12 супів з кіноа, смачніші за які ви ще не їли

Головна особливість супів з кіноа криється в їхній назві – замість звичного рису або вермішелі тут використовується поки що трохи екзотична в наших широтах, але дуже корисна крупа. Супи з кіноа ситні та смачні, вони відмінно урізноманітнюють повсякденний раціон і сподобаються дорослим та дітям. Розповідаємо 12 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Пісний томатний суп з кіноа
  • 2. Суп з кіноа та квасолею
  • 3. Овочевий суп з кіноа та стручковою квасолею
  • 4. Курячий суп з кіноа
  • 5. Суп з яловичиною, зеленим горошком та кіноа
  • 6. Суп з кіноа та сочевицею
  • 7. Суп з кіноа та шпинатом
  • 8. Суп з індички з кіноа та овочами
  • 9. Суп з кіноа та грибами
  • 10. Швидкий суп з кіноа та рисом
  • 11. Суп з баклажанами, кіноа та каррі
  • 12. Лимонний суп з куркою та кіноа
  • 1. Пісний томатний суп з кіноа

    Дуже яскравий, наваристий та ароматний – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 2 л овочевого бульйону, 400 г помідорів у власному соку, 100 г кіноа, 3 картоплини, 2 стебла селери, 1 морква, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Промий кіноа, подрібни часник, розімні помідори в соку і наріж овочі кубиком. Прямо в каструлі злегка обсмаж моркву та селеру, додай картоплю та часник, смаж ще 5 хвилин і додай томати з соком. Влий бульйон, перемішай, доведи до кипіння і вари 15 хвилин. Всип кіноа, приправ та вари суп ще близько 15 хвилин до готовності крупи.

    2. Суп з кіноа та квасолею

    Рекомендуємо брати консервовану квасолю, щоб не варити її окремо.

    Тобі знадобиться: 400 г консервованої квасолі, 400 г помідорів у власному соку, 2 цибулини, 2 моркви, 3 стебла селери, 2 л овочевого бульйону, 70 г кіноа, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж цибулю, моркву та селеру. Обсмаж їх у каструлі 5 хвилин, додай квасолю з часником, і через кілька хвилин додай помідори та бульйон. Вари суп 20 хвилин, додай кіноа та вари до готовності крупи. Наприкінці приготування – додай спеції та зелень.

    3. Овочевий суп з кіноа та стручковою квасолею

    Відмінний сезонний рецепт супу на весну чи літо, коли багато овочів.

    Зараз читають:20 найкращих салатів із зелених помідорів на зиму

    Тобі знадобиться: 2 ст. кіноа, 1 цибулина, 1 морква, 2 стебла селери, 1 кабачок, 2 картоплини, 3 помідори, 100 г стручкової квасолі, 100 г броколі, 2 л овочевого бульйону, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Прямо в каструлі обсмаж цибулю та моркву до м'якості. Додай картоплю, кабачок та селера, і готуй ще 1 хвилину. Залий все бульйоном, доведи до кипіння, всип кіноа і вари 7-8 хвилин на середньому вогні. Додай всі інгредієнти і спеції, що залишилися, і вари суп ще 5-7 хвилин.

    4. Курячий суп з кіноа

    Кіно відмінно підходить для пісних овочевих супів, але не тільки для них.

    Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 300 г картоплі, 4-5 ст. кіноа, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатний соус, спеції.

    Приготування: Наріж курку середніми шматочками, а овочі – кубиком. Залий курку водою, доведи до кипіння, додай картоплю і вари 10 хвилин. Обсмаж цибулю і моркву кілька хвилин, додай болгарський перець і жар ще 5 хвилин, а потім всип кіноа і жар до горіхового аромату. Додай все в бульйон і вари ще 10 хвилин. Додай томатний соус, часник та спеції, і ще пару хвилин прогрій суп до готовності.

    5. Суп з яловичиною, зеленим горошком та кіноа

    Для цього рецепту можна використовувати заморожений зелений горошок.

    Тобі знадобиться: 200 г яловичини, 80 г кіноа, 100 г зеленого горошку, 100 г кореня селери, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину та всі овочі кубиком. Обсмаж яловичину до легкої рум'яності, додай овочі та смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Влий приблизно 2 л окропу, приправ і вари суп близько 30-40 хвилин на слабкому вогні. Засип кіноа і продовжуй варити ще 15 хвилин.

    6. Суп з кіноа та сочевицею

    Для ще приємнішого золотистого відтінку – додай у суп пару щіпок куркуми.

    Тобі знадобиться: 120 г цибулі, 180 г моркви, 2 стебла селери, 2 зубчики часнику, спеції, 180 г червоної сочевиці, 80 г кіноа, 140 г капусти, 3-5 помідорів, 1 л води.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із морськими гребінцями

    Приготування: Наріж всі овочі. Обсмаж цибулю, моркву та селеру 5 хвилин до м'якості. Додай часник і спеції, і 1 хвилину протушкуй. Додай сочевицю, кіноа, помідори та воду до смаку. Доведи до кипіння і вари близько 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою до м'якості сочевиці. Додай нашатковану капусту та ще німої води за потребою. Провари суп ще 3-5 хвилин.

    7. Суп з кіноа та шпинатом

    Зі спецій сюди чудово підійдуть прянощі зі східним відтінком, на кшталт каррі.

    Тобі знадобиться: 1,5 л овочевого бульйону, 450 г консервованої квасолі, 200 г шпинату, 450 г помідорів, 1 цибулина, 3 моркви, 2 зубчики часнику, 1/2 склянки кіноа, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж усі овочі. Обсмажити цибулю, моркву та часник 5-7 хвилин. Додай спеції, перемішай та додай помідори. Протушкуй ще 5 хвилин і відправ все в гарячий бульйон. Додай кіноа, консервовану квасолю і доведи до кипіння. Вари суп 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні, а потім додай шпинат і провари ще 1-2 хвилини.

    8. Суп з індички з кіноа та овочами

    Легкий суп, який сподобається навіть тим, хто дотримується дієти.

    Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 2-3 л води, 1/2 склянки кіноа, 1 болгарський перець, 1 морква, 120 г стручкової квасолі, 2 стебла селери, 1 склянка зеленого горошку, 2 жмені шпинату, спеції.

    Приготування: Наріж індичку, залий її водою і відвари до готовності. Після чого додай кіноа і селера, і вари 10 хвилин. Додай нарізану моркву та перець, вари ще 6-7 хвилин і додай решту інгредієнтів. Приправ та провари суп ще 5 хвилин.

    9. Суп з кіноа та грибами

    Для яскравішого аромату додай ще трохи сушених білих грибів.

    Тобі знадобиться: 400 г печериць, 2 стебла селери, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 800 мл бульйону, 150 г томатів у власному соку, 200 г цвітної капусти, 80 г кіноа. паприки, 1 ст. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж печериці до випаровування вологи. Додай нарізану цибулю, моркву, болгарський перець та селеру. Жар ще 4-5 хвилин. Відправ все в киплячий бульйон, додай кіноа, подрібнені помідори та суцвіття цвітної капусти. Приправте, доведіть суп до кипіння і варіть 20 хвилин.

    Зараз читають:20 рецептів з перловки, які припадуть до смаку кожному

    10. Швидкий суп з кіноа та рисом

    Плюс цього рецепту ще й у тому, що підготовка займає мінімум часу.

    Тобі знадобиться: 2 л води або бульйону, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. кіноа, 2 ст.л. рису, спеції, зелень.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, промий обидва види крупи і залий все відразу водою або бульйоном. Доведи до кипіння і варіть 15-20 хвилин на слабкому вогні. За кілька хвилин до кінця готування – додай спеції та зелень.

    11. Суп з баклажанами, кіноа та каррі

    Тут тобі потрібно знайти червону пасту каррі, але воно того варте.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 350 г баклажану, 200 г кіноа, 1 помідор, 1 морква, 20 г петрушки, 2 ч.л. червоної пасти каррі, 1 ст. каррі, 2 л води.

    Наріж кубиком баклажан, помідор і картоплю, подрібни петрушку, натрі моркву. Нагрій пару ложок олії з пастою каррі та спеціями, додай моркву та баклажан, туші протягом 3 хвилин. Додай картоплю, помідор та кіноа, і туши ще 5 хвилин. Залий все водою, доведи до кипіння і вари суп 20 хвилин на слабкому вогні. Додай зелень наприкінці.

    12. Лимонний суп з куркою та кіноа

    Гарний рецепт супу для тих, хто не боїться куштувати нове.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе курячого стегна, 2 л води, 200 г кіноа, 2 цибулини, 100 мл лимонного соку, 2 зубчики часнику, по 1 пучку кропу та петрушки, спеції.

    Залий курку водою, доведи до кипіння, додай цілу цибулину, стебла зелені та спеції. Вари бульйон 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні, а потім процідити. Курку розбери на тонкі волокна і окремо відвари кіноа до готовності.

    Другу цибулину дрібно наріж, обсмаж до прозорості і додай часник із куркою. Жар ще 5-7 хвилин. Відправ все це в киплячий бульйон разом з кіноа, лимонним соком і половиною рубаної зелені. Провари суп ще 10 хвилин, зніми з вогню і додай зелень, що залишилася.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *