15 рецептів фаршированих кабачків, які зможе приготувати кожен

У сезон кабачків постійно постає питання, як їх приготувати. При цьому варіантів набагато більше, ніж може здатися на перший погляд. Дуже апетитними, соковитими та смачними виходять фаршировані кабачки. Ми вибрали 15 простих рецептів, які тебе точно не розчарують!

Зміст

  • 1. Фаршировані кабачки з індичкою та овочами
  • 2. Фаршировані кабачки з куркою
  • 3. Фаршировані кабачки у клярі
  • 4. Фаршировані кабачки з м'ясом та рисом
  • 5. Фаршировані кабачки з сиром та сиром
  • 6. Фаршировані кабачки з помідорами та грибами
  • 7. Фаршировані кабачки з печерицями та сметаною
  • 8. Фаршировані кабачки з м'ясом та помідорами
  • 9. Фаршировані кабачки з вареною куркою та плавленим сиром
  • 10. Пісні фаршировані кабачки з рисом та овочами.
  • 11. Тушені фаршировані кабачки
  • 12. Фаршировані кабачки з куркою та овочевою сумішшю
  • 13. Фаршировані кабачки із болгарським перцем
  • 14. Фаршировані кабачки в паніровці
  • 15. Фаршировані кабачки в аерогрилі
  • 1. Фаршировані кабачки з індичкою та овочами

    Корисна та збалансована страва, якою легко нагодувати навіть велику родину.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 400 г філе індички, 1-2 цибулини, 100 г болгарського перцю, 250 г помідорів, 100 мл вершків, 50 г томатного соусу, 100 г твердого сиру.

    Розріж кабачки на половинки і акуратно видали м'якоть . Обсмажити човники на сковороді з двох боків до легкої рум'яності. Влий трохи води, зменш вогонь і протушкуй кабачки під кришкою 10-15 хвилин. Окремо дрібно наріж і обсмаж філе індички, приправ його за смаком.

    Обсмажити подрібнену цибулю з перцем, м'якоттю кабачків і помідорами до м'якості. Змішай овочі з індичкою виклади начинку в кабачки. Змішай вершки з томатним соусом, полів човника, посип їх тертим сиром і запікай 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Фаршировані кабачки з куркою

    Відмінно підійде як філе грудки, так і філе стегна.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 500 г курячого філе, 50 мл вершків, 1 ч.л. каррі, 2 зубчики часнику, спеції.

    Наріж кабачки кільцями товщиною близько 5 см і видали у них серединки . Відправ серединки, шматочки філе та часник у блендер. Влий вершки, додай спеції та зби фарш. Нафаршируйте кабачки цією начинкою і запікайте півгодини в духовці при 180-200 градусах.

    3. Фаршировані кабачки у клярі

    Для цього рецепту можна використовувати будь-який фарш чи навіть іншу начинку.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 800 г м'ясного фаршу, 1-2 цибулини, 5 яєць, 9-10 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Змішай фарш із подрібненою цибулею та спеціями до смаку. Наріж шинки на кружечки, видали серединки і наповни їх фаршем. Обвалюй кожну заготівлю в борошні і вмочіть у збиті яйця. Обсмаж фаршировані кабачки на середньому вогні або запікайте їх 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.

    4. Фаршировані кабачки з м'ясом та рисом

    Один із класичних варіантів начинки для будь-яких фаршированих овочів.

    Зараз читають:Маринована капуста “Експрес”: традиційний смак у сучасному ритмі

    Тобі знадобиться: 5 кабачків, 500 г м'ясного фаршу, 1,5 ст. рису, 2 цибулини, 2 моркви, 1-2 яйця, 100-150 мл сметани, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Відварити рис до напівготовності, змішати фарш, рис, третину засмажки, яйця та спеції за смаком. Наріж кабачки широкими барилами, видали у них середину і наповни фаршем, що вийшов.

    Виклади половину засмажки у форму, зверху додай кабачки, а на них – засмажку, що залишилася. Змасти все сметаною і відправте на 50 хвилин в духовку при 180 градусах. Після чого посип страву тертим сиром і запікай ще 5-10 хвилин.

    5. Фаршировані кабачки з сиром та сиром

    Легкий дієтичний рецепт фаршированих кабачків, коли захочеться чогось простіше.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 300 г сиру, 100 г твердого сиру, 2 яйця, 1/2 пучка кропу, 5 зубчиків часнику, спеції.

    Наріж кабачки будь-яким зручним способом і видали серединку. Змішай сир, яйця, подрібнений часник, кріп та спеції. Нафаршируй кабачки цією начинкою, посип їх тертим сиром і відправ у духовку на 20 хвилин при 160 градусах. Після чого збільши температуру до 180 градусів та запікай ще 20 хвилин.

    6. Фаршировані кабачки з помідорами та грибами

    Цікава особливість цього рецепту в тому, що кабачки спочатку потрібно обсмажити.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 700 г печериць, 3-4 помідори, 1 цибулина, 2 яйця, 10 ст.л. сметани, 6-8 ст. муки|борошна|, 150 г твердого сиру, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Змішай 6 ст. сметани та тертий сир. Наріж кабачки кружальцями середньої товщини та видали серединки. Приправ ці кільця за смаком, обваляй у борошні і обсмаж до золотистості з двох сторін. Подрібни і обсмажте цибулю з грибами до випаровування вологи, додай дрібно нарізані помідори, протушкуй до готовності і дай охолонути начинці. Після чого відправ яйця, сметану, що залишилася, і ще 1-2 ложки борошна в начинку.

    Виклади кабачкові кільця на пергамент, наповни їх грибною начинкою та зверху розподіли сметанно-сирний соус. Запікай фаршировані кабачки 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.

    7. Фаршировані кабачки з печерицями та сметаною

    Ще одна проста грибна начинка нашвидкуруч!

    Тобі знадобиться: 4-5 кабачків, 600 г печериць, 2 цибулини, 6 ст.л. сметани, 250 г твердого сиру, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з печерицями до випаровування вологи. Приправ, додай сметану, протушкуй начинку ще 1 хвилину і втрути в неї рубану зелень за смаком. Можеш засипати туди частину тертого сиру.

    Розріж кабачки на половинки, видали у них м'якоть і заповни її місце грибною начинкою. Посип тертим сиром, що залишився, і запікай кабачки 20 хвилин в духовці при 200 градусах.

    8. Фаршировані кабачки з м'ясом та помідорами

    Альтернативний варіант приготування фаршированих кабачків із м'ясною начинкою.

    Зараз читають:20 салатів на 14 лютого, які обов'язково здивують

    Тобі знадобиться: 6 кабачків, 600 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 5-6 помідорів, 250 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки на бочонки середньої товщини. Видали м'якоть, щоб у кожній барильці залишилося тонке дно. Змішай фарш із подрібненою цибулею та спеціями, нафаршируй їм кабачки і виклади зверху по кружечку помідора. Посипте все тертим сиром і запікайте 40 хвилин у духовці при 200 градусах. Накрий кабачки фольгою за потребою.

    9. Фаршировані кабачки з вареною куркою та плавленим сиром

    Якщо в тебе залишилося варене куряче філе, пропонуємо одразу пустити його у справу.

    Тобі знадобиться: 6 кабачків, 300 г вареної курки, 300 г печериць, 1 цибулина, 1-2 моркви, 150 г плавленого сиру, 150 мл вершків, 150 г твердого сиру, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою, часником та печерицями до готовності. Приправ начинку, змішай її з подрібненою куркою і прогрій ще кілька хвилин. Влий вершки, доведи начинку до кипіння і відправ у неї плавлений сир.

    Розріж кабачки на барильця і видали серединки. Нафаршируй барильця начинкою, що вийшла, запікай 50 хвилин в духовці при 180 градусах, а потім посип їх тертим твердим сиром і запікай ще 10 хвилин.

    10. Пісні фаршировані кабачки з рисом та овочами.

    Тут немає м'яса, яєць, сиру та інших молочних продуктів.

    Тобі знадобиться: 6 кабачків, 500 г відвареного рису, 3 цибулини, 4 моркви, 2 болгарські перці, 2 стебла селери, 4 ст.л. томатної пасти, 1 пучок петрушки, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, моркву, селеру та солодкий перець. Обсмаж овочі до м'якості та змішай їх з відвареним рисом, спеціями та рубаною петрушкою. Наріж кабачки на широкі барила і видали м'якоть, залишаючи тонке дно.

    Нафаршируй кабачки рисом і відправ їх у велику каструлю. Змішай 1,5 л окропу, томатну пасту та спеції за смаком. Залий кабачки, доведи до кипіння та туші 45 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    11. Тушені фаршировані кабачки

    Ситні та з ніжним смаком – захочеться готувати знову і знову!

    Тобі знадобиться: 6 кабачків, 800 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 2 моркви, 4 ст. томатної пасти, 4 ст. муки|борошна|, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки на широкі барило і видали м'якоть. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до золотистості. Змішай фарш, засмажку, приблизно половину подрібненої м'якоті кабачків та спеції за смаком. Наповни бочки цієї начинкою і вертикально постав їх у велику каструлю.

    Обсмаж борошно до золотистості в невеликій кількості олії, додай томатну пасту, перемішай і влий приблизно 1,5 л води. Доведи соус до кипіння і залий ним кабачки. Він повинен майже повністю їх покривати, тому підлий ще води, якщо потрібно. Доведи страву до кипіння та туші 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця готування – посип фаршировані кабачки рубаною зеленню.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини

    12. Фаршировані кабачки з куркою та овочевою сумішшю

    Ідеально підійде гавайська суміш, але можеш взяти будь-яку іншу на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 3 кабачки, 500 г заморожених овочів, 200 г курячого філе, 1 цибулина, 150 мл вершків, 2 зубчики часнику, 150 г сиру до смаку, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмажте цибулю. Додай дрібно нарізану курку, готуй добіла і відклади убік. Окремо обсмаж овочеву суміш на сильному вогні, влий вершки і готуй до тих пір, поки вони майже повністю не випаруються.

    Змішай курку, овочі, подрібнений часник, зелень та спеції. Наріж кабачки на барильця або човники, видали серединки і нафаршируй начинкою. Присип все тертим сиром і відправ на 25 хвилин в духовку при 200 градусах.

    13. Фаршировані кабачки із болгарським перцем

    Приваблива страва з неповторним смаком.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 2 болгарські перці, 2 моркви, 1-2 цибулини, 1/2 пучка зелені, 2 ст.л. панірувальних сухарів, 100-150 г твердого сиру, спеції.

    Наріж кабачки вздовж і видали м'якоть. Збризкати їх маслом, приправ за смаком і відправ на 15 хвилин в духовку при 200 градусах. Окремо подрібни та обсмаж цибулю до м'якості, виклади до неї дрібно нарізаний перець, м'якоть кабачка та терту моркву.

    Приправ овочі до смаку і протушкуй 7-10 хвилин під кришкою. Дай начинці трохи охолонути і змішай її з панірувальними сухарями, рубаною зеленню та тертим сиром. Наповни кабачки начинкою та запікай ще 20-25 хвилин при 200 градусах.

    14. Фаршировані кабачки в паніровці

    Проста і універсальна паніровка із сухарів тут теж дуже доречна.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 500-600 г м'ясного фаршу, 2 скибочки батона, 1 цибулина, 4 яйця, 200 г панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Розмочіть батон у воді або молоці. Змішай фарш, хліб, подрібнену цибулю та спеції за смаком. Наріж кабачки кружальцями середньої товщини, видали серединки і наповни їх фаршем. Обмакни кожен шматочок кабачка у збиті яйця, обваляй у сухарях та обсмаж на середньому вогні з двох боків.

    15. Фаршировані кабачки в аерогрилі

    Завдяки легкому складу інгредієнтів – їх смак можна насолоджуватися хоч щодня.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 600 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 2 моркви, 250 г твердого сиру, 4 зубчики часнику, сіль, паприка, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж кабачки широкими кільцями і частково видали м'якоть, залишаючи денця – має вийти щось на зразок горщиків. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом до м'якості, додай часник і спеції, а потім змішай овочі з фаршем. Нафаршируй кабачки цією начинкою і посип тертим сиром. Готуйте їх приблизно 1 годину на нижній решітці аерогрилю при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *