Доступність та легкість приготування насипного пирога відразу ж привертають увагу. Тим більше, що його можна робити з абсолютно різними начинками. Зібрали для тебе 15 найкращих рецептів в одній добірці, тож вибирай за смаком!
Зміст
1. Яблучний насипний пиріг
Дуже зручний рецепт, тому що основні інгредієнти можна відміряти склянкою.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яблук, 150 г вершкового масла, 1 склянка борошна, 1 склянка манки, 1 склянка цукру, 10 г розпушувача, 1 щіпка солі, 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування: Змішай разом усі сухі інгредієнти та розділи їх на 4 частини. Яблука натрій на великій тертці і поділи на три частини. Виклади у форму шар сухої суміші, шар яблук і так до кінця інгредієнтів. Зверху засип все тертим вершковим маслом. Випікай пиріг приблизно 60-70 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Насипний пиріг з варенням
Підійде банку абсолютно будь-якого досить густого варення чи джему.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 150 г цукру, 15 г ванільного цукру, 1 яйце, 150 г вершкового масла|мастила|, 400 г варення.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти, додай холодну нарізану олію та яйце, і розітри все в крихту. Засип у форму половину цієї крихти, додай варення і зверху теж засип крихтою. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
3. Насипний пиріг з вишнею без манки
Ще одна класична начинка для улюбленого домашнього пирога.
Тобі знадобиться: 220-250 г муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 100 г цукру, 120 г вершкового масла|мастила|, 400 г вишні.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти, додай нарізану холодну олію і розітріть все в крихту. Виклади половину суміші у форму, а зверху додай вишню без кісточок. Засип крихтою і випікай пиріг 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Шоколадний насипний пиріг із сиром
Такий пиріг може бути не лише гарним частуванням до чаю, а й сніданком.
Зараз читають:15 листкових салатів з крабовими паличками, які виходять завжди
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 20 г какао, 200 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, по 0,5 ч.л. соди та розпушувача, 400 г сиру, 4 яйця, 10 г ванільного цукру.
Блендером перебий сир, яйця , 80 г цукру та ванільний цукор до однорідності. Окремо змішай сухі інгредієнти, що залишилися, додай нарізане масло і розітри все в крихту. Виклади половину тіста у форму, злегка утрамбуй та залий його сирною масою. Засип тестом і відправ пиріг в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах.
5. Насипний пиріг з гарбузом
За бажання, додай у начинку трохи горіхів чи сухофруктів.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 200 г вершкового масла|мастила|, 250 г цукру, 1 ст.л. сметани, 1 ч. л. розпушувача, 500 г гарбуза, 1 апельсин.
Натрій гарбуз на середній тертці , зніми цедру з апельсина і дрібно наріж м'якоть, додай до них 150 г цукру і перемішай начинку. Змішай сухі інгредієнти, що залишилися, додай терту олію зі сметаною і швидко перетри все в крихту. Засип більшу частину крихти у форму, трохи утрамбуй і виклади начинку. Засип кришкою, що залишилася, і випікай пиріг 45-50 хвилин в духовці при 180 градусах.
6. Насипний пиріг на сковороді
Пиріг зручно перевертатиме за допомогою тарілки такого ж діаметра.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 80 г цукру, 2 яблука, 1 щіпка солі, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти і розітріть їх у крихту з тертою холодною олією. Окремо натрій яблука на великій тертці. Змасти сковорідку олією, виклади половину тіста, яблука і знову тісто. Готуй насипний пиріг під кришкою на мінімальному вогні близько 40-50 хвилин. У процесі готування – переверни його, коли він помітно підрум'яниться.
7. Насипний пиріг із чорною смородиною
Виходить не надто солодким і зовсім не нудотним.
Тобі знадобиться: 2 склянки чорної смородини, 100 г вершкового масла, 1 склянка борошна, 1 склянка манки, 1 склянка цукру, 10 г розпушувача, 1 щіпка солі, ванілін.
Змішай всі сухі інгредієнти разом. У форму шарами викладай суху суміш, ягоди та знову суху суміш – і так до кінця. Останньою має бути суха суміш. На неї виклади терту олію і відправ пиріг у духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
8. Насипний пиріг у мультиварці
У мультиварці точно нічого не пригорить, тож це дуже зручно.
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 180 г манки, 200 г цукру, 1,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. кориці, 1 щіпка солі, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 кг яблук.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з курячими ніжками
Приготування: Натрій яблука на великій тертці, змішай всі сухі інгредієнти, а масло – наріж тонкими слайсами. Виклади кілька слайсів олії в чашу мультиварки, засип трохи сухої суміші і додай трохи яблук. Чергуйте шари до кінця інгредієнтів, щоб останнім був сухий шар. Розклади на нього масло і готуй пиріг 1 годину в режимі для випічки.
9. Насипний пиріг з ягодами та горіхами
Додатково можеш додати трохи трохи кориці для яскравого аромату.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 350 г цукру, 6 г розпушувача, 200 г вершкового масла|мастила|, 2 жовтки, 500 г ягід, 2 ст.л. крохмалю, 30 г волоських горіхів, ванілін.
Приготування: Змішай борошно, розпушувач, 150 г цукру та ванілін. Розітри все це в крихту з жовтками і холодною нарізаною олією. Засип ягоду цукром і крохмалем, що залишився, трохи провари до густоти і додай подрібнені горіхи. Дай начинці охолонути. У форму для випікання засип половину тіста, виклади ягідну начинку і знову засип тестом. Готуй пиріг 40-45 хвилин у духовці при 190 градусах.
10. Насипний пиріг з вівсяними пластівцями
Якщо замінити цукор підсолоджувачем, тоді буде повністю ПП рецепт.
Тобі знадобиться: 600 г яблук, 120 г вівсяних пластівців, 30 г волоських горіхів, 50 г борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. кориці.
За допомогою блендера подрібни вівсяні пластівці та горіхи, але не на борошно. Всип сухі інгредієнти, що залишилися, і змішай. Додай холодну олію і розітри все в крихту. Виклади половину суміші у форму, зверху виклади терті яблука і знову засип крихтою. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
11. Насипний пиріг з грушею та молочною заливкою
Цей насипний пиріг виходить ще більш ніжним, м'яким та соковитим.
Тобі знадобиться: 75 г вершкового масла, 180 мл молока, 4-5 груш або яблук, кориця, 1 склянка борошна, 1 склянка манки, 1 склянка цукру, ванілін, сіль.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, а груші – натрій на великій тертці. Закип'яти молоко з вершковим маслом. Виклади у форму третину сухої суміші, половину груш, знову третину суміші, груші та суху суміш. Зроби в пирозі кілька отворів паличкою та залий його молоком. Випікай 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
12. Насипний пиріг зі щавлем
Цікава кисло-солодка начинка у сезон свіжого щавлю.
Зараз читають:20 рецептів з айви, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 150-200 г щавлю, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 120 г та 3 ст.л. цукру, 1 ч. л. крохмалю, 120 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Дрібно нарубай щавель і розітріть його руками з крохмалем і 3 ложками цукру. Змішай сухі інгредієнти, додай холодну терту олію і розітри все в крихту. Висип у форму половину тіста, злегка утрамбуй, виклади щавель і засип тестом. Відправ пиріг у духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
13. Насипний пиріг з капустою
Насипні пироги не обов'язково мають бути солодкими. Пропонуємо закусочний варіант!
Тобі знадобиться: 300 г муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 180 г вершкового масла|мастила|, 300 г капусти, 1 цибулина, 2 ст.л. томатний соус.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до м'якості. Всип нашатковану капусту, смаж ще трохи, а потім додай томатний соус і кілька ложок води за потребою. Протушкуй капусту до готовності і дай їй охолонути.
Змішай сухі інгредієнти, натрій холодну олію на тертці і розітри все в крихту. Засип більшу частину крихти у форму, виклади капусту і знову засип тестом. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
14. Насипний пиріг із куркою
Замість курки можна використовувати будь-який інший м'ясний фарш.
Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 1 цибулина, 1-2 ст. сметани, 2 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 300 г борошна, 5 г розпушувача, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з фаршем до готовності. Дай їм охолонути і змішай зі сметаною, 1 яйцем та спеціями до смаку. Можеш додати зелень, а при необхідності – ложку борошна для густини.
Окремо змішай сухі інгредієнти, що залишилися, додай терту олію і яйце, і розітри все в крихту. Засип 2/3 крихти у форму, злегка утрамбуй і виклади курку. Засип тестом і відправте на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.
15. Насипний пиріг на кукурудзяному борошні
Потрібно кукурудзяне борошно дрібного помелу.
Тобі знадобиться: 2 склянки кукурудзяного борошна, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. кориці, 1/2 склянки цукру, 1,5 кг яблук, 200 мл яблучного соку.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, а яблука – натрій на великій тертці. Викладай обидві маси у форму шарами, щоб першим та останнім шарами була крихта тіста. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах, але через 20 хвилин|мінути| – рівномірно полів його яблучним соком.
Джерело: dietcenter.com.ua