15 простих способів приготувати торт на сковороді

Є думка, що приготувати гарний торт під силу лише досвідченим кулінарам. Але насправді все куди простіше, і кожен охочий легко впорається з цим завданням. Більше того, його можна зробити навіть без духовки чи мультиварки. Сьогодні поділимося з тобою 15 чудовими рецептами, як приготувати чудовий торт на сковороді!

Зміст

  • 1. Торт зі сметаною та згущеним молоком на сковороді
  • 2. Сирний торт на сковороді
  • 3. Торт “Наполеон” на сковороді
  • 4. Торт зі згущеним молоком на сковороді
  • 5. Торт “Медовик” на сковороді
  • 6. Торт «Смітанник» на сковороді
  • 7. Кавовий торт на сковороді
  • 8. Торт “Рафаелло” на сковороді
  • 9. Банановий ПП торт із сирним кремом на сковороді
  • 10. Торт із варенням на сковороді
  • 11. Торт «Червоний оксамит» на сковороді
  • 12. Медовий торт із шоколадним кремом на сковороді
  • 13. Торт із полуничним кремом на сковороді
  • 14. Карамельний торт на сковороді
  • 15. Медовий торт на сковороді
  • 1. Торт зі сметаною та згущеним молоком на сковороді

    Найпростіший рецепт торта, який займе не більше години.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 3 яйця
    • 220 г цукру
    • 140 г борошна
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 200 мл молока
    • 100 мл рослинної олії
    • 3 ст. какао
    • Для крему
    • 400 г 25% сметани
    • 300 мл згущеного молока

    Покроковий рецепт:

  • Віночком зби яйця з цукром. Додай молоко кімнатної температури та олію, і знову все перемішай.
  • Додай просіяне борошно з розпушувачем і какао і знову перемішай рідке тісто до однорідності. Воно вийде приблизно як на млинці.
  • Злегка змасти маслом сковорідку і добре розігріти її.
  • Порційно вливай тісто та обсмажуйте тонкі коржі під кришкою на середньому вогні до появи дірочок зверху та рум’яності знизу.
  • Збий міксером сметану зі згущеним молоком до однорідності.
  • Добре промаж коржі, збери торт, накрий його чимось і відправ на пару годин або на ніч в холодильник, щоб він просочився.
  • 2. Сирний торт на сковороді

    Прикрась готовий торт на свій смак – рубаними горіхами, шоколадом, ягодами чи глазур’ю.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 1 яйце
    • 200 г сиру
    • 100 г цукру
    • 10 г ванільного цукру
    • 160 г борошна
    • 1 ч. л. соди
    • Для крему
    • 2 яйця
    • 120 г цукру
    • 10 г ванільного цукру
    • 2 ст. борошна
    • 2 ст. кукурудзяного крохмалю
    • 150 г 15% сметани
    • 450 мл молока
    • 75 г вершкового масла

    Покроковий рецепт:

  • Збийте яйця для крему з цукром і ванільним цукром. Додай сметану, борошно та крохмаль, і знову перемішай до однорідності.
  • Доведи молоко майже до кипіння і влий у яєчну масу, постійно її помішуючи.
  • Постав крем на плиту і вари його на слабкому вогні до загусання, продовжуючи помішувати. Щоб він точно не пригорів, можеш використати водяну лазню.
  • Додай масло в крем, акуратно все перемішай, зби блендером для гладкості і дай йому охолонути в холодильнику.
  • Для тесту зби блендером сир з яйцем. Додай обидва види цукру, і потім – борошно, що просіює, з содою.
  • Злегка вимішати тісто вручну, розділи приблизно на 8 шматочків і розкочуй їх по діаметру сковороди на присипаному борошном стільниці. Товщина пласта має бути 4-5 мм.
  • Випікай коржі на сухій сковороді або пергаменті на середньому вогні під кришкою до рум’яності з двох сторін.
  • Підправи форму коржів і збери торт, промазуючи коржі кремом. Залиш його на ніч просочитися в холодильнику.
  • 3. Торт “Наполеон” на сковороді

    Дивно, але навіть Наполеон можна приготувати на плиті!

    Час приготування: 2 години 30 хвилин.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 500 г борошна
    • 190 мл молока
    • 100 г вершкового масла
    • 100 г цукру
    • 1 яйце
    • 0,5 ч.л. соди
    • 1 ст. рослинного масла
    • 1 щіпка солі
    • Для крему
    • 350 г вершкового масла
    • 250 мл молока
    • 2 яйця
    • 1 банка згущеного молока
    • 1 ст. ванільного цукру
    • 75 г цукру

    Покроковий рецепт:

  • Для тесту розітріть яйце з цукром, додай м’яко вершкове масло і перемішай.
  • Посоли, влий молоко і знову перемішай. Після цього втручи соду, гашену оцтом.
  • Введи в тісто борошно, що просіює, добре його заміси і розділи на багато маленьких шматочків – близько 20 штук.
  • Розкатай їх у тонкі коржі діаметром сковороди. Обсмажити коржі з обох сторін буквально по кілька хвилин на кожен.
  • Відразу обріж краї для красивої однакової форми і дай корж повністю охолонути. Обрізки подрібни в крихту.
  • Для крему злегка збийте яйця зі звичайним і ванільним цукром.
  • Нагрій молоко майже до кипіння і влий його в яєчну масу тонким струмком, постійно помішуючи.
  • Провар крем на слабкому вогні або водяній бані до загусання, продовжуючи заважати.
  • Дай йому охолонути під плівкою до кімнатної температури і збий міксером.
  • Влий згущене молоко і акуратно зби крем ще раз.
  • Збери “Наполеон”, ретельно промазуючи коржі, і обмасти його кремом з усіх боків.
  • Присип торт крихтою з обрізків і відправ його на ніч настоятися в холодильник.
  • Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном

    4. Торт зі згущеним молоком на сковороді

    Секрет у тому, що згущене молоко йде не в крем, а в коржі. Виходить дуже смачно!

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 380 г згущеного молока
    • 400 г борошна
    • 1 яйце
    • 2 ч. л. розпушувача
    • Для крему
    • 750 мл молока
    • 2 яйця
    • 60 г борошна
    • 220 г цукру
    • 200 г вершкового масла
    • 8-10 г ванільного цукру
    • Для посипання торта
    • 150 г волоських горіхів або арахісу

    Покроковий рецепт:

  • Віночком збий яйця для крему з двома видами цукру. Потім додай борошно та 50 мл молока.
  • Нагрій решту молока майже до кипіння і влий його в яйця тонким струмком, інтенсивно помішуючи.
  • Провар крем на водяній бані, продовжуючи заважати, до бажаної густоти.
  • Дай йому охолонути під плівкою до кімнатної температури. Збий крем міксером, додай м’яку олію і знову збий.
  • Збий яйце для тесту зі згущеним молоком, додай половину просіяного борошна з розпушувачем і потім поступово втрути решту борошна.
  • Вимішати тісто руками і розділи на 6-7 частин.
  • Розкатай кожну в корж діаметром сковорідки і обсмаж на сухій сковороді на слабкому вогні до перших бульбашок. Переверни корж та обсмаж з іншого боку. Інші – готуй так само.
  • Збери торт, промазуючи коржі кремом, і обмасти його кремом, що залишився з усіх боків.
  • Підсуши горіхи на сухій сковороді, подрібни в крихту та посип торт. Дай йому просочитись у холодильнику.
  • 5. Торт “Медовик” на сковороді

    Класичний «Медовик» з великою кількістю тонких коржів та сметанним кремом.

    Час приготування: 3 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 100 г вершкового масла
    • 400 г борошна
    • 60 г меду
    • 150 г цукру
    • 3 яйця
    • 2 ст. сметани
    • 0,5 ч.л. соди
    • Для крему
    • 600 г жирної сметани
    • 100 г цукру
    • 10 г ванільного цукру

    Покроковий рецепт:

  • На водяній бані розігрійте масло з медом і цукром, помішуючи.
  • Коли маса нагріється і стане однорідною, тоді зніми все з вогню, додай соду і знову перемішай.
  • Залиш суміш на 5-10 хвилин і потім поштучно додай яйця, а за ними – сметану.
  • В останню чергу втрути в тісто борошно, що просіює, і відправ його на пару годин в холодильник під плівкою.
  • Міксером збий жирну сметану до пишності. Додай обидва види цукру і перемішай віночком до розчинення.
  • Розділи тісто на 6-8 частин і розкачайте їх у тонкі коржі по діаметру сковорідки.
  • Обсмажте коржі для торта на слабкому вогні до рум’яності з двох сторін. Гарно підрівняй краю.
  • Дай коржам охолонути, а обрізки окремо підсуши на сковороді і подрібни в крихту.
  • Збери торт, промазуючи коржі кремом. Обмаж «Медовик» зовні і посип крихтою.
  • Відправ його просочитися в холодильник мінімум на 4 години.
  • 6. Торт «Смітанник» на сковороді

    Коли захочеться чогось простішого і з мінімуму продуктів – вибирай цей рецепт.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 200 г 20% сметани
    • 200 г цукру
    • 3 склянки борошна
    • 1 ч. л. соди
    • Для крему
    • 600 г 25-30% сметани
    • 140 г цукрової пудри
    • 0.5 пакетика ваніліну

    Покроковий рецепт:

  • Збийте віночком сметану для тіста з цукром і содою до розчинення. Поступово втрути борошно, замісити тісто і розділи його на 8 частин.
  • Кожну частину розкатай у тонкий корж за розміром сковороди та випікай їх на сухій сковороді на середньому вогні до рум’яності з двох боків – кілька хвилин на кожен. Дай коржам охолонути.
  • Добре вимішай всі інгредієнти для крему віночком, але не збивай міксером.
  • Збери весь торт, промазуючи коржі кремом, і відправ його на ніч настоятися в холодильник.
  • 7. Кавовий торт на сковороді

    Рекомендуємо використовувати розчинну каву, щоб не потрібно було нічого проціджувати.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 2 яйця
    • 180 г цукру
    • 50 г вершкового масла
    • 250 г борошна
    • 250 мл молока
    • 3 ч. л. кава
    • 1 ч. л. соди
    • Для крему
    • 500 мл 10% вершків
    • 2 яйця
    • 180 г цукру
    • 1.5 ст. борошна

    Покроковий рецепт:

  • Злегка підігрій молоко та розчини в ньому каву.
  • Зби яйця з цукром, додай розтоплену олію, потім – гашену соду і борошно, що просіює.
  • Наприкінці влий молоко і перемішай тісто – повинно вийти як на оладки.
  • Обсмаж коржі на розігрітій і змащеній маслом сковороді з двох сторін під кришкою до рум’яності – як млинці. Дай коржам охолонути.
  • Для крему зби яйця з цукром, втрути борошно і потім влий теплі вершки.
  • Провар крем на слабкому вогні 5-7 хвилин до загусання, помішуючи, і теж дай охолонути.
  • Збери торт, промазуючи коржі кремом, і залиш його на пару годин просочитися.
  • Зараз читають:Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

    8. Торт “Рафаелло” на сковороді

    Для ще яскравішого смаку – можеш приготувати торт на кокосовому молоці.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 100 г 15% сметани
    • 2 яйця
    • 100 г борошна
    • 2.5 ст. цукру
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 1 ст. рослинного масла
    • Для крему
    • 50 г 15% сметани
    • 1 яйце
    • 250 мл молока
    • 25 г борошна
    • 2.5 ст. цукру
    • 5 г ванільного цукру
    • Для посипання
    • 30 г кокосової стружки

    Покроковий рецепт:

  • Віночком збий яйця для тіста зі сметаною та цукром. Додай просіяне борошно з розпушувачем і знову все збий. Наприкінці додай олію та перемішай рідке тісто.
  • Випікайте тонкі коржі на сухій сковороді на середньому вогні під кришкою до рум’яності. Вони готуються як пишні млинці.
  • Збий до пишності яйце та обидва види цукру для крему.
  • Додай борошно, перемішай і поступово влий тепле молоко.
  • Провар крем на слабкому вогні до загусання, постійно помішуючи.
  • Дай охолонути і буквально хвилину збий його міксером разом зі сметаною.
  • Збери торт, промазуючи коржі кремом, обмаж його зверху, засип кокосовою стружкою і залиш на ніч в холодильнику.
  • 9. Банановий ПП торт із сирним кремом на сковороді

    Тут зовсім мало цукру і практично немає пшеничного борошна – чудовий вибір для тих, хто стежить за харчуванням.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 2 банани
    • 2 яйця
    • 300 мл йогурту
    • 100 г рисового борошна
    • 60 г пшеничного борошна
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 1 щіпка солі
    • 6 ч. л. міцної кави
    • Для крему
    • 500 г м’якого сиру
    • 140 г кокосової стружки
    • 100 мл йогурту
    • 1-2 ст. цукру чи меду

    Покроковий рецепт:

  • Збий банан з йогуртом і кавою до однорідності. Додай просіяні сухі інгредієнти та перемішай тісто.
  • Обсмаж тонкі коржі на злегка змащеній|змазати| маслом|мастилом| сковороді і дай їм охолонути.
  • Збий сир з йогуртом та цукром до однорідності. Втрути кокосову стружку.
  • Збери торт, промазуючи коржі кремом, обмаж його зовні і прибери на пару годин у холодильник.
  • 10. Торт із варенням на сковороді

    Підійде будь-який густий джем, який тобі подобається – наприклад, полуничний.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 2 склянки борошна
    • 2 яйця
    • 0.5 склянки цукру
    • 50 мл рослинної олії
    • 2 щіпки ваніліну
    • 1 щіпка солі
    • 1 ст. розпушувача
    • Для просочення
    • 1 ст. цукру
    • 4 ст. води
    • 1 ст. джему
    • Для прошарку
    • 200 г джему
    • Для посипання
    • 2 жмені будь-яких смажених горіхів

    Покроковий рецепт:

  • Розділи яйця на білки та жовтки, і збий жовтки з цукром та ваніліном. Додай олію і перемішай масу.
  • Додай у тісто півсклянки борошна та перемішай знову.
  • До піків збий білки з сіллю, акуратно лопаткою втрути їх у тісто, і потім додай борошно, що залишилося, з розпушувачем.
  • Розділи тісто на частини і розкатай їх у коржі 3-5 мм.
  • Присип гарячу суху сковорідку щіпкою борошна. Випікай коржі до легкої золотистості із двох сторін на слабкому вогні.
  • Змішай гарячу воду, цукор і джем до однорідності, і змасти цим сиропом ще теплі коржі. Дай їм охолонути.
  • Збери торт, промазуючи коржі джемом. Засип його зверху подрібненими горіхами і дай настоятися мінімум пару годин.
  • 11. Торт «Червоний оксамит» на сковороді

    Навіть такий ефектний та незвичайний торт можна приготувати без духовки!

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 260 г борошна
    • 200 г цукру
    • 2 яйця
    • 130 мл молока
    • 0,5 ч.л. оцту
    • 1 ч. л. соди
    • 2 ч. л. розпушувача
    • 100 мл окропу
    • 50 мл рослинної олії
    • 2-3 краплі червоного харчового барвника
    • Для крему
    • 110 г вершкового масла
    • 100 г цукрової пудри
    • 350 г сирного сиру
    • Для прошарку
    • 100-150 г вишневого чи іншого червоного джему

    Покроковий рецепт:

  • Віночком зби яйця з цукром, додай молоко і перемішай. Додай у тісто гашену соду, а потім борошно з розпушувачем.
  • Розчини барвник у окропі за інструкцією у зазначеній там кількості. Влий у тісто і знову перемішай. Тісто буде досить рідким.
  • Наприкінці додай олію, перемішай ще раз і випікай на сухій сковороді тонкі коржі до появи повітряних бульбашок з обох боків.
  • Збий міксером холодний сир. Окремо зби м’яке масло з цукровою пудрою, з’єднай обидві маси і зби ще раз.
  • Коли коржі охолонуть, тоді збери торт, промазуючи їх кремом та джемом до смаку.
  • Дай настоятися торту в холодильнику мінімум пару годин.
  • Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки

    12. Медовий торт із шоколадним кремом на сковороді

    Для ще більш яскравого смаку залий торт шоколадною глазур’ю або засип тертим шоколадом.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 3 яйця
    • 2.5 склянки борошна
    • 0.5 склянки цукру
    • 2 ст. вершкового масла
    • 2 ст. молока
    • 1 ст. меду
    • Для крему
    • 0.5 склянки молока
    • 60 г шоколаду
    • 0.5 склянки цукру
    • 2 ч. л. какао
    • 1 ч. л. борошна

    Покроковий рецепт:

  • Змішай цукор, какао та борошно для крему. Влий молоко і знову перемішай.
  • Проварити цукор на слабкому вогні до розчинення інгредієнтів. Окремо розтопи шоколад будь-яким зручним способом, влий туди ж і ще трохи проварити.
  • Збийте яйця, цукор, мед і молоко для тіста.
  • Додай розтоплене вершкове масло|мастило| і знову перемішай.
  • Додай борошно, що просіює, заміси тісто і розділи його на 6-8 частин.
  • Розкатай тонкі коржі та випікай їх до рум’яності на сухій сковороді з двох боків.
  • Дай коржам охолонути, промаж їх кремом, збери торт і обмаж його зовні залишками крему.
  • 13. Торт із полуничним кремом на сковороді

    Дуже прості коржі, але неймовірно смачний та густий сирний крем із маскарпоне.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 2 склянки борошна
    • 250 г згущеного молока
    • 2 яйця
    • 1 ч. л. соди
    • 1 ч. л. лимонного соку
    • 2 щіпки солі
    • Для крему
    • 200 мл 35% вершків
    • 200 г маскарпоне
    • 120 г полуниці
    • 4 ст. цукрової пудри

    Покроковий рецепт:

  • Блендером подрібни полуницю і перетрій через сито. Зби вершки з цукровою пудрою до стійких піків і окремо трохи зби маскарпоне. Поєднати всі інгредієнти разом і ще раз збий крем до однорідності.
  • Проси борошно з сіллю, вбий туди яйця, влий згущене молоко, додай соду гашену лимонним соком і вимішай однорідне тісто.
  • Залиш його на півгодини відпочити, розділи на 6-7 частин, тонко розкатай і обсмаж коржі на сухій сковороді до рум’яності з двох боків – буквально по хвилині.
  • Дай коржам охолонути, промаж їх кремом, збери торт і обмаж його зовні.
  • За бажанням прикраси торт свіжою полуницею і м’ятою.
  • 14. Карамельний торт на сковороді

    Для прикраси торта найкраще підійдуть горіхи чи шоколад.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 250 г борошна
    • 200 г цукру
    • 1 яйце
    • 125 мл окропу
    • 125 мл молока
    • 50 мл рослинної олії
    • 1 ч. л. соди
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 25 г какао
    • Для крему
    • 300 мл 20% вершків
    • 200 г цукру
    • 150 г вершкового масла

    Покроковий рецепт:

  • Змішай усі сухі інгредієнти для коржів. Окремо збий віночком яйце, молоко та олію.
  • З’єднай обидві маси, влий окріп і збий тісто міксером до однорідності – воно буде рідким.
  • Виливай його на змащену маслом сковорідку і обсмаж тонкі коржі з двох сторін. Дай їм охолонути.
  • Для крему всип цукор у сотейник і розчини його на середньому вогні. Проварити карамель до коричневого відтінку, помішуючи.
  • Продовжуючи перемішувати, влий гарячі вершки. Вари крем далі до однорідності та загусання, проціди і дай йому охолонути.
  • Збий міксером м’яке вершкове масло|мастило| і змішай з|із| остиглим кремом.
  • Збери торт, промазуючи цим кремом коржі, і помасти його зверху.
  • 15. Медовий торт на сковороді

    Це не зовсім “Медовик”, тому що в ньому використовується медовий крем. Але виходить неймовірно смачно!

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржів
    • 2 яйця
    • 3 склянки борошна
    • 140 г вершкового масла
    • 0.5 склянки цукру
    • 2 ст. молока
    • 2 ст. меду
    • 2 ст. сметани
    • 0,5 ч.л. соди
    • Для крему
    • 300 мл 10% вершків
    • 2 яйця
    • 60 г меду
    • 30 г борошна
    • 1 щіпка солі
    • 1 щіпка ваніліну

    Покроковий рецепт:

  • Для крему збий яйця з борошном, ваніліном та сіллю. Змішай вершки з медом, доведи майже до кипіння і повільно влий до яєць, помішуючи. Провар крем на слабкому вогні до загустіння, помішуючи, і дай йому охолонути.
  • Збий яйця, сметану та цукор для тіста. Нагрій молоко з олією, медом і содою, перемішай до однорідності, злегка охолоди і з’єднай з яйцями.
  • Додай борошно, що просіює, і заміси злегка липке тісто.
  • Розділи його на 5-7 частин, тонко розкочуй і випікай коржі на сухій сковороді на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору.
  • Дай коржам охолонути, промаж їх медовим кремом і збери торт.
  • Залиш готовий торт на ніч просочитися в холодильнику.
  • Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *