15 простих способів приготувати заливний пиріг з чорницею

Завдяки простоті приготування – заливний пиріг з чорницями легко стане улюбленим домашнім частуванням. Смачний і ароматний, він швидко випікається і з ним впораються навіть господині-початківці. Зібрали для тебе 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Заливний пиріг із чорницею на сметані
  • 2. Заливний пиріг з чорницею на кефірі
  • 3. Пиріг з чорницею та сметанною заливкою
  • 4. Заливний пиріг з чорницею в мультиварці
  • 5. Бісквітний заливний пиріг з чорницею
  • 6. Заливний пиріг на вершковому маслі з чорницею
  • 7. Заливний пиріг на олії з чорницею
  • 8. Заливний пиріг з чорницею на рисовому борошні
  • 9. Заливний пиріг з чорницею без яєць
  • 10. Заливний пиріг на майонезі з чорницею
  • 11. Пісний заливний пиріг з чорницею
  • 12. Заливний пиріг з чорницею на молоці
  • 13. Сирний заливний пиріг з чорницею
  • 14. Заливний пиріг із чорницею на сковороді
  • 15. Заливний пиріг на манці з чорницею
  • 1. Заливний пиріг із чорницею на сметані

    Класичний рецепт з дуже ніжним та повітряним тестом.

    Тобі знадобиться: 240 г сметани, 240 г цукру, 240 г борошна, 3 яйця, 0,5 ч.л. соди, 1,5 склянки чорниці, 1,5 ч.л. крохмалю.

    Приготування: Збий яйця з цукром, додай сметану і знову збий. Потім додай борошно із содою. Змішай чорницю з крохмалем, акуратно втрути їх у тісто і вили його у форму. Випікай пиріг у духовці близько 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    2. Заливний пиріг з чорницею на кефірі

    Якщо використовуєш заморожену чорницю, тоді дай їй трохи стекти.

    Тобі знадобиться: 110 г вершкового масла|мастила|, 15 г розпушувача, 2 яйця, 3 ч.л. цукрової пудри, 250 мл кефіру, 140 г цукру, 250 г борошна, 300 г чорниці.

    Приготування: Збийте яйця з цукром до піни. Додай трохи теплий кефір і розтоплену олію, і знову збий. Додай просіяне борошно з розпушувачем, вилий тісто у форму, а зверху виклади чорницю і посип все цукровою пудрою. Відправте заливний пиріг в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.

    3. Пиріг з чорницею та сметанною заливкою

    Різниця в тому, що в основі – тісто пісочне, а заливка йде вже зверху.

    Тобі знадобиться: 300 г чорниці, 160 г цукру, 260 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 230 г сметани, 20 г крохмалю, 1 жовток, 2 яйця.

    Приготування: Змішай чорницю та 60 г цукру. Окремо збийте міксером 200 г сметани, яйця, крохмаль і ще 20 г цукру. Натріть холодне вершкове масло і розітри його в крихту з борошном і цукром, що залишився. Додай сметану і жовток, що залишилася, вимішай тісто і прибери його на півгодини в холодильник.

    Зараз читають:25 найкращих маринадів для курячих ніжок

    Розкатай тісто у форму, сформуй бортики, наколи його вилкою, застели пергаментом і придави квасолею або горохом. Відправте на 10-15 хвилин в духовку при 200 градусах. Потім виклади шар чорниці, залий пиріг сметанною заливкою і випікай ще 20-25 хвилин при 200 градусах.

    4. Заливний пиріг з чорницею в мультиварці

    Рекомендуємо обов'язково змастити чашу мультиварки маслом, щоб нічого не пригоріло.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 3 яйця, 0,5 ч.л. соди, 1,5 склянки чорниці, 1,5 ч.л. крохмалю.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай сметану, знову збий і потім додай муку з содою. Вили половину тесту в чашу мультиварки, засип зверху чорницю з крохмалем і залий тестом. Увімкніть режим «Випічка» на 50 хвилин.

    5. Бісквітний заливний пиріг з чорницею

    За бажанням можеш запекти пиріг у мультиварці в режимі випічки.

    Тобі знадобиться: 2 ст. крохмалю, 150 г чорниці, 4 яйця, 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 1 щіпка соди, 20 г ванільного цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю до пишної піни. Поступово втрути просіяне борошно з розпушувачем. Змішай чорницю з крохмалем і теж втрути в тісто. Вилий його у форму і випікай пиріг близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Заливний пиріг на вершковому маслі з чорницею

    Для більш красивої та рум'яної скоринки – присип пиріг коричневим цукром перед випічкою.

    Тобі знадобиться: 70 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 100 г борошна, 1 ст.л. крохмалю, 2 яйця, 2 ч.л. розпушувача, 3 жмені чорниці.

    Розітри м'яке вершкове масло з цукром і додай яйця. Потім додай просіяне борошно, крохмаль і розпушувач. Виклади більшу частину тіста у форму, посип чорницею і зверху виклади тісто, що залишилося. Випікай пиріг у духовці 30-35 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    7. Заливний пиріг на олії з чорницею

    Головний плюс у тому, що такі пироги виходять не надто калорійними.

    Тобі знадобиться: 180 мл кефіру, 220 г борошна, 100 мл олії, 2 яйця, 1 щіпка солі, 100 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 150 г чорниці.

    Зараз читають:20 десертів із полуниці, від яких усі будуть у захваті

    Приготування: Збий яйця з цукром і сіллю до піни, додай олію та кефір, і знову збий. Поступово додай просіяне борошно із содою. Втрути в тісто чорницю, вилити все у форму і випікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Заливний пиріг з чорницею на рисовому борошні

    Безглютеновий варіант улюбленого пирога до чаю чи кави.

    Тобі знадобиться: 300 г чорниці, 1 склянка сметани, 3 яйця, 100 г цукру або підсолоджувач за смаком, 1 склянка рисового борошна, 2 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Збий яйця з цукром або цукрозамінником. Додай сметану, ще раз збий і потім додай просіяне рисове борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади чорницю і залий її тестом, що залишився. Відправте заливний пиріг в духовку на 35 хвилин при 180 градусах.

    9. Заливний пиріг з чорницею без яєць

    Хороший рецепт заливного пирога, якщо під рукою не було яєць.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 50 мл олії, 10 г розпушувача, 150 г чорниці, 300 мл молока, 100 г цукру.

    Приготування: Окремо змішай сухі та рідкі інгредієнти і з'єднай обидві маси до однорідності. Втрути в тісто чорницю, вили в форму і випікай пиріг 35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Заливний пиріг на майонезі з чорницею

    Майонез не дає тесту ніякого специфічного смаку, зате робить його ніжнішим.

    Тобі знадобиться: 100 г майонезу, 100 г сметани, 100 г цукру, 2 яйця, 160 г борошна, 150 г чорниці, 1 ч.л. розпушувача.

    Збий яйця з цукром в піну і додай майонез зі сметаною. Потім додай муку з розпушувачем і вимішай тісто. Додай чорниці, вилий тісто у форму і випікай заливний пиріг 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Пісний заливний пиріг з чорницею

    Борошна може піти трохи більше чи менше – дивись за консистенцією.

    Тобі знадобиться: 300 г чорниці, 1 ст. крохмалю, 200 г борошна, 250 мл води, 2 ст. олії, 100 г цукру, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі.

    Приготування: Розведи дріжджі та цукор у теплій воді та залиш їх на 10 хвилин. Змішай просіяне борошно і сіль, і влий туди рідку частину тіста. Акуратно все вимішай, додай олію та залиш заготовку на 40 хвилин у теплі. Окремо змішай чорницю із крохмалем. Вили половину тесту у форму, виклади чорницю і залий її тестом, що залишився. Випікай пиріг у духовці 30-35 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу

    12. Заливний пиріг з чорницею на молоці

    Молоко можна взяти свіже або підкисле – однаково буде смачно.

    Тобі знадобиться: 180 г цукру, 100 мл молока, 2 яйця, 250 г борошна, 1 щіпка ваніліну, 2 ч.л. розпушувача, 4 ст. олії, 200 г чорниці.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і ваніліном, додай тепле молоко і масло, і знову збийте. Додай борошно, що просіяє, з розпушувачем і перемішай тісто. Акуратно втрути в нього чорницю, вилий у форму і випікай заливний пиріг 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Сирний заливний пиріг з чорницею

    Такий пиріг стане не лише чудовим десертом, а й повноцінним солодким сніданком.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 150 г цукру, 3 яйця, 250 г сиру, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 300 г чорниці.

    Приготування: Зби м'яке вершкове масло з цукром і поштучно додай яйця, продовжуючи збивати. Додай сир і знову збий. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем і зби ще раз. Виклади тісто у форму, зверху рівномірно розподіли чорницю та випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    14. Заливний пиріг із чорницею на сковороді

    Виходить нітрохи не гірше традиційного в духовці – обов'язково спробуй.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г цукру, 150 г йогурту, 4 ст. рослинної олії, 2 щіпки солі, 10 г розпушувача, 2 щіпки ваніліну, 230 г борошна, 200 г чорниці.

    Приготування: Міксером збий яйця з цукром, сіллю та ваніліном до пишності. Додай олію та йогурт, і знову збий. Додай просіяне борошно з розпушувачем і наприкінці втрути чорницю. Вилий тісто в змащену олією сковорідку і готуй на мінімальному вогні під кришкою 15-20 хвилин. Переверни пиріг за допомогою тарілки та допікання його ще 7-10 хвилин з іншого боку.

    15. Заливний пиріг на манці з чорницею

    Манка надає тесту приємної і рихлої текстури.

    Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 300 г цукру, 250 г борошна, 3 яйця, 60 г манки, 1 пакетик розпушувача.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і розпушувачем до пишності. Додай борошно і знову збий. Потім додай манку, перемішай тісто та залиш на 15 хвилин. Втрути в нього чорницю та випікай заливний пиріг у духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *