15 оригінальних салатів із цвітної капусти на зиму

Прекрасні зимові салати можна робити буквально з будь-яких овочів, а не лише огірків або помідорів. Наприклад, цвітна капуста теж чудово підходить для консервації! Суцвіття залишаються хрусткими, зберігають форму і прикрашають будь-які закуски. Ділимося 15 найвдалішими рецептами!

Зміст

  • 1. Салат із цвітної капусти з морквою в томаті
  • 2. Салат із цвітної капусти з болгарським перцем на зиму
  • 3. Салат з цвітної капусти з помідорами та зеленню
  • 4. Салат із цвітної капусти по-корейськи на зиму
  • 5. Салат із цвітної капусти з гострим перцем на зиму
  • 6. Ароматний салат із цвітної капусти на зиму
  • 7. Салат із цвітної капусти з куркумою
  • 8. Салат з цвітної капусти та буряків на зиму
  • 9. Салат із цвітної капусти з овочами на зиму
  • 10. Салат з цвітної капусти та броколі на зиму
  • 11. Салат із цвітної капусти з квасолею
  • 12. Салат із цвітної капусти з томатною пастою на зиму
  • 13. Салат із цвітної капусти зі стручковою квасолею
  • 14. Салат із цвітної капусти з грибами на зиму
  • 15. Салат із цвітної капусти з баклажанами на зиму
  • 1. Салат із цвітної капусти з морквою в томаті

    За смаком заготівля нагадує легку та пікантну аджику.

    Тобі знадобиться: 800 г цвітної капусти, 1 кг помідорів, 300 г моркви, 250 г цибулі, 80 г часнику, 100 мл олії, 100 мл оцту, 80 г цукру, 1 ст.л. чорного перцю горошком, 30 г солі, 1 лавровий лист.

    Очисти помідори і пропусти їх з цибулею через м'ясорубку. Розбери цвітну капусту на суцвіття, моркву наріж соломкою, а часник пропусти через прес. Додай в томатну масу олію, сіль, цукор, оцет та спеції.

    Доведи до кипіння, додай моркву і проварити 20 хвилин, помішуючи. Додай цвітну капусту та протушкуй ще 20 хвилин. Додай часник, протушкуй ще 5 хвилин і закатай салат у стерилізовані банки.

    2. Салат із цвітної капусти з болгарським перцем на зиму

    Простий і швидкий салат практично такий же, як влітку в розпал сезону.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 болгарські перці, 2 цибулини, 2 моркви, 120 мл олії, 120 мл оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі по 1 ч.л. паприки та кардамону.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і залий їх окропом на 10 хвилин. Наріж моркву кружальцями, цибуля – пір'ям, а перець – соломкою. Змішай разом всі інгредієнти зі спеціями, олією та оцтом, доведи заготовку до кипіння та протушкуй 20 хвилин. Закатай салат у підготовлені банки.

    3. Салат з цвітної капусти з помідорами та зеленню

    Класичний рецепт, який впорається кожна господиня.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг цвітної капусти, 1 кг помідорів, 80 г часнику, 200 г болгарського перцю, 200 г петрушки та кінзи, 100 г цукру, 70 г солі, 200 мл олії, 120 мл оцту, спеції.

    Залий суцвіття цвітної капусти окропом на 10-15 хвилин. Наріж кубиком помідори і перець, і обсмаж їх 10 хвилин на олії з цукром, сіллю та спеціями. Додай рубану зелень з часником, капусту та оцет, доведи все до кипіння і протушкуй ще 5 хвилин. Розклади салат по банкам, простерилізуй їх ще 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    Зараз читають:15 найкращих салатів зі стручкової квасолі на зиму

    4. Салат із цвітної капусти по-корейськи на зиму

    Дуже пряний та пікантний – для любителів азіатської кухні.

    Тобі знадобиться: 650 г цвітної капусти, 200 г болгарського перцю, 200 г моркви, 5 зубчиків часнику, по 1 ч.л. коріандру, паприки, імбиру, сушеної цибулі, меленого перцю, солі та інших спецій, 1 ст.л. цукру, 25 мл оцту, 30 мл олії.

    Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 5 хвилин в киплячій воді. Натрій моркву на корейській тертці і наріж перець соломкою. Також проварити їх у окропі 2-3 хвилини.

    Змішай овочі з рештою інгредієнтів і залиш на 1 годину. Виклади заготовку в банки, додай в сік окропу в міру необхідності і стерилізуй салат ще 20 хвилин у киплячій воді.

    5. Салат із цвітної капусти з гострим перцем на зиму

    Сподобається всім шанувальникам гострих закусок – справді вогняний рецепт.

    Тобі знадобиться: 2 кг цвітної капусти, 700 г болгарського перцю, 200 г червоного гострого перцю, 500 г цибулі, 8 лаврових листів, 1 ст. суміші перців горошком, 1,5 л води, 200 г цукру, 200 мл оцту, 200 мл олії, 2 ст.л. солі.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і приварити їх 2-3 хвилини в киплячій воді. Довільно наріж решту овочів і розклади все в стерилізовані банки з перцем і лавровим листям.

    Закип'яти воду з оцтом, олією, цукром та сіллю. Провари пару хвилин, залий салат цим маринадом і стерилізуй банки ще 20 хвилин у киплячій воді. Захід салат на зиму.

    6. Ароматний салат із цвітної капусти на зиму

    Листя надає салату чудовий яскравий аромат.

    Тобі знадобиться: 2-2,5 кг цвітної капусти, 3 болгарські перці, 2 моркви, 1 цибулина, 3 перцю чилі, 100 г часнику, по 6 парасольок кропу, листя хрону, вишні та смородини, по 6 бутонів гвоздики, горошин запашного перцю, 6 лаврового листя, 6 ст.л. оцту, 1 л води, 2 ст. солі, 1 ст. цукру.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття і довільно наріж всі овочі. Поклади все в стерилізовані банки разом із листям, спеціями, часником, шматочками чилі та іншими добавками.

    Залий окропом, залиш під кришкою на 10 хвилин і потім вили цю воду. Закип'яти літр чистої води з цукром і сіллю, залий нею салат і влий по ложці оцту в кожну банку. Закатай заготовку кришками.

    7. Салат із цвітної капусти з куркумою

    Секрет цієї заготівлі у додаванні куркуми, яка дає яскравий золотистий відтінок.

    Тобі знадобиться: 800 г цвітної капусти, 3 моркви, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 ч.л. запашного перцю, 500 мл води, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 2 ст. оцту, 50 мл олії, по 0,5 ч.л. куркуми, каррі, червоного меленого перцю, імбиру, коріандру та сушеного часнику.

    Приготування: Суцвіття цвітної капусти приваріть 2 хвилини в окропі. Виклади в банки капусту, нарізану кружальцями моркву, часник, шматочки чилі та запашний перець. Залий окропом на 7 хвилин і вилий цю воду.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на молоці

    Закип'ятити 500 мл чистої води, додати туди цукор, сіль і всі спеції, і проварити маринад 5 хвилин після кипіння. Додай олію та оцет, знову доведи до кипіння, залий салат маринадом і закатай.

    8. Салат з цвітної капусти та буряків на зиму

    Цей салат відразу ж привертає увагу своїм яскравим та насиченим відтінком.

    Тобі знадобиться: 2 качана цвітної капусти, 2 буряки, 2 моркви, 1 болгарський перець, по 100 г солі та цукру, 100 мл оцту, 1 ст.л. суміші перців горошком, 4 зубчики часнику, 1,5 л води.

    Приготування: Наріж перець соломкою, а буряк і моркву натрій на тертці. Подрібни часник. Відварити суцвіття цвітної капусти 7-10 хвилин у киплячій воді. Закип'яти воду з цукром та сіллю.

    Відправ туди перець горошком, буряк і моркву і доведи до кипіння. Проварити ще 2 хвилини і влий оцет. У банки шарами виклади цвітну капусту та маринад із овочами. Додай болгарський перець, простерилізуй банки 15-20 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    9. Салат із цвітної капусти з овочами на зиму

    Ідеальний дачний рецепт із усіх овочів, які виявляться під рукою.

    Тобі знадобиться: 150 г кабачків, 300 г цвітної капусти, 300 г огірків, 400 г помідорів, 2 болгарських перцю, 120 г моркви, 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 4 горошини запашного перцю, 1 ст. солі, 1,5 ст. цукру, 60 мл оцту, 1 л води.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття, довільно наріж усі овочі і виклади їх у вимитий содою банку з часником, запашним перцем і лавровим листком.

    Залий окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду в каструлю, додай цукор і сіль, і знову доведи до кипіння. Додай оцет, залий салат маринадом і закатай.

    10. Салат з цвітної капусти та броколі на зиму

    При консервації броколі трохи втратить колір, але не втратить смаку.

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 1 кг броколі, 1 кг моркви, 1 кг дрібних помідорів, 1 головка часнику, 500 г цибулі, 100 г зелені, 200 мл оцту, по 35 г цукру та солі.

    Приготування: Розбери цвітну капусту і броколі на суцвіття, довільно наріж моркву та цибулю, і розклади всі овочі з цілими помідорами, часником та рубаною зеленню у вимиті содою банки.

    Зали окропом і залиш на 15 хвилин. Злий цю воду і знову її закип'яті з цукром, сіллю та оцтом. Знову залий маринад у банки з салатом і заходьте на зиму.

    11. Салат із цвітної капусти з квасолею

    Такий салат зійде не лише за закуску, а й навіть за повноцінну основну страву.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 цибулини, 100 г квасолі, 1 ст. суміші перців горошком, 3 лаврові листки, 3 бутони гвоздики, 1 перець чилі, 20 г солі, 2 ст.л. цукру, 3 ст. оцту, 1 л води.

    Приготування: Заздалегідь замочіть квасолю на ніч і відваріть її до готовності. Розділи цвітну капусту на суцвіття і довільно наріж решту овочів. Виклади всі шарами в стерилізовані банки з лавровим листям, спеціями, чилі та часником.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів соте з баклажанів на зиму

    Залий окропом, залиш на 15 хвилин під кришкою і злий цю воду. Закип'яти літр чистої води з цукром і сіллю, залий нею овочі, влий по ложці оцту в банки і закатай кришками.

    12. Салат із цвітної капусти з томатною пастою на зиму

    Такий смачний, і водночас простий у приготуванні – чудове поєднання.

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 5 ст. томатної пасти, 4 зубчики часнику, 600 мл води, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 40 мл олії, 2 ст.л. оцту.

    Приготування: Відварити суцвіття цвітної капусти в киплячій воді. Окремо закип'ятити 600 мл води з томатною пастою. Додай тиск часник, сіль, цукор, масло і спеції за смаком. Знову доведи до кипіння, додай цвітну капусту та протушкуй салат ще 10 хвилин. Влий оцет і розклади заготівлю в стерилізовані банки.

    13. Салат із цвітної капусти зі стручковою квасолею

    Дуже незвичайний салат, особливо якщо змішати квасолю різних відтінків.

    Тобі знадобиться: 1 кг стручкової квасолі, 1 кг помідорів, 1 кг цвітної капусти, 2 кабачки, 250 г цибулі, 50 г зелені, 50 мл рослинної олії, по 2 ч.л. солі та цукру, спеції, 60 мл оцту.

    Приготування: Стручкову квасолю та суцвіття цвітної капусти приварити 2-3 хвилини в киплячій воді. Наріж кабачки кружальцями. Пропусти через м'ясорубку очищені помідори з цибулею, додай олію, цукор, сіль та спеції, і доведи до кипіння. Виклади туди всі овочі та рубану зелень, і протушкуй 15 хвилин. Влий оцет, протушкуй ще 1 хвилину і закатай салат у підготовлені банки.

    14. Салат із цвітної капусти з грибами на зиму

    Не тільки корисний та ефектний, але ще й дуже ситний салат!

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 1 кг грибів, 1 кг болгарського перцю, 500 мл води, 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки олії, 2 ст.л. солі, 1 пучок зелені, 1 голівка часнику, спеції.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром, сіллю, олією та оцтом. Додай крупно нарізані гриби і провари їх 10 хвилин. Додай суцвіття цвітної капусти та провари ще 10 хвилин. Додай нарізаний болгарський перець та провари останні 10 хвилин. У банки виклади зелень, часник та спеції. Розклади салат, простерилізуйте заготівлю 20 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    15. Салат із цвітної капусти з баклажанами на зиму

    Тут зовсім небагато оцту, тому зберігати салат рекомендується в темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 качан цвітної капусти, 500 г дрібних помідорів, 2 болгарських перцю, 2 цибулини, 2 моркви, 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 4 горошини запашного перцю, 1 пучок зелені, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 60 мл оцту, 1 л води.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Залий цвітну капусту та баклажани окропом на 5 хвилин. Виклади всі овочі, часник, перець та зелень у банки. Залий окропом, залиш на 10 хвилин під кришкою і вили цю воду. Закип'яти літр води з цукром, сіллю, лаврушкою та спеціями до смаку. Провари 2 хвилини, влий оцет, залий салат цим маринадом і закатай кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *