На цей раз хочемо розповісти тобі, як можна заготовити на зиму жовті помідори. Тут є свої нюанси, тому що вони досить ніжні, а смак у них більш фруктовий. Лови добірку з 10 відмінних рецептів!
Зміст
1. Мариновані жовті помідори на зиму
Класичний спосіб закатати помідори цілком.
Тобі знадобиться: 800 г жовтих помідорів, 2 зубчики часнику, 2 лаврові листки, 4 парасольки кропу, 2 листи смородини, 4 бутони гвоздики, 1 ст.л. перцю горошком, 4 гілочки петрушки, 1 л води, 40 г цукру, 20 г солі, 2 ч.л. оцту.
Приготування: Розклади помідори та всі добавки у дві стерилізовані банки. Залий їх окропом на 20 хвилин і потім злий цю воду. Закип'яти чисту воду з сіллю та цукром, влий у банки по ложці оцту та залий розсолом. Захід заготовки на зиму.
2. Варення із жовтих помідорів на зиму
Не багато хто відразу здогадається, з чого він приготований.
Тобі знадобиться: 1 кг жовтих помідорів, 400 г цукру.
Приготування: Наріж жовті помідори часточками, засип їх цукром і доведи до кипіння. Вари варення на слабкому вогні 20-30 хвилин|мінути|, помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.
Зараз читають:20 простих рецептів варення з абрикосів з ядерцями
3. Жовті помідори з перцем чилі на зиму
Якщо хочеш зробити їх ще більш пікантними, додай більше перцю.
Тобі знадобиться: 500 г жовтих помідорів, 2 зубчики часнику, 1/2 перцю чилі, 2 гілочки базиліку, 1 ст.л. оцту, 0,5 ст. солі.
Приготування: Виклади жовті помідори, часник, шматочки чилі та базилік у підготовлену банку. Всип сіль, залий окропом і влий оцет. Простерилізуйте заготівлю ще 15 хвилин і заходьте на зиму.
4. Соус із жовтих помідорів на зиму
Цікавий соус з ніжним смаком та приємною м'якою текстурою.
Тобі знадобиться: 1 кг жовтих помідорів, 100 г цибулі, 1 зубчик часнику, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. солі, спеції.
Блендером подрібни помідори і цибулю, доведи заготовку до кипіння і проварити 20 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Всип сіль і спеції, і туші ще півгодини. Додай подрібнений часник та лимонний сік, перемішай і закатай соус у стерилізовані банки.
5. Жовті помідори у желе на зиму
Незвичайна та дуже ефектна заготівля, яка точно приверне увагу.
Тобі знадобиться: 1,2 кг жовтих помідорів, 100 г цукру, 3 ст. желатину, 1 ст.л. солі, 50 мл оцту, спеції.
Приготування: Помідори залиши повністю або наріж на часточки. Виклади помідори та спеції для консервації у чисті банки. Розведи желатин у 100 мл теплої води. Закип'яти ще 1-1,5 л води з сіллю та цукром, додай у неї оцет, а потім – желатин. Залий помідори цим маринадом і простерилізуй ще 15 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.
Зараз читають:20 чудових рецептів випічки на 14 лютого
6. Лечо з жовтих помідорів та болгарського перцю
Яскраве та сонячне лечо для холодних зимових днів.
Тобі знадобиться: 1 кг жовтих помідорів, 1 кг болгарського перцю, 60 мл олії, 1 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 1,5 ч. л. солі, 3 лаврові листи, по 0,5 ч.л. меленої гвоздики, чорного перцю та запашного перцю.
Приготування: Крупно наріжте жовті помідори, засип їх сіллю і цукром, а потім подрібніть до однорідності блендером. Додай олію, всі спеції та провари пюре 15 хвилин на слабкому вогні. Всип нарізаний кубиком болгарський перець, влий оцет і протушкуй лечо ще 20 хвилин. Зайди в стерилізовані банки.
7. Томатний сік із жовтих помідорів на зиму
Можна використовувати не лише як напій, а й як основу для супів чи соусів.
Тобі знадобиться: 1 кг жовтих помідорів, 1-2 жовті болгарські перці, 1 ч.л. солі, 2 ч. л. цукру.
Приготування: Відіжміть з овочів сік будь-яким зручним способом. Додай сіль, цукор та спеції за смаком. Доведи заготовку до кипіння і проварити 20-30 хвилин на середньому вогні. Закатай у стерилізовані банки.
8. Аджика із жовтих помідорів на зиму
Прекрасний соус до тостів та інших закусок, а також доповнення до різних м'ясних та овочевих страв.
Зараз читають:20 справді смачних рецептів для хлібопічки
Тобі знадобиться: 2 кг жовтих помідорів, 2 гострі перці, 4 болгарські перці, 1 ст.л. солі, 1 ст. цукру, 6 зубчиків часнику.
Приготування: Пропусти жовті помідори, гострий перець та часник через м'ясорубку. Доведи цю заготовку до кипіння і засип нарізаний кубиком болгарський перець. Всип сіль і цукор, провари аджику близько півгодини до загусання і закатай у стерилізовані банки.
9. Салат із жовтих помідорів на зиму
Проста у приготуванні, але дуже смачна закуска із цибулею та зеленню.
Тобі знадобиться: 500 г жовтих помідорів, 1 цибулина, 5 ст. рубаної петрушки, 2 зубчики часнику, 200 мл води, 1 ст. солі, 1 ст. олії, 3 ст.л. цукру, 50 мл оцту.
Приготування: Наріж цибулю кільцями, а жовті помідори половинками або часточками. Поклади все в підготовлену банку із зеленню, часником та спеціями до смаку. Залий окропом, залиш на 10 хвилин і потім злий цю воду. Додай до неї цукор, сіль та оцет. Знову доведи до кипіння, залий помідори цим маринадом і влий ложку олії. Простерилізуйте 10-15 хвилин і заходьте на зиму.
10. Томатна паста із жовтих помідорів
Неодноразово виручить у приготуванні перших та других страв, а заразом урізноманітнить звичні рецепти.
Тобі знадобиться: 1 кг жовтих помідорів, оцет.
Приготування: Крупно наріжте помідори і подрібніть їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Увари масу на слабкому вогні приблизно вдвічі – близько 30-40 хвилин. Розлий по стерилізованих банкам і влий у кожну по ложці оцту. Закатай кришками.
Джерело: dietcenter.com.ua