Сьогодні ми розповімо, як приготувати гранолу в домашніх умовах. Ці рецепти гарантовано стануть лідерами твого меню. Але обов'язково зберігай її в герметично закритій банці або пластиковому контейнері!
Зміст
1. Гранола з медом та сухофруктами
Сміливо додай будь-які сухофрукти, які тобі подобаються.
Тобі знадобиться: 150 г вівсяних пластівців, 50 г горіхів, 50 г сухофруктів, 1,5 ст. меду, 1,5 ст. оливкової олії.
Сухофрукти замочи в гарячій воді, наріж і обсуши. Окремо подрібни горіхи і ретельно змішай їх з вівсяними пластівцями, оливковою олією та медом. Виклади заготовку на пергамент і запікай 30-35 хвилин в духовці при 130-150 градусах, але помішуйте кожні 7-8 хвилин. За 5 хвилин до кінця – додай обсушені сухофрукти, знову перемішай, а потім дай готовій граноле охолонути.
2. Домашня гранола з яблучним пюре
Дуже смачно виходить просто з молоком.
Тобі знадобиться: 250 г вівсяних пластівців, 50 г арахісу, 50 г волоських горіхів, 1,5 ст. яблучного пюре, 50 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ст.л. меду, 15 г ванільного цукру, мелена кориця.
Приготування: Ретельно змішай інгредієнти та виклади все тонким шаром на застелений пергаментом лист. Відправте гранолу на 30 хвилин в духовку при 160 градусах і помішуй кожні 10 хвилин. Після цього ще раз перемішай і дай їй охолонути.
3. Гранола з бананом
Неможливо встояти перед таким задоволенням!
Зараз читають:7 помилок, яких часто припускаються у роботі з дріжджовим тістом
Тобі знадобиться: 300 г вівсяних пластівців, 150 г горіхів, 2 банани, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. олії.
Приготування: Подрібніть горіхи, наріжте банани кубиком і ретельно перемішайте інгредієнти. Запікай гранолу 10-15 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах, періодично помішуючи в процесі. Дай їй охолонути.
4. Гранола з кленовим сиропом
Цей рецепт вимагає трохи більше часу на приготування, але того варта.
Тобі знадобиться: 250 г вівсяних пластівців, 1 банан, 100 г мигдалю, 100 г волоських горіхів, 25 г кунжуту, 50 г родзинок, 40-50 г кокосової олії, 150 г кленового сиропу, мелена кориця, ван.
Приготування: Змішай вівсяні пластівці, подрібнені горіхи, родзинки, корицю, сіль та кунжут. Розімні банан виделкою, нагрій кокосове масло з кленовим сиропом та ваніллю, і ретельно змішай усі разом. З'єднай обидві маси, вимішай і виклади гранолу на пергамент. Запікайте її 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах, помішуючи кожні 7-10 хвилин, а потім остудіть.
5. Домашня гранола із кукурудзяної крупи
Поживна та смачна гранола на сніданок для всієї родини.
Тобі знадобиться: 150 г дрібної кукурудзяної крупи, 50 г цукру, 150 мл 30-35% вершків, 50 мл води.
Підсуши кукурудзяну крупу на сухій сковороді, помішуючи. Всип цукор і продовжуй готувати, поки він не розтане. Коли гранола почне комкуватися, влий вершки та воду. Готуйте, помішуючи, до отримання однорідної маси. Після чого виклади її на пергамент тонким шаром і запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах, а потім остуди і зламай на шматочки.
6. Домашня гранола на сковороді
Якщо не хочеться розігрівати духовку – ось чудовий рецепт!
Тобі знадобиться: 150 г вівсяних пластівців, 30 г кукурудзяних пластівців, 50 г насіння соняшника, 30 г арахісу, 50 г мигдалю, 20 г родзинок, 80-100 г цукру, сіль.
Зараз читають:20 смузі з огірком, які варто додати до свого раціону
Приготування: Промий та обсуши родзинки, подрібни горіхи. Розтопи цукор на сковороді на середньому вогні, всип всі сухі інгредієнти і готуй 2-3 хвилини, продовжуючи помішувати. Після чого дай граноле трохи охолонути, змішай її з родзинками та повністю остуди.
7. Шоколадна гранола
Можеш також додати цукати або в'ялену журавлину до смаку.
Тобі знадобиться: 200 г вівсяних пластівців, 50 г горіхів, 100 г меду, 80 г какао, 100 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Змішай мед, какао та м'яке вершкове масло до однорідності. Подрібни горіхи та ретельно змішай усі інгредієнти. Виклади заготовку тонким шаром на промаслений пергамент і запікайте 30-40 хвилин у духовці при 160 градусах. Перемішуйте гранолу кожні 10 хвилин під час готування, а потім остудіть.
8. Гранола з кукурудзяними пластівцями
До того ж ще й дуже шоколадна – подвійне задоволення!
Тобі знадобиться: 100 г кукурудзяних пластівців, 50 г вівсяних пластівців, 25 г мигдалю, 50 г кокосової олії, 50 г кленового сиропу, 2 ст.л. какао, мелена кориця, сіль.
Приготування: Ретельно змішай всі інгредієнти і розподіли масу, що вийшла, по пергаменту. Запікай гранолу 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 160 градусах. У процесі перемішати 1 або 2 рази, а потім остудити.
9. Гранола з гречаними пластівцями та висівками
ПП-рецепт граноли для тих, хто ретельно стежить за своїм раціоном.
Тобі знадобиться: 250 г вівсяних пластівців, 50 г гречаних пластівців, 50 г пшеничних висівок, 50 г волоських горіхів, 30 г кунжуту, 3 ст.л. меду, 2 ст.л. олії, замінник цукру.
Приготування: Нагрій мед, олію та замінник цукру до однорідності. Ретельно змішай всі інгредієнти і виклади гранолу, що вийшла, на пергамент. Запікайте її 20-25 хвилин у духовці при 150 градусах, періодично помішуючи.
Зараз читають:20 чудових рецептів печива на Новий рік 2024
10. Горіхова гранола
Що більше різних горіхів, то краще!
Тобі знадобиться: 250 г вівсяних пластівців, 50 г арахісу, 50 г фундуку, 50 г мигдалю, 50 г кешью, 30 г гарбузового насіння, 30 г насіння соняшника, 30 г насіння льону, 20 г кедрових горіхів, 1 ч. л. меленої кориці.
Приготування: Змішай кокосове масло, мед і корицю до однорідності, подрібни горіхи та з'єднай усі інгредієнти. Запікай гранолу 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 150 градусах, помішуючи кожні 10-15 хвилин|мінути|, а потім остуди.
11. Домашня гранола з ягодами
Замість ягідного пюре можна взяти будь-яке фруктове або навіть гарбузове.
Тобі знадобиться: 100 г ягід до смаку, 200 г вівсяних пластівців, 50 г горіхів, 50 г насіння за смаком, 2 ст.л. меду, цукати, сухофрукти.
Блендером подрібни ягоди з медом. Нарубай горіхи, змішай їх з насінням і вівсянкою, а потім змішай все з ягідним пюре. Виклади заготовку на пергамент і запікай 30-40 хвилин в духовці при 170 градусах. Перемішувати гранолу кожні 10 хвилин, а потім остудити і додати сухофрукти з цукатами.
12. Апельсинова гранола з журавлиною
Відмінна альтернатива для різноманітності після звичних рецептів.
Тобі знадобиться: 300 г вівсяних пластівців, 30 г сушеної або в'яленої журавлини, 30 г кураги, 30 г гарбузового насіння, 30 г чорносливу, 30 г насіння соняшника, 30 г горіхів, сік 1/2 апельсину, 3 ст. меду, 40 мл олії.
Змішай всі рідкі інгредієнти до однорідності і додай до них подрібнені горіхи та вівсяні пластівці. Залиш настоятися на 10 хвилин, після чого викладіть заготовку на пергамент і запікайте 30 хвилин у духовці при 135 градусах, помішуючи кожні 10 хвилин. Потім додай нарізану курагу, чорнослив і журавлину і запікай гранолу ще 10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua