Заливні пироги – одні з найпростіших у приготуванні. Тут немає жодного довгого вимішування, кількох коржів та інших складнощів. Сьогодні ми розповімо 15 найсмачніших рецептів, як легко приготувати заливний пиріг з абрикосами. Бери собі на замітку!
Зміст
1. Заливний пиріг з абрикосами на кефірі
Почнемо з найпростішого та найпоширенішого варіанту – на кефірі.
Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 140 г цукру, 220 мл кефіру, 200 г борошна, 2 яйця, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. солі.
Збий яйця з цукром , а кефір змішай з содою. З'єднай обидві маси і додай борошно, що просіює, з сіллю. Втрути в тісто довільно нарізані абрикоси, вилий все у форму і випікай 40 хвилин при 180 градусах у духовці.
2. Заливний пиріг з абрикосами на молоці
Нічого страшного, якщо молоко буде підкислим – для тесту це навіть плюс.
Тобі знадобиться: 400 г муки|борошна|, 450 мл молока, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 400 г абрикосів, 2 яйця, 200 г цукру.
Приготування: Зби яйця з цукром, додай молоко і потім додай сухі інгредієнти, що просіяють. Вили половину тесту у форму, виклади половинки абрикосів і зверху залий ще тестом. Випікай пиріг у духовці за 180 градусів близько 40 хвилин.
3. Заливний пиріг з абрикосами на йогурті
Смак пирога залежить ще й від того, чи вибереш йогурт з наповнювачем або без.
Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 3 яйця, 1 склянка цукру, 500 г борошна, 1 склянка йогурту, 1/2 склянки олії, 15 г розпушувача.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні
Збий міксером яйця з цукром. Додай йогурт і олію, і знову збий. Потім втрути просіяне борошно з розпушувачем. Додай нарізані абрикоси, перемішай тісто, вилий його у форму і випікай заливний пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Заливний пиріг з абрикосами у мультиварці
Готується приблизно так, як і в духовці – ніяких складнощів.
Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 150 г цукру, 220 мл кефіру, 200 г борошна, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий яйця з цукром, додай кефір і знову збий. Додай просіяне борошно з розпушувачем і потім нарізані абрикоси. Вилий тісто в змащену олією чашу мультиварки та включи режим «Випічка» на 50 хвилин.
5. Заливний пиріг з абрикосами на сметані
Рекомендуємо використовувати жирнішу сметану, щоб тісто було більш пухким.
Тобі знадобиться: 200 г сметани, 150 г борошна, 120 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 300 г абрикосів.
Збий яйця з цукром. Додай розтоплене вершкове масло та сметану, а потім просіяне борошно та розпушувач. Наприкінці втручай у тісто нарізані абрикоси, вилий все у форму і випікай у духовці 40 хвилин при 180 градусах.
6. Заливний пиріг на майонезі з абрикосами
Ще один хитрий спосіб зробити тісто максимально ніжним – приготувати його на майонезі.
Тобі знадобиться: 120 г сметани, 90 г майонезу, 3 яйця, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 100 г борошна, 400 г абрикосів.
Збий яйця з цукром. Додай сметану і майонез, і збий ще раз. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади нарізані абрикоси і залий їх ще тестом. Випікай заливний пиріг 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
7. Заливний пиріг з абрикосами та лимоном
Трохи цитрусової кислинки ніколи не завадить!
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 склянки борошна, 400 г абрикосів, 1/2 лимона, 1 ч.л. соди, 1 яйце, 1 склянка цукру.
Збий яйце з кефіром і цукром. Додай соду, лимонний сік та цедру до смаку. Додай борошно, що просіює, і потім – нарізані абрикоси. Вилий тісто у форму та випікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів джему з малини
8. Заливний пиріг з абрикосами на вершковому маслі
Є дуже багато способів приготувати заливне тісто – і ще один з них.
Тобі знадобиться: 70 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 2 яйця, 100 г борошна, 1 ст.л. крохмалю, 2 ч.л. розпушувача, 300 г абрикосів.
Приготування: Зби м'яку олію з яйцями і цукром, додай просіяні сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і зверху виклади нарізані абрикоси. Випікай заливний пиріг у духовці 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
9. Заливний пиріг з какао та абрикосами
Вибирай какао з високим вмістом какао-бобів – має більш насичений шоколадний смак.
Тобі знадобиться: 170 г цукру, 190 г борошна, 60 г какао, 2 яйця, 200 мл кефіру, 350 г абрикосів, 100 мл олії, 10 г розпушувача.
Збий яйця з цукром. Додай олію і кефір, і знову збий. Додай просіяні та змішані разом сухі інгредієнти. Потім втрути в тісто нарізані абрикоси і вили його у форму. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
10. Пісний заливний пиріг з абрикосами на дріжджах
Навіть під час посту зовсім не обов'язково зовсім відмовлятися від улюблених ласощів!
Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 200 г борошна, 250 мл води, 2 ст. олії, 100 г цукру, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі.
Розведи цукор і дріжджі в теплій воді, і залиш на 10 хвилин. Додай борошно та сіль, а потім – олію. Залиш тісто на 1 годину в теплі і вили половину у форму. Виклади нарізані абрикоси і знову зали їх тестом. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
11. Заливний пиріг з абрикосами без яєць
Якщо у холодильнику закінчилися яйця – це не привід відкладати випічку.
Тобі знадобиться: 250 г сметани, 100 г вершкового масла, 100 г цукру, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 300 г абрикосів.
Приготування: Зби м'яке масло з цукром, додай сметану і знову зби. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму, виклади часточки абрикосів і випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою
12. Заливний пиріг з абрикосами на рисовому борошні
Для тих, хто уникає глютена в раціоні, чудово підійде цей рецепт.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1,5 склянки цукру, 300 г абрикосів, 1 склянка сметани, 1 ч.л. розпушувача, 2 склянки рисового борошна.
Збий яйця з цукром і додай сметану. Потім додай просіяне рисове борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади абрикоси і зали їх знову тестом. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
13. Заливний пиріг з абрикосами на манці
Виходить щось на зразок манника з його пухкою приємною текстурою.
Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 300 г цукру, 250 г борошна, 3 яйця, 60 г манки, 1 ч.л. розпушувача.
Збий яйця з цукром. Додай манку, муку і розпушувач і знову збий. Залиш тісто на 20 хвилин і потім втрути в нього нарізані абрикоси. Вилий все у форму і випікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. Сирний заливний пиріг з абрикосами
Для заливного пирога можна використовувати сирне тісто!
Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 250 г сиру, 150 г цукру, 3 яйця, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 300 г абрикосів.
Приготування: Зби яйця з цукром і додай м'яку олію. Знов збий, додай сир і збий ще раз. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем. Виклади тісто у форму, зверху виклади шматочки абрикосів та випікай заливний пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
15. Заливний пиріг з абрикосами на вершках
Цікавий спосіб приготувати заливний пиріг – зробити його на рідких вершках будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г цукру, 500 г абрикосів, 1 щіпка ваніліну, цедра половини апельсина, 200 мл вершків, 250 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Зби яйця з цукром і ваніліном, додай вершки, а потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Наприкінці втрути в тісто нарізані абрикоси та цедру, вили все тісто у форму і випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua