12 простих і ситних супів зі свинячих реберець

Через те, що свинячі реберця – це м'ясо на кістки, вони дають прекрасний і наваристий бульйон, і дуже добре підходять для приготування ситних супів. Бери на замітку наші 12 рецептів!

Зміст

  • 1. Суп зі свинячих реберець з вермішеллю
  • 2. Суп зі свинячих реберець з томатною пастою та рисом
  • 3. Суп зі свинячих реберець з галушками
  • 4. Суп зі свинячих реберець і бекону з сочевицею
  • 5. Гороховий суп зі свинячими реберцями
  • 6. Суп зі свинячих реберець з макаронами
  • 7. Ячковий суп зі свинячими реберцями
  • 8. Борщ зі свинячих реберець
  • 9. Гречаний суп зі свинячими реберцями
  • 10. Суп зі свинячих реберець з квасолею
  • 11. Суп зі свинячих реберець з цвітною капустою
  • 12. Суп із свинячих реберець із квашеною капустою та грибами
  • 1. Суп зі свинячих реберець з вермішеллю

    Мінімум інгредієнтів, а сам суп готується дуже легко.

    Тобі знадобиться: 600 г свинячих реберець, 2,5 л води, 5 картоплин, 1 цибулина, 1 морква, 1-2 жмені вермішелі, спеції, 5 гілочок зелені.

    Приготування: Розроби свинячі ребра, залий їх водою і проварити 45 хвилин після кипіння. Додай нарізану картоплю та вари 10-15 хвилин. За цей час обсмаж подрібнену цибулю та моркву до м'якості. Відправ засмажку і вермішель в суп, приправ, проварити ще 5 хвилин, зніми з вогню і додай зелень.

    2. Суп зі свинячих реберець з томатною пастою та рисом

    Ситний та ароматний суп на обід для великої родини – а що ще потрібне?

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 4 л води, 1/2 склянки рису, 4 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 5 зубчиків часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст. хмелі-сунелі, 1 пучок зелені, спеції.

    Розроби свинячі ребра, залий їх водою, доведи до кипіння і вари 40 хвилин. Додай промитий рис та нарізану картоплю. Подрібни цибулю, моркву та селеру, обсмаж до м'якості, змішай з томатною пастою та смажу ще 1 хвилину. Отриману засмажку теж відправ у суп і вари все до готовності картоплі та рису. За пару хвилин до кінця приготування – додай часник, спеції та рубану зелень.

    3. Суп зі свинячих реберець з галушками

    Для галушок потрібно зовсім небагато продуктів, зате суп відразу стає в рази цікавішим.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячих реберець, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2,5 л води, 1 яйце, 60 г борошна, 80 г манки, 1 ст.л. олії, спеції.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів свинячої вирізки в духовці

    Залий свинячі ребра водою, відвари 40 хвилин і додай нарізану картоплю. Обсмаж подрібнену цибулю та моркву, і виклади їх туди ж. Вари суп майже до готовності картоплі.

    Збий яйце, 1 ст.л. олії, ополоник охолілого бульйону, манку і борошно до однорідності. Викладай ложкою рідке тісто в суп і вари його з галушками ще 5 хвилин. Приправ за смаком.

    4. Суп зі свинячих реберець і бекону з сочевицею

    Замість сочевиці можна взяти горох, але врахуй – він довше вариться.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячих реберець, 500 г картоплі, 500 г перетертих томатів, 100 г бекону, 150 г сочевиці, по 150 г моркви та цибулі, 1 ч.л. паприки, спеції.

    Залий свинячі реберця водою, доведи до кипіння і проварити 40 хвилин. Подрібни і обсмаж бекон до рум'яності, додай подрібнену цибулю і ще за кілька хвилин – морква. Жар все разом до м'якості, додай паприку, спеції та томати, перемішай і протушкуй 2-3 хвилини.

    Засип у бульйон нарізану картоплю та промиту сочевицю. Вари все близько 7 хвилин і додай засмажку зі спеціями. Варіть суп до готовності інгредієнтів ще 5-7 хвилин.

    5. Гороховий суп зі свинячими реберцями

    Для таких рецептів найзручніше використовувати колотий горох.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячих реберець, 1 склянка сухого гороху, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 2-2,5 л води, 1 лавровий лист, спеції.

    Заздалегідь замочи горох на ніч. Залий свинячі реберця водою, доведи до кипіння і вари 45 хвилин. Забери м'ясо з бульйону, проціди, засип у нього горох і вари до його готовності – 40-60 хвилин. Додай нарізану картоплю та вари ще 15-20 хвилин.

    За цей час подрібни та обсмаж цибулю з морквою. Виклади в суп отриману засмажку, спеції та нарізане м'ясо, відокремлене від кісток. Вари разом ще 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    6. Суп зі свинячих реберець з макаронами

    Добре підійдуть великі макарони, на зразок бантиків.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячих реберець, 2,5 л води, 50 г макаронів, 4 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 2 помідори, спеції.

    Залий свинячі ребра водою і відвари до готовності. Виклади в бульйон картоплю та вари ще 10 хвилин. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості, додай нарізані помідори та спеції, та смаж ще 3 хвилини. Виклади в суп засмажку та макарони, і вари його до готовності інгредієнтів.

    Зараз читають:20 салатів із нутом, які захочеться приготувати ще не раз

    7. Ячковий суп зі свинячими реберцями

    Ячна крупа багата на клітковину та інші корисні речовини, так що зовсім не завадить у раціоні.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячих реберець, 3 ст.л. ячної крупи, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 3 картоплини, 2 л води, спеції, 1 ст.л. томатної пасти.

    Приготування: Розроби свинячі реберця, злегка обсмаж їх до рум'яності, залий водою і відварю до м'якості. Обсмажити ячну крупу на сухій сковороді до потемніння. Окремо обсмаж подрібнену цибулю, моркву та болгарський перець. Додай до них томатну пасту, приправ та смажу ще 1 хвилину. Наріж картоплю і виклади все разом у бульйон. Вари суп близько 20 хвилин до готовності картоплі та крупи.

    8. Борщ зі свинячих реберець

    Якщо хочеш отримати максимально насичений колір, то візьми червонокачанну капусту.

    Тобі знадобиться: 700 г свинячих реберець, 3 л води, 200 г капусти, 3 картоплини, 1 буряк, 1 цибулина, 2 моркви, 2 зубчики часнику, 1 болгарський перець, 3 помідори, 2 ст.л. томатної пасти, 1 пучок зелені, спеції.

    Залий свинячі реберця водою, доведи до кипіння і додай очищену цибулину з однією морквою. Вари бульйон 2 години на тихому вогні, прибери ребра та овочі, посоли та проціди. Зніміть м'ясо з кісток і викладіть назад у бульйон.

    Доведи бульйон до кипіння, додай нарізану картоплю і за 10 хвилин – капусту. Обсмаж тертий буряк 5 хвилин, додай цибулю і моркву, смаж ще 7 хвилин і додай болгарський перець, помідори та томатну пасту.

    Влий склянку бульйону, приправ і протушкуй засмажку 10 хвилин. Виклади засмажку в борщ, провари ще пару хвилин, зніми його з вогню, додай часник, спеції і зелень. Дай борщу настоятися щонайменше півгодини.

    9. Гречаний суп зі свинячими реберцями

    Для аромату можна додати ще трохи копченостей на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячих реберець, 3 л води, 1/2 склянки гречки, 4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1 корінь селери, спеції.

    Розроби свинячі ребра, залий їх водою, доведи до кипіння і вари 40 хвилин. Промий гречку. Подрібни цибулю, моркву та селеру, і обсмаж до м'якості. Наріж картоплю, засип у бульйон і вари до готовності інгредієнтів. Приправ суп і дай йому настоятися.

    Зараз читають:12 найкращих способів приготувати курячі стрипси

    10. Суп зі свинячих реберець з квасолею

    Щоб не витрачати зайвий час на варіння квасолі, візьми одразу консервовану.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячих реберець, 1,5 л води, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 гострий перець, 1 банка червоної квасолі, спеції, паприка, 6 гілочок кінзи, 3 зубчики часнику.

    Залий свинячі реберця водою і проварити близько 40 хвилин. Додай нарізану картоплю та вари ще 10 хвилин. Подрібни моркву, цибулю та обидва види перцю. Обсмаж їх до м'якості, приправ та виклади в бульйон. Через 5 хвилин додай квасолю і ще через 3 хвилини – зніми суп з вогню, засип рубану кинзу і часник, і дай йому настоятися.

    11. Суп зі свинячих реберець з цвітною капустою

    Звичайно, цей суп виходить не зовсім дієтичним, але він досить легкий і корисний.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячих реберець, 300 г цвітної капусти, 1 морква, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, 3 картоплини, 1 цибулина, 2 помідори, 2 ст.л. томатної пасти, 1/2 пучка зелені, спеції.

    Приготування: Свинячі реберця залий водою і відваріть до м'якості. Засип нарізану картоплю і вари 7-10 хвилин. Подрібни інші овочі. Обсмажити цибулю, моркву, селеру і перець до м'якості.

    Додай помідори та томатну пасту, та смаж ще 3 хвилини. Виклади в суп цю засмажку, спеції та суцвіття цвітної капусти. Вари до готовності всіх овочів і потім додай рубану зелень.

    12. Суп із свинячих реберець із квашеною капустою та грибами

    На випадок коли захочеться чогось оригінального!

    Тобі знадобиться: 300 г свинячих реберець, 1,8 л води, 150 г квашеної капусти, 150 г грибів, 80 г чорносливу, 40 г пшона, 80 г цибулі, 80 г моркви, 3 ст.л. томатний соус, спеції, зелень.

    Розроби свинячі ребра, залий їх водою і відвари 1 годину на слабкому вогні. Дістань реберця з бульйону, відділи від них м'ясо, і поверни його назад. Додай промите пшоно і вари ще 20 хвилин. Подрібни цибулю, моркву та гриби, і обсмаж їх разом до м'якості.

    Додай томатний соус і готуй ще 2 хвилини. Відправте в суп засмажку, спеції, нарізаний чорнослив і квашену капусту. Вари все разом ще 15 хвилин, приправ та додай зелень. Дай супу трохи настоятися перед подачею.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *