Червона смородина славиться приємною терпкістю та кисло-солодким смаком. Ці якості добре проявляються у всіх заготовках, які з неї готують, але сьогодні ми пропонуємо зайнятися наливкою з смородини. Вибирай один із 20 наших рецептів і приступай!
Зміст
1. Солодка наливка з порічки.
Щоб посилити аромат смородини, можна додати кілька смородинових листочків.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 1 л горілки, 500 мл води.
Приготування: Смородину підготуй і склади у велику скляну сулію. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 3 хвилини. Зніми з вогню, остуди та влий отриманий сироп у сулію з червоною смородиною. Додай горілку, щільно закрий кришкою та прибери заготовку на 35-40 днів у темне прохолодне місце. Потім проціди, перелий наливку в чисту тару і прибери на 2 місяці до підвалу.
2. Наливка з червоної смородини із самогоном
Готувати можна із свіжих або заморожених ягід.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 800 г цукрового піску, 1,5 л самогону, 500 мл кип'яченої води.
Смородину помісти в каструлю, засип цукром і залиш на добу. Розімні ягоди до кашоподібного стану, додай воду та самогон. Перелий у скляну сулію, закрий капроновою кришкою і постав у темне прохолодне місце на 1,5 місяці. Проціди наливку через подвійний шар марлі, розлий у невеликі пляшки та прибери у підвал.
3. Наливання з червоної смородини на спирті з водою
Легка наливка без зайвих інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 350 г цукру, 500 мл спирту, 500 мл води.
Приготування: Смородину помісти у велику сулію, залий спиртом і прибери в темне місце на 40 днів. Процідити і додати сироп, зварений з води та цукру. Щільно закрий кришкою і перенеси у підвал на 2 місяці.
4. Наливка з|із| червоної смородини без додавання алкоголю
Не зберігайте наливку при температурі вище 22 градусів.
Зараз читають:15 рецептів міні-піци, яку зможе приготувати кожен
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 800 г цукру, 2 л води.
Смородину подрібни в блендері . Додай цукор та воду, перелий у ємність для бродіння. Накрий тканинною серветкою та прибери на 2 дні у темне тепле місце. Проціди, перелий у чисту пляшку і перенеси у більш прохолодне приміщення на 30 днів. Проціди ще раз, розлий у чисту тару та прибери наливку на зберігання в холодильник.
5. Наливка з червоної смородини з медом та горілкою
Цей рецепт особливо сподобається любителям солодких наливок.
Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 г меду, 2 л горілки.
Приготування: Смородину помісти у скляну сулію. Додай рідкий мед та горілку. Закрий капроновою кришкою та прибери наливку на 35 днів у темне місце. Проціди, перелий у чисту пляшку і прибери на 2 місяці у підвал.
6. Наливка з червоної смородини з коньяком та корицею
Спеція додасть аромату та легких ноток пекучості.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 паличка кориці, 500 г цукру, 2 л коньяку.
Приготування: Смородину підготуй та склади у скляну ємність. Додай корицю, цукор та коньяк. Закрий кришкою, гарненько струси і постав у темне місце на 35-40 днів. Проціди, перелий у чисту тару, щільно закрий і прибери на зберігання у льох.
7. Наливка з червоної смородини із кірками апельсину
У процесі наполягання періодично струшуйте сулію зі смородиною.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, кірки одного апельсина, 600 г цукру, 500 мл води, 1 л спирту.
Помісти смородину в скляну сулію. Закип'ятіть воду, додай апельсинові кірки, цукор і провари 10 хвилин. Остуди і влий цей сироп у сулію з смородиною. Додай спирт, закрий кришкою і постав на 1,5 місяці у темне прохолодне місце. Процідити наливку через подвійний шар марлі, перелий у чисту пляшку і прибери у підвал на 2 місяці.
8. Наливка з в'яленої смородини.
Прискорити процес можна, якщо підв'ялити ягоди 2-3 години в духовці за 50 градусів.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 800 г цукру, 2 л спирту.
Приготування: Виклади смородину на лист і постав її на 1 день на сонці. Збери ягоди в скляну сулію, засип цукром і залий спиртом. Забери заготівлю на 1,5 місяці у темне приміщення з температурою близько 15 градусів. Процідити через ватний фільтр, перелий у підготовлені пляшки, закупор та віднеси наливку на 2 місяці у льох.
9. Наливка із соку червоної смородини з цукром та горілкою
Від якості алкоголю дуже залежить смак майбутньої наливки.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 300 г цукру, 2 л горілки.
Смородину пропусти через соковижималку . Змішай її з цукром і горілкою, перелий у сулію, закрий капроновою кришкою і прибери на 3 тижні в темне прохолодне місце. Проціди через ватяний фільтр, розлий наливку в чисті пляшки та прибери у підвал.
Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки
10. Наливка з червоної смородини з вином та бадяном
Вино може бути як червоним, так і білим на твій смак.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 350 г цукрового піску, 3 зірочки бадьяна, 1 л сухого вина.
Приготування: У скляну сулію помісти смородину, додай бадьян, цукор і вино. Закрий капроновою кришкою та постав у темне місце на 30 днів. Проціди, перелий у чисті пляшки і щільно закупорюй. Винеси наливку на 2 місяці до підвалу.
11. Швидкий рецепт наливки з порічки.
Подібний спосіб приготування був дуже популярний за старих часів.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 склянки цукру, 1 л горілки, 500 мл кип'яченої води.
Приготування: Смородину помісти в каструлю, засип цукром і добре розімніть. Додай горілку, воду і щільно закрий подвійним шаром фольги. Постав каструлю на 8 годин у духовку, розігріту до 60 градусів. Застуди, профітруй і перелий у чисті пляшки. Охолоди наливку і подавай на стіл.
12. Наливка із замороженої смородини.
При розморожуванні ягід з'явиться додаткова вода, яка знизить градус.
Тобі знадобиться: 500 г замороженої смородини, 200 г цукру, 1 л спирту, 250 мл кип'яченої води.
Заморожену смородину помісти в сулію . Влий спирт і сироп, зварений із цукру та води. Закрий капроновою кришкою і прибери на 30 днів у темне прохолодне місце. Проціди, перелий у чисту тару та перенеси на 2 місяці у підвал.
13. Налив з червоної смородини з ваніллю
Уважно перебирай та промивай смородину.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 стручок ванілі, 400 г цукрового піску, 1 л горілки.
Приготування: Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай його з цукром. Смородину розімніть у ступці, змішай з ароматним цукром і горілкою. Перелий у скляну сулію, закрий кришкою і постав у темне прохолодне місце на 1,5 місяці. Проціди, перелий у чисті пляшки і перенеси у підвал. Через 2 місяці наливання буде готове.
14. Наливка із смородини з ароматом м'яти
У середньому міцність наливки виходить близько 20%.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 5 гілочок м'яти, 500 г цукру, 500 мл горілки, 500 мл кип'яченої води.
Смородину подрібни в блендері, а м'яту розімніть в руках і всип до ягод. Додай горілку, воду та цукор. Перемішай і перелий заготовку у скляну сулію. Закрий капроновою кришкою та прибери на 35 днів у прохолодне темне місце. Профільтруйте наливку, перелийте в чисті пляшки і приберіть на 2 місяці в льох.
15. Наливка з червоної та чорної смородини з бренді
Наполягай наливку у підвалі не менше 2 місяців.
Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 г смородини, 250 г цукру, 1 л бренді.
Приготування: Усю смородину помісти в сулію, засип її цукром і залиш на 1 добу. Влий бренді, закрий кришкою і гарненько струсни. Забери заготівлю на 1,5 місяці у темне приміщення з температурою близько 15 градусів. Проціди, перелий у чисті сухі пляшки та закупор.
Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті
16. Налив з червоної смородини з лаймом
Використовуй лише скляну тару.
Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 2 лайми, 500 г цукру, 800 мл горілки, 500 мл води.
Приготування: Склади в сулію смородину і нарізаний лайм. Залий горілкою та прибери убік на 10 днів. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Зніми сироп з вогню, остуди і влий у сулію з смородиною. Перемішай, знову закрий кришкою і залиши ще на 30 днів. Проціди, перелий наливку у пляшки і перенеси на 60 днів у льох.
17. Наливка з червоної смородини, малини та вишні
Максимальний термін зберігання такої наливки – 10 місяців.
Тобі знадобиться: 500 г малини, 500 г смородини, 1 жменю вишні, 400 г цукру, 2 л горілки.
Приготування: Склади у велику скляну сулію смородину, вишню і малину. Додай цукор і горілку, закрий кришкою і струси, щоб інгредієнти добре перемішалися. Забери заготівлю на 30 днів у темне прохолодне місце. Потім проціди наливку через ватний фільтр, перелий у чисту тару і щільно закупорь.
18. Налив з червоної смородини та яблук
Готову наливку рекомендуємо подавати з шоколадом, тістечками та горіхами.
Тобі знадобиться: 500 г червоної смородини, 2 середні яблука, 300 г цукру, 1 л горілки, 250 мл кип'яченої води.
Яблука наріж четвертинками, очисти від кісточок , подрібни і склади в сулію. Додай смородину, горілку, цукор та воду. Закрий кришкою і наполягай 1,5 місяці у підвалі. Проціди, перелий у чисту суху пляшку і знову віднеси у підвал. Наливка буде готова за 2 місяці.
19. Наливка з червоної смородини та ожини
Напій виходить насиченого темного кольору.
Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 г ожини, 500 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1,5 л спирту, 500 мл кип'яченої води.
Смородину та ожину помісти в широку каструлю, засип цукром і злегка розімні. Перелий все в сулію, додай спирт, лимонну кислоту та воду. Закрийте кришкою і поставте наливку в темне місце на 30 днів. Проціди через ватний фільтр, перелий у невеликі пляшки та прибери у підвал на 2 місяці.
20. Наливка з червоної та чорної смородини з апельсином
Аналогічно можна приготувати з мандаринами чи грейпфрутом.
Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 г смородини, 1 великий апельсин, 350 г цукру, 2 л горілки.
Приготування: Смородину та нарізаний апельсин склади в сулію, додай цукор та горілку. Закрий кришкою і добре струси, щоб усі інгредієнти змішалися. Наполягай заготівлю 1,5 місяця в темному прохолодному місці, а потім проціди і перелий у чисті пляшки. Щільно закупорюй і прибери наливку на зберігання в підвал.
Джерело: dietcenter.com.ua