15 найкращих способів приготувати запіканку з рікотти

Ніжна та повітряна запіканка з рікотти – це смачне частування до чаю, а також чудовий варіант для сімейного сніданку. Таку запіканку можна приготувати навіть дітям. Дивися 15 легких рецептів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Запіканка з рикотти з кукурудзяним крохмалем
  • 2. Лимонна запіканка з рикотти
  • 3. Запіканка з рикотти з кокосовою стружкою
  • 4. Запіканка із рикотти зі шпинатом
  • 5. Запіканка з рикотти з манкою та апельсином
  • 6. Запіканка з рикотти та сиру
  • 7. Запіканка з рикотти з бананом та вівсянкою
  • 8. Запіканка із рикотти зі сметаною
  • 9. Запіканка з рикотти з помідорами
  • 10. Запіканка із рикотти з яблуками
  • 11. Гарбузова запіканка з рикотти
  • 12. Шоколадна запіканка з рикотти
  • 13. Запіканка з рикотти з йогуртом та ягодами
  • 14. Запіканка з рикотти з висівками та вишнею
  • 15. Запіканка з рикотти з мигдальним борошном
  • 1. Запіканка з рикотти з кукурудзяним крохмалем

    Мінімум інгредієнтів та максимум смаку.

    Тобі знадобиться: 800 г рикотти, 3 яйця, 80 г кукурудзяного крохмалю, 50 г цукру, 1 щіпка солі.

    Блендером збий всі інгредієнти до однорідності. Відправте запіканку у форму і випікайте 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Лимонна запіканка з рикотти

    Неповторний цитрусовий аромат, який точно нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 250 г рикотти, 3 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 180-200 г борошна, 100 г цукру, 1 лимон, 1 щіпка солі.

    Відділи жовтки від білків. Міксером зби м'яке вершкове масло з сіллю і цукром до пишності. Продовжуючи збивати, поштучно додай жовтки, а потім рикотту.

    Після цього втрути борошно, цедру та кілька ложок лимонного соку. Міксером зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Готуйте запіканку 30-40 хвилин у духовці при 190-200 градусах.

    3. Запіканка з рикотти з кокосовою стружкою

    Для ще більш насиченого смаку – використовуй кокосове борошно замість пшеничного.

    Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 100-120 г цукру, 50 г кокосової стружки, 50 г борошна, 1 ст. крохмалю, 1 щіпка солі, ванілін.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай рикотту і перемішай. Всип всі сухі інгредієнти, знову перемішай масу і випікай 40-45 хвилин в духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:20 рецептів з фетою, які оцінить кожна господиня

    4. Запіканка із рикотти зі шпинатом

    Спеціально для тих, хто віддає перевагу несолодким сирним запіканкам.

    Тобі знадобиться: 400 г рікотти, 300 г шпинату, 3 яйця, 3 ст. борошна, 3 ст. кукурудзяне борошно, сіль, спеції.

    Приготування: Промий та обсуши шпинат. Протушкуй його без олії до випаровування зайвої вологи. Віночком збий яйця з сіллю та спеціями. Ретельно змішай усі інгредієнти, залиш на 15 хвилин і готуй запіканку 40 хвилин у духовці при 190 градусах.

    5. Запіканка з рикотти з манкою та апельсином

    Манка надає тесту більш цікаву та пухку текстуру.

    Тобі знадобиться: 300 г рикотти, 2 яйця, 50 г цукру, 1 ст. манки, цедра 1/2 апельсина, 1 щіпка солі.

    Ретельно змішайте всі інгредієнти і залиште тісто на 10-15 хвилин. Після чого відправ його в форму і готуй запіканку в духовці 45-50 хвилин при 170 градусах.

    6. Запіканка з рикотти та сиру

    Така запіканка виходить трохи менш жирною, ніж на одній рикотті.

    Тобі знадобиться: 400 г рикотти, 500 г сиру, 4 яйця, 150 г цукрової пудри, 2-2,5 ст. манки, 1 щіпка солі, ванілін.

    Змішай рикотту з сиром до однорідності. Додай решту інгредієнтів, вимішай і залиши тісто на 15 хвилин. Готуйте запіканку 40 хвилин у духовці при 180-190 градусах.

    7. Запіканка з рикотти з бананом та вівсянкою

    Ідеальний рецепт для тих, хто дотримується ПП та стежить за раціоном.

    Тобі знадобиться: 250 г рікотти, 1 банан, 1 яйце, 4 ст. вівсяних пластівців, 1 жменю ізюму, замінник цукру, мелена кориця.

    Приготування: Наріж банан, промий родзинки та зби яйце з цукрозамінником. Відклади третину банана, змішай решту інгредієнтів і відправте тісто у форму. Прикраси бананом, посип корицею і постав запіканку на 10 хвилин в духовку при 100 градусах. Після чого збільши температуру до 180 градусів та готуй ще 30 хвилин.

    8. Запіканка із рикотти зі сметаною

    За текстурою ця запіканка дуже скидається на ніжний сирний пудинг.

    Тобі знадобиться: 300 г рікотти, 200 г сметани, 4 яйця, 4 ст. цукру, 2,5 ст. крохмалю, 2-3 ч.л. цедри лимона, 1 щіпка солі, спеції.

    Зараз читають:20 легких рецептів огірків у томатному соусі на зиму

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай решту інгредієнтів, крім крохмалю, знову збий і в кінці – втрути крохмаль у тісто. Готуйте запіканку 30-40 хвилин у духовці при 190-200 градусах. Після чого вимкни вогонь і залиш її всередині ще на 15 хвилин.

    9. Запіканка з рикотти з помідорами

    Рекомендуємо посипати готову запіканку базиліком або іншою ароматною зеленню.

    Тобі знадобиться: 400 г рікотти, 4 яйця, 2 жмені помідорів чері, 100 г твердого сиру, 3 ст. молока, 1 ст. крохмалю, зелень, спеції.

    Приготування: Збий яйця з рикоттою та спеціями, втрути тертий сир та рубану зелень. Розчини крохмаль у молоці і втрути туди ж. Виклади тісто у форму і додай помідори черрі – повністю або половинками. Запікай 35-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Запіканка із рикотти з яблуками

    За таким же принципом її можна приготувати з будь-якими іншими фруктами.

    Тобі знадобиться: 500 г рікотти, 2 яйця, 4 ст. сметани, 3 ст. манки, 4 ст. цукру, 2-3 яблука, 25 г вершкового масла|мастила|, мелена кориця.

    Відділи жовтки від білків. Ретельно змішай рикотту, жовтки, сметану, цукор, манку та ванілін з корицею. Очисти, наріж і злегка обсмаж яблука у вершковому маслі.

    Змішай яблука із сирною масою. Міксером зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Відправте запіканку на 1 годину в духовку при 180 градусах, а потім вимкніть вогонь і залиште її ще там на 10-15 хвилин.

    11. Гарбузова запіканка з рикотти

    Використовуй будь-які ароматні прянощі, які добре поєднуються з гарбузом.

    Тобі знадобиться: 400 г рикотти, 150 г гарбузового пюре, 300 мл молока, 3 яйця, 150 г манки, 80-100 г цукру, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Манку залий теплим молоком і залиш на півгодини. Блендер збий рікотту з гарбузовим пюре і цукром. Додай яйця, далі – розпушувач із сіллю, а за ним – манку. Готуйте запіканку 40-50 хвилин у духовці при 160 градусах. Рекомендуємо поставити в ще холодну духовку ємність з водою.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати шарлотку з грушею

    12. Шоколадна запіканка з рикотти

    Якщо немає шоколадної рикотти, тоді втрути кілька ложок какао у звичайну.

    Тобі знадобиться: 300 г шоколадної рикотти, 400 г сиру, 2 яйця, 80 г коричневого цукру, 2 ст. манки, 50 г шоколаду, 1 щіпка солі, ванілін.

    Приготування: Збий яйця з цукром, сіллю та ваніліном до пишності. Всип сир, знову збий, а потім додай рикотту і манку. Виклади тісто у форму, посип тертим шоколадом і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Запіканка з рикотти з йогуртом та ягодами

    Проста та поживна – одне задоволення!

    Тобі знадобиться: 250 г рикотти, 100 мл густого або грецького йогурту, 25 мл сметани, 1 яйце, 40 г манки, 30-50 г цукру, 1-2 жмені ягоди на смак, 2 щіпки соди, 1 щіпка солі.

    Змішай йогурт, сметану і манку, і залиш їх на 10 хвилин. Розітри рикотту з жовтком, цукром, сіллю та содою, а потім змішай із йогуртом. Міксером зби білки до піків, лопаткою втрути їх у тісто, і далі – втрути ягоди. Готуйте запіканку 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    14. Запіканка з рикотти з висівками та вишнею

    Сюди найкраще підійдуть пшеничні висівки.

    Тобі знадобиться: 200 г рикотти, 200 г сиру, 2 яєчні білки, 40 г висівок, 1 ч.л. розпушувача, 100 г вишні, замінник цукру.

    Приготування: Міксером збий рикотту, сир, розпушувач та замінник цукру до однорідності. Додай подрібнені висівки і залиши все на 15 хвилин.

    Окремо зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Відправте тісто у форму і зверху розклади вишню. Готуй запіканку в духовці 45 хвилин при 180 градусах або 1 годину в мультиварці в режимі випікання.

    15. Запіканка з рикотти з мигдальним борошном

    Ідеальна комбінація смаку та користі.

    Тобі знадобиться: 250 г рикотти, 2 яйця, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. мигдального борошна, підсолоджувач.

    Блендером збий рикотту з яйцями, а потім втрути мигдальне борошно з підсолоджувачем. В самому кінці – влий розтоплене вершкове масло. Відправте запіканку на 50 хвилин в духовку при 160 градусах. Готово!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *