Класичне французьке соте – це овочі, трохи обсмажені в мінімальній кількості олії. При цьому самі овочі можуть бути будь-якими. Готувати соті найзручніше в сотейнику, і саме для цього він і призначений. Розповідаємо 12 найапетитніших рецептів соті з кабачків!
Зміст
1. Соті з кабачків з томатною пастою
Класичний рецепт, в який ти можеш додати ще якісь овочі на свій розсуд.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 моркви, 3 помідори, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 1 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. солі, 3 ч. л. цукру, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком, а моркву натрій на тертці. Обсмажити цибулю та моркву 10 хвилин. Додай решту інгредієнтів, крім часнику, і туші ще 15 хвилин. Додай часник та туші соте до готовності ще 15-20 хвилин.
2. Соті з кабачків з помідорами та зеленню
У цьому стільнику використовуються тільки свіжі помідори, без томатної пасти.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 2 цибулини, 1 морква, 1 болгарський перець, 250 г помідорів, 2 зубчики часнику, 15 г зелені та спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі та подрібни часник із зеленню. Обсмаж цибулю до прозорості, додай моркву та смаж до м'якості. Додай кабачки, а через 10 хвилин додай спеції та болгарський перець. Ще через 5 хвилин додай помідори, ложку води, часник і зелень, і протушкуй соте ще 2-3 хвилини.
Зараз читають:10 легких способів приготувати смажені баклажани на зиму
3. Соті з кабачків та баклажанів
Звичне поєднання кабачків із баклажанами – буде доречним і тут.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 2 болгарські перці, 2 помідори, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмаж цибулю та моркву до золотистості, і додай болгарський перець. Через 2 хвилини всип баклажани і помідори, і туші всі разом 15-20 хвилин. Додай кабачки та спеції за смаком, а при бажанні – часник та зелень. Протушкуй соте ще 5 хвилин і зніми з вогню.
4. Соті з кабачків із грибами
Достатньо буде звичайних і добре всім знайомих печериць.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 300 г печериць, 1 болгарський перець, 3 помідори, 1 цибулина, 1 морква, 3 пера зеленої цибулі, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Злегка обсмажте цибулю і моркву, додай кабачки і через 7 хвилин додай перець. Через 5 хвилин – гриби, і ще через 15 хвилин – помідори, часник, спеції та зелену цибулю. Протушкуй соте ще 5 хвилин і дай йому трохи настоятися під кришкою.
5. Соті з кабачків з картоплею
Універсальний гарнір до будь-яких м'ясних страв.
Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 300 г картоплі, 200 г болгарського перцю, 50 г моркви, 50 г цибулі, 300 г помідорів, 30 г зелені, спеції.
Приготування: Подрібніть цибулю і моркву, і 5 хвилин їх обсмажити. Додай нарізану картоплю та смажу ще 5-7 хвилин. Додай решту овочів і пару ложок води, і туші соте до готовності 20-30 хвилин. За пару хвилин до кінця – додай спеції та рубану зелень.
6. Соті з кабачків з цвітною капустою
Мабуть, найлітніший рецепт соті у цій добірці – одне задоволення.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 моркви, 3 помідори, 2 болгарські перці, 300 г цвітної капусти, 1 цибулина, 1 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5 хвилин. Додай цвітну капусту та смажу ще 5 хвилин. Після чого додай нарізані кабачки та болгарський перець, а через 15-20 хвилин – помідори, томатну пасту, часник та спеції. Протушкуй ще 5 хвилин і зніміть соте з вогню.
Зараз читають:Мариновані маслюки на зиму: 15 відмінних рецептів
7. Соті з кабачків із зеленим горошком
Зелений горошок – добрий спосіб легко додати нових фарб страві.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 2 цибулини, 1 морква, 2 жмені зеленого горошку, 1 болгарський перець, 250 г помідорів, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, спеції.
Очисти помідори і довільно наріж всі овочі. Обсмажити цибулю, моркву та солодкий перець близько 7 хвилин. Додай кабачки та помідори, і туші ще 15 хвилин. Додай зелений горошок та ще через 5 хвилин – спеції, часник та зелень. Перемішай і зніміть соте з вогню.
8. Соті з кабачків з куркою
Трохи курячої грудки – і ось соті перетворюється на основну страву.
Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 2 помідори, 100 г печериць, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками і довільно наріж усі овочі та гриби. Обсмажити курку близько 5 хвилин і додати гриби. Ще через 5 хвилин – цибуля та морква, а ще через 3 – кабачок та перець. Жар всі разом 5 хвилин, додай помідори та спеції, і туші соте під кришкою ще 10-15 хвилин.
9. Соті з кабачків та овочів з м'ясом
Ідеально підійде свинина на кістки, але вибирай на власний смак.
Тобі знадобиться: 300 г м'яса, 300 г кабачків, 300 г картоплі, 200 г броколі, 50 г моркви, 100 г помідорів чері, 30 г петрушки, спеції.
Приготування: Наріж м'ясо середніми шматочками та обсмаж його до рум'яності. Додай нарізану кубиком картопля і туші до напівготовності. Додай суцвіття броколі і через 15 хвилин – кабачки. Ще через 15-20 хвилин додай половинки помідорів чері, терту моркву, рубану петрушку та спеції. Через 2 хвилини – зніміть соте з вогню і подавай до столу.
Зараз читають:20 рецептів пасти болоньєзе для тих, хто любить смачно поїсти
10. Соті з кабачків у мультиварці
Якщо під рукою є мультиварка – це суттєво спрощує приготування страви.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 ст. томатної пасти, 200 мл води, спеції, олія.
Нагрій чашу мультиварки з невеликою кількістю масла в режимі «Спека». Виклади нарізані кубиком кабачки та готуй їх 5 хвилин. Потім додай дрібно нарізану цибулю, моркву та перець, і смажу ще 10 хвилин. Додай інгредієнти, що залишилися, і включи на півгодини режим «Випічка».
11. Соті з кабачків з помідорами на зиму
Жодної томатної пасти – тільки свіжі помідори.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1,5 кг помідорів, 4 болгарські перці, 100 г цукру, 1 ст.л. солі, по 1 ст. оцту та олії, 5 зубчиків часнику.
Очисти помідори і довільно наріж всі овочі. Протушкуй помідори з маслом, сіллю і цукром 10 хвилин. Додай кабачки і болгарський перець, і тушкуй все протягом півгодини. Через 15 хвилин додай подрібнений часник, а за 2 хвилини до кінця оцет. Захід соті в стерилізовані банки на зиму.
12. Соті з кабачків без оцту на зиму
Відмінний альтернативний рецепт, але краще зберігай їх у прохолодному темному місці.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг болгарського перцю, 500 г цибулі, 2 кг помідорів, 100 мл оливкової олії, 20 г солі, 15 г часнику, орегано, базилік, розмарин, спеції.
Приготування: Очисти і перетріть помідори через сито, а решту овочів – довільно наріж. Обсмажити цибулю на олії 5 хвилин. Додай болгарський перець та кабачки, і готуй ще 3 хвилини. Додай помідори, рубаний часник, сіль, спеції та трави за смаком. Туши всі разом півгодини, розклади по стерилізованих банках і закатай.
Джерело: dietcenter.com.ua