 1 ст. муки|борошна|, 1 яйце, 30 г сухарів панко, 4 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Очисти та обсуши креветок паперовими рушниками. Обваляй їх у муці і потім вмочіть у збите зі спеціями яйце. Обваляй креветок у сухарях і добре притисніть паніровку. Обсмажити все в розігрітій олії з двох сторін.
5. Креветки темпура в рисовому борошні
Легкий рецепт хрумкого панування без сухариків та пластівців.
Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 90 г пшеничного борошна, 90 г рисового борошна, 250 мл сильногазованої мінералки, лід.
Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш
Приготування: Змішай обидва види борошна в мисці і постав її в більшу миску, наповнену льодом. Влий крижану мінералку і швидко перемішай. Обмакни креветок в кляр і обсмаж у великій кількості масла до золотистості. Викладай їх на паперові серветки.
6. Креветки темпура з розпушувачем
Ще один спосіб зробити повітряний та легкий кляр для креветок.
Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 160 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 300 мл крижаної води, 0,5 ч.л. солі, 10 мл кунжутної олії.
Приготування: Очисти та обсуши креветок паперовими серветками. Віночком змішай інші інгредієнти в однорідний кляр. Вмочіть креветок в кляр і обсмажте в розігрітому фритюрі 1-2 хвилини до готовності.
7. Креветки темпура на воді
Для цього рецепту знадобиться спеціальне борошно для панірування темпуру.
Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 1 яйце, 1 склянка крижаної води, 1 склянка борошна для темпури.
Приготування: Віночком зби яйце з водою, додай борошно, що просіює, і швидко перемішай кляр. Обваляй креветок у борошні, вмочіть в кляр і обсмаж на сковороді у великій кількості олії до золотистості.
8. Креветки темпура з крохмалем
При бажанні можеш додати в кляр ложку соєвого соусу.
Тобі знадобиться: 500 г великих креветок, 100 г борошна, 0,5 ст. кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі, 1 жовток, вода.
Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді
Змішай сухі інгредієнти, жовток і трохи крижаної води, щоб вийшов кляр консистенції густої сметани. Очисти креветок, видали кишечник і обмакни кожну креветку в кляр. Жар їх у фритюрі до золотистості.
9. Креветки темпура в аерогрилі
Прекрасна альтернатива фритюру і взагалі без олії.
Тобі знадобиться: 450 г великих очищених креветок, 1/2 склянки борошна, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів панко, спеції.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, зі спеціями за смаком. Віночком збий яйця. Обваляй креветок у борошні, вмочіть в яйце і щільно обваляй у сухарях. Частинами готуй креветки в аерогрилі приблизно по 10 хвилин при 200 градусах. Викладай їх в один шар і переверни у процесі.
10. Креветки темпура в духовці
Простий рецепт для тих, хто не любить смажені закуски у маслі.
Тобі знадобиться: 500 г великих очищених креветок, 1 яйце, 150 мл молока, 40 г борошна, 50 г пластівців темпура.
Приготування: Віночком зби яйце з молоком, приправ за бажанням. Обсуши креветок паперовими серветками, обваляй у борошні і вмокни в кляр. Обваляй креветок у паніровці та виклади на пергамент. Запікайте їх у духовці 10-15 хвилин при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua