Сніданок туриста з перловкою – це відмінний салат та повноцінна самостійна страва, яка неодноразово заощадить твій час. Особливо воно виручить у походах або на пікніку, але й удома буде дуже доречним. Ділимося 8 класними рецептами!
Зміст
1. Сніданок туриста з перлівкою та томатною пастою на зиму
Такий салат можна використовувати ще як заправку для супів.
Тобі знадобиться: 1 склянка вареної перловки, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 3 помідори, 100 мл води, 1 ст.л. томатної пасти, по 0,5 ст. солі та цукру, по 2 ст.л. рослинної олії та оцту.
Приготування: Довільно наріж всі овочі і відправ їх у каструлю. Додай перловку, олію, сіль, цукор та воду. Туши всі разом 45 хвилин, додай томатну пасту та оцет, і протушкуй ще 5 хвилин. Закатай заготівлю до стерилізованих банків.
2. Сніданок туриста з перловкою без оцту на зиму
Томатний сік краще брати домашній і свіжожатий – так смачніше.
Тобі знадобиться: 2 склянки вареної перловки, 4-5 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 500 мл олії, 1 склянка цукру, 30 г солі.
Зараз читають:Креветки у соєвому соусі на сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів
Приготування: Відіжми сік з помідорів, а інші овочі – наріж. Обсмаж цибулю в олії протягом 5 хвилин, додай моркву, ще через 5 хвилин – болгарський перець, і ще через 5 хвилин – томатний сік, сіль та цукор. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин, всип перловку і проварити всі разом 15-20 хвилин. Закатай салат у стерилізовані банки.
3. Сніданок туриста з перловкою зі стерилізацією
Ця заготовка дуже добре зберігається до 1 року.
Тобі знадобиться: 2 склянки перловки, 1 склянка олії, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 3 кг помідорів.
Приготування: Відварити перловку до готовності. Довільно наріж всі овочі і протушкуй їх 10 хвилин з маслом, цукром і сіллю. Додай перловку та протушкуй ще 10 хвилин. Розклади салат по банкам і простерилізуй 15-20 хвилин у киплячій воді. Закочуй його на зиму.
4. Сніданок туриста з перловкою без помідорів на зиму
Рецепт спеціально для тих, хто не любить заготівлі у томаті.
Тобі знадобиться: 1 склянка перловки, 1/2 склянки цукру, 6 ст. оцту, 2 ст.л. солі, 300 мл олії, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг болгарського перцю, 500 мл води.
Приготування: Відварити перловку до готовності. Натрі та обсмаж моркву в олії 5-7 хвилин. Додай дрібно нарізаний перець і ще через 5 хвилин – подрібнену цибулю. Влий воду, всип цукор і сіль, засип перловку і туші всі разом 25-30 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця готування – додай оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.
Зараз читають:15 шикарних рецептів конфітюру з аґрусу
5. Сніданок туриста з перлівкою та гострим перцем на зиму
Пікантна версія заготівлі, яка сподобається всім.
Тобі знадобиться: 600 г цибулі, 2,5 кг помідорів, 600 г моркви, 600 г болгарського перцю, 1 склянка перлівки, 1 гострий червоний перець, 250 мл олії, сіль.
Приготування: Заздалегідь відваріть перловку за інструкцією на упаковці. Натрій моркву і наріж решту овочів. Змішай овочі, залий їх олією та туші на слабкому вогні 30-40 хвилин до зменшення об'єму. Всип перловку і сіль за смаком, перемішай і протушкуй ще 20 хвилин. Захід заготівлі в стерилізовані банки на зиму.
6. Сніданок туриста з перлівкою та кабачками на зиму
Чудова заготівля зі складним багатокомпонентним смаком.
Тобі знадобиться: 500 г перловки, 400 г моркви, 400 г болгарського перцю, 1 головка часнику, 400 г цибулі, 1 перець чилі, 1 пучок зелені, 150 г цукру, 2 кг кабачків, 50 г солі, 800 мл води, 1 .л. чорного меленого перцю, 150 мл олії, 200 г томатної пасти, 100 мл оцту.
Приготування: Заздалегідь відваріть перловку до готовності. Пропусти моркву, цибулю, часник та обидва види перцю через м'ясорубку. Додай до них воду, цукор, сіль, олію, томатну пасту та чорний перець. Доведи заготовку до кипіння і варіть 20 хвилин на слабкому вогні.
Виклади нарізані кабачки та вари ще 10 хвилин. Після чого всип перловку і через 15 хвилин – рубану зелень. Ще через 10 хвилин влий оцет, перемішай і закатай салат у стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:20 найкращих рецептів коктейлів з горілкою
7. Сніданок туриста з перлівкою та зеленню на зиму
З'їдається до останньої крихти!
Тобі знадобиться: 1 склянка вареної перловки, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1,5 кг помідорів, 100 мл води, 2 ст. томатної пасти, по 0,5 ст. солі та цукру, 30 г кропу, 30 г петрушки, по 100 мл рослинної олії та оцту.
Приготування: Наріж всі овочі та протушкуй їх в маслі 20-30 хвилин. Додай воду, томатну пасту, варену перловку та протушкуй салат ще 15-20 хвилин. Потім додай оцет, подрібнену зелень, сіль і цукор до смаку, протушкуй салат ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
8. Сніданок туриста зі скумбрією та перловкою на зиму
Виходить набагато краще за будь-які покупні рибні консерви та заготівлі.
Тобі знадобиться: 4 кг скумбрії, 3 кг помідорів, 500 г перловки, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 200 г цукру, 100 мл оцту, 2 ст. солі, 400 мл рослинної олії, 2 лаврові листки.
Приготування: Розроби скумбрію на філе та відвари її у воді з лавровим листом та спеціями близько 20 хвилин. Дай охолонути і наріж рибу на шматочки. Наріж цибулю пір'ям, натрій моркву і блендером подрібни помідори в пюре.
Відваріть перловку до готовності по інструкції на упаковці. Змішай овочі, томат, олію та цукор, і протушкуй 15 хвилин після кипіння. Додай скумбрію, перловку та оцет, і туши ще півгодини на слабкому вогні. Закатай заготівлю до стерилізованих банків.
Джерело: dietcenter.com.ua