12 легких рецептів спаржевої квасолі на зиму

Низькокалорійна та водночас дуже корисна спаржева квасоля – відмінна основа для будь-яких заготовок на зиму. Вона легко засвоюється, підходить прихильникам правильного харчування та гарна навіть для дітей. Ділимося 12 простими рецептами!

Зміст

  • 1. Маринована спаржева квасоля на зиму
  • 2. Спаржева квасоля з овочами на зиму
  • 3. Гостра спаржева квасоля з перцем
  • 4. Спаржева квасоля з помідорами та базиліком
  • 5. Спаржева квасоля в маринаді
  • 6. Спаржева квасоля з овочами по-корейськи
  • 7. Спаржева квасоля з кабачками та цвітною капустою на зиму
  • 8. Ікра зі спаржевої квасолі на зиму
  • 9. Маринована спаржева квасоля з цибулею
  • 10. Салат із спаржевої квасолі в томатному соку на зиму
  • 11. Спаржева квасоля з баклажанами на зиму
  • 12. Спаржева квасоля з томатною пастою на зиму
  • 1. Маринована спаржева квасоля на зиму

    Набір спецій можеш змінювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г квасолі, 1 ч.л. солі, 3 ч. л. цукру, 2 бутони гвоздики, 5 горошин запашного перцю, 2 ст.л. оцту, 1 склянка води.

    Приварити спаржеву квасолю 2 хвилини в киплячій воді, відкинь на друшляк і потім виклади її в банку. Скип'ятити склянку води з іншими інгредієнтами і залить квасолю цим маринадом. Простерилізуйте заготівлю 15-20 хвилин і заходьте.

    2. Спаржева квасоля з овочами на зиму

    Базовий салат із доступних сезонних овочів.

    Тобі знадобиться: 1 кг квасолі, 700 г помідорів, по 200 г цибулі та моркви, 1 пучок петрушки, 2 ст.л. цукру, 3 ч. л. солі, 1,5 ст. оцту.

    Приготування: Приварити квасолю близько 5 хвилин і відкинь на друшляк. Наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай подрібнені помідори та через 2-3 хвилини – спаржеву квасолю. Додай решту інгредієнтів і протушкуй заготівлю 40 хвилин, а потім закатай у стерилізовані банки.

    3. Гостра спаржева квасоля з перцем

    Апетитний овочевий салат із перчинкою – для любителів гостренького.

    Тобі знадобиться: 500 г квасолі, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 200 г гострого перцю, 200 г болгарського перцю, 1 ст.л. солі, 100 г цукру, 1 головка часнику, 150 мл олії, 1 ст.л. оцту.

    Зараз читають:Опеньки на зиму: 15 швидких та смачних рецептів заготівель

    Приготування: Приварити спаржеву квасолю 5-7 хвилин у киплячій воді. Натрій моркву, дрібно наріж помідори і болгарський перець, подрібни гострий перець і часник. Нагрій олію, виклади туди помідори та моркву, додай цукор і сіль, і протушкуй 25 хвилин.

    Додай решту інгредієнтів, крім оцту, і протушкуй ще 10 хвилин. Влий оцет, розклади салат по банкам і простерилізуй їх ще 20 хвилин. Захід на зиму.

    4. Спаржева квасоля з помідорами та базиліком

    Рекомендуємо використовувати свіжий базилік для яскравішого аромату.

    Тобі знадобиться: 500 г спаржевої квасолі, 300 г моркви, 6 помідорів, 3 цибулини, 1 пучок базиліка, 50 мл олії, 40 мл оцту, 1 ч.л. суміші перців горошком, по 2 ч. л. цукру та солі, спеції.

    Наріжте цибулю, натрій моркву на корейській тертці, а помідори – очисти від шкірки і наріж часточками. Спаржеву квасолю приварити 5 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк.

    Відправ все це в каструлю, додай масло, цукор і сіль, і протушкуй півгодини. Додай рубаний базилік і спеції, і протушкуй ще 10 хвилин. Закатай у стерилізовані банки.

    5. Спаржева квасоля в маринаді

    Дещо інша технологія приготування маринованої квасолі.

    Тобі знадобиться: 500 г спаржевої квасолі, 1 зубчик часнику, 2 бутони гвоздики, 1 зірочка бадьяна, 2 лаврові листки, 3 горошини запашного перцю, 380 мл води, 1 ст.л. солі, 50 г цукру, 25 мл олії, 40 мл оцту.

    Приготування: Приварити квасолю 5-7 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Виклади в підготовлену банку часник та спеції. Окремо закип'ятіть воду з сіллю, цукром, олією та оцтом. Виклади квасолю в цей маринад і провари ще 5 хвилин. Переклади все в банку і заходи на зиму.

    6. Спаржева квасоля з овочами по-корейськи

    Смачна гостра закуска, яка нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 600 г квасолі, 1 цибулина, 300 г моркви, 1/2 головки часнику, 1 пучок зелені, 1 болгарський перець, 1 гострий перець, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 5 ст. олії, спеції.

    Приготування: Приварити спаржеву квасолю 5 хвилин в киплячій воді і дай охолонути. Тонко нашаткуй інші овочі, подрібни зелень і часник, і змішай усі інгредієнти. Залиш салат настоятися на пару годин і потім щільно поклади його в банки. Простерилізуйте заготовки ще 20 хвилин і заходьте на зиму.

    Зараз читають:10 найкращих способів приготувати цукати з гарбуза

    7. Спаржева квасоля з кабачками та цвітною капустою на зиму

    Дуже незвичайна закуска, ще й із яблучним пюре для приємної кислинки.

    Тобі знадобиться: 1 кг спаржевої квасолі, 1 кг цвітної капусти, 1 кг кабачків, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г яблучного пюре, 300 мл олії, 200 г цукру, 150 г часнику, 100 солі, 2 пучки зелені.

    Приготування: Очисти та подрібни всі овочі. Приварити цвітну капусту 7 хвилин у киплячій воді. Окремо привари спаржеву квасолю 5 хвилин. Пропусти помідори та часник через м'ясорубку, змішай їх з яблучним пюре і додай олію, цукор та сіль.

    Доведи цю масу до кипіння. Виклади в неї всі овочі та квасолю, і протушкуй 40-50 хвилин на слабкому вогні. За пару хвилин до кінця додай зелень та оцет. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    8. Ікра зі спаржевої квасолі на зиму

    Оригінальна заготівля, якою можна здивувати близьких.

    Тобі знадобиться: 3 кг квасолі, 1,5 кг помідорів, 200 г часнику, 500 г болгарського перцю, 1 пучок петрушки, 1,5 ст.л. солі, 4 ст. цукор, 2 ст. оцту, спеції.

    Приготування: Довільно наріж овочі та пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку із зеленню та часником. Додай цукор, сіль та спеції, та провари ікру близько 40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет, переклади в банки і закатай кришками.

    9. Маринована спаржева квасоля з цибулею

    Апетитна заготовка із приємним кисло-солодким маринадом.

    Тобі знадобиться: 500 г спаржевої квасолі, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 500 мл води, 35 мл рослинної олії, 40 мл оцту, 2 лаврові листи, 2 бутони гвоздики, 1 ст.л. солі, спеції.

    Приготування: Приварити квасолю 3 хвилини в киплячій воді і відкинь її на друшляк. Закип'яти 500 мл води з цукром, сіллю, оцтом, олією та всіма спеціями. Виклади туди спаржеву квасолю, нарізану пір'ям цибулю та часник. Проварити всі 3 хвилини після повторного кипіння і закатай у підготовлені банки.

    Зараз читають:Щавель на зиму: 20 найсмачніших заготовок та рецептів

    10. Салат із спаржевої квасолі в томатному соку на зиму

    Якщо томатний сік вже солоний, то акуратно додай сіль за рецептом.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг спаржевої квасолі, по 500 г моркви, цибулі та болгарського перцю, 2 зубчики часнику, 100 мл оцту, 1 л томатного соку, 40 г солі, 100 г цукру, 100 мл рослинної олії.

    Приготування: Приварити спаржеву квасолю 3 хвилини в киплячій воді і відкинь на друшляк. Довільно наріж овочі, змішай усі інгредієнти разом і доведи масу до кипіння. Протушкуй заготовку 20 хвилин і закатай у банки на зиму.

    11. Спаржева квасоля з баклажанами на зиму

    Смачна та ситна заготівля. За бажанням можеш додати сюди шинок.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г спаржевої квасолі, 250 г моркви, 700 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 150 мл олії, 80 г часнику, 30 г солі, 40 г цукру, 60 мл оцту

    Приготування: Очисти помідори від шкірки та подрібни блендером. Довільно наріж овочі. Відправте всі інгредієнти, крім оцту, в каструлю, доведіть до кипіння і протушкуйте 40 хвилин. Влий оцет, проварити ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    12. Спаржева квасоля з томатною пастою на зиму

    Виходить щось начебто лечо, але зі злегка хрумкою спаржевою квасолею.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг квасолі, 1 морква, 2 цибулини, 340 г томатної пасти, 1,5 л води, 2 ст.л. оцту, 1 ст. суміші перців горошком, 1 головка часнику, 2 ст.л. солі, 2 лаврові листи, 4 ст.л. цукру, 1/2 склянки олії, спеції.

    Приготування: Приварити квасолю 3-4 хвилини в киплячій воді і відкинь її на друшляк. Подрібніть цибулю і натрій моркву на тертці. Обсмаж їх 15 хвилин на олії, та додай томатну пасту з водою.

    Доведи до кипіння, додай цукор, сіль та спеції, і протушкуй 10 хвилин. Виклади квасолю спаржеву і туші ще 30-40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет і додай часник, і ще через 5 хвилин закатай заготовку в банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *