15 закусок із багету на святковий стіл, від яких ти будеш у захваті

Хрусткий французький багет ідеально підходить для приготування брускеттів, бутербродів і не тільки. У цьому матеріалі ти знайдеш найцікавіші рецепти закусок на святковий стіл – від простих та базових до більш вишуканих!

Зміст

  • 1. Фарширований багет з сиром та шинкою
  • 2. Брускетти з гуакамоле та запеченим гарбузом
  • 3. Запечений багет із часником та зеленню
  • 4. Брускетти з хамоном та моцарелою
  • 5. Камамбер з багетом та інжиром
  • 6. Бутерброди з крабовими паличками та ківі
  • 7. Фарширований багет з оселедцем та яйцями
  • 8. Брускетти з в'яленими помідорами
  • 9. Фарширований багет із сосисками та солоними огірками
  • 10. Брускетти з прошутто
  • 11. Запечений багет із куркою
  • 12. Брускетти з виноградом та горіхами
  • 13. Грибні пеньки з багету
  • 14. Брускетти з креветками та авокадо
  • 15. Брускетти зі шпротами та помідорами чері
  • 1. Фарширований багет з сиром та шинкою

    Зручна закуска для будь-якого святкового фуршету.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 200 г сиру, 100 г сметани, 100 г шинки, 1/2 болгарського перцю, 50 г маслин, 30 г каперсів, 1 зубчик часнику, 2 гілочки зелені, спеції.

    Розітри сир зі сметаною до однорідності. Додай нарізану шинку, солодкий перець, каперси, маслини, часник і зелень, приправ та перемішай начинку. Надріж багет уздовж, видали м'якуш і наповни скоринку начинкою. Загорни багет у фольгу або плівку і відправ на кілька годин у холодильник. Наріж перед подачею.

    2. Брускетти з гуакамоле та запеченим гарбузом

    Брускетти з гуакамоле гарні власними силами, але ми пропонуємо урізноманітнити рецепт.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 200 г гарбуза, 1 авокадо, 2 зубчики часнику, 4 ч.л. оливкової олії, лимонний сік, петрушка, перець чилі, сіль, спеції, розмарин.

    Приготування: Наріж гарбуз тонкими скибочками, збризкати половиною оливкової олії, приправ, посип розмарином і запікати до рум'яності в духовці при 180 градусах. Багет наріж і підсуши в духовці або на сковороді. Виделкою розімни м'якоть авокадо і змішай її з подрібненим часником, чилі, петрушкою, маслом, лимонним соком і спеціями. Змасти багет гуакамоле і виклади зверху скибочки гарбуза.

    3. Запечений багет із часником та зеленню

    Можна розрізати його навпіл чи спочатку взяти міні-багети.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів манника на кефірі

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 пучок кропу, 1-2 головки часнику, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. оливкової олії, пармезану, сіль, ароматні трави, спеції.

    Приготування: Збризкати головки часнику оливковою олією, загорни у фольгу і запікай 40 хвилин в духовці при 200 градусах. Після чого очисти і розімни часник, подрібни кріп і змішай все з м'яким вершковим маслом, сіллю, ароматними травами та спеціями. Розріж багет уздовж, змасти його намазкою, посип тертим пармезаном і запікай 10 хвилин в духовці при 180 градусах.

    4. Брускетти з хамоном та моцарелою

    Підійде будь-яка інша в'ялена шинка, яка тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 150 г хамону, 3-4 болгарські перці, 150 г моцарелли, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, сіль, спеції.

    Приготування: Запеки болгарські перці до підпалин при 200-220 градусах, а потім склади в пакет, дай охолонути, очисти від шкірки, наріж смужками і посип спеціями до смаку. Наріж багет скибочками, збризкати їх оливковою олією, підрум'янити в духовці або на сковороді, і після чого натри часником. Виклади зверху по шматочку хамону, моцарели та запеченого перцю.

    5. Камамбер з багетом та інжиром

    Така цікава страва порадує навіть прискіпливих гурманів!

    Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 1 багет, 3 інжири, 1 головка часнику, 15 мл оливкової олії, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж багет і збризкайте його оливковою олією. Зроби надрізи на камамбері, встав у них зубчики часнику, теж збризкати маслом і поперчи. Виклади все це на лист і запікай 10-12 хвилин при 200 градусах. Додай скибочки інжиру при подачі.

    6. Бутерброди з крабовими паличками та ківі

    Оригінальне наповнення бутербродів – саме до свят.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 300 г вершкового сиру, 200 г крабових паличок, 2 ківі, зелень, часник.

    Натрі крабові палички на дрібній тертці, подрібни зелень з часником і змішай все з вершковим сиром. Наріж багет скибочками, змасти їх цією намазкою і виклади по кружечку ківі.

    7. Фарширований багет з оселедцем та яйцями

    Ще один незвичайний варіант начинки для імпровізованого рулету.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 філе слабосолона оселедця, 4 яйця, 1 болгарський перець, 200 г вершкового масла, зелень, сіль, спеції.

    Зараз читають:Айс-американо: 10 швидких та найсмачніших рецептів

    Приготування: Відвари, очисти та наріж яйця кубиком. Так само наріж болгарський перець і оселедець, подрібни зелень, змішай все з м'яким вершковим маслом і приправ за смаком. Розріж багет, видали м'якуш і наповни його начинкою. Загорни в плівку, відправ на кілька годин у холодильник і наріж перед подачею.

    8. Брускетти з в'яленими помідорами

    Мінімалістична, але дуже смачна закуска до святкового столу.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 300 г сирного сиру, 300 г в'ялених помідорів, базилік, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж і підсуши багет на сухій сковороді. Змасти сирним сиром, виклади в'ялені помідори, посоли та поперчи. Прикрась готові брускетти базиліком перед подачею.

    9. Фарширований багет із сосисками та солоними огірками

    Додай трохи каперсів для більшої пікантності – буде дуже доречним.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 200 г сосисок або вареної ковбаси, 2 солоні огірки, 50 г вершкового масла, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Надріж багет вздовж і видали м'якуш. Подрібни сосиски, солоні огірки та зелень. Змішай все з м'яким вершковим маслом, гірчицею, лимонним соком та спеціями. Нафаршируй багет, загорни його в плівку і відправ у холодильник на кілька годин.

    10. Брускетти з прошутто

    Вишукана, але водночас проста у приготуванні закуска.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 100 г прошутто, 100 г сиру, 150 г помідорів, 10 г базиліка, оливкова олія, лимонний сік, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж і збризка багет оливковою олією, а після чого обсмаж до рум'яної скоринки. Наріж і змішай помідори з базиліком, теж збризкати олією, полів лимонним соком, приправ і дай трохи настоятися. Змасти багет сирним сиром, виклади томатну начинку та скибочки прошутто.

    11. Запечений багет із куркою

    Фаршировані човники стануть відмінним перекушуванням, якщо потрібно щось ситніше.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 куряче філе, 200 г печериць, 100-150 г помідорів, 1 цибулина, 100 г сметани, 100 г твердого сиру, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж, приправ та обсмаж куряче філе протягом 5-6 хвилин. Всип подрібнену цибулю, смаж ще 3 хвилини і додай туди ж нарізані печериці. Протушкуй всі разом 8-10 хвилин, помішуючи, залий сметаною, приправ і готуй ще 2 хвилини.

    Зараз читають:Маринована цибуля на зиму – 15 простих рецептів приготування

    Розріж багет на човники, видали м'якуш, наповни все раніше приготовленою начинкою, розклади часточки помідорів, посип рубаною зеленню і тертим сиром, і запікати 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.

    12. Брускетти з виноградом та горіхами

    Смачні та креативні, разюче відрізняються від звичних варіантів.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 150 г твердого сиру, 100 г волоських горіхів, 150 г винограду, 50 г вершкового масла|мастила|, м'ята.

    Приготування: Натрій сир, подрібни горіхи і змішай їх між собою. Наріж багет, змасти його вершковим маслом, виклади горіхову масу і зверху додай виноград. Прикрась все листочками м'яти.

    13. Грибні пеньки з багету

    Проста, але дуже смачна закуска, яка миттєво відлітає зі столу.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 250 г печериць, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 100 г твердого сиру.

    Приготування: Подрібни та обсмаж печериці з овочами до готовності. Наріж багет на шматочки по 2-3 см завтовшки і видали м'якоть, залишаючи денце. Наповни діжки грибною начинкою, посип тертим сиром і запікай 10 хвилин в духовці при 200 градусах.

    14. Брускетти з креветками та авокадо

    Ідеальна закуска просто так чи до легких алкогольних напоїв.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 200 г креветок, 1 авокадо, 8 помідорів чері, 50 г фіолетової цибулі, 2 зубчики часнику, кінза, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Наріж і підсуши багет на сковороді. Окремо обсмаж очищених креветок у спеціях та збризкайте лимонним соком. Дрібно наріж овочі, часник і кінзу, змішай, приправ та збризни їх оливковою олією з лимонним соком. Виклади овочі на скибочки багету і зверху додай смажені креветки.

    15. Брускетти зі шпротами та помідорами чері

    Гарний спосіб замінити нудні бутерброди на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 банка шпрот, 200 г помідорів чері, 1/2 фіолетової цибулини, зелень, оливкова олія, бальзамік.

    Приготування: Наріж і збризкає багет оливковою олією, обсмаж скибочки до рум'яності. Довільно подрібни шпроти, помідори чері, фіолетовий лук і зелень, виклади начинку на брускетти та збризкати всі бальзаміком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *