15 відмінних рецептів заливного пирога з абрикосами

Заливні пироги – одні з найпростіших у приготуванні. Тут немає жодного довгого вимішування, кількох коржів та інших складнощів. Сьогодні ми розповімо 15 найсмачніших рецептів, як легко приготувати заливний пиріг з абрикосами. Бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Заливний пиріг з абрикосами на кефірі
  • 2. Заливний пиріг з абрикосами на молоці
  • 3. Заливний пиріг з абрикосами на йогурті
  • 4. Заливний пиріг з абрикосами у мультиварці
  • 5. Заливний пиріг з абрикосами на сметані
  • 6. Заливний пиріг на майонезі з абрикосами
  • 7. Заливний пиріг з абрикосами та лимоном
  • 8. Заливний пиріг з абрикосами на вершковому маслі
  • 9. Заливний пиріг з какао та абрикосами
  • 10. Пісний заливний пиріг з абрикосами на дріжджах
  • 11. Заливний пиріг з абрикосами без яєць
  • 12. Заливний пиріг з абрикосами на рисовому борошні
  • 13. Заливний пиріг з абрикосами на манці
  • 14. Сирний заливний пиріг з абрикосами
  • 15. Заливний пиріг з абрикосами на вершках
  • 1. Заливний пиріг з абрикосами на кефірі

    Почнемо з найпростішого та найпоширенішого варіанту – на кефірі.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 140 г цукру, 220 мл кефіру, 200 г борошна, 2 яйця, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. солі.

    Збий яйця з цукром , а кефір змішай з содою. З'єднай обидві маси і додай борошно, що просіює, з сіллю. Втрути в тісто довільно нарізані абрикоси, вилий все у форму і випікай 40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    2. Заливний пиріг з абрикосами на молоці

    Нічого страшного, якщо молоко буде підкислим – для тесту це навіть плюс.

    Тобі знадобиться: 400 г муки|борошна|, 450 мл молока, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, 400 г абрикосів, 2 яйця, 200 г цукру.

    Приготування: Зби яйця з цукром, додай молоко і потім додай сухі інгредієнти, що просіяють. Вили половину тесту у форму, виклади половинки абрикосів і зверху залий ще тестом. Випікай пиріг у духовці за 180 градусів близько 40 хвилин.

    3. Заливний пиріг з абрикосами на йогурті

    Смак пирога залежить ще й від того, чи вибереш йогурт з наповнювачем або без.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 3 яйця, 1 склянка цукру, 500 г борошна, 1 склянка йогурту, 1/2 склянки олії, 15 г розпушувача.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    Збий міксером яйця з цукром. Додай йогурт і олію, і знову збий. Потім втрути просіяне борошно з розпушувачем. Додай нарізані абрикоси, перемішай тісто, вилий його у форму і випікай заливний пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Заливний пиріг з абрикосами у мультиварці

    Готується приблизно так, як і в духовці – ніяких складнощів.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 150 г цукру, 220 мл кефіру, 200 г борошна, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Збий яйця з цукром, додай кефір і знову збий. Додай просіяне борошно з розпушувачем і потім нарізані абрикоси. Вилий тісто в змащену олією чашу мультиварки та включи режим «Випічка» на 50 хвилин.

    5. Заливний пиріг з абрикосами на сметані

    Рекомендуємо використовувати жирнішу сметану, щоб тісто було більш пухким.

    Тобі знадобиться: 200 г сметани, 150 г борошна, 120 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 300 г абрикосів.

    Збий яйця з цукром. Додай розтоплене вершкове масло та сметану, а потім просіяне борошно та розпушувач. Наприкінці втручай у тісто нарізані абрикоси, вилий все у форму і випікай у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    6. Заливний пиріг на майонезі з абрикосами

    Ще один хитрий спосіб зробити тісто максимально ніжним – приготувати його на майонезі.

    Тобі знадобиться: 120 г сметани, 90 г майонезу, 3 яйця, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 100 г борошна, 400 г абрикосів.

    Збий яйця з цукром. Додай сметану і майонез, і збий ще раз. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади нарізані абрикоси і залий їх ще тестом. Випікай заливний пиріг 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    7. Заливний пиріг з абрикосами та лимоном

    Трохи цитрусової кислинки ніколи не завадить!

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 склянки борошна, 400 г абрикосів, 1/2 лимона, 1 ч.л. соди, 1 яйце, 1 склянка цукру.

    Збий яйце з кефіром і цукром. Додай соду, лимонний сік та цедру до смаку. Додай борошно, що просіює, і потім – нарізані абрикоси. Вилий тісто у форму та випікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів джему з малини

    8. Заливний пиріг з абрикосами на вершковому маслі

    Є дуже багато способів приготувати заливне тісто – і ще один з них.

    Тобі знадобиться: 70 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 2 яйця, 100 г борошна, 1 ст.л. крохмалю, 2 ч.л. розпушувача, 300 г абрикосів.

    Приготування: Зби м'яку олію з яйцями і цукром, додай просіяні сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і зверху виклади нарізані абрикоси. Випікай заливний пиріг у духовці 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    9. Заливний пиріг з какао та абрикосами

    Вибирай какао з високим вмістом какао-бобів – має більш насичений шоколадний смак.

    Тобі знадобиться: 170 г цукру, 190 г борошна, 60 г какао, 2 яйця, 200 мл кефіру, 350 г абрикосів, 100 мл олії, 10 г розпушувача.

    Збий яйця з цукром. Додай олію і кефір, і знову збий. Додай просіяні та змішані разом сухі інгредієнти. Потім втрути в тісто нарізані абрикоси і вили його у форму. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    10. Пісний заливний пиріг з абрикосами на дріжджах

    Навіть під час посту зовсім не обов'язково зовсім відмовлятися від улюблених ласощів!

    Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 200 г борошна, 250 мл води, 2 ст. олії, 100 г цукру, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі.

    Розведи цукор і дріжджі в теплій воді, і залиш на 10 хвилин. Додай борошно та сіль, а потім – олію. Залиш тісто на 1 годину в теплі і вили половину у форму. Виклади нарізані абрикоси і знову зали їх тестом. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Заливний пиріг з абрикосами без яєць

    Якщо у холодильнику закінчилися яйця – це не привід відкладати випічку.

    Тобі знадобиться: 250 г сметани, 100 г вершкового масла, 100 г цукру, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 300 г абрикосів.

    Приготування: Зби м'яке масло з цукром, додай сметану і знову зби. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму, виклади часточки абрикосів і випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою

    12. Заливний пиріг з абрикосами на рисовому борошні

    Для тих, хто уникає глютена в раціоні, чудово підійде цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 1,5 склянки цукру, 300 г абрикосів, 1 склянка сметани, 1 ч.л. розпушувача, 2 склянки рисового борошна.

    Збий яйця з цукром і додай сметану. Потім додай просіяне рисове борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади абрикоси і зали їх знову тестом. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    13. Заливний пиріг з абрикосами на манці

    Виходить щось на зразок манника з його пухкою приємною текстурою.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 300 г цукру, 250 г борошна, 3 яйця, 60 г манки, 1 ч.л. розпушувача.

    Збий яйця з цукром. Додай манку, муку і розпушувач і знову збий. Залиш тісто на 20 хвилин і потім втрути в нього нарізані абрикоси. Вилий все у форму і випікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    14. Сирний заливний пиріг з абрикосами

    Для заливного пирога можна використовувати сирне тісто!

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 250 г сиру, 150 г цукру, 3 яйця, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 300 г абрикосів.

    Приготування: Зби яйця з цукром і додай м'яку олію. Знов збий, додай сир і збий ще раз. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем. Виклади тісто у форму, зверху виклади шматочки абрикосів та випікай заливний пиріг 40 хвилин при 180 градусах.

    15. Заливний пиріг з абрикосами на вершках

    Цікавий спосіб приготувати заливний пиріг – зробити його на рідких вершках будь-якої жирності.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г цукру, 500 г абрикосів, 1 щіпка ваніліну, цедра половини апельсина, 200 мл вершків, 250 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Зби яйця з цукром і ваніліном, додай вершки, а потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Наприкінці втрути в тісто нарізані абрикоси та цедру, вили все тісто у форму і випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *