Рибні котлети лише виграють, якщо замість сковорідки приготувати їх у духовці. Це дуже зручно та корисно – тому що не використовується зайва олія, необхідна для смаження. Розповідаємо 15 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Рибні котлети з мінтаю в духовці
Найкласичніший варіант котлет із хлібом та молоком.
Тобі знадобиться: 450 г філе мінтаю, 2 скибочки білого хліба, 30 мл молока, 1 яйце, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції, манка.
Приготування: Розмочіть хліб у молоці і відіжміть, пропустіть його з рибою через м'ясорубку, додай часник, яйце, спеції і розтоплене вершкове масло. Додайте 1-2 ложки манки, вимішайте фарш і залиште його на 20 хвилин в холодильнику. Сформуй котлети, обваляй їх у манці та виклади на пергамент. Запікай 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. ПП рибні котлети з лосося у духовці
Підійде сьомга, форель, горбуша та інша досить жирна червона риба.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу лосося, 1 яйце, 2 ст. томатної пасти, 10 г зелені, спеції.
Приготування: Подрібніть всі інгредієнти в блендері до однорідності. Якщо фарш занадто рідкий, додай пару ложок манки і залиш на 10 хвилин. Сформуй рибні котлети вологими руками, викладіть їх на пергамент і запікайте в духовці півгодини при 180 градусах.
3. Рибні котлети з підливою в духовці
Особливо смачними такі котлети виходять із щуки.
Тобі знадобиться: 1 кг риби до смаку, 100 г панірувальних сухарів, 60 г вершкового масла, 2 цибулини, 1 морква, 1 яйце, 200 мл томатного соусу, 5 ст.л. олії, спеції.
Зараз читають:Брусниця на зиму: 20 найкращих рецептів заготівель
Розроби рибу на філе і подрібни у фарш. Подрібни одну цибулину, обсмаж її на вершковому маслі і теж пропусти через м'ясорубку. Додай яйце, спеції та половину панірувальних сухарів, і вимішай фарш.
Сформуй котлети, обваляй їх у сухарях, що залишилися, і обсмаж у половині рослинної олії до рум'яності. Окремо подрібни другу цибулину і моркву, обсмаж у маслі, що залишилася, приправ і влий томатний соус. Протушкуй всі разом 3 хвилини. Виклади рибні котлети у форму для запікання, залий їх підливою та відправь на 10-15 хвилин у духовку при 180-200 градусах.
4. Рибні котлети з манкою та сметаною в духовці
Найчастіше рибний фарш досить рідкий, тому манка тут підходить краще за борошно.
Тобі знадобиться: 600 г рибного фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 1/2 склянки манки, 60 г батону, 2 ст.л. сметани, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Замочіть батон у воді, добре відіжміть і пропустіть через м'ясорубку з цибулею і рибою. Додай яйце, спеції, сметану та манку за консистенцією. Залиш фарш на 15 хвилин, сформуй і обваляй котлети в паніровці. Виклади їх на пергамент і запікайте 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Рибні котлети з форелі та камбали в духовці
Ось такий цікавий рецепт для аматорів небанальних рішень!
Тобі знадобиться: 350 г філе форелі, 350 г філе камбали, 1 яйце, 2 ст.л. томатної пасти, спеції.
Приготування: Подрібніть рибу за допомогою блендера або м'ясорубки. Змішай всі інгредієнти, додай 1-2 ложки борошна, якщо фарш занадто рідкий. Сформуй котлети вологими руками, виклади на пергамент і запікайте їх 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Рибні котлети з картоплею у духовці
Цей варіант хороший тим, що котлети виходять дуже ситними.
Тобі знадобиться: 500 г рибного філе, 2-3 картоплини, 1 яйце, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1/2 пучка зелені, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до золотистості. Пропусти через м'ясорубку рибу, картоплю та смажену цибулю. Додай подрібнений часник, зелень та яйце, приправ та вимішай фарш. Сформуй котлети, обваляй у сухарях і прибери їх на півгодини в холодильник. Запікай у духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
7. Рибні котлети з горбуші із салом у духовці
Такі котлети точно ніколи не вийдуть сухими – чудовий рецепт.
Зараз читають:Лічо з болгарського перцю з помідорами на зиму: 20 чудових рецептів
Тобі знадобиться: 500 г філе горбуші, 1 цибулина, 2 ст.л. кетчупу, 120 г сала, 1 яйце, спеції.
Приготування: Пропусти горбушу, цибулю та сало через м'ясорубку. Додай решту інгредієнтів і ретельно вимішай рибний фарш. Залиш його на півгодини, сформуй котлети, присипаючи їх мукою за потребою, і запікати 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Рибні котлети з кабачком у духовці
Для більш яскравого кольору – додай більше рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 1 кг філе риби, 1 яйце, 1 цибулина, 1 кабачок, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. манки, спеції, зелень, панірувальні сухарі.
Пропусти рибу з цибулею через м'ясорубку або подрібни блендером. Натрій кабачок, відіжми його від зайвого соку і додай туди ж. Подрібни часник і зелень, відправь у фарш і додай яйце зі спеціями. В кінці додай манку, вимішай і залиш фарш на 15 хвилин. Сформуй котлети, обваляй у сухарях та запікай у духовці на пергаменті 35 хвилин при 180 градусах.
9. Рибні котлети з сиром та зеленою цибулею в духовці
Прекрасно виходять незалежно від того, яку саме рибу ти використовуєш.
Тобі знадобиться: 500 г рибного фаршу, 100 г твердого сиру, 2 ст. борошна, 1 яйце, 1 пучок зеленої цибулі, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Натрій сир, подрібни зелену цибулю і змішай всі інгредієнти з рибним фаршем, крім сухарів. Сформуй котлети, обваляй їх у паніровці та виклади на пергамент. Запікай 35 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Рибні котлети з хеку в духовці
Підійде і фарш із будь-якої іншої білої або червоної риби.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу з хеку, 2 скибочки батона, 50 мл води, 2 яйця, 1 склянка борошна, 1 цибулина, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Розмочіть батон у воді, відіжміть, пропустіть через м'ясорубку з цибулею і змішай з рибним фаршем. Додай спеції, одне яйце та пару ложок борошна до консистенції. Вимішати фарш. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні, потім – у другому збитому яйці та сухарях. Виклади на пергамент і запікайте в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.
11. Рибні котлети з тріски з овочами у духовці
Смачні, прості у приготуванні та дуже корисні котлети.
Тобі знадобиться: 700 г філе тріски, 1 цибулина, 1 морква, 1 кабачок, 150 г панірувальних сухарів, 30 г вершкового масла, 1 скибочка батона, 1 яйце, спеції.
Зараз читають:Джем із білої смородини: 12 легких рецептів на будь-який смак
Пропусти через м'ясорубку тріску і всі овочі. Додай розмочений у воді батон, спеції та яйце, і вимішай фарш до однорідності. Сформуй рибні котлети, обваляй у сухарях і виклади їх на пергамент. На кожну котлету поклади маленьким шматочком олії і відправ все в духовку на 30-35 хвилин при 200 градусах.
12. Котлети з рибних консервів у духовці
А ти знаєш, що чудові рибні котлети виходять не лише із сирої риби?
Тобі знадобиться: 350 г рибних консервів, 80 г рису, 1 яйце, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Розімніть рибні консерви вилкою і змішай разом всі інгредієнти. Якщо фарш рідкий – додай ложку манки. Сформуй котлети вологими руками та готуй їх у духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
13. Рибні ПП котлети з сиром у духовці
Для цього рецепту рекомендуємо використати білу рибу.
Тобі знадобиться: 800 г рибного філе, 250 г жирного сиру, 60 г цибулі, 2 яйця, 45 г манки, спеції.
Приготування: Пропусти рибу та цибулю через м'ясорубку, додай сир і перемішай. Додай яйця, манку та спеції, вимішай фарш і залиш на 20 хвилин. Сформуй котлети вологими руками, виклади їх на лист і влий туди ж близько 100 мл води. Запікайте 20 хвилин у духовці при 200 градусах.
14. Рибні котлети з рисом у духовці
Рис – один із класичних доповнень до фаршу, так що до рибного теж підійде.
Тобі знадобиться: 400 г філе риби, 200 г вареного рису, 1 яйце, 1 ст. панірувальних сухарів, по 20 г кропу та петрушки, спеції.
Рибу пропусти через м'ясорубку або подрібни блендером. Дрібно порубай зелень і ретельно змішай усі інгредієнти. Сформуй і запікайте рибні котлети приблизно півгодини в духовці при 180 градусах.
15. Рибні котлети з вівсянкою у духовці
Пластівці краще трохи подрібнити, але не до борошна.
Тобі знадобиться: 800 г риби до смаку, 4 ст.л. вівсяних пластівців, 1 яйце, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, спеції.
Розроби рибу на філе і подрібни її разом з цибулею в блендері або пропусти через м'ясорубку. Додай решту інгредієнтів, вимішай фарш і сформуй котлети. Запікайте їх 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах на пергаменті.
Джерело: dietcenter.com.ua