Неймовірно поживний терпуг цінується насамперед саме за цю властивість. З нього виходять дуже ситні страви, які стануть чудовою повноцінною вечерею навіть для великої родини. Сьогодні ми розповімо 12 найкращих рецептів, як приготувати терпуг у духовці!
Зміст
1. Терпуг у фользі з вершковим маслом
Якщо в тебе заморожена риба, тоді спочатку її повністю розморозь.
Тобі знадобиться: 2 терпуги, 1 пучок чебрецю, 20 г вершкового масла, 20 г лимона, спеції.
Приготування: Повністю випотроши терпуга, натрій його спеціями і змасти розтопленим вершковим маслом. Виклади рибу на фольгу, розклади лимонні часточки та гілочки чебрецю. Усі загорни та запікай у духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.
2. Терпуг з майонезом у духовці
Цей рецепт точно сподобається всім любителям рум'яної скоринки.
Тобі знадобиться: 1 терпуг, 1 цибулина, 1 морква, 2 пучки зелені, 100 г майонезу, спеції.
Приготування: Розроби та випотроши рибу. Дрібно наріж цибулю, моркву та зелень. Частково наповни терпуга цією сумішшю, а решту – виклади у форму. Зверху поклади терпуга і змасти все майонезом зі спеціями. Запікайте півгодини в духовці при 200 градусах.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки із чорної смородини
3. Терпуг шматочками у сметані
Заздалегідь випотроши і промий рибу, щоб вона обсохла.
Тобі знадобиться: 1 терпуг, 1 цибулина, 1 пучок кропу, 100 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж терпуга порційними шматочками, а цибуля – кільцями. Змішай все зі сметаною, спеціями та рубаним кропом, залиш на півгодини, а потім відправ у духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
4. Терпуг цілком у духовці
Терпуг у міру жирний, тому він не пересихає при запіканні.
Тобі знадобиться: 1 кг терпуга, 1 цибулина, спеції, лимонний сік.
Приготування риби, натрій її спеціями і збризкайте лимонним соком. Вклади в черево нарізану цибулю, загорни у фольгу і запікай терпуга в духовці близько 35-40 хвилин при 200 градусах.
5. Терпуг із соєвим соусом у рукаві
Складно придумати ще більш простий та доступний рецепт.
Тобі знадобиться: 1 кг терпуга, 3 цибулини, 50 мл соєвого соусу, 20 мл оливкової олії, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Розроби і наріж терпуга порційними шматочками. Цибулю наріж кільцями, подрібни часник і склади все в рукав. Додай оливкову олію, соєвий соус та спеції, перемішай і запікай 45-50 хвилин у духовці при 170 градусах.
6. Терпуг у томаті в духовці
Можна розвести томатну пасту у воді, але помідори у власному соку будуть ще кращими.
Тобі знадобиться: 1 терпуг, 1 цибулина, 1 пучок зелені, 1 морква, 1 банка помідорів у власному соку, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву, обсмаж їх до м'якості і нафаршируй випотрошену рибу. Натріть терпуга спеціями і виклади у форму. Зали його рубаними томатами у власному соку, додай зелень і запікай 40 хвилин у духовці при 190 градусах під фольгою.
Зараз читають:15 відмінних рецептів маринованого часнику на зиму
7. Терпуг з овочевою підливою у духовці
Цьому рецепту потрібно трохи більше часу, але результат того вартий.
Тобі знадобиться: 800 г терпуга, 2 ст. соєвого соусу, 2 цибулини, 3 помідори, 1 болгарський перець, 2 моркви, 2 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Наріж терпуга порційними шматочками і на півгодини замарин його в соєвому соусі зі спеціями. Дрібно наріж і обсмаж до м'якості цибулю, моркву та болгарський перець. Подрібни помідори в блендері, влий туди ж і протушкуй 5 хвилин. Додай сметану та спеції, туши ще пару хвилин, залий терпуга та запікай його в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
8. Терпуг у кефірі в духовці
Замість кефіру можна взяти просто кисле молоко або кисле молоко.
Тобі знадобиться: 1 кг терпуга, 1 ст. сметани, 300 мл кефіру, спеції.
Приготування: Ретельно випотрошити рибу, залий її кефіром і залиш на 1 годину в холодильнику. Після чого натрій терпуга спеціями, змасти сметаною і запікай близько 35 хвилин у духовці при 200 градусах.
9. Терпуг зі стручковою квасолею та броколі в духовці
Чудова дієтична страва з терпуга на кожен день.
Тобі знадобиться: 800 г терпуга, 100 г сметани, спеції, 200 г броколі, 200 г стручкової квасолі, 200 г зеленого горошку, 1 пучок шпинату.
Приготування: Приваріть суцвіття брокколі 2 хвилини в киплячій воді. Злегка обсмаж рубаний шпинат до зменшення обсягом. Наріж терпуга шматочками і розклади все на фольгу по порціях. Змасти сметаною, приправ та загорни конвертики. Запікай 30 хвилин у духовці при 190 градусах.
Зараз читають:Огірки з гірчицею на зиму: 20 незрівнянних рецептів
10. Запечена терпуг у кисло-солодкому маринаді
Для любителів східних ноток у кулінарних рецептах!
Тобі знадобиться: 1,5 кг терпуга, 50 мл води, 35 мл рисового оцту, 40 мл соєвого соусу, 15 г крохмалю, 50 г цукру, спеції, часник.
Приготування: Випотроши і наріж рибу шматочками. Змішай решту інгредієнтів в однорідний маринад і замаринуй у ньому терпуга на півгодини. Виклади рибу на деко і запікайте в духовці 35 хвилин при 200 градусах.
11. Терпуг з картоплею в духовці
Якщо боїшся, що картопля не пропечеться – приварю її до напівготовності.
Тобі знадобиться: 600 г терпуга, 1 цибулина, 3 картоплини, спеції, оливкова олія.
Приготування: Випотроши і натрій терпуга оливковою олією зі спеціями. Наріж картоплю тонкими слайсами, збризкати її маслом і виклади на фольгу. Зверху додай терпуга та кільця цибулі, загорни фольгу і запікай усі півгодини у духовці при 180 градусах.
12. Терпуг з овочами у духовці
За бажанням додай кабачок, баклажан або трохи грибів.
Тобі знадобиться: 1 терпуг, 2 болгарські перці, 1 морква, 1 цибулина, 400 г картоплі, спеції, 60 мл оливкової олії.
Приготування: Випотроши і розділи терпуга на порційні шматочки. Наріж кубиком всі овочі і виклади їх у форму. Полив все оливковою олією, посип спеціями і запікай 40-45 хвилин у духовці під фольгою при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua