Останнім часом протеїнові батончики стали незамінним перекушуванням для всіх, хто дотримується здорового способу життя. Це смачне, ситне та корисне джерело енергії без зайвих добавок. Розповідаємо 15 чудових рецептів, які досить просто можна повторити вдома!
Зміст
1. Протеїнові батончики з вівсянкою та родзинками
Швидко готуються та просто неймовірні на смак.
Тобі знадобиться: 3 склянки вівсяних пластівців, 1 склянка арахісової пасти, 1 склянка протеїнового порошку, 1/2 склянки мигдального молока, 1 склянка родзинок|ізюму|, 2 ст.л. меду, сіль, мелена кориця.
Приготування: Промий та обсуши родзинки. Ретельно вимішати всі інгредієнти до однорідної пасти. Застелить форму пергаментом, утрамбуй заготовку і відправь на 30 хвилин в холодильник. Після чого наріж батончики і зберігай їх все там – у холодильнику.
2. Протеїнові батончики з горіхами та бананами
За бажання, втрути насіння або щось ще на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 1/2 склянки звичайного або рослинного молока, 1/2 банану, 30 г протеїнового порошку, 50 г родзинок, 50 г фундуку, 30 г волоських горіхів, 25 г арахісу, 25 г мигдалю 5 ст. арахісової олії.
Приготування: Виделкою розімні банан у пюре і змішай його з вівсянкою, молоком, протеїном та арахісовим маслом. Додай родзинки та рубані горіхи, вимішай масу та залиш її на 10 хвилин.
Утрамбуй заготовку на пергамент, наріж батончики та накрий пергаментом зверху. Відправ все на 2 години в морозилку. Після чого розділи батончики, загорни кожен окремо та зберігай у морозильній камері.
3. Протеїнові батончики із сухого молока
Готові батончики за своєю консистенцією нагадуватимуть нугу чи ірис.
Зараз читають:12 приголомшливих рецептів брускетти з грушею та сиром
Тобі знадобиться: 80 г протеїнового порошку, 80 г сухого молока, 200 мл звичайного або рослинного молока, 120 г арахісової пасти, підсолоджувач.
Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти у сотейнику. Провари суміш на слабкому вогні до загусання – поступово паста перетвориться на грудку. Після цього ще раз все ретельно вимішай, щільно виклади в затягнуту плівкою форму, накрий плівкою в контакт і прибери холодильник. За кілька годин розріж заготовку на батончики.
4. Протеїнові батончики з бананами та кленовим сиропом у духовці
Незважаючи на кількість інгредієнтів, вони готуються дуже просто.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 1 банан, 1/4 склянки арахісової пасти, 1/4 склянки кленового сиропу, 1/4 склянки шоколадної стружки, 1,5 ст. кокосової олії, 30 г протеїнового порошку, 1 жменю рубаних горіхів, ванільний екстракт, сіль.
Приготування: Виделкою розімні банан у пюре і змішай його з арахісовою пастою, кленовим сиропом, кокосовим маслом та ванільним екстрактом. Всип всі сухі інгредієнти, ретельно вимішай масу і утрамбуй її на пергамент. Випікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах, після чого дай трохи охолонути і наріж на однакові протеїнові батончики.
5. Протеїнові батончики з сушеною журавлиною
Мінімалістичний рецепт, з якого можна розпочати знайомство з таким частуванням.
Тобі знадобиться: 2 склянки вівсяних пластівців, 100 г протеїнового порошку, 2 ст. арахісової пасти, 3-4 ст. води, 1 жменю сушених журавлин.
Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти разом, за бажанням – можеш перебити їх блендером. Сформуй та загорни батончики у фольгу або пергамент, і зберігай у холодильнику.
6. Протеїнові батончики з яйцем у духовці
Чудова комбінація смаку та користі.
Тобі знадобиться: 2 склянки вівсяних пластівців, 3/4 склянки кокосової стружки, 1/4 склянки меду, 1 яйце, 30 г протеїнового порошку, 1 ч.л. какао, 1 ч.л. меленої кориці.
Змішай всі сухі інгредієнти і окремо змішай яйце з медом . З'єднай обидві маси, вимішати до однорідності і щільно утрамбуй на пергамент. Випікай 20 хвилин у духовці при 180-200 градусах, а потім дай заготовці охолонути і наріж на батончики.
7. Протеїнові батончики з шоколадом та насінням чиа
Рекомендуємо використовувати натуральний гіркий шоколад без цукру.
Тобі знадобиться: 1/4 склянки горіхової пасти, 1/3 склянки шоколадного протеїнового порошку, 1/3 склянки вівсяних пластівців, 2 ст.л. меду, 1 ст. кокосової олії, 1 ст.л. какао, 1 ст. насіння чиа, 1 ст.л. шоколадної стружки, сіль.
Зараз читають:12 найкращих способів приготувати курячі стрипси
Злегка нагрій і змішай горіхову пасту , мед та кокосове масло до однорідності. Всип протеїновий порошок з какао і знову вимішати. Додай решту інгредієнтів, вимішай і утрамбуй масу на пергамент. За бажанням – полів розтопленим шоколадом або додатково посип сіллю. Відправте заготовку на 1 годину в холодильник, а потім наріжте на батончики і зберігайте їх в закритому контейнері.
8. Протеїнові батончики з інжиром
Ідеально підійде ванільний чи шоколадний протеїновий порошок.
Тобі знадобиться: 1 склянка сушеного інжиру, 1/2 склянки води, 1 склянка вівсянки, 30 г протеїнового порошку, 2-3 ст. какао.
Приготування: Інжир залий водою та нагрій у мікрохвильовій печі або на плиті. Після чого дай йому трохи охолонути, блендером перебий до однорідності разом з водою і охолоди заготовку, що вийшла.
Додай решту інгредієнтів і ретельно перемішай, заразом можеш втрутити трохи гіркого шоколаду або горіхів. Сформуй протеїнові батончики та зберігай їх у контейнері в холодильнику.
9. Протеїнові батончики з арахісовим маслом та фініками
Дуже поживні батончики, які нікого не залишать байдужими.
Тобі знадобиться: 150 г арахісової олії, 3 фініки, 40-50 г протеїнового порошку, 25 г насіння чиа.
Приготування: Відправ фініки та арахісове масло в блендер, збий, всип інші інгредієнти і знову збий. Застелить форму пергаментом, щільно утрамбуй і відправте заготовку на 15 хвилин в морозильник. Наріж батончики і зберігай їх у холодильнику або морозильній камері.
10. Протеїнові батончики з йогуртом і кокосовим борошном
Такі батончики теж потрібно заморозити у морозилці.
Тобі знадобиться: 4 ст. вівсяних висівок, 4 ст.л. кокосового борошна, 50 г протеїнового порошку, 1 банан, 4 ст. йогурту, 4 ст. мигдальної пасти, 4 ст. мигдального молока, 1-2 жмені шоколадної стружки.
Приготування: Розімні банан з йогуртом та мигдальною пастою. Окремо змішай сухі інгредієнти, з'єднай обидві маси та поступово додай мигдальне молоко. Наприкінці – втручи шоколадну стружку. Сформуй батончики і відправ їх на 30 хвилин в морозилку.
11. Шоколадні протеїнові батончики з арахісом
А головне, що вони готуються без цукру!
Тобі знадобиться: 150 г шоколадного протеїнового порошку, 20 г какао, 20 г арахісової пасти, 50 мл води, 10 г арахісу.
Приготування: Довільно подрібни арахіс і ретельно змішай усі інгредієнти. Сформуй батончики і відправ їх на кілька годин в холодильник.
Зараз читають:15 відмінних салатів, які можна подати до риби
12. Протеїнові батончики з фініками та курагою
Буде ще смачніше, якщо використовувати трохи сублімованої малини чи полуниці.
Тобі знадобиться: 150 г фініків, 150 г кураги, 30 г протеїнового порошку, 100 г мигдалю, 100 г волоських горіхів.
Блендером подрібни волоські горіхи в дрібну крихту, додай до них протеїн і сухофрукти. Подрібни всі разом, щільно втрамбуй масу на лист пергаменту, накрий другим листом і прибери в холодильник на 20 хвилин. Після чого наріж заготовку на батончики.
13. Гарбузові протеїнові батончики
Відмінний рецепт протеїнових батончиків, коли захочеться чогось оригінальнішого.
Тобі знадобиться: 200 г гарбузового пюре, 120 г вівсяного борошна, 120 г протеїнового порошку, 80 г арахісової пасти, 12 фініків, 100 мл молока, спеції.
Приготування: Видали кісточки з фініків, залий плоди гарячою водою на 5-7 хвилин, обсуши і відправь у блендер. Злегка збий фініки з вівсяним борошном, додай решту інгредієнтів і знову збий масу. Щільно втрамбуй її в застелену пергаментом форму і прибери на ніч у морозилку. Наріж на порційні протеїнові батончики і зберігай у тій же морозилці.
14. Кокосові протеїнові батончики
Найкокосовіший рецепт у цій добірці!
Тобі знадобиться: 2 склянки кокосового борошна, 1 склянка протеїнового порошку, 1/2 склянки какао, 1/2 склянки меду або сиропу, 2 склянки кокосового молока.
Ретельно змішай сухі інгредієнти , додай мед і знову перемішай. Поступово влий кокосове молоко, регулюючи його кількість – має вийти однорідне, але густе тісто. Утрамбуй його на пергамент, відправ на 40 хвилин в холодильник і наріж батончики.
15. Протеїнові батончики з мигдалем та кокосовим молоком
Готові батончики можна додатково обваляти в кокосовій стружці.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки мигдалю, 1/2 склянки протеїнового порошку, 1/4 склянки кокосового молока, 1/4 склянки кокосової стружки, 2 ст. какао, 1 ст. кокосової олії, 3 ст.л. меду чи сиропу, 1 ч.л. ванільного екстракту, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Відправ мигдаль, протеїн, сіль і какао в блендер, і збий до однорідності. Окремо змішай кокосове молоко, кокосове масло, мед та ваніль. З'єднай обидві маси і в кінці – втрути кокосову стружку. Сформуй батончики і відправ їх на кілька годин в холодильник.
Джерело: dietcenter.com.ua