Неймовірно ніжне, універсальне та просте у приготуванні філе мінтаю чудово виходить на звичайній сковороді, без якихось додаткових складнощів. Зібрали для тебе 15 різних рецептів на будь-який смак та настрій!
Зміст
1. Філе мінтаю в клярі на сковороді
Базовий, але завжди безпрограшний варіант.
Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 2 яйця, 70 г борошна, спеції.
Приготування: Віночком збий яйця, борошно та спеції до однорідності. Обмакни кожен шматочок мінтаю в кляр і обсмаж їх на середньому вогні з двох боків до золотистості.
2. Філе мінтаю в паніровці на сковороді
Хрумке паніровка із сухариків – відмінна альтернатива звичайному кляру.
Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Віночком зби яйця зі спеціями. Обмакни кожен шматочок мінтаю в яйця і потім обваляй у панірувальних сухарях. Обсмажити на сковороді з двох боків до рум'яності.
3. Філе мінтаю в борошні на сковороді
Така ароматна рибка поєднується з будь-яким гарніром з картоплі чи крупи.
Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 80 г борошна, спеції.
Приготування: Присип філе мінта спеціями. Обваляй кожен шматочок у борошні і обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.
4. Філе мінтаю у вершках на сковороді
Чим жирніше вершки ти візьмеш, тим ніжнішою буде готова страва.
Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з персиків
Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 300 мл вершків, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до м'якості. Виклади на нього шматочки філе мінтаю, зали гарячими вершками і приправ. Туши рибу близько 20 хвилин на середньому чи слабкому вогні.
5. Філе мінтаю з цибулею та морквою на сковороді
За цим рецептом можна приготувати не лише філе, а й просто шматочки риби.
Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 1 ст.л. борошна, 1 морква, 1/2 цибулини, 1/2 склянки сметани, спеції.
Наріж і обсмаж цибулю пару хвилин, додай терту моркву і обсмаж до м'якості. Додай борошно, перемішай, додай сметану зі спеціями та доведи до кипіння. Після чого виклади шматочки мінтаю та туші під кришкою близько 20 хвилин.
6. Філе мінтаю з овочами на сковороді
Зручно, що сюди підійде будь-яка овочева суміш на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 700 г суміші заморожених овочів, 1 цибулина, 1 морква, спеції, лимонний сік.
Приготування: Філе мінта наріж і замаринуй у спеціях з лимонним соком на 20 хвилин. Наріж і обсмаж цибулю на сковороді до м'якості, додай терту моркву та смажу ще пару хвилин. Додай заморожені овочі та туші всі разом 7-10 хвилин, помішуючи. Виклади шматочки мінтаю і готуй ще 15-20 хвилин на слабкому вогні.
7. Філе мінтаю в томаті на сковороді
При подачі радимо посипати страву рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 600 г філе мінтаю, 1 цибулина, 150 г моркви, 2 ст.л. борошна, 6 ст. томатної пасти, 1 склянку води, 1 ч.л. цукру, спеції.
Приготування: Обвалюй шматочки мінтаю в борошні, обсмаж їх 2-3 хвилини до скоринки і відклади убік. Окремо обсмаж дрібно нарізану цибулю та моркву до золотистості. Додай томатну пасту, воду, цукор та спеції, і протушкуй всі 5 хвилин. Виклади шматочки риби та туші 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
8. Філе мінтаю у сирному клярі на сковороді
Для рум'яної сирної скоринки навіть не обов'язково потрібна духовка!
Зараз читають:20 чудових рецептів, що приготувати влітку на вечерю
Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 200 г твердого сиру, 4 яйця, 2 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Наріж філе мінтаю і обваляй його в спеціях з борошном. Зби яйця і додай тертий сир. Обмакни мінтаю в цей кляр і обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.
9. Філе мінтаю в пивному клярі на сковороді
Ще одна чудова варіація кляру, коли захочеться різноманітності.
Тобі знадобиться: 1 кг філе мінтаю, 1 склянка борошна, 1/2 склянки світлого пива, 2 яйця, спеції.
Приготування: Наріж мінтаючи шматочками, обваляй у спеціях і залиш на 15 хвилин. Збий віночком яйця, пиво та борошно, щоб не було грудочок. Обмочуйте філе в кляр і смажу на гарячій сковороді з двох сторін до рум'яності.
10. Філе мінтаю в майонезі на сковороді
Готову рибу можна посипати рубаною зеленою цибулею – буде дуже доречним.
Тобі знадобиться: 400 г філе мінтаю, 150 г цибулі, 3 ст.л. майонезу, спеції, борошно.
Приготування: Наріж філе шматочками, обмаж кожен у майонез зі спеціями і потім обваляй у борошні. Виклади на сковороду і між шматочками мінтаю – додай пір'я цибулі. Жар все на середньому вогні до рум'яності, потім акуратно переверни і смажу до готовності з другого боку.
11. Філе мінтаю з кабачками на сковороді
Гарний варіант мінтаю з овочами, особливо в сезон кабачків.
Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст.л. томатної пасти, 1 склянку води, 0,5 ч.л. цукру, 2 ст. борошна, спеції.
Приготування: Наріж рибу шматочками, приправ і залиш на 15 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом до м'якості. Додай нарізаний дрібним кубиком кабачок і смажу ще 3 хвилини.
Шматочки мінтаю обваляй у борошні і виклади між овочами. Розмішай томатну пасту з цукром у воді, залий все і тушкуй рибу 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Ближче до кінця приготування – не забудь приправити.
12. Філе мінтаю в сметані з томатною пастою на сковороді
Особливу особливість цій страві надає болгарський перець.
Зараз читають:20 найкращих рецептів вареників з вишнею
Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 40 мл лимонного соку, 6 зубчиків часнику, 50 г фіолетової цибулі, 100 г болгарського перцю, 20 г томатної пасти, 400 г сметани, спеції.
Приготування: Замаринуй шматочки мінтаю на 20 хвилин у лимонному соку, спеціях та половині подрібненого часнику. Дрібно наріж цибулю, болгарський перець і часник, що залишився, і обсмаж їх до м'якості.
Додай томатну пасту, смаж ще пару хвилин і додай сметану зі спеціями. Доведи до кипіння і виклади в цей соус шматочки риби, утоплюючи її в ньому. Готуй по 5-7 хвилин із кожного боку.
13. Філе мінтаю в соєво-медовому соусі на сковороді
Незвичайний рецепт мінтаю для шанувальників азіатської кухні.
Тобі знадобиться: 300 г філе мінтаю, 1,5 ст.л. меду, 100 г соєвого соусу, спеції.
Приготування: Змішай мед, соєвий соус та спеції, і замаринуй у цій суміші шматочки мінтаю на 20 хвилин. Жар їх на сковороді з двох боків до карамельної скоринки.
14. Філе мінтаю в гірчичному клярі на сковороді
Цікаво, що залежно від виду гірчиці – смак буде різним.
Тобі знадобиться: 600 г філе мінтаю, 1 склянка борошна, 50 мл води, 1 ч.л. гірчиці, 3 яйця, спеції.
Приготування: Збий віночком яйця з водою, гірчицею та спеціями. Додай борошно і зби ще раз до однорідності. Обмоч шматочки мінтаю в цей густий кляр і обсмаж їх на сковороді з двох сторін.
15. Філе мінтаю в молочному соусі на сковороді
Якщо хтось досі думає, що риба не поєднується із молоком – це велика помилка.
Тобі знадобиться: 400 г філе мінтаю, 70 г вершкового масла, 300 мл молока, 1 ст.л. муки|борошна|, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. розмарину, спеції.
Приготування: Обсмажити борошно в розтопленій вершковій олії до рум'яності. Помішуючи, влий молоко і готуй ще 2-3 хвилини. Додай у соус спеції та нарізаний пластинками часник, а потім виклади нарізаного невеликими шматочками мінтаю та туши рибу близько 10 хвилин на невеликому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua