Найчастіше класичні домашні млинці готуються на молоці, але насправді підійде практично будь-яка рідка основа, якщо правильно дотримуватись пропорцій та технології. На цей раз хочемо поділитися з тобою 15 кращими рецептами млинців на кефірі – ще ніжніших, ніж зазвичай!
Зміст
1. Млинці на кефірі з окропом
Найтонші та ажурні млинці завжди виходять саме з тіста з окропом.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 склянка окропу, 1 склянка борошна, 2 яйця, 2 ст.л. цукру, 2 ст. рослинної олії, по 2 щіпки солі та соди.
Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай кефір з маслом і сіль. Потім додай просіяне борошно, а за нею – соду. Влий у тісто крутий окріп, продовжуючи постійно помішувати. Жар тонкі млинці на сковороді з двох боків.
2. Ажурні млинці на кефірі
Чим довше постоїть тісто – тим ажурнішими будуть млинці.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 500 мл кефіру, 2 яйця, 2 ст. цукру по 0,5 ч.л. солі та соди, 260 мл гарячої води, 30 мл рослинної олії.
Приготування: Збий яйця з кефіром, сіллю та цукром. Додай просіяне борошно з содою, а потім додай гарячу воду. Залиш тісто на півгодини, втрути в нього олію і смажу млинці на сковороді.
3. Пишні млинці на кефірі
Готові млинці рекомендуємо відразу змащувати вершковим маслом.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 300 г борошна, 500 мл кефіру, 100 мл молока, 2 ст. олії, 3 ст.л. цукру по 0,5 ч.л. соди та солі.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки
Злегка нагрій кефір і змішай його з олією, цукром та сіллю. Додай борошно та залиште тісто на 15 хвилин. Додай яйця. Потім додай гаряче молоко, постійно помішуючи. Наприкінці додай соду та смажу млинці на сковороді.
4. Млинці на кефірі та сметані
Таке тісто замішується буквально зі всього, що знайдеться під рукою.
Тобі знадобиться: 80 г борошна, по 75 мл кефіру, сметани та гарячої води, 1 яйце, по 1 ст.л. цукру та топленої олії, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Приготування: Збий віночком яйце з кефіром та сметаною. Влий воду, перемішай і потім додай олію, сіль, цукор і соду. Додай у тісто борошно, що просіює, і смажу тонкі ажурні млинці з двох сторін.
5. Млинці на кефірі та молоці
Якщо ти любиш гарні домашні млинці з дірочками – це вони!
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1,5 склянки молока, 1/2 склянки кефіру, 2 яйця, 2 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та окремо зби віночком яйця з усіма рідкими. З'єднай обидві маси, залиште тісто на 10-15 хвилин і смажу тонкі млинці.
6. Млинці на кефірі та манці
Манка – не найочевидніше рішення для тонких млинців, але вона точно варта уваги.
Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 5 ст. манки, 2 яйця, 3 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, 2 щіпки солі, 2 ст.л. рослинного масла.
Збий віночком яйця з цукром і сіллю, додай манку і перемішай. Додати борошно з розпушувачем і знову перемішати. І вже потім влий трохи теплий кефір і масло в густе тісто. Залиш тісто на 15 хвилин і смажте млинці на сковороді.
7. Млинці на кефірі та сироватці
Готові млинці набувають легкої кислинки і добре підійдуть для солодкої начинки.
Тобі знадобиться: по 250 мл кефіру та сироватки, 300 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 1 щіпка солі.
Приготування: Змішай кефір із сироваткою та злегка нагрій. Відлий трохи маси, а в решту додай сухі просіяні інгредієнти. Все перемішай і поступово влий рідину, що залишилася, назад. Жар млинці на сковороді на середньому вогні.
Зараз читають:12 незрівнянних рецептів свинячих реберець у рукаві в духовці
8. Млинці на кефірі та дріжджах
Рум'яні дріжджові млинці – ще одне чудове рішення, яке порадує твоїх домочадців.
Тобі знадобиться: 2 склянки кефіру, 2 яйця, 2 склянки борошна, 2 ч.л. цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі.
Нагрій півсклянки кефіру і розчини в ньому цукор, сіль, дріжджі , пару ложок борошна, і залиш на півгодини в теплі. Влий збиті яйця, потім додай масло, а потім втрути борошно, що залишилося, і після неї – кефір. Залиш тісто ще на півгодини і смажте млинці з двох боків на сковороді.
9. Млинці на кефірі та рисовому борошні
Низькокалорійні та безглютенові млинці для тих, хто стежить за харчуванням.
Тобі знадобиться: 200 мл води, 200 мл кефіру, 150 г рисового борошна, 30 мл олії, 25 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 2 яйця, 1 щіпка солі.
Збий віночком яйця , сіль і цукор, і додай кефір. Потім втрути рисове борошно і, продовжуючи заважати, влий окріп. Після цього додай соду і в самому кінці – олія. Жар млинці на сковороді з двох боків.
10. Млинці на кефірі та кукурудзяному борошні
Кукурудзяні млинці дуже ароматні і сильно відрізняються від будь-яких інших.
Тобі знадобиться: 1 склянка кукурудзяного борошна, 200 мл кефіру, 50 мл води, 2 яйця, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 щіпка солі.
Приготування: Збий віночком кефір, яйця, цукор, сіль та соду. Залиш на 10 хвилин і додай борошно, що просіює. В кінці, постійно помішуючи, влий гарячу воду. Жар млинці на сковороді.
11. Млинці на кефірі та крохмалі
Якщо тобі потрібні еластичні млинці, це питання добре вирішує крохмаль.
Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 2 яйця, 3 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. крохмалю, 2 ч.л. цукру по 0,5 ч.л. соди та солі, 2 ст.л. рослинного масла.
Змішай кефір з содою і залиши їх на 5 хвилин. Зби яйця з цукром і сіллю, з'єднай обидві маси і поступово додай борошно з крохмалем. Наприкінці влий масло та смажу тонкі млинці на сковороді з двох сторін.
Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі
12. Млинці на кефірі та мінералці
Коли йдеться про ажурні млинці, то газована мінералка творить чудеса.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 1 склянка борошна, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі, 0,5 ч.л. соди, 1 склянка кефіру, 1 склянка газованої мінералки, 2 ст. рослинного масла.
Додай в кефір соду і залиш на пару хвилин. Збийте яйця з цукром і сіллю в піну, змішайте з кефіром і знову збийте. Додай олію та мінералку, і збий ще раз. Потім додай борошно, що просіює, залиши тісто на півгодини і пожежі тонкі млинці.
13. Млинці на кефірі та гречаному борошні
Гречані млинці досить тендітні і не дуже підходять для начинки. Зате вони дуже смачні власними силами.
Тобі знадобиться: 2 склянки кефіру, 1,5 склянки гречаного борошна, 1 яйце, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Збий віночком кефір, яйце та спеції за смаком. Додай розпушувач і масло|мастило|, і перемішай. Додай просіяне гречане борошно і смажу млинці на змащеній олією сковороді.
14. Млинці на кефірі з бананом
Банан підходить не тільки для оладок та сирників, але і для звичайних млинців.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 ст. цукру, 2 яйця, 2 ст. олії, 1 банан, 100 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий до однорідності кефір з цукром, яйцями, олією та очищеним бананом. Поступово додайте борошно з розпушувачем, залиште тісто на 20 хвилин і потім посмажте млинці.
15. Млинці на кефірі та вівсяному борошні
Підійдуть звичайні вівсяні пластівці, які можна подрібнити у блендері чи кавомолці.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 120 г вівсяного борошна, 2 яйця, 1 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 3 ст. рослинного масла.
Збий віночком яйця з цукром і сіллю, додай кефір кімнатної температури, а потім – вівсяне борошно . Залиш тісто на 15 хвилин, втрути в нього рослинне масло і смажте млинці з двох сторін на сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua