Склянка ароматного лимонаду з базиліком просто ідеально освіжає влітку і точно нікого не залишить байдужим. А з фіолетовим листям – він ще й набуває оригінального рожевого відтінку. Дивись 15 найкращих рецептів у нашій добірці!
Зміст
1. Класичний лимонад із базиліком
Чудова комбінація смаку та користі.
Тобі знадобиться: 2 лимони, 200 мл води, 100 г цукру, 30 г базиліка, 1-1,5 л газування.
Приготування: Закип'яти воду з цукром та базиліком, і проварити цей сироп 7-10 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Перебий його блендером, проціди через сито і дай повністю охолонути. Налий у глечик сироп і сік 2 лимонів, що вийшов, додай кілька часточок лимона і листя базиліка для краси. Залий лимонад газованою водою і відправь в холодильник на 1-2 години.
2. Лимонад з базиліком та полуницею
Це поєднання вже давно стало класичним для десертів та напоїв.
Тобі знадобиться: 100 г базиліка, 500 г полуниці, 3-4 ст. цукру, 1,5 л газованої мінералки.
Змішай цукор з такою ж кількістю води , провари сироп до повної однорідності і дай йому повністю охолонути. Залий листя базиліка цим сиропом, злегка розімни і залиш на 20 хвилин. Розімні полуницю товкачем або подрібни її блендером. Виклади полуницю та базилік у глечик із льодом та залий все мінералкою.
3. Лимонад з базиліком та огірком
Огірки добре доповнюють будь-які прохолодні літні напої.
Тобі знадобиться: 1 пучок базиліка, 1 огірок, 3 лимони, 3 склянки води.
Зараз читають:15 швидких рецептів розсолу для огірків на зиму
Приготування: Наріж кілька тонких кружечків огірка, а частину, що залишилася, – перебий блендером. Відіжми сік з лимонів і змішай його з цукром і огірковим пюре до розчинення. Розімні листя базиліка. Засип базилік, кружечки огірка та огіркову заготовку в глечик. Залий все водою і дай настоятися лимонаду в холодильнику.
4. Лимонад з базиліком та м'ятою
Подвійно ароматний через таке яскраве поєднання запашної зелені.
Тобі знадобиться: 1 л газованої мінералки, 1 лимон, 1 лайм, 4 гілочки м'яти, 4 листи базиліка, 100 г коричневого цукру.
Приготування: Тонко наріж лайм та лимон, злегка подрібни м'яту та базилік. Розімні все з цукром, залий газировкою і дай лимонаду трохи настоятися. Додай лід за бажанням.
5. Полуничний лимонад з базиліком на воді
А це рецепт лимонаду для тих, хто віддає перевагу негазованим напоям!
Тобі знадобиться: 5 листків базиліка, 10 ягід полуниці, 1 лимон, 120 г цукру, 2 л води.
Зніми з лимона цедру , а потім наріж його тонкими кружальцями. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари до розчинення. Додай цедру, кружечки лимона та базилік. Доведи до повторного кипіння, зніми з вогню, дай охолонути під кришкою і проціди відвар, що вийшов. Злегка розімні ягоди полуниці, залий їх відваром і дай лимонаду трохи настоятися в холодильнику.
6. Лимонад з базиліком, огірком та спрайтом
Одночасно солодкий, освіжаючий та тонізуючий – справжня знахідка.
Тобі знадобиться: 1/2 лимона, 1 огірок, 2-3 ст. коричневого цукру, 100 мл води, 1-1,2 л спрайту, 3 гілочки базиліка, лід.
Приготування: Закип'яти воду з цукром і трохи проварити. Тонко наріж огірки та лимон, злегка розімніть листя базиліка. Відправ все разом у глечик з подрібненим льодом і залий спрайтом.
7. Швидкий лимонад з базиліком та тоніком
Можна готувати лимонад відразу в склянці, і залишиться лише прикрасити його до смаку.
Тобі знадобиться: 20 мл цукрового сиропу, 20 мл соку лимона або лайма, 4 листочки базиліку, 120 мл тоніка, лід.
Злегка розімніть листя базиліка з сиропом і лимонним соком прямо в склянці. Додай трохи льоду, залий все тоніком і акуратно перемішай.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із морськими гребінцями
8. Лимонад з лаймом та базиліком
Смак лайма істотно відрізняється від лимона, тому й лимонад вийде зовсім інший.
Тобі знадобиться: 2 лайми, 2 л води, 200 г коричневого цукру, 1/2 пучка базиліка.
Приготування: Ошпар обидва лайма окропом, наріж, видали кісточки і перебий фрукти в блендері разом зі шкіркою. Всип цукор і зби ще раз. Додай базилік за смаком і 1 склянку води, ще раз зби все разом і процідити заготовку через сито. Розбавте водою, додай кілька листочків базиліка і дай лимонаду настоятися в холодильнику.
9. Лимонад з базиліком та малиною
Цукровий сироп радимо заздалегідь зварити, щоб він встиг повністю охолонути.
Тобі знадобиться: 300 г малини, 50 г базиліка, 600 мл цукрового сиропу, 800 мл газування, лід.
Приготування: Відправте малину, базилік і цукровий сироп в блендер. Залиш пару ягід та листочків для прикраси. Збий все і перелий у глечик з льодом. Залий лимонад газировкою та додай цілу малину з базиліком.
10. Кавуновий лимонад із базиліком
Для цього рецепту лимонаду потрібна очищена кавунова м'якоть без кісточок.
Тобі знадобиться: 8 склянок кавунової м'якоті, 1 склянка води, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки лимонного соку, 1 склянка листя базиліка.
Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити до розчинення. Зніми з вогню, додай листя базиліка і дай сиропу настоятися під кришкою до остигання. Блендер подрібни кавун і процідити через сито. Змішай кавунову м'якоть, лимонний сік та цукровий сироп. Дай лимонаду настоятися у холодильнику.
11. Цитрусовий лимонад із базиліком
Кисловатий, з легкими терпкими нотками – саме для спекотних літніх днів.
Тобі знадобиться: 1 лимон, 1 апельсин, 1 грейпфрут, 6-8 ст. цукру, 3 гілочки базиліка, мінералка.
Приготування: Відіжміть з грейпфрута сік, а апельсин і лимон – наріж кружальцями. Виклади все в графин або банку, додай базилік, засип цукром і трохи розімни. Залий лимонад мінералкою, перемішай і додай лід за смаком.
12. Лимонад зі смородиною та базиліком
За таким же принципом можна приготувати лимонад з будь-якою іншою ягодою.
Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів
Тобі знадобиться: 1 пучок м'яти, 1/2 пучка базиліка, 2 ст. цукру, 200 г чорної смородини, вода.
Розімні смородину з цукром , додай туди ж листя м'яти з базиліком і знову розімні. Залий гарячою водою до смаку, дай лимонаду охолонути і потім відправ його ще на 1-2 години в холодильник.
13. Лимонад з базиліком та грейпфрутом
Класний рецепт, бо лимонад тут готується без цукру.
Тобі знадобиться: 1 грейпфрут, 1 апельсин, 20 г базиліка, 100 г меду, 100 мл газування, лід.
Приготування: Розчини мед у такій кількості гарячої води і дай охолонути. Відіжми сік з половини грейпфрута і половини апельсина, а половинки, що залишилися – наріж тонкими часточками. Трохи розімні базилік, завантаж все в глечик з льодом і часткою лимонад газировкою.
14. Лимонад з базиліком, полуницею та огірком
Можливо, це літній лимонад, який тільки можна уявити.
Тобі знадобиться: 2-3 огірки, 400 г полуниці, 1 лимон, 4 гілочки базиліка, 100 г цукру, 1,2 л води.
Приготування: Закип'ятити 1 склянку води з цукром і проварити 5-7 хвилин. Додай базилік і дай сиропу охолонути під кришкою. Тонко наріж огірки, лимон та полуницю. Відправ всі фрукти в банку, залий їх процідженим сиропом, закрий і залиш на ніч в холодильнику. Перед подачею розбавте лимонад чистою водою або газованою водою.
15. Лимонад з базиліком та березовим соком
Зберігай рецепт та спробуй приготувати його на власній кухні.
Тобі знадобиться: 1 лимон, 1 апельсин, 5 гілочок базиліка, 200 г цукру, 3 л березового соку.
Приготування: Вимий цитруси. Половину лимона та половину апельсина подрібни блендером у пюре разом із шкіркою. Додай цукор, 500 мл березового соку та доведи до кипіння. Дай сиропу, що вийшов, охолонути і настоятися 1-2 години, а потім проціди.
Наріж цитруси, що залишилися, тонкими часточками і виклади їх в банки або глеки. Додай базилік, залий сиропом і часткою березовий сік, що залишився. Перемішайте лимонад і дайте йому настоятися в холодильнику.
Джерело: dietcenter.com.ua