20 чудових рецептів випічки на 14 лютого

Чудовий спосіб висловити свої почуття на 14 лютого (День святого Валентина) – приготувати смачну домашню випічку. Ну що може бути ще романтичніше, затишніше та приємніше? Розповідаємо 20 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Вафлі у формі сердець
  • 2. Шарлотка з ягодами
  • 3. Тарт із заварним кремом
  • 4. Капкейки «Червоний оксамит»
  • 5. Печиво з джемом
  • 6. Пончики на 14 лютого
  • 7. Сирники у формі сердець у духовці
  • 8. Макаронси
  • 9. Пряники на 14 лютого
  • 10. Шоколадне печиво з тріщинами
  • 11. Полуничний бенто-торт
  • 12. Вупи-пай із сирним кремом
  • 13. Бурякове печиво
  • 14. Меренговий рулет із начинкою
  • 15. Малиновий пиріг «Зебра» на 14 лютого
  • 16. Лимонно-лавандовий кекс
  • 17. ПП мафіни зі смородиною
  • 18. Торт «Баунті» на 14 лютого
  • 19. Шоколадний фондан
  • 20. Вишневий пиріг на 14 лютого
  • 1. Вафлі у формі сердець

    Якщо ти маєш вафельницю – це беззастережно найпростіший варіант випічки на 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 120 г борошна, 85 г вершкового масла|мастила|, 90 г цукру, 1 яйце, 1 щіпка ваніліну.

    Злегка збий розтоплене вершкове масло з цукром, додай яйце і потім – борошно , що просіює, з ваніліном. Перемішай тісто до однорідності і випікай вафлі у вафельниці за інструкцією.

    2. Шарлотка з ягодами

    Що може бути смачнішим і приємнішим за улюблену шарлотку?

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 130 г цукру, 180 г борошна, 90 г сметани, 40 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. соди, 250 г заморожених ягід до смаку.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай сметану і розтоплену олію, після чого всип борошно з содою. Вимішай тісто і наприкінці – втручи його ягоди. Випікай шарлотку 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    3. Тарт із заварним кремом

    У рецепті використовується малина, але також можеш взяти будь-які інші ягоди чи фрукти.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 220 г вершкового масла|мастила|, 80 г цукрової пудри, 1 яйце, 1 ст.л. води, 300 мл молока, 100 г цукру, 1 яєчний жовток, 300 г малини, 50 г шоколаду.

    Розітри 120 г м'якого масла з цукровою пудрою. Додай яйце і ложку холодної води, а потім поступово всип 250 г борошна, що просіює. Вимішайте тісто, викладіть його у форму для тарта, сформуй бортики і відправте заготовку на півгодини в холодильник.

    За допомогою віночка змішай 2 жовтки, цукор, 100 мл молока і за бажанням – ванілін або ванільний цукор. Нагрій молоко, що залишилося, не доводячи до кипіння. Влий його тонким струмком в жовтки, постійно помішуючи. Увари крем до загустіння на слабкому вогні, дай трохи охолонути і втрути в нього вершкове масло, що залишилося. Дай крему охолонути повністю.

    Наколи виделкою основу для тарта, накрий пергаментом і притисніть вантажем, на зразок бобових або круп. Випікай основу в духовці близько 20 хвилин при 200 градусах, зніми вантаж та допеки ще 5 хвилин. Розтопи шоколад і ще 2 ложки молока, змасти тарт, вилий крем і виклади ягоди. Відправте тарт на ніч в холодильник.

    4. Капкейки «Червоний оксамит»

    Класичний «Червоний оксамит» – це торт, але іноді потрібний простий варіант.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 150 мл кефіру, 140 г цукру, 100 мл олії, 1 яйце, 1 ч.л. какао, 1 ч.л. червоного харчового барвника, 400 мл 33-35% вершків, 300 г вершкового сиру, 50 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру.

    Приготування: Змішай борошно, цукор, какао та розпушувач. Віночком збий кефір з олією та яйцем, і додай червоний барвник. З'єднай і перемішай обидві маси, виклади тісто по формах і випікай капкейки 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Міксером зби холодні вершки з ванільним цукром до піків. Додай цукрову пудру та вершковий сир, знову збий і виклади крем у кондитерський мішок. Прикрась їм капкейки.

    5. Печиво з джемом

    Вирізай половинки печива у формі сердечок – якраз до свята.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 200 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 70 г цукру, 50 г горіхів, 0,5 ч.л. кориці, 0,5 ч. л. розпушувача, 120 г ягідного джему.

    Зараз читають:10 легких рецептів картоплі з беконом на мангалі

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та подрібнені горіхи. Перетріть масу в крихту з вершковим маслом, додай яйце і швидко заміси тісто. Загорни його в плівку і відправь на 40 хвилин у холодильник.

    Тонко розкатай тісто і наріж печиво за допомогою форм. У половині заготовок зроби отвори. Випікай печиво 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах. Дай їм охолонути, змасти цілі половинки ягідним джемом і накрий усі половинками з отворами.

    6. Пончики на 14 лютого

    Радимо покрити їх апетитною та яскравою рожевою глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 135 мл молока, 100 г цукрової пудри, 0,5 ч.л. солі, 1 ст. сухих дріжджів, 1 ст. цукру.

    Змішай тепле молоко, сіль, цукор і дріжджі, і залиш на 10 хвилин. Додай розтоплене вершкове масло і поступово втрути борошно. Вимішайте тісто, залиште його на 1 годину в теплі і розкачай. Наріж і виклади пончики на пергамент. Залиш їх ще на півгодини і випікай в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

    7. Сирники у формі сердець у духовці

    Така випічка може стати як десертом, і повноцінним сніданком.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 5 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 яйця, 5 ст. борошна, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Перетріть сир через сито, виделкою збий яйця з цукром і з'єднай всі інгредієнти. Додай ізюм або цукати за бажанням. Сформуй сирники у формі сердець, обваляй їх у борошні і випікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Макаронси

    Ідеальний романтичний десерт на день Святого Валентина. А готується простіше, ніж здається спершу!

    Тобі знадобиться: 2 яєчні білки, 100 г мигдального борошна, 100 г цукрової пудри, 90 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 100 мл жирних вершків, 100 г темного шоколаду, 20 г вершкового масла.

    Приготування: Проси мигдальне борошно з цукровою пудрою. Міксером збий до стійких піків холодні білки, поступово додаючи цукор. Додай лимонну кислоту і потім акуратно лопаткою змішай білки із цукровою масою. За допомогою кондитерського мішка виклади на пергамент круглі заготовки. Випікай макаронси в духовці 15 хвилин при 150 градусах, дай їм охолонути і зніми пергаменту.

    Розтопи шоколад, вершки та вершкове масло, перемішай до однорідності, виклади в кондитерський мішок і прибери ганаш у холодильник до загусання. Змасти половинки макаронсів цим кремом і накрий другим половинками.

    9. Пряники на 14 лютого

    З начинкою з джему та глазур'ю з білого шоколаду – ну як тут пройти повз?

    Тобі знадобиться: 125 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, спеції за смаком, 60 мл молока, харчовий барвник, 1,5 ч.л. соди, 250 мл меду, 500 г борошна, 100 г цукру, 1 щіпка солі, 125 г білого шоколаду, джем.

    Змішай мед, вершкове масло і цукор, і нагрій їх до однорідності. Дай трохи охолонути і додай соду, сіль, молоко та спеції. Перемішай масу, додай муку|борошно| і знову перемішай. Накрий тісто плівкою та прибери на ніч у холодильник.

    Розкатай тісто тонким пластом на присипаному борошном столі. Наріж форми. На половину заготовок виклади трохи джему, накрий заготовками, що залишилися і гарненько заліпи краю.

    Випікай пряники в духовці 10-15 хвилин|мінути| при 180 градусах. Розтопи білий шоколад на водяній бані та додай барвник за інструкцією на упаковці. Покрий пряники глазур'ю і дай їй застигнути.

    10. Шоколадне печиво з тріщинами

    Важко знайти людей, які були б байдужі до цього печива.

    Тобі знадобиться: 4 ст. какао, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 1 склянка борошна, 1/2 склянки цукру, 3-4 ст. цукрової пудри, 2 яйця.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з какао і розпушувачем, перетри з м'яким вершковим маслом. Віночком зби яйця з цукром, додай їх туди ж і вимішай тісто до однорідності. Відправ його на 1 годину в холодильник. Скатай з нього невеликі кульки, обваляй у цукровій пудрі і трохи плескай. Випікай печиво приблизно 15 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Зараз читають:10 найкращих рецептів, як приготувати ліниві голубці на сковороді

    11. Полуничний бенто-торт

    Готувати цілий торт на двох зазвичай немає сенсу, а ось маленький бентоторт – інша справа.

    Тобі знадобиться: 70 г цукру, 60 г борошна, 2 яйця, 5 г ваніліну, 1 ч.л. крохмалю, 100 г полуничного пюре, 70 г цукрової пудри, 100 г вершкового масла|мастила|, 300 г сирного сиру.

    Приготування: Віночком збий яйця, 60 г цукру, сіль та ванілін. Поступово додай муку|борошно| і перемішай тісто. Випікай два маленькі коржі діаметром до 12 см у духовці 15-20 хвилин при 170-180 градусах. Дай їм охолонути на ґратах. Просочити коржі сиропом або лікером до смаку.

    Змішай полуничне пюре, цукор і крохмаль, що залишився. Доведи до кипіння на середньому вогні та провари до загусання. Міксером добіла зби м'яке вершкове масло і цукрову пудру, додай сирний сир і знову збий.

    За допомогою кондитерського мішка виклади на один корж шар крему та зверху – кремові борти по периметру. У центр – виклади ягідну начинку. Накрий другим коржем, обмаж бенто-торт кремом, що залишився і прикрась за смаком.

    12. Вупи-пай із сирним кремом

    Невеликі шоколадні тістечка, які ідеально підійдуть на 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 220 г борошна, 300 г цукрової пудри, 185 г вершкового масла|мастила|, 220 г вершкового сиру, 100 мл молока, 1 яйце, по 0,5 ч.л. соди та розпушувача, 60 мл гарячої води.

    Приготування: Міксером збий до пишності 70 г вершкового масла та 70 г цукрової пудри. Додай вершковий сир, знову збий і залиш крем в стороні. Змішай какао з гарячою водою до однорідності маси і дай охолонути.

    Міксером збий вершкове масло, що залишилося, з цукровою пудрою добілу. Продовжуючи збивати, додай яйце і за ним – молоко. Змішай та акуратно втручай до олії сухі інгредієнти. Наприкінці – додай какао і вимішай тісто ще раз.

    За допомогою кондитерського мішка виклади його на пергамент шайбочками середнього розміру. Випікай бісквітне печиво в духовці 8-10 хвилин|мінути| при 180 градусах. Дай охолонути, промаж кремом і склади половинки навпіл.

    13. Бурякове печиво

    Оригінальне рожеве печиво з натуральним барвником з буряка.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 300 г буряків, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 200 г цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Відварити буряк і блендером подрібни його до однорідної маси. За допомогою міксера зби яйце з цукром до пишності. Додай розтоплену олію та буряк, перемішай і поступово додай борошно з розпушувачем. Вимішати тісто, розкачати його тонким пластом і наріж печиво будь-яким зручним способом. Випікай його в духовці 15-20 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    14. Меренговий рулет із начинкою

    Неймовірно ніжний, повітряний та красивий – чудовий вибір.

    Тобі знадобиться: 6 яєчних білків, 270 г цукрової пудри, 1 ч.л. лимонного соку, 30 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. цукру, 180 г заморожених ягід, 120 мл 33-35% вершків, 220 г сирного сиру.

    Приготування: Міксером збий білки до піків, поступово додаючи 250 г цукрової пудри – на це піде близько 20 хвилин. Додати лимонний сік, 20 г крохмалю і знову перемішати. Виклади меренгу рівним шаром на пергамент, присип мигдалевими пелюстками за бажанням і випікай 30 хвилин у духовці при 150 градусах.

    Накрий теплу меренгу рушником, зверни в рулет і дай охолонути. Збий до пишності вершки, сирний сир і цукрову пудру, що залишилася. Змасти меренгу кремом, що вийшов. Змішай ягоди, цукор і крохмаль, що залишився. Виклади зверху і знову зверни рулет.

    15. Малиновий пиріг «Зебра» на 14 лютого

    Класична «Зебра» робиться з білого та шоколадного тіста, а ця – з білого та рожевого.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 150 г замороженої малини, 50 мл олії, 150 г борошна, 150 г сметани, 100 г цукру, 10 г розпушувача.

    Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай сметану і потім – масло. Поступово додай 120 г борошна та розпушувач, і вимішай тісто. У блендері подрібни малину, перетрій її через сито і змішай з третиною тесту. Туди ж додай борошно, що залишилося. Виклади ложкою обидва види тіста у форму, чергуючи або малюючи візерунки. Випікай пиріг у духовці 45-55 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    16. Лимонно-лавандовий кекс

    За бажання, додай у тісто трохи фіолетового барвника для лавандового відтінку.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 2 яйця, 1,5 ч.л. квіток лаванди, 1 лимон, 300 г муки|борошна|, 1,5 ч.л. розпушувача, по 2 щіпки соди та солі, 120 мл кефіру.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію з цукром до пишності. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця. Потім додай цедру лимона та подрібнені квітки лаванди. Втрути в тісто половину борошна з содою, сіллю та розпушувачем. Додай лимонний сік і кефір, і потім – борошно, що залишилося. Виклади тісто у форму та випікай кекс 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    17. ПП мафіни зі смородиною

    Якщо тобі потрібна не лише святкова, а й корисна випічка.

    Тобі знадобиться: 140 г вівсяного борошна, 100 г смородини, 2 ст. кленового сиропу, 1 яйце, 125 г сиру, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка ваніліну, 2-3 ст.л. мигдального молока.

    Змішай борошно і розпушувач, і додай яйце , перетертий сир, кленовий сироп і ванілін. Вимішай тісто і влий пару ложок мигдального молока, якщо воно вийшло занадто густим. Втрути в тісто розморожені ягоди та виклади його у формочки. Випікай мафіни в духовці 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    18. Торт «Баунті» на 14 лютого

    Ніжний та смачний настільки ж, наскільки і гарний.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 200 г цукру, 100 г борошна, 20 г какао, 0,5 ч.л. ваніліну, 1 щіпка солі, 150 г кокосової стружки, 270 мл молока, 100 г вершкового масла|мастила|, 120 г темного шоколаду, 130 мл жирних вершків.

    Приготування: Розділи яйця на білки та жовтки. Змішай борошно, що просіює, какао, ванілін і сіль. Міксером збий добіла жовтки та 50 г цукру. Так само збий до стійких піків білки, поступово підсипаючи ще 50 г цукру.

    Лопаткою з'єднай білки з жовтками і поступово втрути суху суміш. Вилий тісто у форму і випікай бісквіт приблизно 35 хвилин у духовці при 180 градусах. Дай йому охолонути на ґратах, розріж на два коржі і кожен просочи жирними вершками.

    Змішай 200 мл молока, 100 г цукру та вершкове масло. Нагрій їх до розчинення на середньому вогні, додай кокосову стружку та вари на слабкому вогні близько 10 хвилин, помішуючи. Виклади начинку на один корж і накрий другим коржем.

    Розтопи чорний шоколад та 70 мл молока до однорідності. Полей торт шоколадною глазур'ю, що вийшла, і дай йому просочитися.

    19. Шоколадний фондан

    Один із найкращих класичних десертів на 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 100 г темного шоколаду, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 50 г цукру, 75 г борошна.

    Розтопи шоколад з маслом на водяній бані до однорідності. Міксером зби яйця з цукром до пишності і додай просіяне борошно. Потім додай злегка охололий шоколад і перемішай тісто. Виклади його у формочки і випікай фондан приблизно 8-10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    20. Вишневий пиріг на 14 лютого

    Хороший вибір, якщо хочеться приготувати щось смачне, гарне, але звичайне.

    Тобі знадобиться: 220 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, 1 ст.л. ванільного цукру, 3 яйця, 2 ч. л. розпушувача, 1 щіпка солі, 330 г борошна, 400 г вишні.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію з цукром до пишності. Продовжуючи збивати, поштучно додай яйця та ванільний цукор. Поступово втрути сухі інгредієнти і викласти тісто у форму. Зверху красиво розклади вишню та випікай пиріг у духовці 40-45 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *