Дракон, як символ Нового року 2024, дуже любить різноманітність – що особливо має виявлятись у багатстві новорічного столу. І тут тобі на допомогу прийдуть десятки простих, але цікавих та ефектних закусок. А рецепти найвдаліших із них – ти знайдеш у нашій добірці!
Зміст
1. Фаршировані помідори з крабовими паличками
Потрібні невеликі пружні помідори, як коктейльні.
Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 100 г крабових паличок, 100 г твердого сиру, 1 яйце, майонез, спеції.
Приготування: Дуже дрібно наріж сир, крабові палички та варене яйце. Приправ та заправ все майонезом. Зріж з помідорів капелюшка, вибери м'якоть ложкою і нафаршируй їх начинкою, що вийшла.
2. Болгарський перець по-корейськи
Яскрава, барвиста та пікантна закуска, яка чудово прикрасить твій новорічний стіл.
Тобі знадобиться: 400 г болгарського перцю, 1 морква, 2 фіолетові цибулини, 4 зубчики часнику, 1,5 ст.л. олії, 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. коріандру, 1 ч.л. цукру, 10 г кінзи, спеції, кунжут.
Тонко наріж болгарський перець і цибулю, натрій моркву на корейській тертці, подрібни часник і кінзу. Змішай олію, яблучний оцет, соєвий соус, цукор та всі спеції до смаку. Заправ овочі, посип їх кунжутом і дай закусці настоятися 4-8 годин у холодильнику, можна – під пресом.
3. Паштет з печінки індички з фісташками та коньяком
По-справжньому святковий рецепт найніжнішого та дуже смачного паштету.
Тобі знадобиться: 500 г печінки індички, 150 г моркви, 150 г цибулі, 150 г кореня селери, 2 зубчики часнику, 70 г вершкового масла|мастила|, 50 мл коньяку, 30 г очищених фісташок, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Крупно наріж і обсмаж овочі в олії до м'якості. Додай печінку індички та смажу все разом до готовності. Додай спеції та коньяк, і через 30 секунд зніми з вогню. Дай охолонути і подрібни все в блендері з часником, фісташками та вершковим маслом.
4. Маринована свиняча мова на Новий рік
Мова виходить гострою та пікантною – відмінна закуска під міцний алкоголь.
Зараз читають:Помідори з часником на зиму: 20 найсмачніших рецептів
Тобі знадобиться: 2-3 свинячі язики, 5 зубчиків часнику, 3 ст.л. рисового оцту, 3 гілочки зелені, 1 цибулина, 1 корінь петрушки, по 1 ст. цукру та солі, 2 ст.л. оливкової олії, 3 лаврові листи, спеції.
Залий свинячі язики водою, додай корінь петрушки, сіль, цукор, лавровий лист і очищену цибулину. Відвар їх до м'якості на слабкому вогні, охолоди в холодній воді, очисти і тонко наріж. Змішай оливкову олію, рисовий оцет, подрібнений часник, зелень та спеції за смаком. Залий слайси язика цим маринадом і прибери закуску на 2-3 години в холодильник.
5. Сирні сніговики
Зроби сніговикам обличчя та капелюх з моркви, маслин чи інших підручних продуктів.
Тобі знадобиться: 120 г твердого сиру, 60 г вершкового сиру, 1 зубчик часнику, спеції.
Натрій твердий сир на дрібній тертці, відклади ложку, а решту – змішай з вершковим сиром, спеціями і подрібненим часником. Розімні масу, прибери її на 1 годину в холодильник, а потім сформуй кульки різного розміру. Обваляй їх у твердому сирі, що залишився, і збери сніговиків.
6. Новорічний салат у апельсині
За всієї своєї простоти, ця закуска чудово піднімає настрій на Новий рік.
Тобі знадобиться: 3 апельсини, 2 курячі філе, 2 огірки, майонез, спеції.
Приготування: Відвари і розбери курку на волокна, а огірки – наріж тонкою соломкою. Красиво розріж апельсини навпіл, акуратно дістань м'якоть, очисти її від плівок і наріж. Змішай з куркою та огірками, приправ, заправ майонезом і виклади салат у половинки апельсинів.
7. Закуска з гарбуза в норі
Оригінальний спосіб подачі солодкого та ароматного запеченого гарбуза.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 2 листи норі, 2 ч.л. кунжуту, 1 ч.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж гарбуз однаковими прямокутними брусочками, змасти маслом і присип спеціями. Запікай її в духовці 15 хвилин при 180 градусах і дай трохи охолонути. Наріж нори на прямокутники і загорни в кожен по брусочку гарбуза. Обмоч кінці закуски в кунжут і подавай до столу.
8. Фаршировані яйця з лососем
За бажання, візьми перепелині яйця, але просто тоді у більшій кількості.
Тобі знадобиться: 5-6 яєць, 100 г слабосоленого лосося, 100 г плавленого сиру, 1 ст. каперсів, 1 ст. майонезу, спеції.
Яйця відвари , розріж навпіл, дістань жовтки і разомни їх з плавленим сиром. Додай спеції, рубані каперси і майонез, і виклади начинку, що вийшла, в половинки білків. Зверху додай маленькі трояндочки із слайсів червоної риби.
9. Кульки з печінкою тріски
Закусочні кульки – дуже зручний формат, у тому числі для новорічного столу 2024.
Тобі знадобиться: 1 банка печінки тріски, 2 картоплини, 50 г твердого сиру, 2 цибулини, 2 яйця, 1 пучок петрушки, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. кунжуту.
Приготування: Відвари і натрій картоплю на великій тертці. Яйця відвари і натріть їх на дрібній тертці разом із сиром. Дрібно наріж цибулю і зелень, розімни печінку тріски, змішай все разом, приправ і додай соєвий соус. Сформуй із цієї маси невеликі кульки і обваляй закуску в кунжуті.
Зараз читають:15 салатів з ріпи, які точно сподобаються домашнім
10. Тарталетки із червоною ікрою на Новий рік
Одна з найкласичніших, але дуже вдалих закусок.
Тобі знадобиться: 8 тарталеток, 100 г сиру, 2 ст.л. червоної ікри, 1 огірок, зелень.
Приготування: Змішай сирний сир з рубаною зеленню і виклади цю начинку в тарталетки. Додай тонкий слайс огірка та трохи червоної ікри.
11. Маринована капуста
Овочеві закуски – ідеальний варіант для ситного новорічного застілля.
Тобі знадобиться: 2 кг капусти, 2 моркви, 1 головка часнику, 1 червоний перець, 2 склянки води, 1 склянка цукру, 1 склянка оцту, 1 склянка олії, 3 ст.л. солі.
Приготування: Наріж капусту кубиком, натрій моркву, подрібни часник і перець, і змішай все разом. Закип'яти воду з цукром і сіллю, влий олію та оцет, зніми з вогню та залий капусту цю маринадом. Залиш її на 2 дні під пресом.
12. Фаршировані печериці з куркою та сиром
Вибирай гриби з великими капелюшками приблизно одного розміру.
Тобі знадобиться: 12 печериць, 1 цибулина, 100 г курячого філе, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. сметани, спеції, зелень.
Приготування: Відвари та подрібни курку. Дрібно наріж цибулю та ніжки грибів, і обсмаж їх. Натрій сир, подрібни зелень, змішай все разом, приправ і заправ сметаною. Виклади начинку в капелюшки печериць і відправь на 15 хвилин у духовку при 180 градусах.
13. Тарталетки з тунцем на Новий рік
Рекомендуємо взяти для цього рецепту тунця у власному соку.
Тобі знадобиться: 8 тарталеток, 30 г цибулі, 80 г консервованого тунця, 50 г твердого сиру, 1 яйце, зелень, майонез.
Приготування: Відвари та натрі яйце на тертці з сиром. Подрібни цибулю і зелень, розімни тунець виделкою і заправ все майонезом. Розкладіть начинку по тарталетках.
14. Новорічний салат у келиху
Гарні листкові салати в невеликих келихах – завжди безпрограшна закуска.
Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 100 г консервованої кукурудзи, 1 ківі, 1 морква, майонез.
Приготування: Відвари курку і дрібно наріж, як і ківі. Натрій моркву на дрібній тертці. Розклади в келихи шарами моркву, курку, майонез, ківі, майонез та кукурудзу.
15. Закуска з буряка та блакитного сиру
Дуже оригінальний рецепт для тих, хто хоче спробувати щось новеньке.
Тобі знадобиться: 2 буряки, 50 г сиру з пліснявою, 4 фініки, 30 мл грецького йогурту, 15 мл лимонного соку, 1 жменя гарбузового насіння, петрушка.
Приготування: Буряк відвари, очисти і наріж тонкими слайсами. Змішай решту інгредієнтів у пасту-намазку. Виклади їх на буряки і склади слайси навпіл.
16. Мариновані перепелині яйця
До того ж – дуже яскравого та красивого рожевого відтінку.
Зараз читають:Драники з кабачків: 15 простих та неймовірно смачних рецептів
Тобі знадобиться: 12 перепелиних яєць, 1 буряк, 700 мл води, 1,5 ст. солі, 5 щіпок меленого чорного перцю, 1,5 ст.л. оцту, 1,5 ст. рослинної олії, 2 лаврові листи.
Приготування: Відварити перепелині яйця 5-6 хвилин після кипіння, остудити їх у крижаній воді та очистити. Скип'яті 700 мл води з усіма спеціями, зніми з вогню, влий оцет і олію. Буряк натрій на дрібній тертці і виклади в гарячий маринад. Через 1 годину проціди маринад і додай до нього очищені яйця. Дай їм настоятися під кришкою протягом 1 доби у холодильнику.
17. Рієт з курки з яблуком
Французький різновид паштету і просто чудова універсальна намазка.
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 150 г моркви, 200 г яблук, 80 г цибулі, 1 ч.л. чебрецю, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Очисти яблуко, цибулю та моркву, і крупно їх наріж. Розділи курку на великі шматки. Виклади всі разом у казан чи каченицю, додай часник, спеції та 1-2 ложки води.
Нагрій та туші всі разом 4-5 годин під кришкою на мінімальному вогні. Розімні овочі вилкою, а з курки – зніми м'ясо та розбери на волокна. Змішай все разом і приправ за смаком.
18. Закусочний торт із гарбуза
Дай йому трохи просочитися, а потім наріж на порційні шматочки.
Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 2 яйця, 5 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. солі, 3 зубчики часнику, спеції, 120 г вершкового сиру, 1 пучок зелені.
Приготування: Гарбуз натрій на тертці і змішай з яйцями, спеціями, борошном і часником. З отриманої маси сформуй коржі до 10 мм завтовшки і обсмаж їх на змащеній олією сковороді з двох сторін до золотистості. Змішай вершковий сир і рубану зелень, промаж готові коржі цим кремом і збери торт.
19. Рулетики з шинки з корейською морквою
А щоб було ще смачніше, можна взяти домашню шинку.
Тобі знадобиться: 200 г шинки, 1 плавлений сир, 2 яйця, 20 г корейської моркви, майонез.
Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці разом із плавленим сиром. Додай корейську моркву та майонез, і перемішай. Загорни цю начинку в тонкі слайси шинки та подавай закуску до столу.
20. Креветки з овочами у келихах
Низькокалорійна закуска на Новий рік 2024 року для сім'ї та гостей.
Тобі знадобиться: 150 г латуку, 160 г очищених креветок, 200 г помідорів чері, 30 г болгарського перцю, 40 мл оливкової олії, 20 мл соку лайма, спеції.
Відвари креветок до готовності. Дрібно наріж болгарський перець, розріж помідори чері навпіл, нарві листя латука і гарно розклади все в келихи. Змішай оливкову олію, сік лайма та спеції. Полів закуску цією заправкою.
Джерело: dietcenter.com.ua