15 найкращих рецептів, як приготувати філе мінтаю на сковороді

Неймовірно ніжне, універсальне та просте у приготуванні філе мінтаю чудово виходить на звичайній сковороді, без якихось додаткових складнощів. Зібрали для тебе 15 різних рецептів на будь-який смак та настрій!

Зміст

  • 1. Філе мінтаю в клярі на сковороді
  • 2. Філе мінтаю в паніровці на сковороді
  • 3. Філе мінтаю в борошні на сковороді
  • 4. Філе мінтаю у вершках на сковороді
  • 5. Філе мінтаю з цибулею та морквою на сковороді
  • 6. Філе мінтаю з овочами на сковороді
  • 7. Філе мінтаю в томаті на сковороді
  • 8. Філе мінтаю у сирному клярі на сковороді
  • 9. Філе мінтаю в пивному клярі на сковороді
  • 10. Філе мінтаю в майонезі на сковороді
  • 11. Філе мінтаю з кабачками на сковороді
  • 12. Філе мінтаю в сметані з томатною пастою на сковороді
  • 13. Філе мінтаю в соєво-медовому соусі на сковороді
  • 14. Філе мінтаю в гірчичному клярі на сковороді
  • 15. Філе мінтаю в молочному соусі на сковороді
  • 1. Філе мінтаю в клярі на сковороді

    Базовий, але завжди безпрограшний варіант.

    Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 2 яйця, 70 г борошна, спеції.

    Приготування: Віночком збий яйця, борошно та спеції до однорідності. Обмакни кожен шматочок мінтаю в кляр і обсмаж їх на середньому вогні з двох боків до золотистості.

    2. Філе мінтаю в паніровці на сковороді

    Хрумке паніровка із сухариків – відмінна альтернатива звичайному кляру.

    Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Віночком зби яйця зі спеціями. Обмакни кожен шматочок мінтаю в яйця і потім обваляй у панірувальних сухарях. Обсмажити на сковороді з двох боків до рум'яності.

    3. Філе мінтаю в борошні на сковороді

    Така ароматна рибка поєднується з будь-яким гарніром з картоплі чи крупи.

    Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 80 г борошна, спеції.

    Приготування: Присип філе мінта спеціями. Обваляй кожен шматочок у борошні і обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.

    4. Філе мінтаю у вершках на сковороді

    Чим жирніше вершки ти візьмеш, тим ніжнішою буде готова страва.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з персиків

    Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 300 мл вершків, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до м'якості. Виклади на нього шматочки філе мінтаю, зали гарячими вершками і приправ. Туши рибу близько 20 хвилин на середньому чи слабкому вогні.

    5. Філе мінтаю з цибулею та морквою на сковороді

    За цим рецептом можна приготувати не лише філе, а й просто шматочки риби.

    Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 1 ст.л. борошна, 1 морква, 1/2 цибулини, 1/2 склянки сметани, спеції.

    Наріж і обсмаж цибулю пару хвилин, додай терту моркву і обсмаж до м'якості. Додай борошно, перемішай, додай сметану зі спеціями та доведи до кипіння. Після чого виклади шматочки мінтаю та туші під кришкою близько 20 хвилин.

    6. Філе мінтаю з овочами на сковороді

    Зручно, що сюди підійде будь-яка овочева суміш на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 700 г суміші заморожених овочів, 1 цибулина, 1 морква, спеції, лимонний сік.

    Приготування: Філе мінта наріж і замаринуй у спеціях з лимонним соком на 20 хвилин. Наріж і обсмаж цибулю на сковороді до м'якості, додай терту моркву та смажу ще пару хвилин. Додай заморожені овочі та туші всі разом 7-10 хвилин, помішуючи. Виклади шматочки мінтаю і готуй ще 15-20 хвилин на слабкому вогні.

    7. Філе мінтаю в томаті на сковороді

    При подачі радимо посипати страву рубаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 600 г філе мінтаю, 1 цибулина, 150 г моркви, 2 ст.л. борошна, 6 ст. томатної пасти, 1 склянку води, 1 ч.л. цукру, спеції.

    Приготування: Обвалюй шматочки мінтаю в борошні, обсмаж їх 2-3 хвилини до скоринки і відклади убік. Окремо обсмаж дрібно нарізану цибулю та моркву до золотистості. Додай томатну пасту, воду, цукор та спеції, і протушкуй всі 5 хвилин. Виклади шматочки риби та туші 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    8. Філе мінтаю у сирному клярі на сковороді

    Для рум'яної сирної скоринки навіть не обов'язково потрібна духовка!

    Зараз читають:20 чудових рецептів, що приготувати влітку на вечерю

    Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 200 г твердого сиру, 4 яйця, 2 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Наріж філе мінтаю і обваляй його в спеціях з борошном. Зби яйця і додай тертий сир. Обмакни мінтаю в цей кляр і обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.

    9. Філе мінтаю в пивному клярі на сковороді

    Ще одна чудова варіація кляру, коли захочеться різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе мінтаю, 1 склянка борошна, 1/2 склянки світлого пива, 2 яйця, спеції.

    Приготування: Наріж мінтаючи шматочками, обваляй у спеціях і залиш на 15 хвилин. Збий віночком яйця, пиво та борошно, щоб не було грудочок. Обмочуйте філе в кляр і смажу на гарячій сковороді з двох сторін до рум'яності.

    10. Філе мінтаю в майонезі на сковороді

    Готову рибу можна посипати рубаною зеленою цибулею – буде дуже доречним.

    Тобі знадобиться: 400 г філе мінтаю, 150 г цибулі, 3 ст.л. майонезу, спеції, борошно.

    Приготування: Наріж філе шматочками, обмаж кожен у майонез зі спеціями і потім обваляй у борошні. Виклади на сковороду і між шматочками мінтаю – додай пір'я цибулі. Жар все на середньому вогні до рум'яності, потім акуратно переверни і смажу до готовності з другого боку.

    11. Філе мінтаю з кабачками на сковороді

    Гарний варіант мінтаю з овочами, особливо в сезон кабачків.

    Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст.л. томатної пасти, 1 склянку води, 0,5 ч.л. цукру, 2 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Наріж рибу шматочками, приправ і залиш на 15 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом до м'якості. Додай нарізаний дрібним кубиком кабачок і смажу ще 3 хвилини.

    Шматочки мінтаю обваляй у борошні і виклади між овочами. Розмішай томатну пасту з цукром у воді, залий все і тушкуй рибу 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Ближче до кінця приготування – не забудь приправити.

    12. Філе мінтаю в сметані з томатною пастою на сковороді

    Особливу особливість цій страві надає болгарський перець.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів вареників з вишнею

    Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 40 мл лимонного соку, 6 зубчиків часнику, 50 г фіолетової цибулі, 100 г болгарського перцю, 20 г томатної пасти, 400 г сметани, спеції.

    Приготування: Замаринуй шматочки мінтаю на 20 хвилин у лимонному соку, спеціях та половині подрібненого часнику. Дрібно наріж цибулю, болгарський перець і часник, що залишився, і обсмаж їх до м'якості.

    Додай томатну пасту, смаж ще пару хвилин і додай сметану зі спеціями. Доведи до кипіння і виклади в цей соус шматочки риби, утоплюючи її в ньому. Готуй по 5-7 хвилин із кожного боку.

    13. Філе мінтаю в соєво-медовому соусі на сковороді

    Незвичайний рецепт мінтаю для шанувальників азіатської кухні.

    Тобі знадобиться: 300 г філе мінтаю, 1,5 ст.л. меду, 100 г соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Змішай мед, соєвий соус та спеції, і замаринуй у цій суміші шматочки мінтаю на 20 хвилин. Жар їх на сковороді з двох боків до карамельної скоринки.

    14. Філе мінтаю в гірчичному клярі на сковороді

    Цікаво, що залежно від виду гірчиці – смак буде різним.

    Тобі знадобиться: 600 г філе мінтаю, 1 склянка борошна, 50 мл води, 1 ч.л. гірчиці, 3 яйця, спеції.

    Приготування: Збий віночком яйця з водою, гірчицею та спеціями. Додай борошно і зби ще раз до однорідності. Обмоч шматочки мінтаю в цей густий кляр і обсмаж їх на сковороді з двох сторін.

    15. Філе мінтаю в молочному соусі на сковороді

    Якщо хтось досі думає, що риба не поєднується із молоком – це велика помилка.

    Тобі знадобиться: 400 г філе мінтаю, 70 г вершкового масла, 300 мл молока, 1 ст.л. муки|борошна|, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. розмарину, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно в розтопленій вершковій олії до рум'яності. Помішуючи, влий молоко і готуй ще 2-3 хвилини. Додай у соус спеції та нарізаний пластинками часник, а потім виклади нарізаного невеликими шматочками мінтаю та туши рибу близько 10 хвилин на невеликому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *