Класичні чебуреки готуються з м'ясним фаршем, але це не означає, що тільки така начинка єдино можлива. І на підтвердження цього ми зібрали для тебе 25 різних варіантів, від традиційних до пісних або навіть солодких десертних!
Зміст
1. Начинка для чебуреків із яловичини
Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 1 цибулина, 3 ст. води, 0,5 ч. л. зіри, 1 пучок зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Пропусти яловичину через м'ясорубку і подрібни звичайну цибулю в блендері. Зелену цибулю просто порубай, змішай все разом, приправ за смаком, влий воду і ще раз вимішай фарш.
2. Начинка для чебуреків з фаршем та кінзою
Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 1 пучок кінзи, 1 щіпка пластівців чилі, 300 г цибулі, 1/2 склянки води, 1 ч.л. куміну, спеції.
Приготування: Дуже дрібно порубай кінзу і цибулю, і втрути їх у фарш. Туди ж додай усі спеції, влий воду і ретельно перемішай масу.
3. Сирна начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 100 г сулугуні, 100 г твердого сиру, 1 пучок зелені.
Приготування: Натрій обидва види сиру на великій тертці. Дрібно нарубай зелень, додай її до сиру і перемішай начинку.
Зараз читають:20 найкращих рецептів, як приготувати пиріг з абрикосами
4. Начинка для чебуреків з бринзою та зеленню
Тобі знадобиться: 300 г бринзи, 1 пучок зеленої цибулі, 1 пучок зелені, 2 зубчики часнику.
Приготування: Дрібно нарубай зелену цибулю, зелень та часник. Змішай все з розфарбованою бринзою і приправ за бажанням.
5. Овочева начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 2 болгарські перці, 200 г капусти, 3 зубчики часнику, 1 морква.
Натрі моркву, подрібни часник і обсмаж їх разом до золотистості. Додайте тонко нашаткований перець і капусту, приправте начинку і тушкуйте її до випаровування рідини близько 20 хвилин.
6. Начинка для чебуреків з бараниною та болгарським перцем
Тобі знадобиться: 250 г баранячого фаршу, 120 г цибулі, 1 ч.л. зіри, 100 г болгарського перцю, 1/2 перцю чилі, спеції, 60 мл води.
Приготування: Дуже дрібно порубай цибулю, болгарський перець і чилі. Додай все до баранячого фаршу, приправ, влий воду і ретельно вимішай начинку.
7. Начинка для чебуреків з гарбузом
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 140 г цибулі, 50 г курдючного жиру, 1/2 перцю чилі, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та курдючний жир, і обсмаж їх пару хвилин. Додай дрібно нарізаний гарбуз і смажу все ще пару хвилин до м'якості. Додай рубаний чилі зі спеціями, перемішай і зніми начинку для чебуреків із вогню.
8. Начинка для чебуреків із кроликом
Тобі знадобиться: 500 г м'яса кролика, 150 г зеленої цибулі, 100 г сметани, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж м'ясо кролика, змішай його з рубаною зеленою цибулею та зеленню. Додай сметану та спеції, перемішай начинку та прибери її на 20 хвилин у холодильник.
9. Начинка для чебуреків із трьох видів м'яса
Тобі знадобиться: 200 г свинячого фаршу, 200 г фаршу індички, 200 г фаршу телятини, 50 мл бульйону, 2 цибулини, спеції.
Цибуля подрібни в блендері або натрі на тертці. Змішай його зі свинячим фаршем та спеціями, влий бульйон і ще раз вимішай м'ясну начинку.
10. Начинка для чебуреків із телятини
Тобі знадобиться: 600 г телятини, 2 фіолетові цибулини, 1 пучок петрушки, 1 склянка бульйону.
Приготування: Пропусти телятину та цибулю через м'ясорубку. Дрібно нарубай петрушку, втрути її у фарш і приправ все до смаку. Влий склянку бульйону і знову перемішай.
Зараз читають:12 найкращих способів приготувати курячі стрипси
11. Начинка для чебуреків зі шпинатом та зеленню
Тобі знадобиться: 250 г шпинату, 250 г зелені, 100 г сиру до смаку, спеції.
Приготування: Подрібніть шпинат і всю зелень, і злегка припустіть їх на сковороді до зменшення в обсязі. Приправ начинку і додай до неї тертий сир.
12. Начинка для чебуреків з куркою та зеленню
Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 1 пучок зелені, 1 ст. сметани, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Дрібно нарубай всю зелень, видави часник і відправ їх у курячий фарш. Туди ж додай сметану та спеції, і ретельно перемішай начинку.
13. Капустяна начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 120 г цибулі, 80 г моркви, 5 гілочок зелені, 150 мл води, спеції.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту і розімни її руками. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до золотистості. Додай капусту і воду, і тушкуй всі 15 хвилин на середньому вогні. Наприкінці додай спеції та рубану зелень.
14. Начинка для чебуреків зі свинини
Тобі знадобиться: 700 г свинини, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 пучок зелені, 1 перець чилі, 3 ст. води спеції.
Пропусти свинину через м'ясорубку. Дрібно наріж цибулю, часник, зелень та чилі, і змішай усе з фаршем. Приправ фарш за смаком, влий воду і вимішай знову.
15. Начинка для чебуреків із баранини
Тобі знадобиться: 400 г баранячого фаршу, 1 пучок кінзи, 1 пучок базиліка, 3 цибулини, спеції.
Приготування: Подрібни в блендері цибулю, кінзу та базилік, і додай їх у фарш. Приправ за смаком і влий трохи води для ніжнішої консистенції начинки.
16. Начинка для чебуреків з куркою та грибами
Тобі знадобиться: 500 г печериць, 1 цибулина, 800 г курячого філе, 1 пучок зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж звичайну цибулю до готовності. Окремо подрібни та обсмаж печериці. Пропусти куряче філе через м'ясорубку, порубай зелену цибулю, змішай всі інгредієнти для начинки і приправ.
17. Грибна начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 300 г печериць, 150 г твердого сиру, 1 цибулина.
Приготування: Дрібно наріж цибулю і печериці, і обсмаж всі разом до випаровування вологи. Дай начинці трохи охолонути і змішай із тертим сиром.
Зараз читають:12 шикарних рецептів абрикосового варення з мигдалем
18. Картопляна начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 цибулина, 1/2 пучка кропу, 2 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Відвари картоплю і розімні її в пюре з ложкою олії. На другій ложці олії обсмаж дрібно нарізану цибулю. Змішай засмажку з картоплею і додай рубаний кріп зі спеціями.
19. Начинка для чебуреків з помідорами та сиром
Тобі знадобиться: 150 г помідорів, 120 г твердого сиру, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Обдай помідори окропом, очисти їх від шкірки і дрібно порубай. Подрібни зелень, натрій сир на великій тертці, змішай разом всі інгредієнти для начинки і приправ за смаком.
20. Начинка для чебуреків з індичкою та овочами
Тобі знадобиться: 400 г філе індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до рум'яності. Пропусти індичку через м'ясорубку, додай овочі, приправ та додай у начинку рубану зелень.
21. Начинка для чебуреків із яйцем
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 ст. сметани, 100 г зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Відварити яйця круто і дрібно їх порубати. Подрібни зелену цибулю, змішай її з яйцями і сметаною, і приправ начинку.
22. Цибулева начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 800 г цибулі, 1 ч.л. цукру, 2 пучки зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю до золотистості. Додай цукор і смажу ще 1 хвилину. Після чого додай спеції і нарізану зелень, і зніми начинку з вогню.
23. Начинка для чебуреків з сиром та ягодами
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 1 склянка ягід, цукор до смаку.
Приготування: Ягоди перетріть через сито або подрібни в блендері. Окремо перетріть сир, змішай все до однорідності і додай цукор.
24. Фруктова начинка для чебуреків
Тобі знадобиться: 1 груша, 1 яблуко, 1 банан, 1 апельсин, 2 ст. ванільного цукру.
Приготування: Очисти всі фрукти від шкірки, плівок та серединок. Наріжте все дрібним кубиком і змішайте з ванільним цукром.
25. Начинка для чебуреків з бананами та яблуками
Тобі знадобиться: 2 яблука, 2 банани, 1 ст.л. цукрової пудри.
Приготування: Очисти яблука та банани, і наріж їх дрібним кубиком. Додай у начинку цукрову пудру та перемішай.
Джерело: dietcenter.com.ua