На відміну від звичайного варення, варення з вишні з желатином виходить дуже густим. Але при цьому ягоди залишаються цілими і виходить практично повноцінний десерт. Його можна подавати з млинцями або сирниками, використовувати як начинку для пиріжків або просто їсти ложками. Розповідаємо 12 рецептів приготування!
Зміст
1. Варення з вишні з желатином без води
Для розчинення желатину достатньо буде вишневого соку.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточок, 700 г цукру, 2 ст. желатину.
Змішай цукор з желатином, перемішай їх з вишнею і залиш на 3-4 години. Доведи варення до кипіння, проварити 3-5 хвилин і закатай у стерильні банки.
2. Варення з вишні з желатином – класичний рецепт
Елементарний рецепт, з яким легко впорається навіть новачок.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 50 г желатину, 800 г цукру, 100 мл води.
Видалити з вишні кісточки, змішай ягоди з цукром і залиш на 3 години. Доведи варення до кипіння, проваріть 15 хвилин на слабкому вогні і дай йому повністю охолонути. Повтори попередній крок. Розчини желатин у воді за інструкцією. Доведи варення до кипіння ще раз, проварити пару хвилин, влий желатин і перемішай. Закатай заготівлю у стерильні банки.
Зараз читають:15 чудових рецептів смажених пиріжків на сковороді
3. Варення-п'ятихвилинка з вишні з желатином
Традиційна технологія варіння підходить і для такої заготівлі.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 50 г желатину.
Змішай вишню з цукром і залиш на пару годин. Доведи варення до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай йому повністю охолонути і проварити ще 5 хвилин. Повторіть попередній крок, але в процесі третього варіння додай желатин і перемішай все до розчинення. Закатай варення у стерильні банки.
4. Варення з вишні та апельсинів з желатином
Приємна кислинка та аромат апельсинів тут дуже до речі!
Тобі знадобиться: 400 г вишні без кісточок, 1 апельсин, 400 г цукру, 1 щіпка ваніліну, 1 ст. желатину.
Приготування: Ошпар апельсин окропом, зніми з нього цедру і дрібно наріж м'якоть без плівок і кісточок. Додай вишню та цукор, і залиши все на 2 години. Доведи заготовку до кипіння і проварити 15 хвилин. Розведи желатин у воді за інструкцією та вилий у варення. Додай ванілін, перемішай і закатай у стерильні банки.
5. Варення з вишні з кісточками та желатином
Якщо не хочеться витрачати час на видалення кісточок – це рішення.
Тобі знадобиться: 500 г вишні, 500 г цукру, 1 пакетик желатину.
Розчини желатин у воді за інструкцією. Засип вишню цукром, залиш на 1 годину і доведи до кипіння. Проваріть півгодини, зніми з вогню, змішай з желатином і закатай варення в стерильні банки.
6. Варення з вишні з кавовим лікером та желатином
Настав час урізноманітнити цю добірку рецептів чимось справді оригінальним і свіжим!
Тобі знадобиться: 500 г вишні без кісточок, 50 мл кавового лікеру, 1 ст. какао, 250 г цукру, 50 мл води, 15 г желатину.
Зараз читають:12 легких рецептів картоплі по-сільськи на сковороді
Змішай вишню з цукром і какао, залиш на 2 години і доведи до кипіння. Провари варення 10 хвилин, влий розведений у воді желатин і лікер, і все перемішай. Закатай варення у стерильні банки.
7. Варення-желе з вишні з желатином
Однорідне густе желе із перетертих ягід – ще одна домашня класика.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні без кісточок, 1 кг цукру, 500 мл води, 70 г желатину.
Залий вишню водою, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Злий відвар, а ягоди перебий блендером. Додай цукор, знову доведи до кипіння і провари заготовку півгодини на слабкому вогні. Розведи желатин у воді або вишневому відварі за інструкцією, влий у варення, перемішай і закатай його в стерильні банки.
8. Ванільне варення з вишні з желатином
Прекрасна добавка, яка ніжно відтіняє смак такого варення.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточок, 1 кг цукру, 20 г ванільного цукру, 25 г желатину.
Змішай вишню з цукром, залиш на 3 години і доведи до кипіння. Проварити всі 15 хвилин. Розведи желатин у воді за інструкцією та додай його з ванільним цукром у варення. Перемішай і заходи в стерильні банки.
9. Варення з вишні з коньяком та желатином
Алкоголь у готовому варенні не залишається, а оригінальний післясмак – так.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточок, 50 мл коньяку, 15 г желатину, 1 паличка кориці, 600 г цукру.
Змішай вишню з цукром і залиш на пару годин або на ніч. Доведи до кипіння і проваріть варення 10 хвилин на слабкому вогні. Дай йому повністю охолонути і проварити ще 10 хвилин. Знову дай охолонути і знову доведи до кипіння. Додай корицю та коньяк, провари варення ще 10 хвилин і закатай у стерильні банки.
Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті
10. Варення з вишні та яблук з желатином
Таке варення саме по собі виходить густим, тож желатину потрібно зовсім небагато.
Тобі знадобиться: 700 г яблук, 700 г вишні, 1 ч.л. желатину, 1 кг цукру.
Приготування: Очисти і дрібно наріж яблука, видали з|із| вишні кісточки, засипь все цукром і доведи до кипіння. Провари варення близько 15 хвилин, всип желатин, перемішай і закатай заготовку в стерильні банки.
11. Шоколадне варення з вишні з желатином
Для цього рецепту обов'язково потрібний гіркий шоколад, від 70% і вище.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточок, 1 кг цукру, 30 г желатину, 1 паличка кориці, 100 г шоколаду.
Змішай вишню з цукром і залиш на 3 години. Додай корицю, доведи до кипіння і зніміть заготівлю з вогню. Дай варенню охолонути і ще раз доведи до кипіння. І потім повтори це ще раз. Під час останнього варіння додай тертий шоколад та розведений у воді желатин. Перемішай все і закатай варення у стерильні банки.
12. Варення з вишні та чорносливу з желатином
Дуже цікаве, смачне та яскраве поєднання. Домочадці будуть у захваті!
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 300 г чорносливу, 500 г цукру, 30 г желатину.
Приготування: Видали з вишні кісточки, а чорнослив замочіть на 15 хвилин в окропі і наріж. Додай цукор та залиш на 2 години. Доведи варення до кипіння і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Розведи желатин у воді за інструкцією, влий у варення, перемішай і закатай у стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua