Любителям смаженої курки точно знадобиться наша добірка рецептів курячих стрипсів. Тим більше, будинки вони виходять такими ж смачними, як і в улюбленому фаст-фуді, тільки без сумнівних добавок та з найкращих інгредієнтів. Зібрали для тебе 12 різних варіантів приготування на будь-який смак!
Зміст
1. Курячі стрипси у фритюрі
Почнемо із класичного рецепту. Щоб смажені стрипси були занадто жирними, викладай їх у паперові серветки.
Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 1,5 склянки панірувальних сухарів, 4 яйця, 1/2 склянки борошна, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками. Змішай сухарі зі спеціями за смаком та зби яйця. Обмакни кожну смужку курки в борошно, яйце та сухарі. Жар стрипси у фритюрі приблизно по 5 хвилин до золотистості.
2. Курячі стрипси на сковороді
Щоб готові стрипси були соковитішими і смачнішими, курку спочатку краще замаринувати.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 50 мл води, 1 ст. оливкової олії, по 1 ч.л. меленого часнику, чорного та червоного перцю, сіль, 120 г борошна, 70 г кукурудзяного борошна, 1 ч.л. паприки.
Приготування: Змішай воду, олію та спеції, наріж курку смужками і замарин її на пару годин, а краще – на ніч. Обвалюй курку у звичайній муці, виклади в друшляк і опусти в ємність з водою. Дістань курку, дай їй трохи стекти, обваляй стрипси в кукурудзяному борошні і обсмаж на сковороді у великій кількості олії з двох боків.
Зараз читають:15 найкращих рецептів компоту з винограду на зиму
3. Курячі стрипси в білковій паніровці
Секрет цього рецепту саме в незвичайній паніровці, від якої все точно будуть у захваті.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. винного оцту, 2 яєчні білки, 400 г кукурудзяних пластівців, 1 склянка борошна, спеції.
Приготування: Змішай соєвий соус, олію, воду та спеції за смаком. Наріж курку смужками і замаринуй її на 2 години або на ніч у цьому маринаді. Збийте білки зі спеціями. Трохи подрібни кукурудзяні пластівці. На борошно теж додай спеції за бажанням. Обмакни кожен стрипс у білок, борошно, знову в білок і обваляй у пластівцях. Обсмажити курячі стрипси у фритюрі до золотистості.
4. Курячі стрипси з гірчицею
Пряна та пікантна закуска, яка відмінно урізноманітнить будь-який стіл.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г гірчиці, 100 г панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Наріж курку тонкими смужками і змішай зі спеціями до смаку. Додай гірчицю, знову перемішай і залиш маринуватися на 1 годину. Обваляй стрипси в паніровці та обсмаж на сковороді з двох боків.
5. Курячі стрипси в духовці
Навіть курячі стрипси цілком можна зробити практично ПП-стравою, якщо прибрати олію з рецепту.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, по 0,5 ч.л. каррі, паприки, базиліка та інших спецій на смак, 100 г борошна, 1 яйце, 100 г панірувальних сухарів.
Змішай борошно з усіма спеціями. Наріж курку смужками, обваляй у борошні, потім – у збитому яйці, а потім – у сухарях. Виклади їх на пергамент і запікайте стрипси в духовці 15-20 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи
6. Курячі стрипси із сиром
Для цього рецепту ідеально підійде пармезан чи інший витриманий сир.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 зубчик часнику, 1 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. гірчиці, 50 г твердого сиру, 1 яйце, 50 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, спеції за смаком.
Приготування: Наріж курку смужками і замаринуй на півгодини в суміші соєвого соусу, гірчиці, спецій та давленого часнику. Змішай тертий сир із сухариками. Обмоч курку в борошно, збите яйце і потім в паніровку. Виклади на пергамент, змащений олією, і відправ стрипси в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
7. Курячі стрипси у крекерах
Тут цікава не лише паніровка, а й спосіб маринування курки у кефірі.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 600 мл кефіру, 180 г сирних крекерів, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками і замарин її в кефірі зі спеціями на 1-2 години під плівкою в холодильнику. Дай курці трохи стекти і обваляй стрипси в подрібнених крекерах. Відправ їх у духовку на 20 хвилин при 190 градусах, і через 10 хвилин переверни.
8. Курячі стрипси в чіпсах
Чіпси – ще один чудовий варіант панування саме для стрипсів.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 2 яйця, 50 г борошна, 120 г чіпсів, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками, обваляй їх у спеціях до смаку, а потім – у борошні. Обмакни кожен стрипс у збиті яйця, а потім обваляй у подрібнених чіпсах. Виклади курячі стрипси на пергамент і запікайте близько 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
9. Курячі стрипси у клярі
Просте паніровка для приготування смачних домашніх стрипсів.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 склянка молока, 1,5 склянки борошна, 1 склянка кукурудзяного крохмалю, 1 яйце, спеції.
Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак
Приготування: Наріж курку смужками. Зби яйце з молоком, додай склянку борошна і перемішай кляр. Змішай борошно, що залишилося, крохмаль і спеції. Обмакни кожен стрипс у кляр, а потім – у паніровку. Обсмаж їх на сковороді у великій кількості олії.
10. Курячі стрипси у вівсяних пластівцях
У цьому рецепті краще використовувати пластівці для довгого варіння.
Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 1 склянка вівсяних пластівців, 2 яйця, 2 ч.л. соєвого соусу, спеції за смаком.
Приготування: Наріж курку смужками, змішай зі спеціями на смак і залиш на 10 хвилин. Змішай яйця із соєвим соусом. Обмакни кожен стрипс у яйце, потім у вівсяні пластівці, а потім виклади на змащений олією пергамент і запікайте в духовці 20 хвилин при 200 градусах.
11. Курячі стрипси в горіховому паніровці
Сюди добре підійдуть будь-які обсмажені горіхи без добавок.
Тобі знадобиться: 1 філе курки, 100 г горіхів, 50 г панірувальних сухарів, 1 яйце, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками, обваляй у спеціях і залиш на 10 хвилин. Збий яйце і вмоч стрипси. Подрібни дрібніші горіхи, але не зовсім в крихту, і перемішай з сухарями. Обваляй курку в цій паніровці, виклади на пергамент і запікайте в духовці 20 хвилин при 200 градусах.
12. Курячі стрипси у кунжуті
Легкий варіант панування для курячих стрипсів, коли заманеться різноманітності.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 150 г кунжуту, 1 яйце, 50 г борошна, 20 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками і замаринуй у соєвому соусі зі спеціями на 1 годину. Обвалюй курку в муці, потім – у збитому яйці та кунжуті. Обсмажити стрипси на сковороді з двох сторін на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua