Всім любителям збалансованих кисло-солодких уподобань рекомендуємо саме цю добірку компотів на зиму! Абрикоси з апельсинами відмінно поєднуються між собою, а також надають напою дуже апетитний помаранчевий відтінок. Готуються компоти зазвичай просто!
Зміст
1. Компот з абрикосів та апельсину без стерилізації
Той класичний компот на трилітрову банку.
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 1 апельсин, 200 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: У вимиту содою або гарячою водою банку виклади промиті абрикоси та нарізаний кружальцями апельсин. Залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову її закип'яті і залий ще на 5 хвилин. Ще раз злий, додай цукор, знову закип'яти і залий назад у банку. Закатай компот на зиму.
2. Компот з абрикосів та апельсина з ваніллю
Перед консервацією рекомендуємо усунути ванільний стручок, щоб компот не почав гірчити.
Зараз читають:Лікер із чорної смородини: 10 рецептів на будь-який смак
Тобі знадобиться: 250 г абрикосів, 1 апельсин, 200 г цукру, 1 стручок ванілі, 2,5 л води, спеції за смаком.
Приготування: Виклади в стерильну банку довільно нарізані абрикоси та апельсин. Зали окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай цукор, розрізаний стручок ванілі та спеції. Проварити сироп до кипіння і потім ще прокип'яти 5-7 хвилин. Процідити сироп, залий назад у банку і закатай.
3. Компот з абрикосів, лимона та апельсина на зиму
Для тих, хто воліє ще більше цитрусової кислинки та аромату!
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 1 апельсин, 1 лимон, 300 г цукру, 2-3 л води.
Приготування: Наріж цитруси кружальцями і виклади їх у стерильні банки. Туди ж виклади абрикоси і засипи все цукром. Зали окропом і залиш під кришками на 10 хвилин. Злий сироп, знову його закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.
4. Компот з абрикосів та апельсина зі стерилізацією
Зовсім інша технологія приготування, але іноді вона може бути навіть зручнішою.
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 1 апельсин, 3 л води, 300 г цукру, 1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування: Закип'яти воду із цукром. Додай довільно нарізані фрукти та провари компот 7-10 хвилин. Додай лимонну кислоту і розлий його по стерильним банкам. Простерилізуйте ще 15 хвилин у киплячій воді і заходьте.
Зараз читають:20 супів з креветками, від яких ти будеш у захваті
5. Компот з абрикосів, яблук та апельсина на зиму
Добре підходять невеликі кислуваті яблука.
Тобі знадобиться: 200 г абрикосів, 200 г яблук, 1/2 апельсину, 200 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Наріж яблука часточками, а апельсин кільцями. За бажанням видали кісточки з абрикосів. Виклади все в стерильну банку та залий окропом. Залиш на 10 хвилин під кришкою, злий цю воду, додай у неї цукор і знову закип'ятити. Залий сироп у банку і заходьте.
6. Компот з абрикосів та апельсина з м'ятою
Своєрідна варіація на тему мохіто. Замість м'яти можна взяти мелісу.
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 4 гілочки м'яти, 1 апельсин, 2,5 л води, 200 г цукру.
Приготування: Видали з абрикосів кісточки, наріж апельсин кільцями і виклади все в стерильну банку. Туди ж виклади м'яту і засипи цукром. Зали окропом і закатай компот на зиму.
7. Компот з абрикосів, сливи та апельсина
Однаково гарний з будь-яким сортом сливи чи аличі – спробуй!
Тобі знадобиться: 200 г абрикосів, 200 г сливи, 300 г цукру, 1/2 апельсина, 2,5 л води.
Виклади в стерильну банку абрикоси, сливи і довільно нарізаний апельсин. Залий їх окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор і знову закип'яти. Залий фрукти киплячим сиропом і заходьте на зиму.
Зараз читають:20 рецептів пасти болоньєзе для тих, хто любить смачно поїсти
8. Компот з абрикосів, полуниці та апельсина на зиму
Дуже приємне, легке та гармонійне поєднання. Можеш додати пару гілочок м'яти до смаку.
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 200 г полуниці, 1/2 апельсина, 1 паличка кориці, 200 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Виклади в банку абрикоси, полуницю, корицю та кружечки апельсина. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду і знову її закип'яті. Засип у банку цукор, залий киплячою водою і закатай.
9. Компот з дині, абрикосів та апельсину
Одна з найоригінальніших заготовок у цій добірці.
Тобі знадобиться: 200 г дині, 300 г абрикосів, 1 апельсин, 3 л води, 300 г цукру.
Приготування: Доведи воду з цукром до кипіння. Наріж диню кубиком, апельсин – кружальцями, а з абрикосів видалить кісточки. Відправ фрукти в сироп, проварити 10 хвилин і закатай компот у стерильні банки.
10. Компот з абрикосів, вишні та апельсина на зиму
Можна навіть залишити кісточки – компот і так буде добрий!
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 200 г вишні, 250 г цукру, 1/2 апельсину, 2,5 л води.
Приготування: Наріж апельсин кружальцями і виклади фрукти з ягодами в чисту банку. Зали окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua