15 швидких рецептів розсолу для огірків на зиму

При всій простоті консервованих огірків, вони бувають абсолютно різними – все залежить від того, який ти використовуєш розсіл. Саме тому ми зібрали для тебе велику вибірку варіантів. А для зручності всі рецепти розраховані на 1 літр води, тож можеш міняти пропорції під свої потреби!

Зміст

  • 1. Розсіл для огірків із сіллю та цукром
  • 2. Розсіл для огірків з лавровим листом
  • 3. Розсіл для огірків з оцтом на зиму
  • 4. Розсіл для огірків із зеленню та часником
  • 5. Розсіл для огірків із лимонною кислотою на зиму
  • 6. Розсіл для огірків з аспірином на зиму
  • 7. Розсіл для огірків з яблучним оцтом
  • 8. Розсіл для огірків з оцтовою есенцією
  • 9. Розсіл для огірків із кетчупом на зиму
  • 10. Розсіл для огірків із гірчицею на зиму
  • 11. Розсіл для огірків із лимонним соком
  • 12. Розсіл для огірків з перцем чилі на зиму
  • 13. Розсіл для огірків з горілкою на зиму
  • 14. Пряний розсіл для огірків
  • 15. Солодкий розсіл для огірків на зиму
  • 1. Розсіл для огірків із сіллю та цукром

    Найпростіший класичний розсіл, якщо всі спеції вже йдуть у банку.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 25 г солі, 50 г цукру.

    Приготування: Доведи воду до кипіння. Додай сіль і цукор, і проварити розсіл пару хвилин до розчинення всіх крупинок.

    2. Розсіл для огірків з лавровим листом

    Сюди можна додавати будь-які спеції до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. солі, 3 ст. цукру, 2 лаврових листи, по 3 горошини чорного та запашного перцю.

    Додай у воду лаврове листя і весь перець горошком, і доведи до кипіння. Додай сіль та цукор, ретельно перемішай розсіл і провари його ще 1 хвилину.

    3. Розсіл для огірків з оцтом на зиму

    Ще один класичний варіант із звичайним столовим 9% оцтом – просто і зрозуміло.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. солі, 4 ст. цукру, 4 ст. оцту.

    Приготування: Закип'яти воду із сіллю та цукром, і проварити до розчинення. Влий оцет і провар розсол ще буквально 1-2 хвилини.

    4. Розсіл для огірків із зеленню та часником

    Можеш заливати огірки прямо або спочатку процідити розсіл.

    Тобі знадобиться: 1 л води по 3 ч.л. солі та цукру, 4 ст.л. оцту, 1 пучок кропу, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Закип'яти воду із сіллю та цукром. Додай перець горошком, рубаний кріп та нарізаний пластинками часник. Проварити заготовку ще 2 хвилини, влий оцет, перемішай і через 1 хвилину зніми розсіл з вогню.

    5. Розсіл для огірків із лимонною кислотою на зиму

    Лимонна кислота не лише надає кислинку, а й краще зберігає колір огірків.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 7 г лимонної кислоти, 50 г цукру, 40 г солі, 1 гілочка кропу, 2 лаврові листи, 1 перець чилі, по 0,5 ч.л. насіння гірчиці, насіння кропу та суміші перців горошком.

    Додай у воду всі інгредієнти, крім лимонної кислоти , і доведи до кипіння. Проварити близько 2-3 хвилин, додай у розсіл лимонну кислоту, перемішай і зніми його з вогню.

    6. Розсіл для огірків з аспірином на зиму

    Аспірин можна не додавати відразу при варінні, а викласти зверху до банку.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 30 г солі, 30 г цукру, 5 г лимонної кислоти, 3 зубчики часнику, 1 листок винограду, 1 таблетка аспірину.

    Приготування: Закип'яти воду із сіллю та цукром. Додай часник і листок винограду, і провари розсіл 2 хвилини. Додай лимонну кислоту і розфарбований аспірин і перемішай.

    7. Розсіл для огірків з яблучним оцтом

    Так само готується розсіл з будь-яким іншим фруктовим оцтом – суть у пропорціях.

    Зараз читають:20 дивовижних рецептів пиріжків з абрикосами

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. солі, 4 ст. цукру, 7 ст. яблучного оцту.

    Приготування: Доведи воду з оцтом до кипіння. Додай сіль, цукор, а за бажанням – і спеції. Провари розсіл до розчинення солі та цукру, і зніми з вогню.

    8. Розсіл для огірків з оцтовою есенцією

    Оцтова есенція дуже концентрована, тому її потрібно зовсім небагато.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1 ч. л. оцтової есенції, по 3 ч. л. солі та цукру, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 лавровий лист.

    Приготування: Закип'яти воду з сіллю, цукром та спеціями, і проварити пару хвилин. Влий у розсіл оцтову есенцію і провари ще 1 хвилину. Зніміть його з вогню.

    9. Розсіл для огірків із кетчупом на зиму

    Або будь-яким іншим томатним соусом, який тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1/2 пачки кетчупу, 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Закип'ятіть воду і змішай її з кетчупом. Додай сіль та цукор, і знову доведи все до кипіння. Влий оцет і прокип'яті розсіл ще приблизно 5 хвилин.

    10. Розсіл для огірків із гірчицею на зиму

    Для цього розсолу знадобиться гірчичний порошок. Можеш змінювати його кількість на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 л води по 2 ч.л. солі та цукру, 1 ст.л. гірчичного порошку, 2 лаврові листи, 4 горошини запашного перцю.

    Приготування: Закип'ятіть воду і додай до неї сіль, цукор і гірчичний порошок. Перемішати все до розчинення, додати в розсіл лавровий лист і запашний перець, і проварити його ще 3 хвилини.

    11. Розсіл для огірків із лимонним соком

    Лимонний сік – натуральна заміна лимонної кислоти або оцту. Смачно та ароматно!

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. лимонного соку, 2 ст. солі, 4 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Закип'яти воду із сіллю, цукром та спеціями до смаку. Проварити розсіл близько 5 хвилин, додати лимонний сік, перемішати і зняти з вогню.

    Зараз читають:20 легких рецептів ікри з баклажанів на зиму

    12. Розсіл для огірків з перцем чилі на зиму

    Чилі можна відразу додати в банки, а можна трохи проварити в розсолі для яскравішого смаку.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1 перець чилі, 4 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1 ч. л. насіння гірчиці, по 4 горошини чорного та запашного перцю.

    Розріж перець чилі, видали кісточки і дрібно його наріж. Закип'ятіть воду, додай туди всі інгредієнти, доведи розсіл до кипіння і провари 3-5 хвилин.

    13. Розсіл для огірків з горілкою на зиму

    У готових огірках зовсім не залишається алкогольного смаку, зате закуска відмінно зберігатиметься.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 4 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1 ч. л. насіння гірчиці, 2 лаврові листи, 1 ч.л. насіння кропу, 4 горошини запашного перцю, 30 мл горілки.

    Відправ у воду всі спеції і доведи її до кипіння. Додай сіль і цукор, і проварити розсіл близько 3-5 хвилин, помішуючи. Влий горілку, знову доведи розсіл до кипіння і зніми з вогню.

    14. Пряний розсіл для огірків

    Секрет у тому, що сюди йдуть дуже виразні спеції для шанувальників пікантних огірків.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 зірочки бадьяна, 1 паличка кориці, 4 бутони гвоздики, 7 горошин запашного перцю, 2 лаврові листи, 3 ст.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приготування: Закип'ятіть воду і додай туди сіль, цукор і всі спеції. Перемішати розсіл до розчинення солі та цукру, і проварити ще 3-4 хвилини. Можеш процідити його перед заливкою огірків.

    15. Солодкий розсіл для огірків на зиму

    Такий розсіл відмінно підходить для маленьких хрустких корнішонів.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 40 мл оцту, 5 ст. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор і сіль, і розмішай до розчинення. Влий оцет, доведи розсіл до повторного кипіння, проварити ще 2 хвилини і зняти з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *