Класичне варення завжди передбачає варіння – довге або не дуже, залежно від рецепту. Але іноді на це немає часу та бажання! Тому нічого дивного, що з'являється все більше рецептів сирого варення. Наприклад, з малини без варіння. Зберігати його краще в холодильнику чи холодному льоху!
Зміст
1. Варення з малини без варіння блендером
За бажанням можеш взяти більше або менше цукру – на власний смак.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг цукру.
Приготування: Перебери малину та подрібни її блендером. Додай цукор, перемішай, залиш на 10 хвилин і знову перемішай. Розклади варення у стерильні банки.
Зараз читають:Меренговий торт: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах
2. Варення з малини без варіння через м'ясорубку
Можна додати в готове варення пару щіпок кориці або ваніліну.
Тобі знадобиться: 800 г малини, 800 г цукру.
Перебери малину, змішай з цукром і пропусти все разом через м'ясорубку. Перемішай заготовку до розчинення цукру та розлий по стерильним банкам.
3. Варення з малини без кісточок та варіння
Позбутися кісточок у малині – насправді дуже легко і просто.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг цукру.
Приготування: Перебери малину та подрібни її блендером. Перетріть пюре через дрібне сито – кісточки залишаться в ньому. Додай цукор, перемішай до розчинення та розклади по стерильним банкам.
4. Варення з малини з лимоном без варіння
Для любителів кислішого варення – ще й дуже корисно.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 лимон, 1 кг цукру.
Обдай лимон окропом, наріж і видали кісточки. Подрібни його блендером. Так само подрібни малину, змішай з лимоном, додай цукор і перемішай. Розклади варення по стерильним банкам.
5. Варення з малини без варіння та без блендера
М'ясорубка теж не знадобиться – лише підручні пристрої.
Тобі знадобиться: 600 г малини, 600 г цукру.
Приготування: Перебери малину, засип її цукром і залиш на пару годин або на ніч. Розімни її товкачем або маточкою, перетри до однорідності і розклади по стерильним банкам.
Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці
6. Варення з малини без варіння з горілкою
Горілка забезпечує кращу безпеку заготівлі, але не впливає на її смак.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг цукру, 50 мл горілки.
Приготування: Засип малину цукром, залиш на пару годин і подрібни блендером. Влий горілку, перемішай і залиши ще на півгодини. Розклади отримане варення у стерильні банки.
7. Варення з малини без варіння в морозилці
Сире варення можна не тільки зберігати в холодильнику, а й заморозити взагалі.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг цукру.
Пропусти малину через м'ясорубку і змішай з цукром до розчинення. Розклади масу в пластикові контейнери і відправ варення в морозилку.
8. Варення з малини та чорної смородини без варіння
Ці ягоди ідеально поєднуються між собою у простій заготівлі.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 500 г смородини чорної, 1 кг цукру.
Перебери всю ягоду і подрібни блендером . Додай цукор і перемішай варення до однорідності. Виклади його в стерильні банки.
9. Варення з малини з медом без варіння
Подвійно корисне варення для дітей та дорослих, особливо у сезон застуд.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 л меду.
Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків
Приготування: Перебери малину і трохи розімні. Викладай її в стерильні банки шарами, заливаючи кожен шар медом – і так банки до кінця. У процесі трохи розминай та утрамбовуй ягоди.
10. Варення з малини та аґрусу без варіння
З аґрусу потрібно зрізати хвостики та прибрати все сміття.
Тобі знадобиться: 1,5 кг малини, 1,5 кг цукру, 500 г агрусу.
Приготування: Пропусти малину та аґрус через м'ясорубку. Поступово додай цукор та перемішай до розчинення. Розклади варення у стерильні банки.
11. Варення з малини та полуниці без варіння
У цього варення просто приголомшливий аромат – неможливо встояти.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг малини, 1,5 кг цукру.
Приготування: Перебери ягоди, видали листя і подрібни полуницю з малиною будь-яким зручним способом. Додати цукор, перемішати і залишити на 20 хвилин. Ще раз перемішай варення і розклади його по стерильним банкам.
12. Варення з малини та ожини без варіння
За таким же принципом можна змішувати будь-які ягоди на власний смак.
Тобі знадобиться: 1,5 кг малини, 500 г ожини, 1,5 кг цукру.
Приготування: Перебери малину та ожину, і подрібни їх блендером. Поступово додай цукор і перемішай варення до розчинення. Розклади заготівлю по стерильним банкам.
Джерело: dietcenter.com.ua